🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 4 (03.10 - 17.10) 🐄

• 29 220
  • 662
  •   1
Отговори
# 555
Тази година битките ми идват в повече. Не гледам Игри на волята, та не правя сравнения. Не показват достатъчно взаимоотношенията им. Мартина ми е почти непозната, Валерия се губи сред ухажването на Жоро... Всъщност, май по-скоро Синева е права и те играят сдържано. Само за Иванка не съм съвсем съгласна - негативните герои предизвикват реакции. Иванка е скатавка и провали няколко седмични задачи, но дава поле за изява на зрителите... И на "дружката" Кенан..
На баба Дешка яко ѝ личи пристрастието. Не напирам да я гледам, но някакси се набива на очи, че при едните и двата пъти я няма, а другите ги буди сутрин с ведро изражение.
И аз харесвам Иван и Андрей. Но подозирам, че Петър доста ги нахейти на дуела миналия понеделник. Той затова не избра Павел, само и само да не му кажат отново "Чичо Пешо". Егото му няма да го понесе. Joy

# 556
Много безлични жени са тази година. Никоя не блести с нещо. Даже не съм сигурна, че знам кои са всички момичета, които са вътре.
Къща не строят. Историята махнаха. Игрите от нашето детство махнаха. Абе, скука

# 557
Не е лъжа... Трябваше да се казва "Игри във Фермата". Алманахът също стана проформа.

# 558
Днес видях Линда на центъра в Пловдив ... свиреше си

# 559
Тази година битките ми идват в повече. Не гледам Игри на волята, та не правя сравнения. Не показват достатъчно взаимоотношенията им. Мартина ми е почти непозната, Валерия се губи сред ухажването на Жоро... Всъщност, май по-скоро Синева е права и те играят сдържано. Само за Иванка не съм съвсем съгласна - негативните герои предизвикват реакции. Иванка е скатавка и провали няколко седмични задачи, но дава поле за изява на зрителите... И на "дружката" Кенан..
На баба Дешка яко ѝ личи пристрастието. Не напирам да я гледам, но някакси се набива на очи, че при едните и двата пъти я няма, а другите ги буди сутрин с ведро изражение.
И аз харесвам Иван и Андрей. Но подозирам, че Петър доста ги нахейти на дуела миналия понеделник. Той затова не избра Павел, само и само да не му кажат отново "Чичо Пешо". Егото му няма да го понесе. Joy
Петър може да се почувства като чичо, едва след като има деца. 😁

# 560
Той затова не избра Павел, само и само да не му кажат отново "Чичо Пешо". Егото му няма да го понесе. Joy
Петър може да се почувства като чичо, едва след като има деца. 😁
Сериозно ли? Ако остане без деца и на 50 пак ли ще е батко?

# 561
В неговото съзнание сигурно. 😁  За нас едва ли. Аз съм по-млада от него с повече от 10 години, но имам две деца. След като се роди първото, започнах да се усещам като лелка. Wink

# 562
В неговото съзнание сигурно. 😁  За нас едва ли. Аз съм по-млада от него с повече от 10 години, но имам две деца. След като се роди първото, започнах да се усещам като лелка. Wink
Все едно аз съм го писала! Grinning

# 563
С този перчем е като някакво пони ...

# 564
А, не, тогава ще стане Daddy и още ще му върви приказката с девойките на около 25. Joy
Alucard, nani_net*, и аз като вас. Лелка power! Joy

# 565
  • Варна
В неговото съзнание сигурно. 😁  За нас едва ли. Аз съм по-млада от него с повече от 10 години, но имам две деца. След като се роди първото, започнах да се усещам като лелка. Wink

А аз пък съм колкото него на години - 43  и имам почти 16 годишен син Laughing , без да съм родила особено млада , та  отдавна съм в графа лелка. Забелязала съм несемейните без деца / и мъже и жени/ се смятат за млади и за свежи много дълго време , все мислят че имат време и са си добре, младеят и т н ..Stuck Out Tongue

А Павел направо си му е дете на Пепето...

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 22:53 от Vessi_to

# 566
Разбирам феновете на традиционния формат, но при мен има ефект от промяната.
Миналата година тотално изпуснах сезон около средата и гледах само финала, без особен интерес. Тази година се хващам, че ми се гледат епизодите, най-вече заради динамиката.

