Клиника Афродита - доволни настоящи и бъдещи майки (7)

• 61 323
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
  • Ст Загора
Яна, ходила съм веднъж при Станулов. Преди него бях в Надежда. Еми Станулов ми обърна внимание 40м после няколко пъти му писах във Вайбър. Да зает е. Нас ни прати за естествена опити.
А в Надежда прегледите са 10 м . Нямаш връзка с док

# 631
Докторът наистина е много натоварен между прегледите,трансфери,пункции, инсеминации и като всеки човек си има дни,което не го оправдава,но е и разбираемо на базата обем пациенти ,които има .Имало е прегледи,където е бил много обяснителен,други по-кратки и на които не е обеснявал изобщо .Въпреки това винаги е откликвал на притеснение по Вайбър или на позвъняване.
Ние сме с неустановен стерилитет и до последно избягваше инвитрото процедурата,докато ние не настояхме. Дори е против каквито и да е интервенции,ако не са крайно наложителни.Не мисля,че би препоръчал процедура,ако не е видял нещо. На базата на житейски истории за други подобни клиники и ужаси,не мисля,че бих се доверила на друг.Преди това бях на консултации при лекари от други клиники,които не ми вдъхнаха доверие и изобщо не съжалявам,че моят опит е единствено в Афродита.Пожелавам ви успех, да откриете вашия лекар, а и дори да не се стига.

# 632
Докторът наистина е много натоварен между прегледите,трансфери,пункции, инсеминации и като всеки човек си има дни,което не го оправдава,но е и разбираемо на базата обем пациенти ,които има .Имало е прегледи,където е бил много обяснителен,други по-кратки и на които не е обеснявал изобщо .Въпреки това винаги е откликвал на притеснение по Вайбър или на позвъняване.
Ние сме с неустановен стерилитет и до последно избягваше инвитрото процедурата,докато ние не настояхме. Дори е против каквито и да е интервенции,ако не са крайно наложителни.Не мисля,че би препоръчал процедура,ако не е видял нещо. На базата на житейски истории за други подобни клиники и ужаси,не мисля,че бих се доверила на друг.Преди това бях на консултации при лекари от други клиники,които не ми вдъхнаха доверие и изобщо не съжалявам,че моят опит е единствено в Афродита.Пожелавам ви успех, да откриете вашия лекар, а и дори да не се стига.
Да, абсолютно съм съгласна с това, което казвате! Благодаря ви!

# 633
Yana13, ако не му се доверявате, значи наистина не е Вашият доктор и няма да се развият добре нещата. От първия ми преглед при него му се доверявах и питах за всичко на живо или във Вайбър и вярвам, че това помогна да се случат нещата, както исках. В слуая сте прекалено тревожна и изписахте няколко коментара до нас, вместо да питате него. Снимката се прави за секунди и е без упойка, излишно се притеснявате. Отделно хламидията доколкото разбрах е била излекувана. Който и лекар да изберете в бъдеще, е хубаво да му се доверите, за да успее да си свърши работата и да се радвате на мечтаното съкровище.
Успех.
Права сте, но когато го попитах на първия ми преглед да ми обясни повече за инвитро процедурата, той ми каза , прочетете в интернет, аз имам много жени в момента. Няма как да има доверие в него след такъв отговор. На всеки следващ зададен въпрос не получих обяснение от него и си позволих да попитам вас, вие ми дадохте повече информация от него. Благодаря ви много. В началото явно не сме си допаднали с него. Благодаря! Чудотворни новини за всички нас !
Направете си микробиология преди цветна снимка. Това се прави, за да не се разпространи евентуална инфекция. ПКК също е изискване за процедурата, не знам защо на някои дами не са им искали. Почетете повече в интернет.
Д-л Станулов не се занимава с тези процедури. Той иска да види само резултата от тях, за да прецени.

