Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 352
  • 386
  •   1
Отговори
# 210
Е ок, не знам какви са тея хора дето пък ще те питат "защо" 15 пъти, може и да ги има, не споря. Ние обикновено ако видим, че някой колега няма желание да общува с нас, не ходим зорлем да го тормозим и да го разпитваме..

# 211
Е ок, не знам какви са тея хора дето пък ще те питат "защо" 15 пъти, може и да ги има, не споря. Ние обикновено ако видим, че някой колега няма желание да общува с нас, не ходим зорлем да го тормозим и да го разпитваме..
Има такива хора. Вчера, например, точно след като писах в темата, обядвахме и една колежка в някакъв супер неадекватен потрес ми обяснява надълго и нашироко за плюсовете на фирмения купон, вмъквайки супер неделикатно оценки за мен и нежеланието ми да ходя.
Ако всички бяха като вас, тази тема нямаше да я има.

# 212
Е, но други ходят именно, за да се свалят с колегата. Нагледала съм се Simple Smile
Всеки с приоритетите си. Няма тук опция за благодарност, ако обекта на свалката вземе, че не дойде.
Тези тиймбилдинги не са типичния работен ден, да се опъва някъде някаква мрежа из цялата страна с дадения пример. Там, където се спрягат за неблагодарни и неоценяващи хората ми е леко преекспонирано.
В масовия случай, това са мини екскурзии. В масовия случай пак, хората гледат да е на аванта, т.е. където фирмата поема всичко-шамар да е, аванта да е. И който не се прехласне е неблагодарен. С малката поправка, че мини екскурзия хората могат и сами да си направят, рядко чакат на фирмата да им спретне. Или? Та чак да са неблагодарни тези, които не желаят тази екскурзия ми иде вповече.
При нас мъжете са тези, които не одобряват спането с друг на едно легло Simple Smile

# 213
Има такива хора. Вчера, например, точно след като писах в темата, обядвахме и една колежка в някакъв супер неадекватен потрес ми обяснява надълго и нашироко за плюсовете на фирмения купон, вмъквайки супер неделикатно оценки за мен и нежеланието ми да ходя.

и ти явно си отишла със съзнанието че ще се говори за това и не си сменила темата и си я оставила да говори по нея и си говорила по нея и после идваш тук и я обсъждаш негативно , както и проведения между вас разговор ?
Честно да си кажа не съм сигурна, че тук може да се помогне . Освен да ти кажем всички кокво безобразие е тази жена и ти дали ще станеш по-щастлива от това ? Къде е проблема в същност?

# 214

и ти явно си отишла със съзнанието че ще се говори за това и не си сменила темата и си я оставила да говори по нея и си говорила по нея и после идваш тук и я обсъждаш негативно , както и проведения между вас разговор ?
Честно да си кажа не съм сигурна, че тук може да се помогне . Освен да ти кажем всички кокво безобразие е тази жена и ти дали ще станеш по-щастлива от това ? Къде е проблема в същност?
Казах един път, че няма да ходя и още един път, че няма да ходя, защото не ми се ходи. Две кратки изречения. Някои хора обаче си умират да обясняват и да търсят под вола теле, колкото и аз да мълча и да се мъча да сменя темата. Като теб, например - всеки твой пост по темата е обяснения и квалификации какви са хората.
Какво толкова ви влече да се обяснявате, след като с точно пет прости думи ви е казано нещо, наистина не мога да си обясня. Разбирам, че ви харесва още от първия път, наистина няма нужда от пространни постове онлайн и продължителни монолози офлайн. От епитети пък съвсем.

# 215
  • София
Сигурна ли си, една щеше да се разплаче от фасон, че била мръсна и космата и хората не искали да делят една тоалетна с нея.
Изключително комплексарска реакция, впрочем. Може пък някоя възрастна потребителка да се притеснява да не хърка на накое младо момиче. Какво веднага бързате да се чувствате отхвърлени. Сега ми стана ясно защо е цялата драма с отказите.

Всеки си е в правото каквото иска да смята. Още малко ще се изкара, че си длъжен и да пуснеш на колегите си, ако си поискат, че да не се почувстват непривлекателни и нещастни.

# 216
  • София
От нашата фирма всеки ще си води втори, че дори и трети човек от семейството със себе си на тридневното ни парти. В предната ни фирма това никога не се е случвало (да се водят половинки). Оставям изводите на вас.