Основното, което не ми допада е кастинга. Липсват ми повче стойностни хора, на които да симпатизирам (един Коко не стига, а и той си е основно спортист). Доста са ми неприятни образи като Иванка, Хорхе и Кенан, защото са твърде крайни в простащината си за национален ефир и са много като брой за един сезон.
В Елбетица пък откровено се затруднявам да различа жените. Дори не знам колко са на брой, но просто ми се сливат като образи до такава степен, че са ми като мътно петно - жените около Петър.
Не ми харесва и че има участници, които просто стоят изън кадър. Дори и от Жоро нищо нямаше да видим, ако не беше сюжета с момичето, което си хареса. Предполагам, че скъсеният снимачен цикъл води до невъзможност за разгръщане на образите, но не го оправдавам и не е нормално след толкова епизоди да има хора "фантоми" като личности.

Друго нещо, което не харесвам - въпросите от Алманаха станаха твърде тясно специализирани и дори за човек, който задълбочено  е изучавал история е почти невъзможно да знае отговор. Все пак на зрителите е интересно да проверяват знанията си, което няма как да се осъществи, когато въпросите са за видове гъби или факти от българската история, които са меко казано необщоизвестни.

Като цяло, ако новата динамика във формата се съчетае с интересна социална такава, ще бъде чудесно. Надявам се идеята за промяна да се доразвие в положителна посока Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 19:15 от Amm

# 567
@Amm, подкрепям!

Много се губи социално-психологическия момент и някои от участниците, за сметка на битките. Гледаме основно КенаНтица и тук-таме някой полу-романс. Някак в предишните ферми хората или бяха по-пълнокръвни и/или просто не стига времето за всички. Ето и новите ги видяхме на игра, но още няма синхрони с тях...

Иначе промените и на мен ми харесват, макар да ми се струва прекалено гладуването в ада.

# 568
За Алманаха съм на същото мнение, като на Amm. Повечето въпроси биха затруднили и учител по история. Трябва да са на ниво на изучавания материал в средното училище и човек с добра обща култура без усилие да може да отговори.
Но това сигурно е заради Алманаха, който продукцията издава и въпросите са от него. То няма лошо да го четат участниците и да научат нещо по история, а не да играят на тото, но за зрителят не е толкова атрактивно, както би било, ако са въпроси, на които могат да си проверят знанията.
Пак добре, че тази година въпросите са по история, най-често за Васил Левски, че миналия сезон с тези мухоморки, щяха да ни уморят от смях. Satisfied
То не беше Пачи крак, Овчи нос, Керино ухо и още Булка, Гълъбка и Пърхутка. Голяма греда си беше. Nerd

Липсват ми откритите уроци по история. Беше добра рубрика, научаваха се любопитни исторически факти, които не са много известни и се представяха по един интересен начин.

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 19:42 от sineva 1

# 569
  • при късмета
Уроците по история и на мен липсват. И момчето което ги водеше беше много симпатично.
А за алманаха, според мен е правилно да задават трудни въпроси. Общата култура си е обща култура, но всеки сезон си има алманах именно за това. Част е от играта, при това основна, осигурили са им източника на информация и знаят, че част от подготовката за дуел е да четат. Това, че някои си го спестяват си е за тяхна сметка и така трябва да бъде. А за широката аудитория който иска да си купи поредния алманах, ще го направи само, ако темата му е интересна. Миналия не вярвам да има много продажби, тазгодишния още не  излязъл, но на участниците са осигурили копия. Да са чели, интересно, неинтересно, това е положението. Трябва да запомнят поне половината от прочетеното само за дуела, никой не ги кара да пишат докторати.
А за зрителите, си нищо няма да си обогатиш знанията, ако знаеш отговорите на всички въпроси и са от обща култура. Ще си обогатиш знанията като научиш отговора на въпрос, който преди това не ти е бил известен. Така се научава нещо ново, не като ти повтарят всеизвестното. Да не говорим, че това е нашата история все пак, а голяма част от участниците (предполагам и зрителите) не знаят отговорите и на лесните въпроси. Това, според мен изобщо не говори добре

Общи условия

Активация на акаунт