💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 6 (09.10 - 16.10)

• 157 739
  • 4 089
  •   1
Отговори
# 2 745
Мудева да се сърди на Ситнилска и Ива.
Изобщо там жените са разочарование.
Само Дени държи фронта, а новата Вики също е щета за мен за характер.
Дунев искам да си ходи или поне да отиде на една битка за цвят, направо е смешен с тези оправдания. Спортистите не са вече което бяха е ясно.
Мудева и РР да с една гънка обща за мен. Този пък изобщо не е за нея, но явно има някакви пари и си мисли , че е устроена, ама... не виждам друга причина толкова смотана да е и заслепена. Самият РР има спортен потенциал, но мама явно само прически е правила.

Момчил все повече го виждам и сравнявам с Юлиян. Ползван, недолюбван от продукция, жените го изтискват и никаква благодарност, носи цяло племе и накрая измамен ще бъде и Момчи, дано не стане така.
Оряшкова няма моето уважение вече. Не правя никаква разлика с нея и Ситнилска. Също е имала план с Мудева и РР, също е замълчала, сега се спотайва, изобщо...с какво да ми е по-различна. С това, че примигва и изглежда блага и добра, еми не, не ми е такава. Разочарование пълно.

Нямам любимци в този сезон, насилвам се, ама.. Гатьо е решил да си ходи. Може и да се направи , че играе, но ...да се самоизключи. Показателно беше какво каза на жена си , а и в племето.

Съсипаха сезона тези продуценти, сценаристи и какви са там. Такъв потенциал може да има такова предаване, толкова емоции, толкова желаещи и трениращи млади хора да се пробват, да искат да се подготвят, да ...бе много неща, но уж по-добре да става, то вече 5 сезона боза пълна. Миналият Джафа го развали за мен поне, сега обаче това е ..не знам и аз какво е.

# 2 746
  • SF
Голям смях беше играта в снощната серия, но ми дожаля за Мастагарков. Момчето се раздава в игрите, но сбърка ли нещо, веднага се превръща в боксова круша за Мартин и Дени. А колкото и да харесвам Дени, в снощната игра тя имаше голяма доза вина. На Дунев май най-накрая му просветна, че Никол няма да се върне и Виктория се оказа най-лесна мишена за гнева му. Тя пък си знае, че няма шансове и съответно няма за какво да си мълчи.

Да... И затова Мартин ми отстъпва по симпатии, Дени също. Усетиха, че е деликатен, няма да им се сърди дълго, цени тяхното внимание и.... давай!
Той пък, за да им се хареса, вярвайки, че Дени ще успее да нареди пъзела, реши да бъде проактивен и да се предложи. Иначе ще минат ден-два и ще бъде набеден за скатавка.
Ако Мартин го беше редил, особено при загуба на пъзела, щеше да използва фразата: Ми що ти не предложи да го редиш, да видиш колко е лесно!!! Защо се скри, когато трябваше бързо да се вземе решение кои двама да са на пангара?
На такива хора трудно ще им се угоди. И в кухнята - ако се впуска да готви - защо пречи, ако остави другите да блеснат с умения - защо чака наготово.

# 2 747
Дунев разбра не че Никол няма да дойде. А че е потенциално запълтил се за номинация. Защото то не остана кой. Ето защо се опитва да даде наклон на Дени по Вики Пенелова. Усети старото куче , че щаденето му като "бащата" на формата свършва. А защо се пази от номинации той си знае. Вероятно заветният пъзел е препъни камъка.
За малката Теодора- има сериозни качества на атлет и на човек, но и тя е далеч от общуване с хора. Избрала е да не е в конфликт с жените и толкова.
И последно- за това, което Дяволо прави за присъствието и забавата ни тук. Лично аз му благодаря. Да, всички професионално в своята си област можем да имаме своите критики, но не сме тук за това. Заприличваме на героите от ИВ, които се поучават един друг, а това ми разваля удоволствието. Нито предаването е да ни възпитава децата (много странно, ако някой го очаква), нито форумът е да повишава професионалната ни квалификация или признание. Аз благодаря на всички, които допринасяте да получа отдушник поне за няколко минути на ден, да се посмея със СлаБе, да видя, че някои мислят като мен, а други- съвсем различно. Особено ми е чудно, че не харесвате Вили. Че даже и Марто. Такива хора рядко позволяват да бъдат опознати. В обобщение, да си дружим, да не си "бъркаме в мозъка", но да сме лицемери докрай, арогантни и ... забравих какво друго беше, но той и моят речников запас спадна покрай Му.

# 2 748
След репликата на Дени докато обсъждаха стратегията на играта падна мита за можещата да реди пъзели Дени и че "акъла й сече".
Подготвило девойчето под ръководството на Неделчо няколко конкретни пъзели и извън тях не си вярва и с право.
Дени: "Окей съм. Мен пъзела просто ме притеснява....да не запецна."
Мартин в синхрона поясни, че се е притеснявала, ако пъзела е някакъв друг и той я успокоил, че като го видят на място може да се смени с нея той да го реди.

