Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 42 599
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
Yvka ❤, кога стана! При мен  всички мои приятелки родиха преди около 3 години. Направо все едно се наговориха че на 30 трябва да са родили. Забелязвам че дори и при разлика само 3 години те не са ползвали изобщо неща, които съм си набелязала по някакви причини. Та обменям опит с възможно най-прясно родилите.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 16:26 от Lygia

# 601
Привет момичета! Много сте напреднали с пазаруването, браво. Аз все си мисля, че има още време и с нищо не се бях захванала. Във края на 32ра съм,  бебето е с главата надолу и във вторник прокървях. Всичко се случи супер неочаквано, без болки или контрокции (поне не съм разбрала). При което ме приеха веднага в болница. За щастие всичко е наред с бебето. Бях на системи и имах 3 инжекции за дробчетата на бебчо понеже се осъмниха че бърза. Все още съм в болницата,  кръвта спря, продължавам на магнерот. Всяка сутрин и вечер съм на тонове.  Много се бях уплашила от цялата ситуация и сега трябва да лежа и да почивам. Мъжа ми като му се обадих че съм в болницата и думите му бяха "бърза като майка си" Grinning аз съм родена много рано, 30та седмица, баща ми също е раждан по рано. И сега започна да ме обзема паника първо че аз не съм готова с абсолютно нищо, второ че не съм подготвена психически за раждане. Направо не знам какво да мисля.
Най малко пък се притеснявай за пазаруването...можеш да поръчваш онлайн или да пращаш мъжа ти да взема каквото си си набелязала...аз купих доста неща и със сигурност ще има и излишна,ама какво да направя немога да се стърпя,а и ми е първо бебче и всичко трябва сами да си вземем...

# 602
Момичета, понеже предния път не ползвах стерилизатор, сега ми подариха един на Чико за микровълнова, но в листовката пише, че се ползва само с пластмасови шишета, със стъклени да не се използва, а аз купих стъклени. Не съм наясно с този уред, това нещо спазва ли се при другите стерилизатори?

# 603
Момичета, понеже предния път не ползвах стерилизатор, сега ми подариха един на Чико за микровълнова, но в листовката пише, че се ползва само с пластмасови шишета, със стъклени да не се използва, а аз купих стъклени. Не съм наясно с този уред, това нещо спазва ли се при другите стерилизатори?

Опааа, познай кой е направил същата грешкаа Grinning  предполагам че в микровълнова може да се пръснат стъклените шишета?

# 604
Тоест тези за микровълнова не стават със стъклени шишета😟 ами ще го върна, няма да ми е нужен. А като са стъклени, нужна ли им е тази стерилизация, дали не е достатъчно само да се измият с топла вода, бебешки препарат и четка?

# 605
Няма значение от какво са направени шишетата. Стерилизацията си е процес, който убива микроорганизмите и спорите им, дезинфекцията с препарат и четка ги редуцира. Следователно не е достатъчно, но вие си решавате кой процес ще изберете.

# 606
Аз си поръчах количка от Комсед , оказва се май, че там беше най - големия черен петък Grinning с 240 лв надолу излезе, което е супер. Много е лека, също исках да се обръща и в двете посоки седалката, и столчето за кола да се монтира лесно на нея.

# 607
И аз гледах сигурно три различни сайта, накрая поръчахме нещата от Хиполенд. Като цяло нямаше особена разлика. Количка взехме на предното намаление с 25% на рая тойс, сега взехме и столчето за кола. Доволна съм, поръчах и шишета, пеленки, хавлия и разни други дребни неща, тъкмо да видя как ще дойдат. 🥰

Остават още някакви работи като ваничка и други дреболии, но ще са по-натам.

# 608
Момичета, вече го коментирахме хиляди пъти, но не помня ...
И мен ме повлече грип, без температура.. но гърлото ме дразни и ме удря на суха кашлица 🥹 пия си биозин , чай и прополки.
Някоя от вас, ако е била с кашлица, знаете ли какъв сироп или изобщо какво може да вземем за нея.
Надявам се все пак утре да съм по-добре, ако не ще се чуя и с аг, но за информация ще съм благодарна и на вас

# 609
Аз Като усетя нещо , че настивам почвам кофлет , помогнат ми ….. но все пак миже да питате лекаря си , то времето доста застудя и нормално !

А иначе за покупките , аз поръчах от бамбино , кошара и някакви дреболии …. Няма търпение да дойдат …. Минаха ли ви детайлните морфологии ? Аз съм е петък и нямам търпение ….

# 610
Момичетата, които няма да кърмят.. ще си купувате ли помпа за кърма? Казаха ми, че ще имам време да си взема, ако ми трябва, но сега има пък хубави намаления и ако ми трябва ще е добре сега да поръчам..

# 611
Аз Като усетя нещо , че настивам почвам кофлет , помогнат ми ….. но все пак миже да питате лекаря си , то времето доста застудя и нормално !

А иначе за покупките , аз поръчах от бамбино , кошара и някакви дреболии …. Няма търпение да дойдат …. Минаха ли ви детайлните морфологии ? Аз съм е петък и нямам търпение ….

Моята е на 24ти и нямам търпение… не знам как се изтрая още 10 дни 🙈🙈

Лято, да споделиш как е минала ❤

# 612
  • София

Моята е на 24ти и нямам търпение… не знам как се изтрая още 10 дни 🙈🙈

Лято, да споделиш как е минала ❤

Аз съм на 20-ти и броя дните вече ☺️

# 613
Аз съм на 21 на ФМ и нямам търпение вече...
За кашлица два пъти съм била с ужасна кашлица...в началото и скоро пак бях...единия път пих сироп ен ти тус ,а втория път пих сироп мукоплант ...аз поръчах от Хиполенд вана със стойка...не се хвърлих на скъпа...излезе ми около 60 лв...поръчах и шезлонг от baby.bg и още някой дребни неща....останаха ми пелени да поръчам от някъде и спални комплекти които да са с долен чаршаф и плик...а и от Айко поръчах комплект от 6 части за количката...момичета аз понеже количка съм харесала от интернет,но още не съм ходила да гледам на живо...живот и здраве след ФМ ще отидем,та въпроса ми е за коша за новородено не трябва да се купува матраче нали?Той би трябвало да си има...защото гледам,че се продават,а аз мисля че количките като се купят си имат

# 614
Аз съм на 21 на ФМ и нямам търпение вече...
За кашлица два пъти съм била с ужасна кашлица...в началото и скоро пак бях...единия път пих сироп ен ти тус ,а втория път пих сироп мукоплант ...аз поръчах от Хиполенд вана със стойка...не се хвърлих на скъпа...излезе ми около 60 лв...поръчах и шезлонг от baby.bg и още някой дребни неща....останаха ми пелени да поръчам от някъде и спални комплекти които да са с долен чаршаф и плик...а и от Айко поръчах комплект от 6 части за количката...момичета аз понеже количка съм харесала от интернет,но още не съм ходила да гледам на живо...живот и здраве след ФМ ще отидем,та въпроса ми е за коша за новородено не трябва да се купува матраче нали?Той би трябвало да си има...защото гледам,че се продават,а аз мисля че количките като се купят си имат

Имат си матраче, просто на някои са по хубави, а на други са част от кошчето директно , така че ги огледай добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт