АНДАЛУСИЯ

• 42 701
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Всички гидове ги хранят, ние бяхме предупредени да не ги пипаме.

# 616
Пещерата в Гибралтар е страхотна. Не бих я пропускала.

# 617
  • София
В цената на обиколката с бусче 30 евро на човек  не влизаше вход в пещерата. Тя е още 25 паунда и ние се отказахме.

# 618
Относно Гибралтар - Ние отидохме заради маймунките. ...............................Катерят се по хората, возят се върху колите. Малки, големи, всякакви маймунки.  ..................................................Но маймунките си струват. Не препоръчвам за хора който изпитват страх към животни,  те се разхождат навсякъде, скачат върху вас изненадващо, някой са малко тежички, по възрастните. Макар че ни предупредиха че ако не ги пипаме нищо няма да ни направят, в началото е леко страшничко като ти се покатерят на главата и стоят докато те си решат. Като премине страха става забавно и весело. Иначе хапват бонбони с удоволствие. Нашите гидове ги хранеха с М&М и за радост на децата бяха постояно покатерени върху нас

Леле - направо ме разубеди. Не се страхувам от животни, даже много обичам, но чак пък някой маймун да ми седне на главата и да стои до когато реши...................................Laughing Притесних се, че един от хората с нас носи инсулинова помпа и сензор на тялото си и да не вземат пък да ги дърпат като ги видят............................

Ако не се качваме при маймуните - какво можем да правим? Да наблюдаваме кацаш самолет и някое кафе само?

# 619
  • София
Те не дърпат нищо, само вземат храна /в нашия случай бонбони от гидовете/, иначе вещи не вземат, поне при нас нито очила , нито шапки , нищо не взеха. Влизат в колите,  и излизат. Те ги хранят постояно с полезна за тях храна, за да не са гладни, и да не са агресивни. Но изрично ни предупредиха да не посягаме към тях и да не ги пипаме. Гидовете ги плашат е едни изкуствени змии, гумени, всички имат такива в колата на таблата пред кормилото си. Когато някой маймун ти застане на главата и ти не мърдаш, гида ти го оставя малко и след това го гони. На децата по две три маймунки се качваха, една на главата , една в ръцете, някоя се катери по гърба и ти стоиш, защото са ти казали да не им посягаш и да не ги гониш.  Затова предупреждавам, не на всички им е приятно, а пък като знаеш, че са диви и видиш как скачат върху теб, леко си е страшно първия път. Но пък е много забавно като разбереш, че няма страшно.   Но  ако не ходите при маймунките, не си заслужава да биете пътя до там, защото и летището се вижда най-добре пак от скалата при маймунките, само за кафе и разходка по главната, 2-3 часа път с кола от Малага  и 12 евро такси магистрала в едната посока не си заслужава.

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 14:38 от barabenka

# 620
  • София
Безплатните посещения в катедралата в Севиля само в неделя ли са? Сестра ми беше там преди 2 години и от нея знам, че тогава са пускали определен брой безплатни билети за всеки ден. Те са били в петък.

# 621
Да, в сайта така е посочено, но първо възможно безплатно посещение е от 16:30 часа и така през 5 мин., до 17:30. Все още за март не е отворена системата.
https://catedraldesevilla.entradasdemuseos.com/visit/catedral-y-giralda-gratuita

# 622
  • София
Да, това го видях, благодаря. По-скоро се интересувам дали са променили политиката за безплатните посещения, дали не е нещо временно само за зимния сезон.
Ние ще сме там през март и още не се продават никакви билети за тогава. Опитвам се да разбера какво да очаквам, защото правя програмата ни.

# 623
Да, това го видях, благодаря. По-скоро се интересувам дали са променили политиката за безплатните посещения, дали не е нещо временно само за зимния сезон.
Ние ще сме там през март и още не се продават никакви билети за тогава. Опитвам се да разбера какво да очаквам, защото правя програмата ни.

Не се бях замисляла наистина да не би до края на февруари да е. Надявам се, че не...отиваме на 08.03. и съм планувала катедралата за 09.03. 🙂

# 624
  • Mediterraneo
Нашето пътуване приключи. Пълна съм с впечатления, по- късно ще споделя.

# 625
  • София
Няма причина безплатният вход да е само до края на февруари, никъде не пише такова нещо. И обикновени билети няма за март, явно ще ги пуснат на по-късен етап.

# 626
  • София
Въпросът ми не е дали ще има безплатни билети, а дали ще продължат да са налични само за неделя. Т.е., имате ли наблюдения да е променена политиката за безплатните посещения от преди 2 години (когато знам, че е била друга).

# 627
  • София
Да, гледах, били са други дните през годините, включително и всеки ден е имало. На сайта им пише за цените валидни от 01.01.2025 и безплатният ден е неделя - ще е странно да го сменят всеки месец (и да не споменат).
Бих следила всеки ден, или поне към края на седмицата, кога ще се отворят за първата неделя на март.

Скрит текст:
Entrada en vigor: 1 de enero 2025.
Le recomendamos la compra de sus entradas ONLINE
    Entrada general: 13,00 € ONLINE / 14,00€  TAQUILLAS
    Entrada reducida*: 6,00€ ONLINE / 7,00€ TAQUILLAS. (Mayores de 65 años / Estudiantes de hasta 25 años / Discapacitados desde el 33% al 65% / Adulto familia numerosa)
    Entrada gratuita*: Naturales o residentes en la diócesis de Sevilla / Menores de hasta 13 años acompañados por un adulto / Discapacitados a partir del 65% / Desempleados nacionales.
* Acreditándolo mediante documento oficial.
Audioguía: 5,00€ / Audioguía formato APP: 4,00€
Visita pública gratuita: los Domingos (excepto festivos) de 16:30 a 18:00 horas, previa reserva online.

# 628
  • София
Благодаря! Simple Smile

# 629
Билетите за катедралата в Севиля за март са вече в продажба, както и безплатните такива( само за 09.03. и 16.03.)

Общи условия

Активация на акаунт