Студенти в Нидерландия - 19

• 73 511
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Обмислям пътуване през февруари месец до Айндховен! Бихте ли ми препоръчали някакви начини за стигане от летището до центъра на града? Кое е по-добре - с автобус или с такси? Разбрах, че има и uber. Също така има ли начин да се наемат колелета за един ден?

# 526
Някой пращал ли е сако във вакуумиращ плик? Има ли опасност дрехата да се развали драматично ?  Накупихме малко формал дрехи , обаче съм в чуденка как да изпратя сакАта?

# 527
Здравейте! Обмислям пътуване през февруари месец до Айндховен! Бихте ли ми препоръчали някакви начини за стигане от летището до центъра на града? Кое е по-добре - с автобус или с такси? Разбрах, че има и uber. Също така има ли начин да се наемат колелета за един ден?

Най-лесно е да се качите на автобуса от летището и директно да слезете на последната спирка, която е Централна гара и е почти в идеалния център на града. От там с друг автобус или пеша (зависи от крайната точка - може да смени и пътьом). За мен такси е неоправдан разход - не е като в България, супер скъпо е. С автобуса е около 5 евро, такси поне 20 или 30.
За другите въпроси не съм наясно, но колело със сигурност може да се наеме краткосрочно, последно ми се въртят цени 15 евро на ден, но не ми е актуална информацията.

# 528
Някой от вас има ли wizz discount card? Има ли смисъл от нея? Също така много ли ви се струва 422,96 лв. за двама възрастни двупосочен билет? Като е включен и багаж до 10кг. Смятате ли, че е твърде скъпо?

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 21:13 от somebodyyy

# 529
  • София
Ако пътувате често, има смисъл от дискаунт карта, но притежателят й винаги трябва да е част от групата за пътуване.
Ryan също са си опция до Айндховен. От София де, за други градове не знам.
Цитираната цена на билетите, като се има предвид, че е за февруари, може и по-добра да бъде, но зависи дали имате фиксирани дати за пътуването си или просто целите най-ниското. И wizz, и Ryan имат fare finder на сайта, което улеснява "ловът" на евтини билети.

# 530
Някой пращал ли е сако във вакуумиращ плик? Има ли опасност дрехата да се развали драматично ?  Накупихме малко формал дрехи , обаче съм в чуденка как да изпратя сакАта?

Не се притеснявай- изпращах на няколко пъти сака и палта  вакумирани- само ги сгъни внимателно

# 531
Ако пътувате често, има смисъл от дискаунт карта, но притежателят й винаги трябва да е част от групата за пътуване.
Цитираната цена на билетите, като се има предвид, че е за февруари, може и по-добра да бъде, но зависи дали имате фиксирани дати за пътуването си или просто целите най-ниското. И wizz, и Ryan имат fare finder на сайта, което улеснява "ловът" на евтини билети.

В последствие разбрах, че се заплаща и за самите места😢 Та от 423 лв цената се вдигна до 617лв… направо ми се плаче.

# 532
  • София

В последствие разбрах, че се заплаща и за самите места😢 Та от 423 лв цената се вдигна до 617лв… направо ми се плаче.
Може и без места, каквито ви се паднат. Тогава не се плаща отгоре.
Аз ходих през м. октомври за 69 евро в двете посоки. Уточнявам - без допълнителен багаж. Гледам сега цените са дори по-ниски.
Мисля, че една раница багаж е напълно достатъчна за няколко дни, може да вакумирате дрехите. За на връщане - пак може, все ще намерите прахосмукачка (дали от хотела или ако има в квартирата налична). Но вие си решавате...
От летището до гарата в Айндховен цената с автобус е под 4 Евро - аз лично си купувам билет от приложението 9292 (вижте първия пост в темата).
За велосипеди под наем в Айндховен има сайт, но не го знам.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 07:22 от Sunny bunny

# 533
Някой от вас има ли wizz discount card? Има ли смисъл от нея? Също така много ли ви се струва 422,96 лв. за двама възрастни двупосочен билет? Като е включен и багаж до 10кг. Смятате ли, че е твърде скъпо?
За февруари гледам билети по 38 лв в посока. Сумата, която съобщавате ми се вижда доста висока, но може да сте ограничена в конкретни дати и това, винаги, е по-скъпо. Цените на Райън са по-ниски, обикновено. Wizz discount e полезен и ако пътувате двама може да го избиете още на втория полет. Все пак нищо не е абсолютно и трябва да се следят сайтовете. Аз пътувам често, но не купувам багаж и място и това оптимизира разхода. В раница събирам необходимото, пък и при детето си отивам, и ако нещо ми е нужно - при него ще го намеря.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 10:29 от Kepeva

