Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 42 667
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
За протектора - той няма да се докосва до бебето, слага се под чаршафа, вярно, че и така е възможно на теория, но реално не съм забелязала никога да запарва, ние също сме постоянно с протектор върху матрака. Взимам хубави протектори, иначе, на Dream on, сега търсих състава и не е описан точно, но ето какво пише на един "Непромокаем, двойнодишащ калъф-протектор с преграда срещу акари", имат и някакви бамбукови влакна. Усеща се разлика от тези и обикновените, също тези, които обхващат матрачето и отстрани като чаршаф с ластик са за предпочитане пред тези само с ластик-лента. Не оставяйте леглото на бебето, че и вашето без протектор е моят съвет, разгледайте и вземете по-хубав, но недейте без, чистенето на матрак не е лесна работа, реално си трябва пране. Протекторът ни е спасявал да не казвам колко пъти...

Desislavaiva - вземи си книгата "Раждане с любов", ако вече не си, препоръчвам ти и медитации/релаксации за бременни, ако имаш възможност да посещаваш и класове по Йога за бременни, или поне да си пускаш видеа от нета. Нормални са тези притеснения, приеми ги и мини отвъд тях, ако имаш нужда от помощ за това - по-добре да я потърсиш, да споделяш, да търсиш, за да си помогнеш максимално. Успех!

# 526
Нани, с коя част от Приама имаше проблем? И от магазина ли си го взехте или онлайн?

Шасито беше проблема. Поръчах го онлайн, но с доставка до магазин. От физическия магазин бяха доста отзивчиви и организираха поръчката на ново, тъй като нямат наличност на роуз голд и сега го чакам. 🤗 Надявам се да няма проблем и с коша и седалката, на вид са окей, но без шаси не съм ги сглобявала и слагала, за да видя дали всичко им е наред.

# 527
Момичета не знам да вас аз за пръв път съм бременна. За сега ще раждам нормално , но такава паника и страх ми обзема, че няма да се справя , че няма да издържа , не знам какво ще ми се случи. Някой ако има някакъв съвет, който да ми даде моля споделете ми , защото това нищо не ми излиза от главата ! Не искам са мрънкам обаче притеснението си казва думата 🤯
Аз бих могла да дам три съвета:
1. Информирайте се за всеки от трите етапа, през които преминава раждането - има много видеа, както и книги.
2. Запознайте се с правилната техника на напъване и дишане по време на втория етап - изгонването на плода.
3. На първия етап, този с контракциите, който е много продължителен, поискайте си епидурална упойка в момента, в който Ви стане трудно да понасяте болките. Облекчава ги до максимум и така събирате сили за напъването.

Това са трите според мен най-важни съвета, от опит. Simple Smile

# 528
И аз поръчах от там онлайн приам. Проблемът при сгъването на шасито ли е?

Нани, с коя част от Приама имаше проблем? И от магазина ли си го взехте или онлайн?

Шасито беше проблема. Поръчах го онлайн, но с доставка до магазин. От физическия магазин бяха доста отзивчиви и организираха поръчката на ново, тъй като нямат наличност на роуз голд и сега го чакам. 🤗 Надявам се да няма проблем и с коша и седалката, на вид са окей, но без шаси не съм ги сглобявала и слагала, за да видя дали всичко им е наред.

# 529
И аз поръчах от там онлайн приам. Проблемът при сгъването на шасито ли е?

Не, имаше следи от употреба.

# 530
Минавам да кажа, че и в магазин Бамбино ще има отстъпка-20% на всичко

# 531
Момичета има ли някой друг като мен...от няколко дни се чувствам страшно изнервена на моменти чак сама немога да се трая...а нямам реална причина да съм...

# 532
Момичета има ли някой друг като мен...от няколко дни се чувствам страшно изнервена на моменти чак сама немога да се трая...а нямам реална причина да съм...

С теб съм, според мен е от хормоните . Снощи така се развиках на детето ,че чак ревна милия ,а не беше заслужил .ММ вика ,кво ти стана,той че не те послуша и си беше за каране ,ама ти направо избухна ... и аз се усетих ама .... Казвам му на ММ мълчи и теб да не почна Sweat Smile

# 533
Да чувствам се като бомба със закъснител...не се знае кога ще избухна...направо...всичко ме дразни 😁

# 534
  • София
И аз съм така....всичко ме дразни...не че липсват и дразнители де. Примерно на мъжа ми баба му ми звъни през ден да й се отчитам как съм била, какво съм яла, какво ще готвя, бебето колко пъти се врътнало...колко пъти съм ходила до тоалетна...пила ли съм си лекарства...абе еееййй...еми държах фронта до вчера и й викнах, че майка ми не иска такива отчети и да не ми звъни повече, защото няма да й вдигам. Но всичко си има положителен ефект, да знаете....след като станаха свидетели на разговора, мъжа ми сготви, а детето си подреди стаята до блясък 😂🤣

# 535
Хихи Крисе разсмя ме....при мен моята баба ми звъни за отчети всеки ден или през ден...но ми се свиди да я скастря

# 536
Нормални са такива неща да има хормонални , а то не може все положително , нали все някой трябва да има виновен за нещо 😜😂

# 537
С първата бременност пък бях в другата крайност - от смях до рев и обратното без причина .Както си стоя и започвам да рева от нищо и ММ не знаеше какво се случва и какво да направи

# 538
Ох и аз съм така с настроението, казала съм на всички около мен, че това е положението. В крайна сметка по-добре да си изразявам емоциите, отколкото да остават в мен. Това си е вид освобождаване, ако сега не се съобразяват с мен, кога...

Момичета, може ли по-запознатите да си кажат мнението за коагулацията? За пръв път д димерите ми излизат над нормата. Знам, че тя не е за бременни, но не можах да се ориентирам в границата за бременни по мерни единици. А докато чакам АГ да ми върне отговор, само си потрепервам от притеснение.

# 539

Ето тук ги гледам аз. Моят д-димер е бил 1.7 , а референтна горна граница е 0.3. Последно падна на 1.2 , но е супер за този триместър каза хематолога.
Ти слагаш ли инжекции?

Общи условия

Активация на акаунт