Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 477
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
Може ли някой да ми напише процентите на ретиноидите от най-ниски към най-високи?
Съвсем се обърках с тия проценти🤷

# 616
  • София
Може ли някой да ми напише процентите на ретиноидите от най-ниски към най-високи?
Съвсем се обърках с тия проценти🤷

Най-ниският е 0,25мг. на грам или 0,025%, най-високият 1мг. на грам или 0.1%

При Акнелиз са си с процентите.

# 617
  • Варна
Наде това е само за Трет Grinning. При Ретинол и ретинАл става мазало Grinning,а като добавим и тия новите с ретинил ретиноат/нови за мен иначе не са/ става още по-голям компот Grinning.

# 618
  • София
Наде това е само за Трет Grinning. При Ретинол и ретинАл става мазало Grinning,а като добавим и тия новите с ретинил ретиноат/нови за мен иначе не са/ става още по-голям компот Grinning.

Аз гледам да не задълбавам много...  почваш с ретинол, отиваш на ретинал и приключваш с трет Mr. Green

# 619
Благодаря, момичета, супер сте.

# 620
  • Бургас/Пз

Аз гледам да не задълбавам много...  почваш с ретинол, отиваш на ретинал и приключваш с трет Mr. Green
И аз май така правя. Обаче трудно открих топлата вода Sad измъчих се първо с трета макар и най ниския процент, докато проумях, че трябва да почна от ретинола.

# 621
А колко време карате на ретинол, преди да преминете на ретинал?

# 622
  • София
След почти 2г. все още съм основно на Ретинал и кожата ми се чуства повече от добре, използвам и трет, но най-ниския процент 1-2 пъти седмично.

# 623

Аз гледам да не задълбавам много...  почваш с ретинол, отиваш на ретинал и приключваш с трет Mr. Green
И при мен в главата ми е мазало, въпреки че се справям добре с четенето с разбиране.
Моля за обобощение с 2-3 думи и за ретинол IN SQUALANE. Къде е в цялата схема?
Нека някой, който е профи да ги направи с номера, моля!

# 624
  • Mostly in my mind
А колко време карате на ретинол, преди да преминете на ретинал?
Аз около 3 месеца.

# 625
  • София
Моля за обобощение с 2-3 думи и за ретинол IN SQUALANE. Къде е в цялата схема?
Нека някой, който е профи да ги направи с номера, моля!
За какво ви е профи? Сквалана накратко е олио с близък състав на кожния себум, поучавате ретинол в олио.

Невъзможно е да се опишат всички продукти на пазара. С ретинол е трудно да се сбърка и не знам защо му е на човек да бърза, взима нещо леко, ако му е добре с него отива на по-силно и след това слаб ретинал.
Аз започнах директно с ретинал,(Авен A-Oxitve night serum) тъй като имам кожа с добра поносимост към всичко.

# 626
  • София
Аз година се мъчих с ретинол, от който се опъпчих качествено. После минах на трета с антибиотик, който добре ми понесе за около 3 месеца - изчистиха се пъпките. След това по-висок процент трет. Лятото минавам на ретинал.

# 627
Хидратиращият продукт след трет е задължителен.

Чак задължителен не е. Зависи много от типа кожа и поносимостта към трет. От над 10 години ползвам трет., хидратиращ продукт след него слагам много рядко, само при нужда.
Задължителна е слънцезащитата.

# 628
  • тук-там
Аз без хидратация не мога. И ретинал, и трет ми изсушават много кожата. Тя така или иначе е суха.

# 629
  • Бургас
alex_jp,  всеки ден ли трябва слънцезащита, дори и ако трет. се слага само веднъж седмично

Общи условия

Активация на акаунт