Стани богат - тема 16

• 16 790
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Играли са с нашия Марек в Интертото (2004) - 0:0 и 0:2 (за Марек). В ШЛ 2015/16 отпадат от Партизан Блгр 0:2 и 0:1. Браво за въпроса им! Ама беше гадничко с Хитлер (Борусия), Дучето (Интер).

Хубава петъчна вечер на всички! По началния ми пост от днес: оставете се и нека Мозъкът ви отнесе на някое мечтано красиво или весело място в почивните дни.

# 601
Ама то си е така, вижте им историята на Интер.
И точно с Дучето са свързвани. Както и Реал Мадрид с Франко.

Но не се усетих за въпроса. Те май питаха да се е създал.
А Интер се създава от отцепници от Милан. Милан е истинския и първия отбор на Милано, а Интер е негово отроче.
Интересни,не знаех ,че Интер произхожда от Милан.Стадиона Сан Сиро е база и на двата тима,може би поради този факт.
Скрит текст:
Специално ходих да гледам мач там,но не съм запален футболен фен,по скоро заради музея на стадиона и заради Малдини.Heart

# 602
  • Велико Търново
Защото и жокерите имат личен живот. Едва ли ги предупреждават 10 минути преди участието на техния човек, за да седнат пред компютъра или да свикат по-знаещи приятели, за да помагат дружно.
Бях чела, че преди да започне записът на конкретен участник, прозвъняват телефонните му жокери и ако наистина е така, те би трябвало да са подготвени.

Но не се усетих за въпроса. Те май питаха да се е създал.
Питаха за името на отбора, което било вдъхновено от стихотворение на диктатора.

# 603
Точно дали прозвъняват номерата не знам със сигурност,но жокерите знаят времето за снимки.Проблемът е с чуваемостта на въпросите.

# 604
  • София
Неслучайно "Стани богат", или както се нарича в родината си Великобритания - "Кой иска да бъде милионер", е толкова успешно и харесвано шоу. В оригинал шоуто се казва така, защото най-голямата награда - верният отговор на последния въпрос, е 1 милион лири във Великобритания, или 1 милион долара в САЩ. И там, за разлика от България, доста повече хора са стигнали до него, а има и отговорили - около дузина в САЩ и двойно по-малко на Острова.
Въпросите за 1 милион в чуждите версии на "Стани богат"
Webcafe, 21.10.2023

https://webcafe.bg/mediacafe/vaprosite-za-1-mln-v-stani-bogat.html
Ще откриете няколко въпроса - които у нас са задавани за бая по-ниски суми при още по-ниската (в реалността) награда...
(На кой от тези мъже не е кръстен химичен елемент?;
Коя от тези страни без достъп до море е напълно обградена от друга страна?;
На кого се приписва изобретяването на първия масово произвеждан хеликоптер?)

# 605
Е, разбира се, че може да са задавани за по-ниски думи. Това са вече задавани въпроси, които е много вероятно да са били виждани от участниците. То остава и да ги зададат за най-високата сума.

# 606
  • София
Добра вечер и добра (и успешна) седмица на всички!
Да видим кой ще е мечето Падингтън и кой - молец в компютъра. Щото бъговете винаги са за сметка на играещите...

Помня Самора Машел-президент. Значи дотук (трябва да му е жена била) - един. Залагам на жена на двама президенти. Звучи доста шашаво.

# 607
  • София
А или Б
по-скоро А, ама не го знам. Просто е най-логично.

# 608
Първа дама на две държави е Граса Машел.
Самора Машел на Мозамбик и
Нелсън Мандела на ЮАР.

# 609
  • София
Браво! Интуиция и късмет. (И Самора Машел някъде там.)

# 610

Помня Самора Машел-президент. Значи дотук (трябва да му е жена била) - един. Залагам на жена на двама президенти. Звучи доста шашаво.

И аз така. Твърдо помня онзи и логически просто няма как да е друго.

# 611
  • София
Тр да е Бранденбург - брамборки
(Хаха, вшехно то маме в Празе - всичко си имаме в Прага, и брамборки тоже. НЕ знам чешки, знам картофите и още няколко лафа.)
Слабостта ми в тази игра - и като каза "Изключвам Бранденбург..." и аз почвам да се съмнявам в себе си.

Черпя дружината тук с една "напръдена вОдичка" (газ.вода) Smile

# 612
За Бранденбург съм.
Много познат ми се стори въпроса за Граса Машел.

# 613
  • София
Дриади
(И ако сте чели/гледали Вещерът - не ви трябва гр.митология;)

# 614

Общи условия

Активация на акаунт