Египет /Тема 15/

• 58 157
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
  • Beyond the Frontiers
Здравейте,

моля за отзиви за хотел RIXOS SHARM EL SHEIKH (ADULTS ONLY 18+) в Шарм Ел Шейх.

И въпрос към Galactic Voyager - виждам две оферти за същия период, едната в Емералд, другата в Екватор, имат повече от 1500 лв разлика за същата стая. Как е възможно това? Да не би да става въпрос за различни хотели? Или има някаква друга уловка?

Емералд - 4285 лв за 2ма стая Superior за  7 нощувки средата на април
https://emerald.bg/bg/pochivka/1020/egipet-pochivka-v-s-harm-el- … ults-only-18/?%22

Екватор -  5884 лв
https://ekvator.bg/hotel-pochivka/rixos-sharm-el-sheikh-adults-only-lux/1598/840
Проверете и Онекс. Аз там за сега виждам най-добра цена за Риксосите. Поне за дата 1.04, което съм сравнявала.

Няма уловка. Абакс имат и застраховка отмяна, която е включена в цената.

Всяка от фирмите калкулира различна цена на билета - вижте забележката за горивата.

Всяка фирма си има и различни договори с хотела. Няма правило, че един хотел се продава на еднаква цена към всички туроператори.

Иначе за мен това е най-доброто в Шарм.

Здравейте,
Може ли мнение за хотел PICKALBATROS AQUA BLU RESORT - HURGHADA  с агенция Онекс тур.Благодаря предварително за информацията.
Туроператор Онекс си е ОК. Аз лично за мен също там съм запазила тази година.
Предполагам сте видели, че при този хотел има задължително доплащане за шоуто 1001 нощи - 30 долара на човек мисля беше.

здравейте, търсим  хотел в Хургада или района с хубав плитък риф. Много харесахме Дезърт роуз преди две години, но след като миналата  бяхме в Албатрос палас установихме, че в него кораловият риф и обитателите бяха в пъти по-добри от този на Дезърт роуз и всеки ден се наслаждавахме с часове на прекрасните риби.
В самата Хургада ли?

# 361
Благодаря!
Ще проверя и Онекс.

# 362
  • София
.

здравейте, търсим  хотел в Хургада или района с хубав плитък риф. Много харесахме Дезърт роуз преди две години, но след като миналата  бяхме в Албатрос палас установихме, че в него кораловият риф и обитателите бяха в пъти по-добри от този на Дезърт роуз и всеки ден се наслаждавахме с часове на прекрасните риби.
В самата Хургада ли?
[/quote]

около  Хургада, не в самия град.

# 363
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Атаба.
Най-невероятното нещо,което може да ви се случи в Кайро.
Донякъде случайно, донякъде обмислено, любопитството, късмета и метрото ни докараха до Атаба...
Мястото не подлежи на описание.
Може да опитам с определението "пазар", но то е приложимо почти колкото да  наречеш някоя огромна пустиня пясъчник.
Няма значение дали стигате там денем или нощем пазарът е денонощен, шумотевицата, блъсканицата, хората, стоките, та даже и ароматите са си там.
И има всичко. Наистина всичко. Цяла улица само обувки, съседната е заета с дрехи, бельо, куфари и чанти... От площада, докъдето погледа стига сергия до сергия, зад тях сгради с магазини на партера, а между сградите и сергиите се вихрят факири със стоки в ръцете и на главата.
Потокът купувачи те носи плавно и неотклонно по улицата, по която си тръгнал, дори да е било случайно и нищо от асортимента да не ти е нужно.
Продавачи надвикват други продавачи, убеждавайки те, че тяхното и само тяхното е по-добро от всичко наоколо, а даже е по-евтино. И неизменно предлагат най-добрата цена, а специално за теб и отстъпка.

Убедителен продавач ме уверява, че това са най-маркови стоки, почти без пари. Не попитах за цена.

Не търсим нищо, тълпата и шума ме поизнервиха и кривнахме леко към по-спокойно изглеждаща част.

Книги имаше за всякакъв вкус и възраст, на всякакви езици Simple Smile
Биографията на Матю Пери си намери място в чантата ми и с леки усилия ме изведоха от там.
На съседните улици ролите се смениха - болтчета, гайки, инструменти, помпи, компресори... Всичко за домашния майстор и наследника му. Единствения начин да ги отлепя е да намеря нещо по-интересно.. не е трудно. И тримата обичаме да опитваме нови неща.
Хауауши - питка с месо.