# 634
Yana13, ако не му се доверявате, значи наистина не е Вашият доктор и няма да се развият добре нещата. От първия ми преглед при него му се доверявах и питах за всичко на живо или във Вайбър и вярвам, че това помогна да се случат нещата, както исках. В слуая сте прекалено тревожна и изписахте няколко коментара до нас, вместо да питате него. Снимката се прави за секунди и е без упойка, излишно се притеснявате. Отделно хламидията доколкото разбрах е била излекувана. Който и лекар да изберете в бъдеще, е хубаво да му се доверите, за да успее да си свърши работата и да се радвате на мечтаното съкровище.
Успех.
Права сте, но когато го попитах на първия ми преглед да ми обясни повече за инвитро процедурата, той ми каза , прочетете в интернет, аз имам много жени в момента. Няма как да има доверие в него след такъв отговор. На всеки следващ зададен въпрос не получих обяснение от него и си позволих да попитам вас, вие ми дадохте повече информация от него. Благодаря ви много. В началото явно не сме си допаднали с него. Благодаря! Чудотворни новини за всички нас !
Yana13, незнам какво визирате под “да ми обясни повече за инвитро процедурата”, но наистина едва ли има лекар, който да има възможност да обяснява в детайли каквато и да е медицинска процедура, пък и едва ли и пациентите биха разбрали нещо. По принцип, д-р Станулов отговаря на всякакви въпроси, стига да са ясно и точно формулирани. Инвитро процедурите са необятна тема и не е възможно някой да ви разказва подробности за нея. Отваряте и четете.

# 635
Момичета, остана ми половин опаковка Естрофем (16 хапчета), ако някой има нужда.

# 636
Tessaria, ти как си, дръж ни в течение, когато имаш време.

# 637
Добре съм, благодаря. Засега всичко е наред, имаме си ембрионче с пулс. Общо взето чакам да минат пренаталният тест и ФМ, за да можем да кажем на близките ни.

Бъдещият батко ми стопява лагерите, но то се очакваше да е така. Аз се върнах на работа, защото не мислех, че ще забременея толкова бързо и май този път ще изляза по-рано в болничен.

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 23:14 от Tessaria

# 638
Добре съм, благодаря. Засега всичко е наред, кмаме си ембрионче с пулс. Общо взето чакам да минат пренаталният тест и ФМ, за да можем да кажем на близките ни.

Бъдещият батко ми стопява лагерите, но то се очакваше да е така. Аз се върнах на работа, защото не мислех, че ще забременея толкова бързо и май този път ще изляза по-рано в болничен.
Здравейте да ви питам горе долу след трансфера кога е пренаталният тест и ФМ ?

# 639
Пренатален тест може да се направи най-рано в 10 г.с., а ФМ се прави след 12 г.с.

# 640
  • София
В 10 седмица най-рано. Ако няма достатъчно фетална фракция има вероятност да се повтори изследването, като е за тяхна сметка (Вижън, това ми казаха). Фетална се прави в 12 седмица, като може да се наложи и в 14 седмица, за да се огледа анатомично по-добре бебчето.

# 641
Успех.
Yana13, незнам какво визирате под “да ми обясни повече за инвитро процедурата”, но наистина едва ли има лекар, който да има възможност да обяснява в детайли каквато и да е медицинска процедура, пък и едва ли и пациентите биха разбрали нещо. По принцип, д-р Станулов отговаря на всякакви въпроси, стига да са ясно и точно формулирани. Инвитро процедурите са необятна тема и не е възможно някой да ви разказва подробности за нея. Отваряте и четете.
Аз съм била и в друга клиника и доктора ни обясни подробно какво представлява инвитро процедурата и какво ни предстои. Не съм съгласна с вас, че пациентите няма как да разберат, аз лично разбрах всичко. Важното е да се каже на достъпен за нас език. Нали все пак за това отиваме на преглед и консултация. Успех!

