💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 6 (09.10 - 16.10)

• 157 748
  • 4 089
  •   1
Отговори
# 2 760
Не че нещо , но ако си имат ред и всички участват в домакинството , никой не е длъжен пък да почиства и отсервира на Гостенката ( всъщност тя ми е фаворитка в топ 5) . Неприятно за мен обаче е всяко мънкане на тази тема и изобщо повдигането и в риалити. Явно няма значение дали си прост бияч или спортна легенда - манталитета си е един и същ.И Гатя и Дуня един дол дренки в това отношение. Дени и тя започва да дразни. Както бях споменала в пост който ми изтриха (не чета спойлери). Но ми се струва , че ще спретнат скандал между майка и дъщеря заради Мартин. Вероятно за тази сеир линия държат Виолета.

# 2 761
  • Буркина Фасо
русата много излишни приказки говореше докато ги напътства. говори какво има пред тях вместо да им каже "стоп" , те да спрат и тогава да им говори. по тази причина те няколко пъти се блъскаха в препятствията.
" пред вас има една жълта маса", а Дунев "ни маса, ни жълто мога да видя".

# 2 762
  • Брюксел / София
Писала съм няколко пъти, но да си повторя пак, пъзелист номер 1 за всички сезони беше Неделчо, който обърна почти всяка игра, в която се добра до пъзела защото го редеше с мисъл и много бързо. Той е може би единственият участник, който може да наречем пъзелист. Да, беше си признал, че много се е упражнявал на всякакви пъзели, но явно му е и харесвало, и се е забавлявал. Мисля, че само една игра не можа да обърне с пъзела, но му се изплъзна за някакви секунди. Не ми се търси сега, да проверявам. В неговия сезон, независимо че беше в най-прецаканото племе - това, в което беше Мани, всяка победа почти я дължаха на Неделчо защото, ако той стигнеше до пъзела независимо от преднината на другите племена, червените побеждаваха. Всякакви други участници, влизащи със заявка какви големи пъзелисти са, се сгромолясваха и се сгромолясват. Удоволствие беше да се гледа как Неделчо реди пъзел.

# 2 763
  • SF
Аз, уж съм голям пъзелист, но знам ли под напрежение и като имам секунди за догонване на другия отбор, как бих се представила.
Този пъзел не е труден.  Няма някой над 5-годишен, който, ако не е притиснат във времето, да не може да го нареди. Тук е важно умението да се концентрират въпреки адреналина.
Victoria vassileva, много съм далече от мисълта, че с 2 думи, някой ще се превърне в професионалист. То, така ако ставаше... Но ти добре ме лектира! И аз правя аналогия с някои от участниците и разпознавам техни реплики и поведение (непрофесионално, разбира се, въпреки че мога и професионално). По различни причини сме в темата, защото различни неща ни вълнуват.

# 2 764
  • София
Така, сега аз ще напиша една моя теория за Мудева и Румен, която ми се върти от доста време (всъщност откакто се събраха). Много се надявам да не е вярна всъщност...
Имам чувството, че Румен е....как да го нарека, да не е много хард...емоционален насилник. Сега, много от вас ще ме опровергаят, че не се е държал зле с Теодора и т.н. Но аз имах едно гадже (на нейните години бях), което се държеше по същия начин - много високо мнение за себе си, плюене по всеки по-добър в нещо мъж наоколо и, в случай че кажеш нещо положително за въпросния, нещата минаваха на чиста проба омраза. На по късен етап всичко това премина в чист емоционален тормоз, та затова казвам, че се надявам да не съм права и само да си въобразявам. Но и аз тогава често избирах да замълча или да огранича контактите с обекта на хейта - мир да има. След толкова години съм наясно къде съм грешала и кое е по-разумно и правилно, но я разбирам Мудева донякъде (което не пречи да ме дразни неимоверно де).

