АНДАЛУСИЯ

• 42 180
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Струва ми се, че повечето не разбират какво имам предвид за нощувката в Севия.
Има градове, в които е все едно ще има или няма нощувка, даже има и такива, в които е по-добре без нощувка.
Севия и Мадрид  и още няколко града тук-там по света имат напълно различен облик и атмосферата вечер е неповторима и уникална.
Едно е нощувка в Барселона или Валенсия и съвсем друго в Севия и Мадрид.
Затова препоръчвам силно нощувка, а кой какво ще направи си е негова работа, разбира се, че може със и без и няма нужда да се скача, че не е така или кой как го бил направил.

Разбира се, това го казвам за хора, които биха искали да са навън вечерта, иначе няма смисъл.
Наскоро познат беше в Барселона за няколко дни и всеки ден се прибирал в апартамента в 17:30-18:00 и с това се приключвал деня и излизането. За такива хора е безсмислено да остават с нощувка или поне няма да има значение за преживяването им.
За мен Севиля е магия! Една е през деня, дори и когато не може да се диша (цветна и тиха)...(Била съм и през август), а вечер.. вечер е пленителна, Плаза де Еспаня по залез , Трияна, разходка по реката, светлините, атмосфертата,, танцуващите фламенко по улиците,  щъкащите хора до късно, барчетата, конския тропот.. всичко е неповторимо в този град. Препоръчвам нощувка със сигурност!

# 466
Да попитам: опитвам се да направя списък с какво да видим в Малага и се чудех Gibralfaro castle дали си заслужава, че отдалечен от центъра ми се струва.
Отбелязала съм катедралата, плаца Обиспо, Алкасаба, римски театър, сантуарио делла Виктория, център Помпиду и плажчето Малагета. Един ден дали ще е достатъчен?

# 467
Ако харесвате крепости и камънак - Castillo de Gilbralfaro не е за изпускане, още повече, че гледката от крепостта към града е невероятна. В ясно време даже се вижда брегът на Африка. От крепостта може да се слезе надолу към по-малката крепост и към центъра.
На мен един ден ще ми е малко, за да обиколя всички зебележителности в списъка.

# 468
Подкрепям за крепостта и най-вече за красивата гледка. Ние догоре се качихме с такси. От крайбрежната, точно до Помпиду има стоянка на таксита и срещу 6 Евро сте на върха на крепостта.
Амфитеатърът ще го видите отвисоко, според мен може да го пропуснете.
Иначе за Малага един ден е достатъчен.

# 469
Много благодаря! Ще споделя списъци за Севиля и Гранада малко по-натам, за да съгласувам с вас:)

# 470
Подкрепям за крепостта и най-вече за красивата гледка. Ние догоре се качихме с такси. От крайбрежната, точно до Помпиду има стоянка на таксита и срещу 6 Евро сте на върха на крепостта.
Амфитеатърът ще го видите отвисоко, според мен може да го пропуснете.
Иначе за Малага един ден е достатъчен.
На нас не ни беше достатъчен. Друго е да попиваш града по-бавно и с наслада. Като хубаво вино:smile:

# 471
Здравейте! Моля за помощ! Как с обществен транспорт да се придвижим от Севиля до Кадис? Гледам в сайта на Ренфе , но за нашата дата влаковете са пълни, или пише, че има само места за инвалиди и не мога да си купя.... Не откривам дали имат и възможност с автобус към момента ?

# 472
# 473
# 474
Здравейте!Бихте ли ме посъветвали кой билет да купя за Алхамбра.Искам да посетя и двореца,и градините.
Единият е Alhambra General Complete visit 19.09€
Вторият е Gardens,Generalife and Alcazaba 10.61€
Третият е Dobla de Oro General(Alhambra+Andalusi monuments)(Albaicin) 27.30€

# 475
  • София
Първият!

# 476
Някой ползвал ли е blablacar за да стигне от Малага до Севиля, примерно? Излиза ми като опция за транспорт, при това най-евтината!

# 477
Къде догодина, къде… Ние може би пак ще сме в Испания Smiley Разглеждахме варианти за Билбао и околностите, но през лятото вероятно ще се насочим отново към познатото крайбрежие. Например към Алмерия – ще помисля точно къде. В Картахена и Малага вече сме били, така че трябва да открием ново място за нашето лятно "ресетване" Swimmer Nature Sunny За мен Испания остава страната с най-доброто съотношение за лятна почивка, въобще не може да ми омръзне.

# 478
  • София
Билбао и страната на баските са разкошни!

# 479
Моля дайте ми съвет как да разделя нощувките 2 Малага, 2 Гранада и 3 Севиля? Има ли какво да правим толкова време в Севиля?

Общи условия

Активация на акаунт