# 642
Аз се включвам, за да споделя, че по-уважителен и любезен лекар от д-р Станулов не съм срещала. Винаги ми е обяснявал всичко спокойно и ми е давал примери от практиката си. Извинява се, ако трябва да го изчакаш и отделя необходимото време на всеки, без да претупва, въпреки че умее да работи бързо и точно. Старае се да спести възможно най-много медикаменти и натоварване за пациента. За мен е златен!

# 643
  • София
Ако държите наистина да проверите, трябва да направите PCR тестове, но не съм чувала някъде да го прилагат за цветна снимка. Имам два теста за проходимост на тръби в различни клиники, нищо не са ми искали. Тук прочетох, че и в Надежда е така.

Микробиология ми е излизала чиста, но на PCR съм имала уреаплазма. Реално поразии правят не толкова гъбички, колкото сериозните инфекции.

Пкк не бих пускала за цветна снимка, ако няма да е с пълна упойка. То ако човек иска да види за инфекции да пуска и CRP, и урина.

Иначе е нормално не на всеки да допадне даден лекар, процесът е взаимен. И аз не харесвам някои, които с мен са сбъркали, но други ги боготворят. Тук поне още на първичен не са се разбрали, така че да се минава на следващия.

Виждам, че това с Пкк и микробиологията е от сайта на Щерев, от там колко жени са избягали, но на Yana13 може пък да ѝ хареса.

П. П. Аз докато напиша, Yana си е изтрила мнението.

# 644
Ние отидохме на консултация подготвени.
Какво имам предвид:
След 1 г. неуспешни опити (без следене на овулация) попитах моята АГ какво да правим. Получихме стандартен отговор:  за мен АМХ, защото другото си беше ясно, за съпруга ми - спермограма. От обща култура разбрахме, че моите резултати са в норма, на съпруга ми - не. Изпратих й ги и тя каза, че на първо четене не изглежда да се получи спонтанна бременност и да направим консултация с репродуктивен и уролог. Уролог - варикоцеле, за операция и с евентуално подобрение на спермограмата след 6-8 месеца.
Та на този етап отидохме на среща със Станулов. Прегледа ме и каза, да замразим мъжки материал преди операцията (за всеки случай) и да дойдем след 10 месеца пак след спермограма. Истината е че ние бяхме много подготвени. Той ни обясни, че ако няма особено подобрение отиваме на инвитро и то с ИКСИ. Да, не обясни в детайли кое какво означава, но нямаше и нужда, защото още не бяхме на този етап.
След 10м му пуснах по мейл, кратък разказ на предходната ни среща и новата спермограма. От километри се виждаше, че нямаше особено подобрение. Той пожела да се чуем по телефона. Обясни, че както сме говорили отиваме на инвитро и че отговаряме на изискванията за финансиране по фонда. Изпра ти ми списък с изследвания, които да направим и какво да подготвим за фонда.
След като излезе заповедта, му звъннах и той ми даде час за преглед и старт на 2ри ден от цикъла.

Винаги ми е била лесна комуникацията с него, но аз винаги съм била много подготвена. Той не е от многословните доктори, но винаги отговаря на ясни и конкретни отговори. И по-назад съм писала - докторът не "дондурка" пациентите си, но аз и не съм искала той да ми е психотерапевт, тъй че изцяло покри очакванията ми:
- ясна и конкретна оценка;
- консервативен очакван резултат;
- ясна схема на прием на лекарства и дозировка;
- своевременен и конкретен отговор на всичките ми въпроси.
Имах една стимулация, 6 оплодени яйцеклетки с ИКСИ и 2 бр. годни за трансфер. 1 бр. със средно качество, с който направихме СЕТ, защото моите показатели бяха гранични и 1 брой с добро качество, с който направи ЗЕТ и сега е в 21 г.с.

В заключение, докторът е много способен, но какво всички хора има свой характер и начин на работа. Никой не е длъжен да го харесва, защото всички сме различни. Важното е да усетите, че той е вашия човек. Той беше моят, но аз мразя едночасови срещи с празни приказки, които биха били 15 мин по същество Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт