Искам да накарам баща ми да ме премести в друго училище

• 3 107
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
Ако наистина не се чувства комфортно няма смисъл да се насилва, нито ще научи нещо така нито нищо, а периода е ключов откъм материал. Мое мнение - пробвай да изкараш първия срок, учи усърдно, защото това е важно за теб и може сега да не го осъзнаваш, но след време ще видиш че е така. Опитай се да се социализираш повече, примерно: "момчета, голямото междучасие къде ще ходим да ядем" или "хайде един мач на двора след даскало" и тн. Това че те се познават от преди нищо не значи. Ако до края на първия срок няма подобрение (ама ти да си направил всичко, но те просто не те искат, а не ти да си лежиш отстрани и да ги избягваш), тогава вече мисли за местене. Тепърва ти предстои да сменяш много пъти средата си, та не се предавай от първия път. Все пак ще ставаш мъж, ако трябваше в казарма да ходиш какво щеше да правиш, там не може току така да сменяш поделения.

# 31
Кой му речи да учи? Влизаш в един колектив за да си вършиш работата и по успехите те  оценяват .

Колкото до комуникацията.
Като си с "лордовете"  в английската  се държиш като "лорд" , като си  във "фиестата" при испанците се държиш като на "фиеста" , утре сядаш на панаира на щайга от домати и слушаш чалга с ромите .
Всички са ти клиенти.

# 32
Не е въпрос на материал толкова, а на поколение - това за езика. В много от случаите днешните деца научават добре английски от малки и до ранна възраст езикът е донякъде усъвършенстван. Логиката на бащата е правилна според мен, а детето се е вкопчило в приятелствата, които са му водеща сила, за разлика от профила на паралелката. Има ли друго, което да те притеснява - качество на обучение, държание на учители? Аз съм мека и ако другото училище е добро бих позволила на децата ми да се преместят, но ако не е - нищо не може да ме накара. И сега в първи клас всички приятели от детската ѝ градина бяха в едно от кварталните училища, аз намерих за нея друго и тя е ок с това, а е малко дете, ревящо за приятелите си. Прецени кое е по-важното и помисли дали ти не си се вкопчил прекалено в определени хора, за да ти пречи да завържеш нови контакти.

Общи условия

Активация на акаунт