# 217
  • Melmak
На командировки в самостоятелни стаи ли спите? Не е заяжданка, а въпрос, защото мен не са ме пращали на командировки и не знам.

Аз съм забелязала, че много от хората, които не искат да идват на подобни мероприятия (при нас нито са по 3 дни, в 99% от случаите не са и с преспиване въобще), та забелязала съм, че неидващите като цяло странят от екипа. Дори да не питаш 20 пъти, то е ясно и се вижда в останалото време. Хората, които искат, но нямат възможност, също се знаят кои са. Имахме самотна майка, без баби.. нямаше как да идва на вечери. Сега детето е голямо вече и идва с нас. Други хора изпускат всеки път и не е нужно да ги питаме защо, то просто е ясно.

# 218
  • София
Да, винаги сме били в самостоятелни, макар и икономични.
Аз сигурно бих отишла, ако ни организират, но няма да ми е особено приятно деленето на стая като на лагер, вече съм дърта за такива неща и нямам много поносимост към чужди хора в леглото си или на тоалетката да ми се метлеят чужди коси. Ако е само за нашия екип пък, работя с мъже, тъй че...

# 219
Делих двойно легло с колежка. Сигурно има вариант да си доплати човек за самостоятелна стая, не съм се интересувала.

# 220
На първата командировка бях в самостоятелна стая в апартамент. На всички останали - на общо легло с другия командирован. 😁 Е, той беше мъжът ми, че и кучето беше с нас. Никаква самостоятелност за мен, егати.

Предпочитам да получа в паричен бонус сумата, която една фирма би начислила като разход за единица човек (или и с придружител) за участие в екскурзии, игри, пийене и йедини.

# 221
Тоест от темата за шума разбрахме, че с колегите не се говори за лични неща, а оттук - че с тях и не се ходи никъде. Въобще минимум контакт извън строго служебните неща.

# 222
За мен има известна разлика между екскурзия, обучение и някаква активност с игри, където хората се разпределят по отбори или имат някакви задачи като група. Иначе имаме вътрешна платформа за сертификати - срещу безплатно обучение искат договор, че ще платиш ти, ако напуснеш преди еди-коя си дата. За мен е ок.

Според моя опит на "ядене и пиене" предимно ходят отделите Sales и маркетинг. Канят ги, те канят.. А вътре в компанията е по екипи, понякога по отдели и две партита за всички. Аз ходя в дъщерни фирми, понякога ме канят разни хора, на които се явявам клиент и веднъж годишно отивам до кораба-майка в чужбина - на мен ми стига толкова. Три колежки сме с една определена цел за постигане в работата - от резултата на трите заедно ни зависят бонусите - с тях съм близка. Обаче това с деленето на стаята - не знам, мисля, че и те не биха се съгласили. Иначе ходим на пунш, говорим си някакви общи работи.. Приятно е, мен ме устройва обаче толкова.

ПП Да добавя, че на тийбилдинга не съм била в екипи, с които работя директно. При вас как е? Как ви разпределят в активностите?

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 14:11 от Анонимен

# 223
Явно аз съм не съм в ред, защото нямам проблем да деля стая с колежка... Но то е сигурно, защото 5 години в студентството си делих стая с няколко различни момичета, с някои от тях не се познавахме в началото.

Освен това, ако е 1 нощувка, което е в масовия случай, ние ще се веселим до 3-4-5 сутринта и реално ще спим някакви си там 4 часа докато станем...

# 224
Различно. Била съм във фирма, в която не е имало отдели и йерархия, за да ни цепят на това кой ще ходи, кой не и по отбори. Чиста масовка. В друга фирма с отдели-ходи се от всички, под строй и няма отказ, игри не е имало , а само реч в стил преизпълнена петилетка и "начукване на канчетата" на непреизпълнилия отдел. Сега-с теглене на чоп кой в кой отбор отива. В различните години и фирми, активностите са били много различни, повечето безобразно скучни. Всъщност, масовото оплакване е от активностите, чака се основно йеденето и пийенето, демек безплатната екскурзия и възмобностите за спа. Сега, който има роднина във фирмата или съпруг-печели от тотото, че си е в една стая с него. Имали сме случаи на хъркащи колеги, човещинка. Другият съквартирант не може да спи, некомфортно му е. Имахме случай на напил се колега, оповръщал банята. И така.
ПП. да се веселя до 3-4-5 вече не ми е в приоритета, годинките ми напреднаха, някога съм го правила. Това също се подминава-възрастовата разлика.

Общи условия

Активация на акаунт