# 2 765
  • София
Неделчо го помня, гледах сезон 3, но ми е интересно безвъзмездно ли подготвя бъдещи участници?

# 2 766
  • SF
Някак ми се струва, че по-възрастните хора се вълнуват от това коя мома готви, коя мома чисти в кухнята, коя мома ще се сети да полее цветето, каква мома е тя, ако не се сети, кой ще я вземе....
Младите не се вълнуват от това. Ако няма някой стар Дуднещ след тях, ще си ядат, каквото си могат, ще си мият, когато си искат, ще я карат на чипс и протеинови барчета... Няма кой да им казва "обуй си краката, да не настинеш" и те не настиват.
Гатьо им носи джанки, нищо не им казва, когато ядат, но на синхроните не пропуска да се възмути.

# 2 767
И на мен на моменти Румен ми навява такива асоциации с излъчването и приказките си, бях написала че може и да се дължи на някаква ситуация в детството, която да му е оставила траен отпечатък и, ако не са взети мерки, вече избива в негативни проявления.

Но,това са просто догадки, не искам да оправдавам или обвинявам хора,които не познавам,защото и аз може да се мисля за много в час,а отстрани за изглеждам като социопат 😂

# 2 768
Мартин има наистина доста труден и тежък характер. Накриви ли му нещо шапката си набелязва жертва, на която вменява вината за провала. И не просто преекспонира случката, а дни наред намила едно и също докато поредната му жертва не си посипе с пепел главата и не си признае, че е виновна за озоновата дупка.
Има ли проблем и го стегне шапката предприема директна атака и за по-сигурно, че хейтът му ще хване дикиш атакува най-близките си хора.
Така многократно вменяваше вина на Моника, всеки път щом не ставаше неговата. Нея вече я няма и горкия Мастагарков го мята, като маче у дирек, докато му мине яда, че нещо не е станало, както му се иска.

Вината за загубата е основно на Дени, но вярното му куче отнесе боя и шефът си изкара яда на негов гръб.
Не мога да си мисля, колко трудно се оцелява съжителствайки с някой готов да те накара да опереш пешкира при всяка несгода. А със склонността му назидателните монолози да се повтарят многократно нещата са потресаващи.
Крива нива е!

А Мастагарков се държи, като безгръбначно мекотело. Ще рече човек, че живота му зависи от благосклонността на Мартин. Баси! Scream

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 13:00 от sineva 1

# 2 769
Едно скромно мнение от мен за Мудева - опитва да угоди на приятеля си, защото естествено иска той да е доказалият се, а той не беше уверен, че може да се докаже. Възможно е след края на предаването връзката им да бъде изложена на сътресения. Ако си останат заедно, може да влязат в още по-големи филми.

Лично аз виждах от Мудева как първо се натискаше да не бъде номинирана или обвинявана. След това пък и дойде прилив на самочувствие от Румен. Не ми стана ясно обаче как стана капитан - нямаше реално гласуване. Нейното беше малко като продължение на влизането на Румен в игрите - той влиза без игра, а тя става капитан по наследство от мъжа си.

И като се стигне до капитанството, веднага се вижда кой не го може. Ами като си дошла да бъдеш егоист, не ставай капитан. Капитанът трябва да мисли за племето. Поне малко.

# 2 770
  • София
По-рано забравих да напиша нещо:
Никол на последния съвет на изгубените вчера беше страшно много отслабнала, така че да развенчаем един от митовете този сезон:

# 2 771
  • Асеновград
Мартин мисля че прекалява , с упреците към ,,Кен,,...този и той пък защо му мълчи ??
Интересно  в играта най виновна  е Денислава , на нея никой нищо не и каза....май май мерим с двоен аршин.
Дуневите изобщо не ги харесвам от самото начало , като си взе грошовете още първата игра, и ми стана ясен.                           
Мудева даже не ми се коментира , много е зле тази .               
Треперя за Гатьо да не вземе да изхвърчи , че тогава ще настане  голяма скука.                                                                                                 
Най неприятен участник този сезон ми е стрина...само като заговори и ми става лошо.

# 2 772
Голям смях беше играта в снощната серия, но ми дожаля за Мастагарков. Момчето се раздава в игрите, но сбърка ли нещо, веднага се превръща в боксова круша за Мартин и Дени. А колкото и да харесвам Дени, в снощната игра тя имаше голяма доза вина. На Дунев май най-накрая му просветна, че Никол няма да се върне и Виктория се оказа най-лесна мишена за гнева му. Тя пък си знае, че няма шансове и съответно няма за какво да си мълчи.