# 534
За февруари гледам билети по 38 лв в посока. Сумата, която съобщавате ми се вижда доста висока, но може да сте ограничена в конкретни дати и това, винаги, е по-скъпо. Цените на Райън са по-ниски, обикновено. Wizz discount e полезен и ако пътувате двама може да го избиете още на втория полет. Все пак нищо не е абсолютно и трябва да се следят сайтовете. Аз пътувам често, но не купувам багаж и място и това оптимизира разхода. В раница събирам необходимото, пък и при детето си отивам и ако нещо ми е нужно - при него ще го намеря.
Къде ги намирате такива цени? Аз летя от една година с/ при детето вече 5-6 пъти, както и на нея купувам билети все с уиз без багаж и без места и най- евтините билети са ми били 350 лв на човек. Гледам и Айндховен, и Дортмунд, даже и Кьолн пробвах. Честно, като купих за 350 лв чак се зарадвах, че тънко минах. Следя непрекъснато, заредена ми е алармата за уиз, имам и дискаунт клуб( цитираните цени са с него🥺). Как пък веднъж не уцелих цена под 350 лв? Коледният билет без багаж ми излизе 1100 лв с уиз, купен през октомври, след 2 месеца следене почти всеки ден за цени, уж да паднат малко. Няма никакво падане- 700 насам и наобратно към Хорандия 450 и то чак втората седмица на януари в рабатен ден🥺 с риск да изтърве някое занатие.
Онзи ден купих за март да отида аз- пак 350 лв отиване и връщане с раничка и без места.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 10:36 от apfelstrudel

# 535
  • София

Това са произволно взети дати без доп.багаж

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 13:03 от brayan__

# 536
Ясно,  за София ставало въпрос.То все забравям, че София е друга България😡. Ние от Варна все сме прецакани. То като ще е от София, същото ни е като Истамбул или Букурещ като разход и загубено време. От Варна няма нормални цени. А от другаде означава още пари и време в път и накрая цената пък ще излезе все едно от Варна си летя,,ама без ядове и загубено време.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 10:44 от apfelstrudel

# 537
  • София
Не е чак толкова зле положението 😉

Не искам изобщо да влизам в спор. Категорично от Варна е по-скъпо, но може да се разгледат комбинации, които да намалят цената. На отиване с една, на връщане с друга авиокампания или друга дестинация 🤗

Относно wizz discount club, щом пътувате често според мен е даже задължително. Аз ползвам от година и половина dsk wizzair card и съм супер доволна. Определено препоръчвам.

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 11:15 от brayan__

# 538
Не е чак толкова зле положението 😉

Не искам изобщо да влизам в спор. Категорично от Варна е по-скъпо, но може да се разгледат комбинации, които да намалят цената. На отиване с една, на връщане с друга авиокампания или друга дестинация 🤗

Относно wizz discount club, щом пътувате често според мен е даже задължително. Аз ползвам от година и половина dsk wizzair card и съм супер доволна. Определено препоръчвам.
То, ако е днес отивам- утре се връщам, както в примера, едва ли някой и за 5 лв ще се разходи, за да " употреби евтината тарифа". Мисля, че тук обсъждаме нармално пътуване с дати за поне няколко дни между отиване и връщане. А също и да ми пляснат уиз тарифа 5 лв за една единствена дата в една посока и всяко нормално връщане да е 500, пак е също толкова неупотребяемо.Все пак и аз реших ей сега да задам някакви нормални престои ( да не би да са пуснали " подаръци" днес от уиз) и получих съвсем различен ценови резултат от Вашия пример:

[img width=600

Последна редакция: пт, 29 дек 2023, 12:54 от apfelstrudel

# 539
  • София
Apfelstrudel,  дамата, която зададе въпрос питаше за месец февруари, а вие давате пример за април месец. Цените са много различни като цяло за двата месеца и съответно и спрямо днешна дата. Wizzair имат ценова политика и който знае как да я използва в повечето случаи е доволен от цените на закупените билети. Аз приключвам с примерите и ви желая успешни полети до желаните дестинации 😊

Общи условия

Активация на акаунт