Продукцията трябва да развърже кесията и поне пъзелите да сменя, а не 5 сезона да върти няколко такива,  а те вече са научени наизуст от тренираните при Дечето.
Така хора с мижави възможности излизат великите пъзелисти, а те просто са редили n-пъти конкретни пъзели и не могат да барнат друг пъзел, ако дори картинката е различна.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 11:20 от sineva 1

# 2 749
  • Дубай
В различните краища на България, всеки говори на някакъв диалект, това разбира се, не е извинение да не можеш да  обосновеш мислите си правилно.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 13:15 от I.V

# 2 750
Какво стана с на Ива грошовете?

# 2 751
На мен ми е най-лицемерна репликата "Няма да намирам еди-кой си понеже е шампион/медалист/олимпиец" 🤦

Добре де, той/тя нека са такива, постиженията в спорта какво общо имат с характера на човек и участието му/й в ИВ и защо номинацията се приема един вид като обида срещу спечелените титли и медали ?

На въпросния спортист му е отдадено дължимото уважение и възхищение, когато се е качил на стълбичката и е бил награден, ама това не значи,че цял живот след това трябва да се постила червен килим и дава безплатен пропуск навсякъде.

Това са си нормални хора както останалите участници в предаването, за мен е супер грозно и несправедливо да се номинира играч с довод, че друг бил медалист и нямало как за него/нея да гласува.
Този невидим щит поставя 80% от играчите в неизгодна позиция,ако имат такъв съотборник,тоест пак стигаме да извода,че още с влизането си определени хора са вече с едни гърди напред 😤

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 14:26 от Electric Papaya

# 2 752
  • При семейството си
Сигурно не съм права, но се изумявам от общото ниво на уастниците: говор, изказ, начин на изразяване...
Жалко, че доста от тях са млади хора. Изобщо не е нужно да са академици, ама да не може да вържеш просто изречение и да изразиш мислите си с думи прости ми се струва абсурдно.
Мудева е моделка, ама това означава ли, че не трябва да може да си каже трите имена без аудиторията да се чуди какво точно иска да каже?! Тя на училище не е ли ходила, някоя книга така между другото не е ли прочела?! Мудев пък бил училител: направо е смешно! Хайде, за ГаЙко е ясно, ама и той що думи не знае ни как се произнасят, ни какво означават - направо човек се чуди тези хора къде живеят, с кого общуват и на какъв език...
От този сезон могат и ще излязат много култови думички и фрази.
Има добър потенциал.

# 2 753
  • София
Неделчо, Гого, Фифо някакви инструктори ли се явяват? Кой им плаща хонорар или за чест и слава го правят? Постоянно чета кой при кого се е подготвял..то някакъв бизнес се е заформил сякаш..

# 2 754
  • SF
Продукцията трябва да развърже кесията и поне пъзелите да сменя, а не 5 сезона да върти няколко такива, че те вече са научени наизуст от тренираните при Дечето.
Така хора с мижави възможности излизат великите пъзелисти, а те просто са редили n-пъти конкретни пъзели и не могат да барнат друг пъзел, ако дори картинката е различна.

Картинките не са проблем да се сменят. Принципите обаче остават горе-долу същите - 2Д и 3Д пъзел. Не могат да им дадат да възпроизведат атомната бомба. Може да сглобяват самолетчета например, но това би било мъка за операторите и съответно за зрителите.
Калоян се е скъсал да упражнява пъзели с Жоро от миналия сезон. Той не е пъзелист, но се е упражнявал. Знаеше, че трябва да започне от кръгчето в центъра и да върти около него. Дени не знаеше, че има кръг за центъра и започна с проба-грешка по ъглите. Ъглите са 4, а центърът само 1.
Иначе и двамата не са пъзелисти по хоби и не се забавляват по такъв начин в свободното си време. Могат да наредят само пъзели, които вече са редили.
Не мисля, че Мартин, Мастагарков или Вики щяха да се справят по-добре от Дени на пъзела, но и Дени не се справи, така че....

# 2 755
  • Буркина Фасо
има ли възможност някога в игрите да влезе ням/глухоням ?

# 2 756
Дунев само след първата игра му изсимпатизирах, но оттам нататък хич го няма. Неприятен тип, снишаващ се, криещ се зад сърцераздирателното оправдание "чакам дъщеря си" (тя сигурно е емигрантка и двайс' годин' не са се виждали, завалийките). По принцип новото Вики ми е безразлична, губи ми се, нямам отношение към нея, но в случая се застъпвам за нея. Откъде накъде ще му слугува на дъртия грубиян, айде, моля. Ръце ли няма да си пригови нещо или да нареди миялната?
Много са ми неприятни двамата Дуневи. Ей тъй си изкараха игрите, ненапрегнати, лежерни.

