Отговори
# 240
  • София
Отново редактирах анкетата, като добавих завръщането в ефир на 'Аз обичам България'
И отново, който иска да гласува повторно, може да го направи като си изтрие предния глас и просто гласува пак. Отнема секунди. А самата анкета ще я задържа по-дълго време...

Разпитах за Exatlon. Няма сигурна информация за шоуто. Имат планове да го пуснат по bTV, но не е потвърдено официално. Общо взето е малко мъгла дали ще се пусне или не. Аз лично се надявам да го пуснат, защото ще ми е любопитно. А и аз си падам по изцяло спортни риалита, че ми писна от неадекватна или режисирана социална игра. Социална игра имаше в старите български сървайвъри, имаше от Живка, имаше от Бо, Йо и Зоран и това е общо взето. ИВ да се гръмнат с тези помощи от редактори и пр. тъпотии. И все пак адмирации за Неделчо, Мартин, Вили и т.н.

Ето и резултатите от финала на Фермата. Интересно, за своя финал, Фермата чуква почти 14% или по-точно 13.8
Да припомня, че финалът на ИВ напраив точно 14.0%, т.е. да кажем са равни... 😊

# 241
  • Другата България
Ако чуеш нещо за Exatlon, официално, драсни тук.
И не само ти де, по принцип всички.
Аз след финалът на “Клетката“ утре замразявам ТВ то до 7ми, докато почне “Вина“.

Ето една статия, която намерих за “Денсинг Старс“. Иван и Андрей щели да го продуцират, участие щели да вземат Ивет Горанова, Луна, Виктор Ергенът, Дара....и т.н.
https://www.marica.bg/lajfstajl/ivan-i-andrey-udrqt-konkurenciqt … sing-stars-snimki

Едит.
Защо всички български сериали задължително трябва да имат N на брой сезони, или поне първи сезон да завърши с “отворен“ финал, а после примерно поради липса на бюджет или друга режисьорска приумица, да се стопира процеса? Така стана с “Четвърта власт“, страхотен сериал, после “Връзки“, “Ягодова луна“, “Отдел Издирване“ /още ме е яд за него, и доста интересен финал, недовършен/......сега и “Алея на славата“. Не беше кой знае какво, но ставаше за гледане, и си мисля, че няма да направят втори сезон, защото май рейтинга не е кой знае какъв, но пък за сметка на това оставиха финалът брутално “отворен“.....ако утре сценарият се повтори и с “Клетката“, май ще стопирам гледането на сериали.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 22:20 от Merri_An

# 242
  • София
Аз гледах само три предавания. Фермата, ИВ и Стани богат + Къщата на инфлуенсърите. Ама то това предаване започна лятото... А да, като добавим и сериалите Олн Инклузив и Клетката, стават общо пет.

Клетката
Добър пилотен епизод и до там. След това пълна скръб. Толкова е зле, че ме отказаха от нови Бг сериали. Така че сори за новия 'Алфа'. Изключение ще правя вече само за нови продукции на БНТ (макар че и те се провалиха с Войната на буквите). Или ако е нещо ново на Нова и бТВ само след много похвали от потребителите тук, което си е мисия невъзможна, хаха...

Ол Инклузив
Най-слабия сезон. Абсолютно безсмислен и забравим!

Стани богат
Също най-слабия сезон. И не само заради смяната на класическия жокер помощ от публиката. Много малко на брой запомнящи се участници.

