🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 2

• 31 678
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Да попитам някой дали знае рецептата за хлебчетата от мастър класа?

# 541
Хареса ми готвенето в този епизод, всички се бяха постарали много, трябваше да оставят всички участници, а да си ходят фризьорът и гримьорът на предаването 😵

Няма ли уебсайт с рецепти от шоуто?

# 542
Съжалявам, че Роси си тръгна тази вечер. Харесвам я. Но за жалост даде голяма заявка в началото, която не изпълни. Така и не видях от нея чинията, която да ме впечатли.
Радка Булман и нейното цветничко, шаренко.. Като че ли всички се справиха добре в тази битка.
Битката с карантиите - чинията на Биляна беше мноооого добра! Не съм приготвяла пача, но тази ми се искаше да опитам. Направи ми впечатление как Марияна гледаше докато хвалеха Биляна. Излизаха искри от очите Simple Smile Чинията, която приготви Осман също ми хареса.
Не ви ли прави впечатление, че някои от участниците приготвят едно и също всеки път - ризото, картофи...

# 543
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Егати...де жа вю! И Христо така от нищото си тръгна - от 1 скапано готвене.
Роси сега и тя така. Въобще не е честно!
Честно или не, такъв е регламентът на формата - оценява се само и единствено последното ястие, независимо как се е представял участникът до момента.

Какво чудо доживяхме само - Тоби в топ 10, пълен абсурд! Rolling Eyes
Радка явно я бяха поканили, само за да я извадят от голямата кутия. Joy
Мастъркласът беше много приятен, нещата не изглеждаха трудни, но бяха много като компоненти и техники. Реално Даниела му спечели престилката на Виктор.
Стрес тестът беше гаден. И аз мразя субпродукти, много са ми нелицеприятни, не бих ги пипнала, пък за опитване и дума да не става. Харесаха ми чиниите на Осман, Биляна и Петя.
И никой ли в този сезон не е чувал, че аспержите се белят?!

# 544
  • София
Много хубав Мастър клас, чак ми се иска да опитам тези хребета с наденички. Първата част леко я пропуснах. За първи път я чувам тази шефка, но ужасните й диалект страшно ме подразни и изобщо не ми се слушаше.
Този определено не схвана регламента. Избра накрая хората, които не харесва.
Лори е отврат, ако бях на мястото на другите щях сериозно да й се дразня. А на какви токове готви не е истина

# 545
  • пустинята Гоби
Не съм гледала Мастършеф с Радка, но ми прилича на ромка. Ако е така даже добре говори.

# 546
  • Варна
За дядо хаджия и за всички желаещи - хлебчетата:
Скрит текст:
Мерки НЕ казаха, но  видях къри в кисело мляко с бакпулвер, отделно брашно с масло , яйце (сол?) , събираме всичко и печем във формички на 180-90 градуса около 15 мин

# 547
  • Варна
Не съм гледала Мастършеф с Радка, но ми прилича на ромка. Ако е така даже добре говори.
Taкава е.

# 548
  • София
Аз не гледах снощи, изпуснах половин час, после реших ,че няма смисъл.Ако не ме домързи, ще изгледам записа.Но обикновено, когато нещо започне да ме дразни, вместо да ме кефи, спирам да го гледам.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 12:53 от Тайна

# 549
Аз съм в шок от снощният епизод. Роси да отпадне на фона на други !? 🫣Тоби в топ 10 !?🙄 Изумиха ме, а пилешкия крак топнат в супа замалко да ми обърне всички чаркове. Много ме изненада избора на някои от участниците. Те все едно от Марс падат, сърце, език, уши ,зурли, октопод се готвят къде ,къде по лесно и креативно от крака и опашки. Особено за ушите бях много изненадана, че никой не тръгна към тях. За мен Биляна блесна, това наистина си беше пача за МШ. Все повече започвам да я харесвам, семпли рецепти ги изкарва на ново по- високо ниво. Стискам и палци от тук насетне.

# 550
Каква точно беше ролята на г-жа Мастършеф вчера? Това ѝ били ежедневните продукти на масата. Ми ок. Радвам се, че вече е научила с какъв ориз се прави ризото и че всеки ден се храни с кралски скариди. Включи се с много авторитетни коментари и препоръки. Лора и Стоян са ми много приятни, техният мастърклас също. Другата Лора се държи нетърпимо лигаво. Вече разбрах за какво говореше съфорумката вчера относно нея и Кустев, но едва вчера стана напълно видимо.
Съжалявам за Роси. Можеше още много да покаже, но май подцени задачата.

# 551
  • София
Направо си я представих Радка как преяжда с кралски скариди всеки ден. Simple Smile

# 552
  • София
Епизодът беше що-годе интересен, допадна ми мастър класът.
Радка не разбрах точно с каква цел беше поканена, продуктите в кутията ми се сториха хаотично събрани. Иначе се разрових да видя дали се занимава с готвене и явно е отворила ресторант във Варна, ето менюто, ако за някого е интересно: https://businessaccountbg.com/restaurant-bulman/menu.html.

Задачата със субпродуктите беше трудничка. За Роси хем съжалявам, защото ми се искаше да избута поне до топ 10, хем смятам, че така и не си калибрира готвенето спрямо заявката, сама си избра опашките и после не направи нищо особено с тях, на елиминационно готвене биваше да се постарае повече с вкусовете, техниките и идейното поднасяне на fish and chips, вместо да сервира пържени опашки с пържени картофи. Sad Биляна показа как се прави с нещо уж толкова прозаично и неелегантно в масовите представи като пачата.
Лора и Тоби се надявах да не влязат в топ 10, но някак все се измъкват. До някаква степен е и късмет. Зачудих се и аз защо не споменаха на Лора, че чревцата е трябвало да бъдат основен продукт в чинията, а не притурка, но явно вкусово са били ок нещата и може би спечели допълнителна точка за това, че успя да ги свали от шишчетата, без да ги счупи. Поведението ѝ е страшно дразнещо и съжалявам, че хабят ефирно време за лиготии.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 14:27 от Klodilia

# 553
  • София
На Роси наистина беше зле ястието, иначе има много по-голям потенциал от Тоби, Лора. Тъкмо вчера бях правила риба и мъжът ми даде опашките на котките в двора. Нямаше разлика с чинията на Роси. 😁

А в този ресторант дали готви Радка, нали е омъжена за германец и живееше в Германия, но може и да са се преместили тук.

# 554
Лора е като ретро фолк звезда от близкото минало. И с това въртене на очи, хапане на устни и закачливо, според нея, говорене е супер смешна и евтина. Явно обаче се раздава на някой друг фронт - не кулинарния, за да я подбутват толкова време. Надявам се, че този, който я протежира получава високо качество на обслужване.

Не я знаех тази Радка Булман, не съм гледала нейния сезон. Но видях менюто в ресторанта й - пълен сбирщайн без никаква концепция. Със сигурност не отговаря на претенция за Мастър шеф,  по-скоро на бирария или в този стил.

Жалко за Роси, но чинията й беше трагична и наистина приличаше на храна за котки. Обаче Евтим ми е мистерия защо го държат още. Едно, че е много дразнещ, второ че почти няма нещо, което да му се е получило.

Общи условия

Активация на акаунт