Виолета въобще не я искам обратно в племената. Напрягам се само като си помисля, че пак ще я дават нон-стоп и ще й слушам негативизмите. Беше ми рахат така, като я даваха значително по-рядко в Изгубените и беше встрани от основните действия.

Съхна и вехна Гатьо да не си тръгне довечера. РЕзко ще намалее нивото на забавност. Не ми се гледат само Мудева, Виолета и Старейшините как се дърлят Grinning

# 2 757
Калоян се е скъсал да упражнява пъзели с Жоро от миналия сезон. Той не е пъзелист, но се е упражнявал. Знаеше, че трябва да започне от кръгчето в центъра и да върти около него. Дени не знаеше, че има кръг за центъра и започна с проба-грешка по ъглите. Ъглите са 4, а центърът само 1.
Това, а също така и тактиката да започнат от крайните части на трасето, им донесе победата.

# 2 758
  • Sofia
Никой не се справя по-добре от Дуневи в социалната игра. Стоят си преспокойно и се пазят, и другите ги пазят, и изобщо голямо пазене пада, и те така половин сезон Joy

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 12:54 от Сиена М.

# 2 759
  • София
Привет на всички, снощи бях с темепратура и не ви следях толкова, но сега съм ок.
Вчерашната игра беше много забавна, не колкото в с3, но все пак успя да измие голяма част от горчилката от седмицата. Предполагам именно и затова са я избрали.
По принцип тази игра е по-интересна с три племена, но легендата гласи че на едното трасе Виктория Злобил от с4 още си разплита въжето.
Маршируващите братя са само за гифче. Разбира се нарочно са го направили така. То при тази прилика между двамата ще е грехота да не се сетиш и пробваш.
На самата битка сините имаха стратегическо предимство, защото бяха с постоянни двойки, докато гладиаторите трябваше всеки път да си сменят партньорите. Постоянна двойка още на второто минаване обикновено се стиковат и минават много по-бързо, докато другите всеки път трябва да се напасват отново. Е не им помогна това предимство.
Дени е била най-забавната от всички: така е викала, че чак в Созопол са я чували. За Жълтата маса, Синята Врата и прочие да не говорим. Бъркала е много посоките. И ги е нацелила на всички препятствия без изключения. Не че не знае кое е ляво и дясно, а ги е навигирала от нейната преспектива (нейно ляво и нейно дясно), при което на отиване, тези посоки съвпадат, но в обратната посока (връщане) трябва да се обърнат ляво и дясно, което не е ставало.
Определо няма да и давам да ми паркира колата.
Инак хитрушата се е сетила да си провери повечето от ключовете предварително (докато Калоян там се забатачи най-много). Това да подчертаем НЕ е забранено (на много други игри сме го виждали), просто не казва директно за да се види кой от хората ще се сети и кой не.
Видях нещо за Рълев, че сте писало, че е виждал. Та той на играта се е удрял поне 5 пъти. Ако виждаше щеше да се предпазва, така че, не, не е виждал, просто изглежда, че няма страх. А продукцията упорито продължава да ползва тези тъпи очилца и всеки път да предизвиква такива съмнения. Вижте последния сървайвър как го направиха,с очила и маски покриващи цялата глава.

Тоя скандал при сините накрая дойде буквално от никъде и ми се стори страшно престорен. Дали не е стратегия на Мартин да отклони вниманието от Дени, защото на такава игра навигаторът винаго носи вина при загуба.
Агресията на Дунев дойде в повече, но най-после му свалиха маската и го показаха в истинската му гротескна светлина. Когато по-рано писах за положителните и отрицателните едити на хората, Дунев беше единия от визираните, на който се крият лоши неща
На Мудева също и падна маската най-накрая и горката Оряшкова, че е трябвало да я търпи няколко дена на реката. Другото жалко е пак с Оряшкова, тея драми и циркове и съсипаха всичко: здраве, психика и т.н
Радвам се че и за пръв път ни показаха равнопоставено двете гледни точки при конфликта Мудева с/у Момчи. Момчил си говори много добре по синхрони от ден, просто не му ги даваха досега. Дано ако се спаси довечера, да има повече синхрони, защото кава нещата много точно, ясно и интересно.
Накрая един въпрос към някой който е внимавал повече от мен, но грешно ли ме стори, или наистина Момчил на един от синхроните каза: "Ние бяхме изпратени при амазонките да ги спасим от реката"?

П.С. Елиминационната битка(втората) ще бъде същата като на Зори и сръбското менте от миналия сезон. Дали продукцията няма да имат наглостта да пуснат точно слипчето на нея? Това ако стане, би било върха на тъпотията.

Общи условия

Активация на акаунт