Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 42 637
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Аз взех ваничката на Stokke със стойка. Пише, че става до 4г, ама реално тази, която е съвместима със стойката, е малката, та не знам дали до 4 г. чак ще става. Супер практична е иначе, сгъва се, побира се, където бях планирала, много е качествена. Дали чак толкова си заслужава.. след време ще знам. Smile

Upincloudnine, и аз вчера си получих същата ваничка и да те питам, има ли го и при вас това, че като се разгъне не стои много изпъната все още Thinking . Може би като се налее вода и се ползва някакво време ще слегне, но въпреки това ми беше странно , защото си представях, че като се разгъне си застава стабилно в правоъгълна форма с прави страници, вместо леко сгънати
Да, не стои идеално разгъната и аз се чудих. Може би от топлата вода ще се отпусне пластмасата и ще се изпъне, обаче нали целта е да стои сгъната през останалото време, всеки път ли ще е така.. Sweat Smile Нещо съм със смесени чувства все още за тази ваничка, ще гледам някакъв tutorial.

# 571
Аз с първото дете много се чудих за ваничка, а сега има и кръгли,после се седи вътре. Да ви кажа добре, че взехме най - обикновена със стойка, защото като бебето е малко ,си е ок в леген или под чешмата, а пък около годинката вече не искаше да влиза в нея. Тъй че сме я ползвали малко. За мен докато не се види какво ще е детето като предпочитания от нищо скъпо няма смисъл.

# 572
Никакъв шанс няма да дам 200лв за вана:)
Но аз не съм ползвала и стойка.
Просто вана на пода.
Първо бебенцето е много мъничко, тогава просто в ръцете ми го мия.
После когато почне да се наслаждава на къпането то просто си клякам/сядам до него на пода и си играем във ваната.
Но и нямам особени проблеми с кръста.
Може би тогава би било належащо стойката

# 573
Може би такива големи суми хвърлят хората с първо бебе, защото тогава ти е тъмна Индия и си мислиш,че скъпото е по- удобно. Ама дефакто дрън дрън Grinning ако знаете колко неща хич не ми влязоха в употреба с първото дете.... Имахме три шезлонга - просто не сядаше никъде,рев та рев, та си стоят като нови сега. Гнезда и тен подобни също не харесваше. В общи линии количка,слинг и на ръце - така я караше. Даже и активна гимнастика го грабваше за 5 Мин докато пикам Grinning тогава всичко ми даде приятелка и ни подаряваха та поне не давах пари, затова моя съвет е купете нещо по- сносно да върши работа ( ако въобще детето го ползва), защото след втората си година като почнат да ходят, говорят и капризничат и имат мнение ,тези финанси ще са добре дошли Grinning
Ама всеки си знае, аз примерно не ги разбирам майки с колички за по 2-3 Хил, и трицифрени суми за шезлонги и люлки,които ползват няколко месеца. Имам позната, която си купуваше дрехи само в цвета на количката им и си смени гардероба ,за да е в тон няколко месеца докато го вози Joy

# 574
Сигурно е характерно за първескините, ама затова пък си има пазар за всеки. Нито на мен, нито на мъжа ми ще ни е удобно да клякаме върху ваната, а банята, която ни е най-близо до стаята е малка и ако не се сгъва тази вана, нямаше да я бъде. Joy Количката за мен е инвестиция и нещо което ще се ползва доста време, било то и с другите деца. Ако пък толкова отказва да се вози в нея, хубавото е, че цената й не мърда, винаги може да се продаде.
Подариха ни люлка-шезлонг например за сума, която аз никога не бях дала за подобно нещо, ама..
На едно бебе не му трябва много, да, повечето неща са по желание и възможност на родителите и единствено за тяхно удобство. Дано влязат в употреба.

# 575
Може би такива големи суми хвърлят хората с първо бебе, защото тогава ти е тъмна Индия и си мислиш,че скъпото е по- удобно. Ама дефакто дрън дрън Grinning ако знаете колко неща хич не ми влязоха в употреба с първото дете.... Имахме три шезлонга - просто не сядаше никъде,рев та рев, та си стоят като нови сега. Гнезда и тен подобни също не харесваше. В общи линии количка,слинг и на ръце - така я караше. Даже и активна гимнастика го грабваше за 5 Мин докато пикам Grinning тогава всичко ми даде приятелка и ни подаряваха та поне не давах пари, затова моя съвет е купете нещо по- сносно да върши работа ( ако въобще детето го ползва), защото след втората си година като почнат да ходят, говорят и капризничат и имат мнение ,тези финанси ще са добре дошли Grinning
Ама всеки си знае, аз примерно не ги разбирам майки с колички за по 2-3 Хил, и трицифрени суми за шезлонги и люлки,които ползват няколко месеца. Имам позната, която си купуваше дрехи само в цвета на количката им и си смени гардероба ,за да е в тон няколко месеца докато го вози Joy

Не е точно така , дори с първото бебе не съм се хвърляла на скъпи неща,да доста ни подариха ,но повечето си купихме сами . Количката сега ми е по-скъпа ,е не е 2000 лв 1000 е ,но видях че при тях специално има значение и цената и марката . Шезлонг мен ме спасяваше до 7я месец ,но купувах от най обикновенните от по 60-70 лв .
Колкото до вана и клякане в банята ,тук е индивидуално. Ние сме с две бани, баткото като се роди ,голямата беше в ремонт и ние с таткото в малката нямаше как да го къпем плюс че е студена ,за това импровизирахме и слагах в спалнята 2 стола ,вместо скъпата 300 лв стойка за вана и там къпехме бебо , сега голямата баня е готова и дори се отопля ,но пак ще къпя бебето между два стола в спалнята в старата вана. Но пак казвам това си е до хора и до усещане .