Да... И затова Мартин ми отстъпва по симпатии, Дени също. Усетиха, че е деликатен, няма да им се сърди дълго, цени тяхното внимание и.... давай!
Той пък, за да им се хареса, вярвайки, че Дени ще успее да нареди пъзела, реши да бъде проактивен и да се предложи. Иначе ще минат ден-два и ще бъде набеден за скатавка.
Ако Мартин го беше редил, особено при загуба на пъзела, щеше да използва фразата: Ми що ти не предложи да го редиш, да видиш колко е лесно!!! Защо се скри, когато трябваше бързо да се вземе решение кои двама да са на пангара?
На такива хора трудно ще им се угоди. И в кухнята - ако се впуска да готви - защо пречи, ако остави другите да блеснат с умения - защо чака наготово.

Класически пример! Щом носи, ще го мачкаме още, глупчото. На мен ми остава любим. Също както и Момчил, не виждам сериозни провинения в него. Абе тези двамата сякаш от тях искат да са безупречни, а всички останали да си правят сметчиците и са оправдани!

Май симпатиите ми останаха най-много при Момчил, Мастагарков, Радо и Рълев като за достойни претенденти.

И имам странно предчувствие, че Виолета ще клекне на Никол и че гледа много по-напред стратегически за Дени. Опааа, в нея ли е другия телефон...?

# 2 773
Четох по-напред, че участието се отразило много зле на Оряшкова и ми стана мъчно, защото тя също е жертва на развилнялата се двойка. Моят прочит: Оряшкова е добра душа. Премерена, обрана, винаги ми е допадало как разсъждава на синхрони, защото е далеч от черно/бялото мислене, типично за по-младите и незрели хора. Какво се е случило според мен. Познанството и с Румен  е от десетилетие,  а тя още го възприема като момчето в залата. Израснал е пред очите и, но отношенията в залата са от съвсем друго естество. Там сближава общата цел, волята и хъса за победа. Румен притежава тези качества,  освен това и е демонстрирал достатъчно уважение през годините.  Вероятно тя го чувства като нейно дете. Сигурно е знаела за някои нелицеприятни негови черти, но кой ги няма, та...карай да върви. В шоуто, обаче, Мудев се разгръща, тръгва си, а Мудева задълбава до ядрото на земята.  Какво да стори Оряшкова? Тръгнал ли е някой да става за резил,  върви го спирай! Убедена съм, че е правила опити, но без резултат. Освен да мълчи, за да не налива допълнително в мелницата на Мудева,  друго не може да стори.
За сриването на имиджа и Румен се постара отвън, а Мудева - отвътре. Болезнено е, че дойде от най-близките и хора, които са такива крайни егоцентрици, че не разбират как повличат и нея в собствената си вендета. Или може би им е все тая,  не знам. Тъпото е, че Оряшкова не е като тях, в този случай приказката за "виж кои са му приятели" не важи, но, да, тя отнесе негативи заради тяхното малоумно поведение.
Мудев категорично е емоционален насилник. Няколко пъти забелязах едно специфично премятане на ръката му през врата на Мудева/някакво гушване трябва да се води/ и червената лампа засвети ярко, ярко.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 12:33 от _Hope_

# 2 774
  • софия
Готин беше лайвът на Надкастърчетата. В неделя нов от 10:00. Който иска да го гледа, но няма възможност в реално време, споко. Записват го.
 Хоупче,  това са и моите мисли за Оряшкова.
 Дидо, бързо да се фиксваш и повече никакви температури. Довечера, като раздавам пиенето за теб спешъл чаша греяна ракия.
 Николче е много отслабнала,  просто на много народ им е толкова черна, че не виждат очевидното. Добро дете е за мен с което се изгавриха и ще отнесе големия хейт, вместо продукцията. И е виновна най-вече за това, че в дъщеря на баща си.

Общи условия

Активация на акаунт