Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 362
  • 386
  •   1
Отговори
# 105
Къде е тънката граница между профисионалния и личен живот, извън задължителното време на работното място умело се налага идеята, че фирмата сте едно семейство, наскоро в международното проучване което правят във фирмата ни имаше въпрос дали имате най-добър приятел на работното място. Аз съм на мнение, че трябва да има добра работна атмосфера, но човек трябва да разграничава личния от професионалтия живот, да внимава какво споделя и говори. Следя един психолог, който разказваше за случай от неговата практика и съсипана кариера на негов клиент, защото всичко което е споделил на своя приятел в работа си е предадено на шефа му и от там многото съпътстващи проблеми. А друга е темата той какво реално е казал, а другия предал. Лично аз съм против и тиймбилдингите за "разчупване" на междуличностните отношения, считам, че прекомерния обикновенно двудневен контакт не носят позитиви, особено поляти с обилно количество алкохол. Игри които понякога могат да са опасни, така моя позната остана с траен проблем за цял живот от отборна игра.  Да, парти по някакъв повод, Коледа чудесно, но с мярка.
Няма нужда приятел да съобщава на шефа ми нещо за мен. Шефката ми (жена) е в течение на всичките ми житейски колебания, притеснения и др. от сорта. Тя е малко по-голяма от мен, много добре реализирана в личния си живот, спокойна и мъдра, съответно дава добри съвети и основно гледа да ме успокои да не се тревожа за дреболии (към което аз съм склонна). Това помага и на работния процес, защото аз като изпадна в черногледство и се разконцентрирам. Laughing Така че жената изслушва, подкрепя, поддържа духа и баланса. Grinning Може би и другите колеги биха казали същото.
Другите колеги също са готини. Бих казала, че ние сме си отборни играчи. Задълженията ни често се преплитат, някакви задачи се прехвърлят и се наместват графици, което винаги става лесно, без спорове и някак си от само себе си, така че - стиковали сме се. Също сме склонни да си правим услуги и в извънработно време - някой някого да закара, пари назаем за закъсал човек от колектива и т. н. Може би е от значение, че много от хората са сингъл и те нямат на кой да разчитат освен на приятели (или приятели/колеги).
Има случаи някой да харесва някого, но май са едностранни. На тиймбилдингите не знам да е ставало нещо неприлично. Smile

# 106
  • Melmak
Представям си мениджър на екип да не идва на нито едно мероприятие. В нашата фирма има и отделен бюджет на екип, с който да си правим вечери, излизания или малък тим билдинг (екипът решава какво иска). Представям си мениджър, който и това да не иска или да гледа как да отбие номера за 2 часа… 🤦🏻♀🤦🏻♀🤦🏻♀

# 107
Аз си го представям, защото въобще не виждам връзка м/у работа и пиене/ядене.
Бърза почерпка в офиса по повод - да.

Извън семейия ни бизнес съм работила към 4 други фирми и никъде не е имало такива мероприятия. Никакви негативи не виждам.

# 108
  • на последния етаж
Аз също, съответно не ги посещавам.

# 109
Тиймбилдинг не е ядене или пиене/

# 110
Тиймбилдинг не е ядене или пиене/
Коментарът включваше:
Цитат
...вечери, излизания

# 111
не е това. това е гет тогедър . за който иска.

# 112
За мениджър на екип, зависи от фирмата и организацията.  В някои работата му е наистина само да раздава задачи и да пита за прогрес. В други в задълженията му влиза и да сплотява екипа и да кара всеки да се чувства добре. В този случай непосещението му на фирмените мероприятия не се приема добре от екипа. Той трябва да им е cheerleader, а не да се цепи от колектива непрекъснато.

# 113
  • София
не е това. това е гет тогедър . за който иска.
Ти за всяко нещо ли държиш да се дрънкаш с хората. Аман!
И банкет да е - все тая. Ясно е за какво става въпрос.

Аз вече се успокоих за двудневното парти. Хотелът е хубав - прилично спа и басейн, а и дъщеря ми ще ми е супер компания. Колежките ми няма да припарят до басейна, а колегите ми поне са готини и пада майтап с тях.

# 114
Тонка* не се дрънкам . Просто банкет, вечеря, напиване, вечеринка, парти и пр. и тимбилдинг не са едно и също нещо

# 115
Един - два пъти годишно не е никакъв проблем и не виждам как лишава от семейно време. Идеята е хората да се съберат извън работа, да се позабавляват и това често действа добре на колектива, изглаждат се разни измислени вражди, трупат се общи спомени и после работната атмосфера е по-приятна. При нас няма сексуални забежки и разни неприлични ситуации. Просто се събираме, хапваме, пийваме, слушаме музика и си изкарваме много приятно. Сега... ако се мразиш с колегите може и да е ужасно  преживяване. Simple Smile

# 116
...изглаждат се разни измислени вражди...
Това е чудесно, щом се случва при вас. На мен за точно за обратното са ми се оплаквали в такива случаи с вражди. Подигравки кой как е облечен, как танцува, ако е с половинка и той/тя го отнася.
Ако пък е тиймбилддинг с басейн или в хотел на морето, какъвто беше конкретния случай и "жертвата" се осмели да се появи по бански...

# 117
...изглаждат се разни измислени вражди...
Това е чудесно, щом се случва при вас. На мен за точно за обратното са ми се оплаквали в такива случаи с вражди. Подигравки кой как е облечен, как танцува, ако е с половинка и той/тя го отнася.
Ако пък е тиймбилддинг с басейн или в хотел на морето, какъвто беше конкретния случай и "жертвата" се осмели да се появи по бански...
А, то пък, защото всички са модели на Виктория Сикрет. Grinning На морето всички са по бански и освен, ако фирмата не е   тип онлайн магазин за дрехи с манекенките, бас държа, че целулита и коремчетата не са концентрирани в един човек, а са равномерно разпределени навсякъде. Grinning Не знам, аз такова нещо кой как е облечен или танцува и подигравки не съм виждала у големи хора. Само в гимназията на зелено училище. Виж, зелените училища и аз не ги обичах. Grinning

# 118
...бас държа, че целулита и коремчетата не са концентрирани в един човек, а са равномерно разпределени навсякъде.
Доста разпределени по мъжката част от екипа .
Потърсих в гугъл и намерих това
https://www.pinterest.com/valentinarancic/timbilding/
При нас беше неколкодневен сминар и курс в раб. време с теоретични и практически упражнения и игри някои от сорта.
и паузите за обяд и пр. си бяха като работни. Т.е. нямаше надяждане , напиване и пр.

Последна редакция: сб, 21 окт 2023, 09:01 от bella-ciao

# 119
To така се прави в нормалните фирми - сутрин  игри, следобед семинар някакъв, после свободно време и напиването на вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт