Спално бельо - материя, подръжка и съвети

• 901
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте майки,

От когато се помня спя с памучни завивки. Биват като цяло. Евтини са, лесно се поддържат, намираш ги под път и над път, но въпреки това ме спарват. А и като си изкарам вълненото одеяло усещам как памучните завивки отнемат половината от функциите на вълната.

Сега идва зима. След някой друг ден ще започна да спя с вълненото си одеяло, та даже ще трябва да купя още едно по дебело, и заедно с него  бих искал да си взема и някакви завивки, които да са изработени от друг естествен материал. Тъй като коприната ми се струва доста скъпа, съм се насочил към лена или вълната… може и смесица от двете.

Та се чудих какво е мнението на майките по темата с материите и поддръжката на спално бельо. Също бих приел някой друг съвет относно това къде да намеря качествени завивки, на нормална цена. Склонен съм да платя малко повече, но опаковката и рекламата на продукта не са ми толкова важни, колкото качеството на изработката.

Благодаря за вниманието!

# 1
Зимното ми спално бельо е от бархет. По-меко е, по-дебело и топли повече. Simple Smile

# 2
Вълната не е подходяща материя за спално бельо, за мен лично. Гледах в един сайт - 410 лв. за долен чаршаф, 100% вълна. Благодаря, не е моето.

# 3
Вълната не е подходяща материя за спално бельо, за мен лично. Гледах в един сайт - 410 лв. за долен чаршаф, 100% вълна. Благодаря, не е моето.

А, да, home of wool

И аз така реших. Искам да си направя матрак от вълна, но не като техните, а такъв дето реално да става за ползване за дълго време. Ватата излиза към 600 лв и още сложи го 200 лв за лен (щото памука ми е под нивото Hands Nail Care ) от който да изработя външният слой на матрака. То даже това ще трябва шивач да ми го прави и кой знае колко пара ще иде и там.

Но пък сега ще търся някаква алтернатива, че иначе трябва да дам кажи речи толкова за да си поръчам футон от Германия и да чакам бая време.

# 4
Маркирах в анкетата "памук" и "нещо друго", като в моя случай другото е модал и тенсел, но памук е твърде общо и затова уточнявам, че ползвам памук сатен и жакард, ранфорсът ми е много твърд и грапав на усещане. Качеството и усещането много зависи и от вида памук, и от обработката му, и от самата тъкан.
Ще ми се и коприна, но поддръжката в момента ще ме затрудни, може би като се пенсионирам и имам достатъчно време за домакинството. 
Всичките, без изключение, ги суша в сушилня и нямам засега поразени или с влошени качества.

# 5
Съгласен съм! То дали ще е вълна или лен, пак е от огромно значение плата и обработката.

Иначе за коприната, нещо много не ми харесва. Имал съм приятелка, която много си обичаше копринените нощници, та съм имал бая допир до материята и винаги ми се е струвала прекалено “хлъзгава” и странна.

# 6
Памучен сатен е идеално за лятото.

# 7
Памучен сатен е идеално за лятото.
Така е, но трябва да е от този с по-малка плътност. Имам различни и определено с някои ми е горещо.  За лятото са добри модал и тенсел, наистина държат по-хладно.

Общи условия

Активация на акаунт