И шипси - хрупкав картофен чипс за детето. Турско кафе с кардамон за бащицата и кратка почивка  в малко улично кафене.

Решихме да излезем извън района на пазара, за да е по-лесно повикването на убер. Успяхме единствено да се убедим, че пазара продължава и на следващата и на по-следващата улица, но предимно в магазинчета на партера на сградите. А самите сгради са стари и красиви. Повечето.

И могат да се видят интересни возила. Wink

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 364
Може ли мнение за Titanic palace resort and spa Hurgada. Планираме почивка началото на април, времето и водата топли ли са?

# 365
  • Beyond the Frontiers
Може ли мнение за Titanic palace resort and spa Hurgada. Планираме почивка началото на април, времето и водата топли ли са?
Времето е топло. Водата - за някой да, за други не. Прогнозата на времето може да намерите в съответните синоптични сайтове. Тук на практика само гадаем.

Хотелът е добър вариант. Аквапарк, голяма територия, ремонтиран 2021 последно. На добри цени излиза тази година и подозирам, че ще е пълен с български туристи за ваканцията.

# 366
Октомври бяхме в Бийч, но те ползват една територия. Може спокойно да си ходите ту в единия, ту в другия хотел. Само трябва да си спите в стаята. Толкова много басейни, аквапарк. Храната беше ок, анимацията също. Дадоха ни реновирана стая, изглеждаше на не ползвана никога. Не ми допадна това, че имаше отлив и не можахме да се изкъпем в морето и това, че винаги подухва ветрец. На децата им беше студено, като излизаха от водата. Ако нещо ви интересува питайте.

# 367
  • София
А края на април началото на май водата в басейните/ морето подходяща ли е за къпане? Аз запазих вече , но сега пък се сетих да питам 😀

# 368
Здравейте, обмислям самостоятелно пътуване с жена ми до Хургада. Полетът от Истанбул пристига 1ч. посред нощ, та може ли до се изчака на летището до сутринта? Голямо ли е летището, как е обстановката?  Виза там се вади без проблем нали? От тук само задграничен паспорт ми е нужен нали? Кото цяло самостоятелно организирано пътуване проблем ли е? Цената е определяща за нас, затова така мислим да направим. Евентуално екскурзия до къде си заслужава от там да се направи, да е сравнително близко? Иска ми се до пирамидите, но като видях че е на 500 км се отказвам май, не ми се пътува толкова.

# 369
  • Варна
Мога да отговоря за големината на летището - да, голямо е. Нямахме време да оглеждаме много, защото докато минем през всички проверки на качване и после търчахме да си хващаме полета, но имаше откъде да се купи вода, храна, имаше тоалетни и места за пушене. Другото ми е в мъгла - бягахме през терминала и не видяхме Simple Smile

# 370
Здравейте,
Може ли малко информация за пътуването от Кайро до Хургада.Става дума за организираната почивка с полет от София до Кайро и после Хургада.Въпроса ми е колко време се пътува от Кайро до Хургада и хубави ли са автобусите и пътищата.

# 371
Здравейте,
Може ли малко информация за пътуването от Кайро до Хургада.Става дума за организираната почивка с полет от София до Кайро и после Хургада.Въпроса ми е колко време се пътува от Кайро до Хургада и хубави ли са автобусите и пътищата.
Около 6 часа пътувахме с две почивки.  Пътя е прекрасен, без завои, тук там се разминаваш с някой. Това не го мислете, щом дъщеря ми на 4 години не е мрънкала..

# 372
Здравейте, моля да ми препоръчате хотел в Хургада, който настанява деца до 10 г. безплатно. Масово в офертите децата ги смятат като възрасни. Наясно съм, че това важи за самолетните билети, но за хотела ако не е така все ще има някаква разлика в цената. Търся базов хотел с прилична храна и чистота на сносна цена. Ще го използваме само за нощувки,  евентуално закуска и вечеря, защото смятаме да сме всеки ден на допълнителни екскурзии.  Предварително блягодаря на отзовалите се.

# 373
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
Има ли оферти за септември вече,на кой фирми?

# 374
Здравейте! И аз се интересувам дали знаете кога пускат датите за септември в Абакс? Знаете ли също коя агенция във Варна предлага тяхните екскурзии, през 2020година бяхме запазили екскурзия с една агенция, но се отложи заради ковид и агенцията видях че вече е фалирала. Също ако може да ни препоръчате по-спокоен хотел, да не е типичния развлекателен хотел с програми, аквапарк и много деца. Търсим спокойствие, без дете сме.

Общи условия

Активация на акаунт