Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 949
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Здравейте на всички,за втори път се мажа с Aknelyse - 0,1%.Мажа го само вечер.Не слагам нищо отгоре за хидратация и кожата ми се бели жестоко.Какво мога да си сложа,крем с хуалирунова киселина,нещо по-простичко? Колко често го мажете вие?

Постепенно ли го въведохте? Тази концентрация е безумие за старт и без допълнителна грижа за кожата.

Имайте предвид,, че ако беленето продължи и ви създава силен дискомфорт, опъване, болка, най-бързо облекчаване се усеща при употребата на Пантенол.

# 286
  • пустинята Гоби
А защо не хидратирате? Вероятно сте многа млада и с мазна кожа, но кремът е много силен и ако не искате да мажете друго отгоре, много по-добре е да използвате по-ниска концентрация.

Последна редакция: ср, 06 дек 2023, 22:43 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 287
  • Berlin
Минаха едно нанасяне с маска Sleep glycolic (неделя) и едно CR3 (вторник) и определено усещам по-мека кожата си, харесва ми. Нямам дразнене или сухота, надявам се да продължи така.🙂 Единствен не съм супер наясно какво количество се слага, аз слагам колкото грахче за лицето, ама ми се струва малко. Слагам и слънцезащита, макар че съм навън единствено преди изгрев и след залез.

# 288
  • пустинята Гоби
Като ти е малко грахово количество, сложи малко повече. И на мен ми е малко и аз слагам повече. Все пак лицата на хората са различни, а аз мажа и на шията и т.н.

# 289
  • Reasonford Manor
Защото вкара по надълбоко третиноина в кожата и от там и раздразнението.
Теоретично. Simple Smile
Няма научно обсновани доказателства за това.
Ретиноидите са хидрофобни (logP 5.68) и не се разтварят във вода, така че абсорбцията им няма да се увеличи заради ХК, която предполагаемо ги завлича по-дълбоко в кожата.

Дразненето от третиноин е в пряка връзка с количеството и процента,  в които се прилага. Ако има раздразнения, най-вероятно е, че се използва твърде често или твърде много, или % е непоносим.

Но да, начинаещ трябва да внимава, добре е и да експериментира, докато намери успешен подход за себе си.
Най-логично е като се махне предполагаемия дразнител и се прецени доколко състоянието е по-добро или без промяна.

# 290
  • Berlin
Mimi Rose, благодаря! Да, не съм сигурна дали се покрива добре лицето с такова количество, а пък нали трябва да е тънък слой.😅 Ще пробвам, докато уцеля. Шията засега не смея да мажа.
Има ли ползващи продукти на Medik8? Ще е полезно да прочета мнения.

# 291
  • Reasonford Manor

Има ли ползващи продукти на Medik8? Ще е полезно да прочета мнения.
Аз съм с Crystal Retinal 20, но от скоро (около 20 дни) и нямам мнение за ефект, но не изсушава изобщо и се комбинира добре с останалата ми козметика. Ползвам ежедневно.

# 292
Здравейте,дами. Simple Smile Благодаря за съветите.Кожата ми е млада и мазна с много хормонално акне.За пръв път се намазах миналата седмица в четвъртък,за втори път снощи.Спф задължително през деня.Освен да се бели кожата ми не усещам никакъв друг дискомфорт,няма парене,щипене,опъване или сърбеж.Да сметнем,че това е ок? Simple Smile мисля третия път да бъде чаак идната седмица.Мисля,че ми повлиява акнето доста добре към момента.

# 293
Нищо не значи за момента, беленето е признак, че лекарството действа, не бързайте с въвеждането, нека е плавно.

# 294
За пръв път чувам, че хиалуронова киселина не се ползва с третиноин.
Не вярвам на това твърдение обаче.
Тя е “универсална” и се комбинира със всичко.

# 295
Здравейте на всички,за втори път се мажа с Aknelyse - 0,1%.Мажа го само вечер.Не слагам нищо отгоре за хидратация и кожата ми се бели жестоко.Какво мога да си сложа,крем с хуалирунова киселина,нещо по-простичко? Колко често го мажете вие?
0,1 е прекалено силно, колкото и бавно да го въведете. Аз използвам трет от 2 години и този процент все още ми е прекалено силен и не смея да го слагам.

# 296
Момичета, след като се изпъпчих, защото се направих на смело врабче и започнах директно с ретинал 0,5%, оставих го настрана и мисля да започна с ретинол 0,2%, само че не се ориентирам на коя марка да поръчам, излезна ми реклама на biotrade, но не съм ползвала нищо от марката, имате ли отзиви вие? Или към друга марка да ме насочите, ще съм много благодарна. 🙂

# 297
  • Mostly in my mind
Карнавал, кой е ретиналът 0.5?

# 298
  • Варна
0.5 ретинал се въвежда без проблем дори от начинаещ ако имате стабилна рутина. И аз като една видна бъзла тръгнах миналата година от 0.2 ретинол на Cerave,но тая есен чисто и просто върнах ретинала на AOS в рутината без проблем/лятото го бях спряла/. Две седмици го ползвах през вечер и след това почти всяка вечер/пропускам във вечерите с ексфолиант/.

# 299
0.5 ретинал се въвежда без проблем дори от начинаещ ако имате стабилна рутина. И аз като една видна бъзла тръгнах миналата година от 0.2 ретинол на Cerave,но тая есен чисто и просто върнах ретинала на AOS в рутината без проблем/лятото го бях спряла/. Две седмици го ползвах през вечер и след това почти всяка вечер/пропускам във вечерите с ексфолиант/.
AOS е много хубаво нещо, но няма да го купя, за да не ме измъчват после угризения, че съм ощетила хазната ( семейната). Така че си карам с G & G и хич не ми е зле, слагам преди/след него крем и серум с активи и се харесвам. Не виждам никакъв смисъл от високия процент ретинали / третове , ефектът е един и същ , като ниският процент е по-щадящ.

Общи условия

Активация на акаунт