Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 481
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас/Пз
Ани, няма проблем да използваш ниацинамид преди Medik8, само изчакай да попие в кожата 1-2 мин.
Много благодаря ☺

# 646
Здравейте,мисля,че съм уцелила темата да си задам въпросите,извинете ме ,ако не е така.
Проблема,който искам да третирам е зачервяване в зоната на бузите и няколко петна от пъпки,които са се настанили трайно на физиономията ми.
Насочила съм се към Азелаинова киселина и искам да опитам да вкарам ретинол.
Тези варианти на лечебните кремове ги пропускам за момента,ще взема някой продукт с  най-ниска концентрация и толкова.
Въпроса ми е по-скоро,може ли азелаиновата киселина да се използва сутрин след витамин Ц и препоръка за някой добър продукт?
Ако има значение на питането,кожата ми е суха със споменатия проблем-зачервяване.

# 647
  • София
Аз ползвам сутрин витамин Ц и след това азелаинов крем. НО - азелаиновият крем ми щипе, когато след това нанеса хидратация и слънцезащита. Ако концентрацията на витамин Ц (аскорбинова киселина) е голяма, тогава лека-полека ще се обезличат зачервяванията, особено ако преглътнеш щипането на азелаиновата киселина. Кожната бариера не се нарушава от това. Може би трябва да си намериш подходящ азелаинов крем, не смея да ти препоръчам моя.

Ани, ниацинамидът преди ретинала е добра комбинация. Действай смело.

# 648
Благодаря за отговора,пише 20%,честно казано не знам много ли е или не,това ползвам -
Щипането не ме притеснява изобщо,насочила съм се към това,тъй като ми е познато като марка,дали е окей не знам

# 649
Азелаиновата киселина за кои видове петна помага?

# 650
  • София
В състава на Юриаж виждам само деривати на витамин Ц - няма да ти дразни, но ще трябва да ползваш дълго време, за да има някакъв резултат избистрянето на тена.

Мамма, за всякакви петна я дават добра азелаиновата - мелазма, лунички, от пъпки, розацея.

# 651
Мерси,не ме радва това,не ми е приятен за употреба,имам витамин Ц на Revox,ама той ме убиваше с лепкаво усещане,та мислех,че Уреаж е по-добро.
Така става като човек бърза,а после пита. Grinning

# 652
  • тук-там
Юриаж не става - чиста водичка. Не променя цвета си и няма грам ефект. Употребих една опаковка, купена по погрешка.

# 653
Аз имам петънца от пъпки, препоръчайте все пак някаква азелинова киселина.
Аз поръчах втора опаковка ретинАл от A- derm и с него и витамин С- то им. Като ми свърши на Лореал, го започвам.

# 654
  • Mostly in my mind
Ефектът от вит С е много по-бърз  и видим отколкото ретинола. За седмица видях видима промяна. По-сияйна кожа. Simple Smile

# 655
Аз имам петънца от пъпки, препоръчайте все пак някаква азелинова киселина.
Аз съм доволна от Скинорен.

# 656
Лолита , от кой витамин ц си доволна?

# 657
  • тук-там
Ефектът от вит С е много по-бърз  и видим отколкото ретинола. За седмица видях видима промяна. По-сияйна кожа. Simple Smile
Те целят различни неща все пак. Но и аз съм съгласна, че вит Ц по-бързо се отразява.

# 658
  • Mostly in my mind
Да, разбира се, че целта е различна, но по-горе се спомена, че ефектът е бавен, което не е вярно. Simple Smile Може би дамата е имала предвид конкретния продукт.

Candy_girl, от вит. С на Theramid.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 19:35 от Лолита

# 659
  • София
Ами, бързината на резултата от витамин Ц зависи от състава - има аскорбинова киселина, която в определена, по-висока концентрация, действа бързо, но дразни кожата и ако не е стабилизирана оксидира бързо, което я прави неособено харесвана и включвана от производителите. Затова те или слагат към чистото Витамин Ц, друг - дериват на витамина като част от Ц-комплекса, или карат само на деривати. Ако са само деривати, те са по-стабилни при отваряне, не дразнят толкова, но пък са и ниско ефективни. Показаният серум на Юриаж е с два деривата, но няма Л-аскорбинова. За него конкретно писах.

Общи условия

Активация на акаунт