Проблем с миризми идващи в жилището ни

• 4 064
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
На ваше място бих зазидала отвора!
Друг начин няма.
Не знам какво строят и как строят , но в новото строителство е така. Майка ми е в такова, смърди и още как от аспиратора.

# 31
Идентичен проблем и при нас. Имаме апартамент на втори жилищен етаж и всички миризми на готвено от апартаментите над нас са във всекидневната ни. Оказа се, че между 4-ти и 5-ти жилищен етаж комините тела са напълно запушени. Предполагам умишлено. За момента сме запечатали комина изцяло, тъй като не обитаваме апартамента, но разправиите тепърва предстоят.

# 32
Имахме същите проблеми в нова сграда. Когато съседите започнат да готвят и вкъщи не се траеше. Трябваше да пускаме и нашия аспиратор за да запуши въздуховода... А ако не сме вкъщи... смрад!
Решение открихме с уплътнена възвратна клапа, https://klapibg.wordpress.com/ от както я сложихме вече нямаме проблеми с миризми в кухнята.

# 33
Аз бях с такава клапа на абсорбатора (автоматична, но на друга фирма, беше доста по-скъпа), а сега като излиза директно от стената с това - https://aspirator.bg/vazvraten-klapan-za-aspirator-naber-thermobox
Но върши работа и за миризми, не само за изолация.

# 34
Здравейте и от мен. Закупих апартамент старо строителство. В момента правя ремонт. Банята я направихме,има вентилатор с клапа,но влиза миризма на готвено от аспиратора на съседите отгоре,но не над мен,а в страни от мен. Той си е пробил дупка го е вързал в отдушника на банята дето се пада на мен. В кухненския бокс е запушен отдушника от стария собственик,там аз ако вържа моя ще отива при другите съседи от другата старана по цялата дължина 2/4/6/8 етаж а баните са огледални (ще мирише на готвено на 8 бани). А не искам да им причинявам това. Знам колко е неприятно. Малко ме успокоява това,че готвят предимно събота и неделя. Имам силно обоняние и веднага усещам миризми. Ако е всеки ден,няма да издържа и ще запуша отдушника в банята. За това се чудя какво да правя,къде да го извеждам мтози аспиратор,или с абсорбатор да бъде? Има ли вентилатор или клапа да реши този проблем в банята?

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 23:07 от vlbs

# 35
Моят вентилатор за баня има режим на постоянно въртене с ниска скорост именно за да замести клапата, като вместо запушване поддържа постоянен въздушен поток навън. Мисля, че е най-лесното решение. Иначе има едно тройни клапи, но а доста дълги и не знам дали стават за относително тясната шахта. Трябва да се види.

# 36
Когато правихме банята беше само отвор/дупка  - пластмасовата розетка беше махната.И когато включат аспиратора и си сложиш ръката на дупката се усеша как духа силно,все едно е срещу теб. А и да спомена,че вентилатора се наложи да се изреже малко рамката/пластмасата от едната страна,че куфара беше много близко до отвора. Тези вентилатори PAX дето са 300+ лева вършат ли работа или пак ще си влиза??? Не знам дали ще има ефект когато аспиратора работи и включа вентилатора да работи. Мисля,че пак ще си влиза миризма. За сега държа вратата отворена на банята и отворени прозорци в стаите. Ако затворя вратата направо ужас в банята.

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 23:06 от vlbs

# 37
Трябва да видите дали не се процежда въздух между тръбата и клапата. Ако примерно имате тръба 110мм а вентилатора е 100мм реално имате едни 10мм в диаметър, които не спират нищо. За там трябва да измислите вариант за уплътнение от пяна, силикон или уплътнител. Също така, ако клапата е стара няма да се учудя да се е изметнала и деформирала. Клапите са някакви като найлончета и според мен нямат много дълъг живот.

Общи условия

Активация на акаунт