Стани богат - тема 16

• 16 803
  • 769
  •   1
Отговори
# 540
Асонанс,по метода на изключване.
Оооо,псалм не знае!

# 541
И да не го знае изключването е елементарно. Днес ми е ден и на тази въпросите щях да ги разбия.

# 542
Асонанс се учи в училище

# 543
  • София
Ами, представял съм рок група Дисонанс, тъй че знам и асонанс, и дисонанс, и консонанс - не че знам какво са.
(Но пък е ясно, че сонет и хайку - са поезия/литература; хайде на псалм да помисли още 30 сек. какво е... и остава само един отговор!)

До утре, дружина! Повече слънце, повече усмивки!

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 18:55 от EmBrother

# 544
Участничката не е ли чувала за пернишкото хайку 😁

# 545
  • Русе
Отслабване на цензурата може да се каже, че има при Горбачов и перестройката, донякъде може да важи и за Елцин. За Сух режим в Русия си признавам, че не съм чувал.

Е как, Русия е традиционно алкохолизирана страна и периодично са правени опити за справяне с проблема. Например:
1914 при Николай ІІ, увеличава се употребата на наркотици;
1917 при Ленин, с постепенно разхлабване на режима (вино до 14 градуса, по-късно да 20 градуса, бира), до 1925 г.;
1928, 1958 (с ограничения);
1972 (с увеличаване на производството на вино, бира и безалкохолни напитки);
1985 - 1987 при Горбачов.

Общо взето, почти никога не е имало периоди от време, когато продажбата на алкохол да е била свободна. Затова е известна широката употреба на самогон (домашно произведена водка), одеколон и всякакви други упойващи течности.

# 546
  • София
Мъжът:
Елементарни въпроси с Тирана, Дюн и ЕЕ, нямам думи
За Горбачов перестройчика не трябваше да използва жокер. Защото 50 на 50 можеше да му помогне на въпроса за археолога. Който и аз не знаех между другото.

Жената:
Джеймс Бонд - дори няма защо да се мисли. Много зле, много. Как може да иска жокер, тц тц.
Тези хора си гърмят най-хубавия жокер (50 на 50) по възможно най-глупави начин. И после си патят. Щеше да и помогне на въпроса за поетичната техника. Асонанс иначе по метода на изключването

Слаби участници вчера.

# 547
  • София
Петъъък! Мозъкът изкрещя и отнесе заDника на собственика си в неизвестна посока... (Това ми попадна за петъчния ден в руски сайт.)
Добра вечер, дружина!
Да посръчкаме малко мозъците (последно за седмицата), преди да са ни отнесли към почивните дни.

Дионис (вино и веселие)
Обаче популярното старо име е Карвуна

# 548
По интуиция заложих на Дионис,познах.

# 549
  • София
По интуиция заложих на Дионис,познах.
Петъчен въпрос, петъчен бог, петъчни занимания...

# 550
И аз имах спомени, че има морски град, чието име е свързано с Дионис и бях за него, макар да не бях 100% сигурен.

# 551
  • София
Много слаба мадама, добре че бързо ни освободи от присъствието си. 😉
Франция и Германия трябва да е.

# 552
Бре, младеж ама се сети за Мажино. Имах съмнения Simple Smile

# 553
Да, Германия и Франция.

# 554
  • София
Арменска

Общи условия