Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 490
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Аз искам да попитам тези от вас, които мажат ретиноиди, но правят и лазерна епилация на лице, как се случват нещата?
Аз правя лазерна епилация на лице, но от 3 дена започнах акнатак и като ми дойде датата за лазер, не знам какво да правя.

# 571
Защо Акнатак?

# 572
Акнатак се ползва при тежко кистозно акне като антибиотика и третиноина действат синергично, т.е. усилва се действието на двете лекарства спрямо ако се мажат поотделно.
 Лазерна епилация ме съмнява някой да се наеме да ви прави ако сте с кисти. Тя е противопоказна при акне.

# 573
Аз знам, но сякаш дамата не го ползва за акне.

# 574
Акнатак ми го изписа дерматолог, заради леко акне. Преди няколко години пих роакутан, от който се повлиях страхотно. Но започнаха отново преди около година и половина да ми се появяват пъпки. Не е кистозно акне. Лазерна правя само на мустак и бакенбарди, не на цяло лице.

# 575
Здравейте купих си студено пресоване масло от шипки на Балевски и мислех да го слагам след ретинола който сега въвеждам обаче се оказа че съдържа натурален третиноин в ниска концентрация и не било подходящо да са заедно. И сега се чудя как да ги съвместя ако ги редувам дали няма да дойде твърде много? Някой употребява ли такова масло?

# 576
  • София
Че защо ще слагаш масла върху трета? Те нищо не правят в насока хидратация на кожата. А и колко "натурален" третиноин да има в маслото от шипка?

# 577
Натурален третиноин няма като вещество.

# 578
Ми лично на моята кожа след ретинола, я чувствам по-добре ако сложа нещо по-мазно а не само хидратиращо. Иначе за шипката пише че е много богата на естествен третиноин дори като купувах маслото ме предупредиха само вечер да го нанасям. Някъде четох че концентрацията е 0.04%

# 579
  • Prismatica Aerie
По-скоро 0,000 000 4%. (Максималното количество транс-RA в доброкачествено студено пресовано масло е измерено около 0,357 mg/L)

В шипковото масло има витамин А, под формата на бетакаротин и само остатъчни следи от ретиноева киселина - проблемът е, че количеството не е точно предвидимо, има разлика от една партида до друга, зависи къде е отгледана шипката, сезона, процеса на извличане, стабилността на съхранение и т.н. При всички случаи е нищожно и не е в работеща концентрация.

Последна редакция: чт, 29 фев 2024, 18:46 от Catalano

# 580
Здравейте, искам да използвам третиноин(спряла съм се на Акнелиз, защото най лесно мога да го намеря) срещу лечение на акне. Сега наваксвам и чета този форум, имам въпрос - може ли да се ползва акнелиз 0.1% и скинорен след това?
И също, кожата ми не е чувствителна, мислех си да започна с акнелиз 0.025% и после да премина към 0.1%..
Искам в същото време да ползвам и скинорен, за да залича малки белези, но не съм сигурна дали може да се смесват?

# 581
едно след друго - не.
Ако днес е третиноина, утре ще е скинорен.

# 582
Благодаря, забравих да уточня, че акнето е по гърба. Възможно ли е да препоръчате крем за след третиноина за гръб?
Mисля: https://www.emag.bg/hidratirasht-i-eksfolirasht-krem-za-tjalo-ce … 101/pd/DWK0VBMBM/

# 583
  • Пловдив
Аз си мислех, че като почнеш с трет не може после с др.вид...или поне се изчаква време.

# 584
  • пустинята Гоби
А защо трябва да мажеш гърба с нещо друго след третиноина? Виж как ще ти понесе крема, тогава ще прецениш да мажеш ли, с какво и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт