Студенти в Нидерландия - 19

• 73 053
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Биби, браво на девойката и все така да се представя. В какво специалност е тя?

# 61
  • София
Браво Биби, огън умница е твоята мома, ще ги разбие!
Нашият чака още резултати на последния, какво е това чудо, да не знаеш оценките седмица след изпитите. А по 10 балната им, с колко най-малко се минава?
Вали тия дни, дънките при каране му стават чисто мокри, ще си търси непромокаем панталон.
Инфо от Тилбург -  с над 6.

Йен, аероспейс е.

# 62
А по 10 балната им, с колко най-малко се минава?

То зависи от изискванията, но съм чула че абсолютния минимум е 5,5. Те там и десети и стотни имат значение.

# 63
  • София
Биби, браво на девойката, все така да продължава!
По отзиви от една от консултантките от Юнифай - средният успех на нидерландците бил около 6 - 7.

# 64
  • Варна
Биби, честита първа 10 ка .😀 Абе ще им покажат те там … ❣

# 65
  • София
Нашият чака още резултати на последния, какво е това чудо, да не знаеш оценките седмица след изпитите. А по 10 балната им, с колко най-малко се минава?
Вали тия дни, дънките при каране му стават чисто мокри, ще си търси непромокаем панталон.
Аз на моя син му поръчах водонепромокаем комплект от магазин за работно облекло. Ето този:
https://safetywork.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE … %BB%D0%BE/Stormer
Гумиран е, изглежда доста надежден. Синът ми работи и доставя пици за Доминос, понякога се прибира вир вода, реших че му трябва нещо по-сериозно. Панталонът е по-широк, предвиден е да се обува върху други панталони.

# 66
  • Варна
Аз пък съм доволна от Унифай за сега. Форсираха подаването в 1вия ден, в който отвориха системата, за 2 дни получихме условен прием . Кандидат студентът предварително взе курса за писане на CV и мотивационно, ревизираха ги, изпипаха ги, получаваме съвети и не става дума за приложен университет, за за TUe Айндховен, с който те нямат договор.
Предплагам, че зависи на кого ще попаднеш като консултант, но нашият за момента е много деен.
И при нас драмата с кандидатстването и условния прием приключи за 3 работни дни.

# 67
И моят син караше години наред с непромокаем панталон. Тип работен, над дънките. За обувките бях взела едни протектори - пъхат се краката вътре , найлонови. Дъждобран бях взела - широк, като пелерина. Термобельо от мерино - това носеше и все още носи със сигурност много. Всъщност, и двамата го носят - долно и горно, чорапи от мерино също.  Мериното не запарва, изважда влагата навън, същевременно топли, не мирише. Много подходящо за техния климат. И двамата ми сина носят под дънките и под сутшърта. Има чудесни марки в Амазон - висок клас , разнообразни цветове. И с къс ръкав, и с дълъг съм им взимала в годините.  Че и на таткото тук - като види техните и той иска Simple Smile

# 68
Аз на моя син му поръчах водонепромокаем комплект от магазин за работно облекло. Ето този:
https://safetywork.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%BE … %BB%D0%BE/Stormer
Гумиран е, изглежда доста надежден. Синът ми работи и доставя пици за Доминос, понякога се прибира вир вода, реших че му трябва нещо по-сериозно. Панталонът е по-широк, предвиден е да се обува върху други панталони.

Доминос не заслужава каквато и да е инвестиция, максимум месец да се накефи на скутера или колелото и да търси нещо по добро.

# 69
И аз да се похваля: моята дъщеря е получила имейл, според който ще й връчат някакъв сертификат, задето си е взела с отличен резултат всички изпити от първата година, от първия път. Явно е рядкост, защото връчването ще става на официално тържество. Учи софтуерно инженерство и компютърни науки в ТУ Айндховен.

# 70
  • Варна
И аз да се похваля: моята дъщеря е получила имейл, според който ще й връчат някакъв сертификат, задето си е взела с отличен резултат всички изпити от първата година, от първия път. Явно е рядкост, защото връчването ще става на официално тържество. Учи софтуерно инженерство и компютърни науки в ТУ Айндховен.

Поздравления за постижението на дъщеря ти, Стела , гордост .

Моят оттук още му взех дъждобран пелерина с качулка и той пък си купи страхотно дебел и ватиран непромокаем панталон на Найк . Но квартирата му е на 3 мин от Уни с колело и 6-7 пеш до неговия факултет , няма да му трябват много засега.
Беше споменал че ще си търси и по тънък и хвърчащ .
Гери , мериното бельо е страхотно , добре че напомни за него . 👍

# 71
  • Бургас
Момичета, както винаги сте много полезни, особено идеите и линковете за бельото. Моят хубостник се е хванал на работа също като доставчик, но е с ел. колело, а има само един дъждобран от декатлон тип пелерина с качулка. Ние с баща му настоявахме първата година да не работи, а да се съсредоточи върху учението, но кой да слуша. Освен това се тревожа за това колело, при лошо време или пък вечер никак не е ок тази работа според мен.
Респект за всички деца които са взели изпитите от първия път и с отлични резултати!

Биби, специалността на твоята щерка звучи толкова вълнуващо, дано да ѝ донесе удоволетворение и късмет в живота след унито.

# 72
Биби, браво!!!! 10 от 10  в Делфт си е отлично постижение.

# 73
Браво на всички деца Simple Smile
Ние утре ще си видим детето, в понеделник е дипломирането.
Искаше ми се да съчетаем това пътуване с изясняване на ситуацията с квартирата за втория семестър, нямало нужда, сам щял да се оправи и с квартирата и с преместването в друг град.
Та по тази причина имаме 3 дни за разходки без никакви ангажименти, скоро не ни се беше случвало, още повече да сме всички заедно:smile:

# 74
  • София
Цитат
Доминос не заслужава каквато и да е инвестиция, максимум месец да се накефи на скутера или колелото и да търси нещо по добро.

Ами не съм сигурна, че е точно така. Той е доволен, работи там цялата минала година. Прекъсна работа за половин година, докато беше на обмен в Мексико, като там се издържаше близо 2 месеца сам със спестените пари. Сега реши, че пак ще работи за тях. Определя си сам графика, в зависимост от свободното му време. Плащат му 13,40 евро на час. За момента е ок, идеално му е. Пък и инвестицията е 50лв, не е кой знае какво. Отделно че може да се ползва по всяко време, не само за работа.

Общи условия

Активация на акаунт