# 576
  • София
С болки в кръста и единия крак съм от началото на бременността и честно казано нямам търпение и се надявам да ги оставя в родилното. Не виждам причина да не си взема вана за 200 лева, ако имам възможност, щом тя ще ми спести не само навеждане и болка, а и място, което нямам, защото ако сте забелязали това е единствената вана, която освен, че се сгъва има и стойка. При другите избираш или сгъваема без стока, или със стойка, но без сгъване.
На мнение съм, че всеки има право на избор и определено споделям НЕ, за да търся одобрение Simple Smile Просто имах конкретен въпрос. Относно излишно скъпи покупки, които не знам дори дали ще използвам бих спестила. Но от необходимост, не бих Wink .

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 17:38 от Михаела Иванова 672791

# 577
А бебе/видеофон избрахте ли си и ще взимате ли?
Моята вана /не е дошла още де, поръчах я едва днес/ е около 100лв, със стойка и термометър вграден, нищо особено. А, вътре има и още едно, като легълце, една пластмаса.

# 578
Моята вана /не е дошла още де, поръчах я едва днес/ е около 100лв, със стойка и термометър вграден, нищо особено. А, вътре има и още едно, като легълце, една пластмаса.

Ако е на Lorreli и ние взехме същата - със стойка, отичане, термометър и допълнителна подложка.
За 120лв от Вис Виталис, взех ваната, мрежа, допълнителен термометър, че не знам този вградения дали е надежден и хигиенен комплект с пилички, ножички и тн.
Ние и двамата сме високи и стойката ни беше задължителна, но има много бюджетни варианти.

# 579
Aaa, моля ви се:)
Аз съм най-последния човек, който ще коментира кой какво си е купил.
Пледирам на майката ако може да е максимално най-удобно.
Отговорих на въпроса на Delilahh , която попита може ли и с по-евтина ваничка. Та като къпала две деца отговарям - може, че може и без стойка даже. И под душа може, всякак може.
Но всеки да прецени как се чувства. Аз нямам никава драма на тоя етап с навеждане, клякане или да седна на стъпалцето на децата.

От друга страна при два броя деца, които не са сядали в количките си, мен ако ме слуша някой и количка няма да ползвам, ама не препоръчвам, просто вкъщи това е положението. Това бебе вече и да иска няма да го огрее, защото с количката нямам шанс да настигам другото. Така че в слинг ще е нон стоп.
Кошарка/легълце, чаршафи, обиколници и т.н за спане също няма да купувам:)))) А пък ви стискам всички палци да си спят дечицата, просто мойте не са от тая порода и съм се примирила:(

Та така, у нас ще са едни неща у друг други и всеки да си го нагласи макс лесно и удобно за себе си. Ние тука си споделяме

# 580
Ох, споделям всичките емоции около бебешкото пазаруване. Интересно ми е, че сега чакам близнаци с разлика от първородното ми дете 23 години. Доста си е, имам чувството, че всичко съм забравила. Вълнувам се толкова, колкото и се притеснявам... Ще се справя, знам си, ама едно е да станеш мама на 22 години, друго е на 46 😃
Аз трябва и за болницата багаж да приготвя, че те близнаците уж по-рано се раждали. А пък почнах вече 32ра седмица... Дано не избързат прекалено...

# 581
Аз и с първото не съм се изсилвала и не съм купувала кой знае какво,почти всичко ни дадоха  приятели,сега повечето неща останаха от каката,някои неща,които ги нямаме пак ще ни ги дадат.Аз предпочитам да давам пари за образование,допълнителни занимания и преживявания,а не за вещи и в това отношение съм много прагматична,не се поддавам на емоции и не пилея излишно.

# 582
Ох, споделям всичките емоции около бебешкото пазаруване. Интересно ми е, че сега чакам близнаци с разлика от първородното ми дете 23 години. Доста си е, имам чувството, че всичко съм забравила. Вълнувам се толкова, колкото и се притеснявам... Ще се справя, знам си, ама едно е да станеш мама на 22 години, друго е на 46 😃
Аз трябва и за болницата багаж да приготвя, че те близнаците уж по-рано се раждали. А пък почнах вече 32ра седмица... Дано не избързат прекалено...

Лелее, Yvka мама герой 🥰 
Или съм пропуснала или не си споделяла.
Ще е голям купон ( в най най-хубавия смисъл на думата)
Аз като се прибрах след първия преглед и на мъжа ми първия въпрос беше - сигурни ли сме, че е едно 😁 искаха му се две, нооо..

# 583
От Вис Виталис взех Chipolino Atlas. Удобен е, със силиконова стойка, която може да се увие върху кошарата или където намерите за удобно. Доста функции има и голям дисплей.

# 584
Аз не мога да кажа, че съм от най-пестеливите, въртя се около златната среда.
Някои неща малко по-скъпи ги избираме, но да, първо дете ни е и другото което е, няма кой да ни даде и купуваме всичко. А и аз не съм от тези, които ще ползват чужди неща. Та така .. да се родят здрави бебенца, другото е бял кахър.
Вие какви биберони/залъгалки ще взимате? В Рая тойс гледах някакви ортодонтични Нип ли какви бяха, нови са, като артикул. Гледах и на Авент,Нук, но не съм поръчвала. Има едни, които не са с толкова пластмаса отпред и сякаш те ми допадат най-много.

Общи условия

Активация на акаунт