АНДАЛУСИЯ

• 42 078
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Има и автобуси от Севиля до Кадис, за нас беше по-удобният вариант.

# 406

Времето за път горе долу същото ли е?
Може би има автобуси по-често от влакове?

# 407
Здравейте, някой ходил ли е в Гибралтар с детето си сам на екскурзия? В смисъл без таткото или майката? Ще можем ли да минем двете само с паспортите? Детето е на 11 години?
Проверяват ме само когато напускам България. Никъде другаде не са ми търсили разрешение от другия родител, но точно в Гибралтар не съм ходила.

# 408
  • София

Времето за път горе долу същото ли е?
Може би има автобуси по-често от влакове?
Около 1:45, оттук ги взехме https://www.tgcomes.es/

# 409
Здравейте, искаме да отидем в Аквамихас във Фуенхирола и е SeaWorld в Беналмдена. От това което виждам в Google maps  би трябвало да стигнем от жп гара Мария забрано от Малага с влак C1 до двете места, но не мога да намеря в сайта на ренфе онлайн билети за такъв влак. Какво не правя като хората. Да не би да се продават само на място?

# 410
Здравейте, искаме да отидем в Аквамихас във Фуенхирола и е SeaWorld в Беналмдена. От това което виждам в Google maps  би трябвало да стигнем от жп гара Мария забрано от Малага с влак C1 до двете места, но не мога да намеря в сайта на ренфе онлайн билети за такъв влак. Какво не правя като хората. Да не би да се продават само на място?
Това е градската железница и не Ви трябват предварително закупени билети.

# 411
  • София
В Малага съм пътувал с С1 от центъра до летището. Дори и билет не трябва да се купува - директно се маркира банковата карта на турникетите на входа и после същата карта на изхода. Щом на тези две гари може, трябва на всички по линията да може.

# 412
Не ми стана ясно, щом не ми трябват предварително закупени билети, как ще влезем през турникетите(устройствата)?

# 413
  • BG-DE
Вероятно като допрете картата и се таксува вратичките се отварят, на излизане същото но без таксуването. В Малага ползвахме автобус А експрес от центъра до летището, 4€ е билета и се купува от от шофьора. Ако не се лъжа са денонощни.

# 414
Влака С1 е изключително удобен и свързва Малага с курортите на Коста дел сол.
Ползвахме го на няколко пъти между Беналмадена и Малага. Билетите се купуват от автомати, има и гишета.
От летището с влака беше 2,50 евро директно до Беналмадена. Влакът е тип метро, няма как да си купите предварително билети, те са с фиксирана дата и час.

# 415
  • София
Не ми стана ясно, щом не ми трябват предварително закупени билети, как ще влезем през турникетите(устройствата)?
Именно - с банковата карта.

На подземната гара в центъра имаше служител, който упътваше да се ползват директно банковите карти.
На летището явно е нямало такъв и няма кой да упътва хората и опашките пред машините за билети бяха грандиозни.