Игри на волята
Добър каст като за търсената цел за сезона. С някои редки изключения. Добра работа на психолозите. Много комплексни състезатели. Много от тях добре подготвени. Сезонът в който стратегическата игра беше на пиедестал. Колкото и да е странно, но Игри на волята завиха към Сървайвър, докато Сървайвър (Турция) отиде към Игри на волята. Резултатът - провал и на двата фронта! Този за Сървайвър звучен, докато за ИВ е само един предупредителен шамар. Защото сезонът спря възхода на ИВ и го върна на нивото на сезон 3, на моменти и под него. Визирам интереса.
Главната вина да се получи този лично за мен доста слаб сезон е на продукцията. Изцяло. Това беше най-скандално режисирания сезон. Сезон, в който почти липсваше свободната воля на състезателите, като те волно или неволно бяха кукли на конци и нищо повече от това.
Добрия каст е единствения плюс.
Минусите:
Генерално сбъркана концепция.
Пълна малоумщина това с изцяло женско и мъжко племе.
Скучни и повтарящи се игри. Необезопасени трасета и съоръжения.
Рекорден брой контузени и разболели се хора.
Скандално режисиран сезон
Слаб полуфинал. Слаб финал.
Като цяло този сезон спори със сезон 2 за най-слабия в историята. Като аз давам едно рамо на сезон 2 заради незабравимия хумор в него.
Така че:
1. Сезон 4 (само заради Фифо, Гого и Жоро)
2. Сезон 1 (най-добрия, въпреки смешния финал)
3. Сезон 3
4. Сезон 2
5. Сезон 5

Фермата
Отново много добър каст. Мисля, че този каст е най-сполучливия от сезон 6 насам. Сезон 6 също имаше топ каст. За мен все пак най-добрия каст си остава от сезон 5, но там финалът сякаш беше опорочен заради Веселка.
Та да се върна на този сезон. Петър ще остане в историята като един от най-добрите играчи за всички времена и то не само за Фермата... Кенан също ще се запомни като един от най-цветните и колоритни фермери.
По ирония на съдбата и Петър и Кенан не стигнаха до финала?!?! Парадокс? Ами не, просто стечение на обстоятелствата. Това че двамата главни герои не стигнаха финала идва да покаже, че тук намесите на продукцията са минимални. По-скоро те са в ход след като всичко е приключило. С монтажа. Защото така подвеждат зрителя и му внушават мнение. Тяхното мнение и желание. Защото именно този монтаж и този глас зад кадър направиха Коко победител. Не, нещо друго... И разбира се малоумните правила, които допускат един човек от един отбор да отиде на финала и там всички фенове на този отбор да гласуват за него, по този начин обричайки останалите петима финалисти.
Добър каст, добри битки между другото. Браво на Ники Мартинов. Който си разбира си разбира.
Мисля, че се получи и добър сезон, въпреки разочароващия за мен финал, който между другото беше ужасно слаб и скучен. И мота мот един и същи с този от проваления сезон 8.
Фермата обаче успя според мен да спечели нови поддръжници, въпреки че загуби свои стари такива. И сякаш новите са повече. Като цяло нареждам този сезон пред сезони 7 и 8. Може би дори и пред сезон 6. Но сезон 5 си остава най-добрия от по-новата история на шоуто. Общото е, че и двата сезона имаха слаб финал със слаб победител.

Ако трябва да тегля чертата, Фермата ми хареса повече от Игри на волята. И бих дал по-скоро положителна оценка. Между добър 4 и много добър 5. Можеше и повече да е, ако имахме други участници на финала и ако правилата бяха пипнати малко повече тук и там.

Генерално за есенно-зимния ТВ сезон:
Разочароващ сезон, да не кажа откровено слаб!

Да добавя, че сезон 2 на Къщата на инфленсърите беше скучен и прекалено дълъг. И там играчът, който беше различен и най-добър в игрите и единствения със стратегия отпадна преди финала и така финала беше предвидим.

Писна ми да гледам едно и също нещо, година след година.
Кастингите се печелят от свои хора. И тези хора с редки изключения са ужасно скучни и нетелевизонни. И страшни популисти и нагаждачи.
Докато думата стратегия е все така мръсна дума, няма да видим нещо наистина добро.

Тук се надявам много на ''Диви и красиви'' на Туджаров и Неделчо да направят разликата и да разчупят наложения стереотип.

И още нещо за финал. Публиката не бива да взима никаква роля в нищо. Не знам кога Иван и Андрей ще го проумеят това нещо. Публиката няма как да решава съдбата на това кой ще спечели, защото публиката не е била там 24 часа в денонощието, а гледа един монтаж в който разказвача ти прави непрекъснати внушения...

