Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 316
  • 386
  •   1
Отговори
# 300
  • France

Ей го бе Joy цитирано от Insee - националния институт по статистики. Или ти имаш по-добър източник : "съзаклятия-точка-ком"

# 301
Да ... добре ... и ти сигурно пробва да намериш работа на добър договор със свестни тимбилдинг и подобни ивенти ? И какво се получава ?   ... на писател по форуми ? ОК.

# 302
То и загубите сплотяват. Колко футболни отбори, които не печелят всеки път и даже почти никога, си имат доживотни фенове, които са сплотени помежду си. Аз играя една игра, тя така е направена, че без отбор не можеш да направиш много, и хич не се сме от най-изтъкнатите играчи, често губим, ама някак и това сплотява.

Абсолютно вярно, и спечелилите, и загубилите имат какво да ги обедини. Освен ако са отровни и кофти хора, ама такива все едно трябва да се махат, та ако сега си покажат рогата пак е имало полза.

... На тиймбилдинга се рушат бариери и си остават разрушени и след това...
Затова пак повтарям, че е нож с две остриета. Като мениджър не бих го предприела. Освен ако колективът не е вече сплотен. Да възложа на HR да закупи билети за някое събитие в свободното време и да ги раздаде на желаещите - да. Да вкараме допълнителен стрес в една вече конкурентна среда - не. Но това е за моя бранш, има фирми с йерархична пирамида със широка основа и там могат да си позволят да си правят експерименти. С основата, не с върха.

Честно казано не те разбирам, явно различни поколения, различни браншове. Аз никога не съм работила във фирма, където всеки е конкурент на всеки. Винаги хората са имали различни задачи и различни области и се е търсила допълнителна синергия, която да направи така, че 1+1 да е повече от две.
А и тиймбилдингите са си за ниските нива, за масата, нищо че участват и мениджърите.

# 303
  • France
Честно казано не те разбирам, явно различни поколения, различни браншове. Аз никога не съм работила във фирма, където всеки е конкурент на всеки.
Не ти и трябва. Само веднъж съм работила в среда с почти отвесна йерархия и не си е работа. Много вожд, малко индианец Joy Там беше и единствения ми класически тиймбилдинг. Не бих повторила.
Цитат
А и тиймбилдингите са си за ниските нива, за масата, нищо че участват и мениджърите.
Тук сме съгласни и двете.

Бела, за мен разните му там ивенти са някакви трошички. Важното е да не се разливат върху личното ми време, но трудовият кодекс е в моя полза. Въобще не ми влизат в критериите за нова работа.

# 304
Разбрахме ти и претенциите и изискванията и безкрайните неизброими възможности пред теб, Philomena. Успех.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 12:37 от bella-ciao

# 305
  • France
Радвам се Blush

# 306
Бела, от една страница напускаш темата.

# 307
  • София
Боже, Боже...
Трябва да организирам тиймбилдинг и да ви кажа честно, след прочита на темата се отказах. Наистина.

То било притискане, то било комантиране, то не знам какво... Уж идеята е да се видим, да направим нещо забавно, а то тиймбилдинга било тормоз за персонала. Поне това разбрах аз от темата.

Работила съм на места с ТБ, както и на такива без. Никога, за никого не е било задължително да присъства, нито пък отказ се е приемал драматично. Дали не може или не иска човек - какво значение има. Идеята на ТБ е да се изчистят различия, да погледнем над проблемите си от друга гледна точка, да се повеселим, ако остане време. И хич не ме интересува кой какво правил, кой се напил и т.н. Ако по време на забавлението хората го разбират като да се напият - ми да се напиват, нали за тях го правим, в крайна сметка.

Колкото до идеята - подарък за не дошлите - това, виж, аз не приемам. Решено е, че бюджетът ще се използва за тийм билдинг. Всички са поканени - ако искат - добре са дошли, ако не искат - сори, губят. Разбирам аргументацията, че всички са изкарали тези пари, но не съм чувала за фирма, където всеки е оторизиран да решава, сигурно има, ама аз не знам... Щом оторизираните са определили да използват парите за X, поканили са всички, аз проблем не виждам.

# 308
Бела, от една страница напускаш темата.

Аз пък си мислих че си на тимбилдинг днес Simple Smile

# 309
Работя и мятам по едно око тук в какво друго не си компетентна.

# 310
Боже, Боже...
Трябва да организирам тиймбилдинг и да ви кажа честно, след прочита на темата се отказах. Наистина.

Уж идеята е да се видим, да направим нещо забавно, а то тиймбилдинга било тормоз за персонала.

Това Не е тиймбилдинг.
Организирайте се и се съберете да се забавлявате иначе, няма лошо. И който иска да присъства.

# 311
Добре, тиймбилдинг по български е Grinning

# 312
Еми ако ще и по патагонски да е. Не е за всеки това преживяване, не знам кое е неясно Simple Smile Да, за някои хора си е чист тормоз, защото има своите си причини. Дори да е защото е темерут. Което не пречи да си е идеален служител за дейностите, за които си нает. Писала съм за себе си-пропускам деликатно когато мога.

# 313
  • София
Боже, Боже...

Уж идеята е да се видим, да направим нещо забавно, а то тиймбилдинга било тормоз за персонала.

Това Не е тиймбилдинг.
Организирайте се и се съберете да се забавлявате иначе, няма лошо. И който иска да присъства.

Тиймбилдингът може да бъде забавен, дори и игрите и активностите могат да бъдат забавни, уверявам ви. А и все пак, не знаете какво трябва да организирам, за да сте така категорична Simple Smile

# 314
С ръка на сърцето мога да кажа, че тиймбилдинг събитията са най-неприятни не за мъчениците, които трябва да ги посетят, а за тези, които трябва да ги организират. Била съм многократно в тази роля.
Бюджетите не са безкрайни, а напротив - често с доста ограничения. Старши мениджмънта държи под око и одобрява ключовите елементи и това много често се случва в такива срокове, че изправя на нокти всички по веригата - не само екипа в компанията, който отговаря за събитието, но и всички доставчици - хотелско наставяне, храна, транспорт, ако има предвиден, фирми за анимация и т.н. Паралелно с това е огранизацията за служителите и повярвайте, всеки иска да бъде номер 1 и неговото изискване да бъде зачетено на 100%. Мейли по темата не се четат и затова валят постоянни въпроси, които вече са описани и разяснени в изпратената информация до всички, но все пак, за всеки случай, да се пита.
И това се точи месец-два обикновено паралелно с други работни проекти. Така че една-две нощувки някъде с екипа ми е цвете пред това два месеца организационен кошмар.
Представям си, ако трябва да се организират и инидивиуални подаръчета за онези, които не са пожелали да дойдат, но очакват компенсация.

Общи условия

Активация на акаунт