# 416
  • EU
Здравейте!
Вчера се върнах от 8 дневна обиколка на Андалусия. Първата вечер пристигнахме към 22,30, взехме си предварително резервираната кола под наем от фирма Марбесол. Колата за 8 дни ни излезе около 250 евро, с пълна застраховка и неограничени километри. Обърнете внимание , защото доста фирми предлагащи коли има ограничение на дневните километри и после се таксува допълнително. Ние имахме ограничение от 2000 км., което ни беше достатъчно. Начислиха ни и такса от 35 евро за обслужване след 23 часа.
Първата вечер нощувахме в Малага, където паркирахме на улицата пред хотела и на сутринта продължихме към Беналмадена. Видяхме Коломарес касъл -3 евро, ступа на просветлението и точно отсреща влязохме в някаква оранжерия с пеперуди - 10 евро. Втората ни вечер беше в Ронда, като преди това отидохме до Сетенил де ла Ботега- страхотно е. В Ронда паркирахме на улицатабезплатно, настанихме се и се разходихме. Старият град е голям. Третият ден беше за Гибралтар. Не мога да преценя дали трябваше да оставим колата в Испания или както направихме да пресечем с нея границата. Спряхме на паркинг близо до главната пешеходна. Като тръгнахме по нея ни предложиха да се качим с микробус до горе,  вместо с лифта и спиране за снимки на всички важни точки. Не бях запозната с такси, ходене и се съгласихме. Обиколката с Мо-нашия гид продължи около 2-2,30 часа. Спря на всички панорамни площадки, имахме гривни с вход за пещерата, разказваше през цялото време, даже накрая примами с фъстъци маймуни и ни снима с тях по ръцете. Обиколката с него струваше 50 евро. Не знам колко е лифта, но знам, че има и такса за влизане в парка. След ново чакане на границата се придвижихме към 3-тата ни нощувка в Алхесирас. Градът е голям с красив площад. Потеглихме към Кадиз за кратка обиколка на крайбрежната и пешеходната улица. И Кадиз е много красив! Четвъртата и петата нощувка бяха в Севиля. Паднаха се събота и неделя и паркинта по улицата не се таксува. След настаняване в хотела видяхме брошура на фламенко. Купихме си билети по 35 евро, защото тези по 25 бяха свършили, но пък за сметка на това бяхме на 1 ред и избор на коктейл безплатно. Шоуто беше невероятно! Казва се Таблао, намира се под горямата рибка, гъба или каквото е. Имаше мъж и жена певци, през цялото време идин мъж свиреше на китара. 3 жени и 1 мъж танцьори. Залата не беше голяма, може би около 50-60 човека в заведението, приглушена светлина, пушек и беше някак интимно. Продължи час и половина и ни остави без думи.
На другия ден влязохме в Алказар и градините му, огромния площад Испания, парка Мария Луиза, пазаруване в мол в горещите часове и обиколки по улички и площади. Температурите бяха високи и след обяд почивахме в хотелите или в някой търговски център. Близо до хотела ни беше музея на изкуството, в който входа беше безплатен за граждани на европейския съюз.Тръгнахме към един римски амфитеатър над Севиля в понеделник сутринта,  но беше понеделник и не работеше. Добре е да проверите кога почиват- обикновено е в понеделник. Шестата нощувка беше в Кордоба. Там спахме в хотел точно срущу джамията на стария град и предварително си бяхме запазили паркинг към хотела за 16 евро. Настаняването беше от 15 ч., но поне колата оставихме. Градът е интересна смесица от християнство и мюсюлманство-магнетичен град. Сякаш си във филм, с тесни каменни улици, саксии цветя, странни символи. На рецепция ни казаха, че входа на джамията от 8,30 до 9,30 сутринта е безплатен е се възползвахме от това. Още в 8 сутринта се наредихме на опашка.  Вътре е невероятно.  Хиляди колони и арки с различна височина. След това в замъка Алказар-5 евро и градините му, а също и в Синегогата, която е малка и слабо запазена. На обяд си тръгнахме, но ми се искаше повече време в тази магическа обстановка. Седмата нощувка ни беше в Гранада. По пътя минахме за снимки през Изнахар и предварително си бяхме купили билети за градините на Алхамбра. Уж щях от рано да купувам билети за вътре и накрая бяха останали само за градините. Нищо, друг път. Към 18 ч. стигнахме близо до последния ни хотел. Паркирахме на улицата с плащане на автомат. Максималното паркиране беше 2 часа, паркинга го дават да работи до 21,30. През това време се настанихме, освежихме, опънахме крак и си пуснахме билетче до края на деня. Сутринта преди 9 вече пътувахме към Нерха, терасата на Европа и лодката на Чанкете от филма "Синьо лято". Градчето е много туристическо и приятно. След като обядвахме продължихме към Малага, за за затворим обиколката. Паркирахме в търговски център и на главната ни чакаше празник. Имаше хиляди хора от самодейни групи облечени с фламенко рокли, танци, сцени с различни песни, всички се забавляваха и пиеха, а беше 16 ч. Страхотна атмосфера! Влязохме в катедралата срещу 10 евро, но не бях впечатлена. В 20ч. оставихме колата във фирмата. Изминатите километри бяха около 1300, като за гориво дадохме около 100 евро. Колата беше малка с 5 врати, автоматик, който е за презпочитане.
Андалусия ми хареса много. Бих отишла отново в Кордоба и Нерха.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 22:32 от didito_pz

# 417
Здравейте,

следващата седмица, здраве и живот, ще пътуваме с дъщеря ми за седмица в Малага и имам няколко питания:

1. Полетът ни на връщане е много рано, коя таксиметрова компания да избера? Хотелът ни е без нощна рецепция и се чудя как ще стане предвижването ни от Малага до летището по средата на нощта, към 4 сутринта трябва да сме на летището.

2. Имаме 7 нощувки и всичките са в Малага, ще пътуваме до градчетата наоколо с автобус или влак, но искаме и нчколко дни само плаж и релакс, много ще се радвам да препоръчате хубави плажове в района или дори ако има Аква парк, който е подходящ за мама и тинейджърка на 15 Smiley?

3. Места за хапване в Малага, от  места за закуска, до такива за вечеря и обяд. Не държа да е нещо Уау, просто прилична храна, добри цени Simple Smile

Благодаря!

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 12:45 от *Serendipity*

# 418
Според мен няма нужда от екскурзовод.
За Гранада си предвидете повече време. Определено пет часа бяхме там. Дворецът е много голям.
В Севиля също е много хубав, затам не повече от два часа.
Вие  кой билет си  избрахте  за Архамбра ?

# 419
  • София
Основният, който включва целия комплекс, около 20 евро струва.

Общи условия

Активация на акаунт