Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 518
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
Благодаря.
Анти ейдж вариантът върху крем попиваше много трудно и затова се отказах от нея.

# 541
  • Prismatica Aerie
А някой ползва ли и ретинол под очите и е доволен. Споделете какъв, благодаря
Beauty of Joseon Revive Eye Serum : Ginseng + Retinal

# 542
  • Пловдив
Момичета, ако Испанския 0,25 се ползва в/у акне, кога се очаква резултат?

# 543
  • София
От кожа до кожа.... моята тинейджърка, категорично не го хареса, спря го след 2 месеца употреба с обвинение, че се изпъпчила от крема.

# 544
  • София

До 2-3 месеца повлиява. Новоизлезналите пъпки минават значително по-бързо. Но ако са хормонални, не помага особено за неизлизането им.

# 545
  • Пловдив
М да...баш такова е. А за белези и червени петна?

# 546
Здравейте и от мен. Аз вече съм не толкова нова в темата с ретиноидите. Проба грешка, изградих си рутина, която работи за мен. Вече може би 2 години и половина ползвам ретиноиди, от 1 година вкарах вит Ц и киселини.

В момента рутината ми е: сутрин всеки ден вит Ц, някакъв друг антиоксидант (ресвератрол напосредък), колагенов гел и слънцезащита. Вит Ц фаворит ми е Isclinical, но той е 250 лв за 15 мл.и не винаги ми се дават такива пари. Сега взех уж компромисно този на Vichy и честно казано доста ми харесва. Дава един хубав plump ефект и изравнява тена.

През два дни пък слагам азелаинова киселина, чакам и после пак вит.Ц и останалите продукти. Спрях да слагам фдт, само коректор и пудра и това беше game changer, плюс и сутрин да си минавам лицето само с вода и да подсушавам със салфетка.

Вечер - двойно почистване, 2 пъти в седмицата слагам ретинол, 2 пъти киселина. Денят преди ретинол ми е ден за киселина. Една седмица използвам гликолова, друга седмица салицилова. През останалото време много хидратация, като 2 дни в седмицата са ми дни за процедури (домашни терапии с маски, апарати и т.н ), а всяка неделя се минавам с ултразвукова шпатула. Ексфолирам с ексфолиант 1 път в седмицата.

Правя микронидлинг, скунбустери и колаген стимулиращи продукти и да - всеки месец почистване.
С горното кожата ми от цялата в затворени комедони, дерматити и общо взето неравности, стана чиста, plump, гладка. Е, пак ми се запушва, с по 4-5 комедона по бузите (преди цикъл/овулация или ако вкъщи е бил сух въздухът и не сме пускали овлажнителя), обаче като почистя при козметик и всимко е топ.

Има едно обаче - търся онзи glow блясък, който ретиноидите дават, обаче нещо имам чувството, че кожата ми много бързо свиква с всеки ретиноид. Например 1-2 месеца имам glow ефект и после сякаш вече спира. Минах през the Ordinary, Theramid, Medik8, сега пробвам новия ретинол на Isclinical, обаче сякаш леко ми изсушава. Medik8 също ми издушава. Този на Theramid, който е по-силен и от двата, пък сякаш не ми действа. Сега се чудя дали да не пробвам  с испанския трет, обаче откъде мога да си намеря и да е истински?

# 547
  • Mostly in my mind
това ли е вит.С на Виши? https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030019157

# 548
  • София
От ретиноиди не очаквам глоу резултат, а чисто лице. Блестяща при мен кожата я правят хидратиращите продукти, както и ниацинамидът.

# 549
Момичета,
изхабих 1 опаковка от този:

Повлия ми добре. Не боря конкретни проблеми, имам черни точки и разширени пори, та се чудя дали да не пробвам друг или да се придържам към това, което ми понася?
Разглеждам Медик8

# 550
  • София

Пробвайте Медик8, а след това и Dr. Different - Vitalift-A Forte Night Treatment, аз не видях никаква разлика, а цената е в пъти по-ниска.
https://www.stylevana.com/de_DE/dr-different-vitalift-a-forte-ni … nt-cream-20g.html

Аз редувам няколко, през зимата испански трет, напоследък всяка вечер, през лятото Авен, Dr. Different и за това лято ще тествам SOME BY MI Retinol Intense, изпратиха ми го като подарък към една от поръчките в stylevana, иначе не бих го взела....

Последна редакция: пн, 19 фев 2024, 10:53 от nad_tab

# 551
Това е вит Ц на Виши, да. А испански трен откъде купувате?

# 552
  • Mostly in my mind
Това е вит Ц на Виши, да. А испански трен откъде купувате?
Мерси.
Поръчах си го, понеже моят е на привършване и се чудех тъкмо кой да пробвам, а сега цената му е добра. Предният ми беше на Терамид, нещо уау като ефект не усетих.

# 553
  • Пловдив
Здравейте, използвам трет от около 3-4 години с прекъсване през лятото. Само миналото лято минах на ретинал. При моята кожа се получава глоу ефекта от него.  Кожата ми е много гладка, дори в младежките ми години не е била толкова хубава. Ползвам  трет 0,25 през ден. През останалото време само хидратация, пептиди и охлювен муцин.
Но не мога да се справя с тъмните кръгове под очите. Мазах и там с един крем с ретинол и пептиди, но няма ефект.

# 554
  • Mostly in my mind
Някой ползвал ли е ретинала на Терамид? Като че ли досега не съм попадала на него. Да не е нов продукт? https://novakoja.com/collections/theramid/products/%D0%BA%D0%BB% … D0%BF%D0%B8%D1%8F

Общи условия

Активация на акаунт