# 243
Аз този ТВ сезон гледах единствено ИВ и ако трябва да го оценя, мога единствено на база ИВ. Като цяло последните 2 сезона започнах да губя все повече интерес към предаването, до голяма степен се дължи на факта, че започнах да гледам чуждестранни реалитита и просто .. няма база за сравнени с ИВ конкретно. Въпреки това сезон 4 имаше доста интересни моменти и голяма част от него го гледах с доста интерес, докато този сезон въобще не успя да ме грабне.

Къщата на инфлуенсърите и за мен се разточва прекалено дълго във времето и винаги гледам началото на сезона, след което го спирам. Най-добре според мен би било да е около 2-3 месеца лятото, когато няма други предавания по ТВ. Доколкото разбрах Надкаст с Диви и красиви ще гледат да се съобразят с това, което е супер. Вероятно означава, че няма да се застъпва с есенния или пролетния ТВ сезон.

За Диви и красиви честно казано първия момент, в който подхвърлиха, че ще правят реалити си представях нещо много социално и стратегическо тип Survivor. Все пак това е тяхната сила. Виждаме, че Гуспата успява вече няколко години да прави Maximal, и си мислех, че и за тях ще е възможно да направят нещо такова, но не толкова с фокус върху физическите игри. Леко останах разочарован с любовната тематика на предаването, но те си казаха доводите в крайна сметка защо не са се насочили натам. Стискам палци на Неделчо и Туджаров, сигурен съм, че ще дадат всичко от себе си да го направят добре. А може би това ще отвори много врати за тях, най-малкото YouTube реалититата стават все по-популярни. Ще го гледам със сигурност, когато излезе.

# 244
  • София
Те казаха, че много биха искали тип Сървайвър, но за него трябва огромен бюджет и опит. Прави са, че им е рано, защото искат да е добре направено. Тип Ергенът се снима по-лесно и безопасно (и това изтъкнаха). На Гуспата му отне доста години, докато вдигне нивото и натрупа опит в редица предизвикателства, които организира.

По-натам биха се пробвали и с нещо голямо.

# 245
Във вестник Уикенд (знам, че е нелепо да посочвам този източник), пише, че Цитиридис ще е водещ на “Аз обичам България”

# 246
Ако е така, чака ни кринджът от вечерното шоу.

# 247
  • Разпиляна във въображението
На мен ми харесва Цитиридката

# 248
# 249
  • Другата България
Изпревари ме, тъкмо затова идвах! Heart
Понеже и утре ще съм работна, за днес  и утре -

Да сте Благословени и здрави всички, вие и вашите семейства!

# 250
  • Sofia
Честити и Светли празнични дни!
Бъдете Здрави,Щастливи,Обичани и Благословени!❤

# 251
  • Другата България
Heart

# 252
  • София
Пусната е нова анкета 😊

За много години, спамочатъри и тв зомбита.
Желая ви здраве и сбъднати планове през новата 2024 г. 🙂

# 253
Щастлива нова година и от мен!
Гласувах в анкетата,  но не ми достигат опции. Имам повече от 1 предпочитал стил в музиката (рок, поп, класическа…), не всеки харесва само един стил. И джаз ми харесва, ако е smooth jazz, soft jazz, bossa nova, Latin jazz… Увеличете опциите, плс. Има въпроси, които са само за един отговор (да, не, не мога да преценя), но има и въпроси, които са непременно за опция multiple answer (за харесван спорт, за харесвана музика, за харесван жанр филми, книги…)

# 254
  • Другата България
За много години на всички ТВ маниаци!
Живи и здрави всички, и семействата ви също! Hug

Нямам мнение за Новогодишната програма, защото на НГ бях на работа.
Но пък няма да си кривя душата,  на 01.01. вечерта си пуснах концерта на Лепа Брена и Драгана Миркович, на мен младостта ми мина с техните песни, които нямат нищо общо със съвременната чалга. И които продължават да се слушат от хора на всякаква възраст. А и все пак живея почти на сръбската граница, сръбският ми е втори език. Blush

Иначе слушам всичко, в зависимост от настроението.

Общи условия

Активация на акаунт