Парфюмни размисли и страсти - 286 тема

• 76 585
  • 763
  •   1
Отговори
# 330
Бях купил Chloe Chloe, но вие ме разубедихте и днес поръчах от нотино Lancome La Nuit Tresor. Мисля, че този ще подхожда повече на дамата, дано не съм сгрешил. Предпочетох класическия Tresor пред новия от 2023 г. La Nuit Trеsor Fleur De Nuit.

# 331
La Nuit Tresor е разкошен парфюм, не сте сбъркали.

Аз отстрелях на сляпо новият Диор. Не можах да се сдържа. Чакам с нетърпение сега, но като му гледам пирамидата, мисля че ще е новият ми любимец.

# 332
От трезорите, най-хубав според мен е a La Folie. Intense е близък, но първия ми е фаворит. Жалко че го спряха.

# 333
  • София
И на мен А ла Фоли ми е любимеца. Всъщност единствения от серията, който наистина харесвам. Много топъл и уютен парфюм е, мъжете го приемат за секси, аз не съм много съгласна, но сега му е идеален сезон и мисля много да го нося идните месеци.

# 334
От трезорите най- хубав е L Absolu de parfum, който за съжаление никога не видях в български магазин. Ако знаех, че ще е така, щях да се сдобия поне с три по 50мл. Уви, вече няма откъде.

# 335
Така и така се обсъждат ароматите на Chloe, да спомена и най-любимия ми - L'Eau de Chloe Chloé.
Изключително съм благодарна на една съфорумка, която ми подсказа къде мога да го намеря, понеже вече беше спрян.
С Номад не се спогодихме.
Новият на Нарцисо - също. Tutti twilly Hermes също не е мой, това личи много ме притеснява.
Изобщо, напоследък само тествам и нищо.

# 336
Привет от слънчевата страна на света, момичета! Успях да избягам от студа и сивотата пак, за малко! 🌞

Скрит текст:
Сори за кривия хоризонт и кофтия фокус, но докато се дупех да снимам, дойде един немски дядо да ме пита какво е това; казах му, че е парфюм и той много се смя, чак искаше да го напръскам. 😀
Сигурно си е помислил, че съм слънчасала.

Парфюмите, които този път взех със себе си, май не се оказаха много сполучлив избор, защото установих, че повечето или ме дразнят или не предизвикват никакво вълнение в душата ми.
Libre Le Parfum - той е най-добрият избор, но аз вече го бях тествала в тукашния климат. Невероятен в топлите нощи!
Fame Paco Rabanne - с него съм най-често на плажа. Обожавам го в жега! Сочен, гъст, плодов нектар...
Amouage Sunshine - изненадващо, този път не ме кефи. Май съм го разлюбила.
Montale Intense Cafe - него избрах и за рождения си ден/вечер - ау, отрови ме! В топлото кафето изчезна и останаха само рози, рози, рози...
Тук обаче ароматизират тоалетните с нещо много силно розесто и този аромат ми се е набил ужасно.
Bvlgari Eau Perfume Au The Rouge - и тук чувствата не са същите.
Естествено Уоманити и няколко мостри.
От тях, както си обещах преди, разносих Angel EDP - ауу, колко е красив и различен, въпреки, и по-добре, че е супер обран и приглушен, в сравнение с някогашното чудовище.
Днес реших да съм на плажа с последния му родственик Angel Elixir - ъм, да ме  извинят почитателите му, ама това е егати тъпият парфюм! 😀 Остра, изкуствена, захаросана сладост, с полъх на изплакнат мъжки One Million.
Със садистично удоволствие ще го удавя в морето след малко. 😁

По-късно смятам да разгледам местните парфюмни масла, надявам се да открия нещо интересно.
И за извинение на дългия пост 🙂:
Скрит текст:

# 337
  • Melmak
Здравейте, мили парфюмани, винаги ви чета, дори да не пиша в темата. Изпуснах октомври, сега ще се върна да ви дочета.

Бях ви попитала на какво миришат топлите дестинации и получих много готини отговори. Моите миришат на Nejma7, която беше моят верен приятел в рамките на 2 седмици. Единственото неприятно беше, че скоро след като пръсна, аз не я усещах, но когато питах околните, казваха, че се усеща. Явно бързо привиквам към ароматите, вкъщи рядко повтарям един аромат в два поредни дни. На топлата дестинация беше прекрасно, а Nejma 7 е прибрана до следващия топъл сезон. Сега само я помирисвам през ден-два, за да ми напомни чувствата, които чувствах и картините, които виждах там. Heart

Интересното е, че някоя от вас (извинявам се, не помня ника на дамата) ми предположи Crystal Noir като аромат за тази дестинация. Аз се изнанадах, защото имам този парфюм и ми е любим, но за по-хладно време. Нося го есен и зима, лятото - не. В крайна сметка не го взех, но усетих една от дамите с нас, беше точно с този аромат! Отиваше ѝ.

Сега влизам с друга питанка. Запознати ли сте дали ароматите на Ajmal са клонинги или имитиращи други известни парфюми?
Питам, защото от известно време у мен се появи желанието да опитам от Black Opium. Мирисан много пъти в няколко от версиите му. Проблемът ми е, че когато отида в парфюмерия и искам да тествам нещо, пръскам от няколко фланкъра или версии и накрая не помня коя ми е харесала най-много.. едп, едт.. или нещо друго.
Същото някога е станало и с black opium, но реших да поръчам отливка от едп, след като разгледах пирамидите на опиумите. Дойде аромат, който се чудя дали нямам. Преди Ajmal имаха щанд в Парадайс и от там помня, че си купих този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Vanille-Celeste-33452.html

Имам останало още от него, а като мириша отливката и този.. еднакви. Пръснах си, пак са ми еднакви. Сега като гледам пирамидите, нямат общо.

# 338
Здравейте, мили парфюмани, винаги ви чета, дори да не пиша в темата. Изпуснах октомври, сега ще се върна да ви дочета.

Бях ви попитала на какво миришат топлите дестинации и получих много готини отговори. Моите миришат на Nejma7, която беше моят верен приятел в рамките на 2 седмици. Единственото неприятно беше, че скоро след като пръсна, аз не я усещах, но когато питах околните, казваха, че се усеща. Явно бързо привиквам към ароматите, вкъщи рядко повтарям един аромат в два поредни дни. На топлата дестинация беше прекрасно, а Nejma 7 е прибрана до следващия топъл сезон. Сега само я помирисвам през ден-два, за да ми напомни чувствата, които чувствах и картините, които виждах там. Heart

Интересното е, че някоя от вас (извинявам се, не помня ника на дамата) ми предположи Crystal Noir като аромат за тази дестинация. Аз се изнанадах, защото имам този парфюм и ми е любим, но за по-хладно време. Нося го есен и зима, лятото - не. В крайна сметка не го взех, но усетих една от дамите с нас, беше точно с този аромат! Отиваше ѝ.

Aаа, това бях аз хехе. За мен си е тропически лукс Crystal Noir.

Между другото, hechicera,  кой парфюм избра накрая, търсеше подарък за жена, май беше нещо с рози...

# 339
  • Melmak
Скрит текст:

Между другото, hechicera,  кой парфюм избра накрая, търсеше подарък за жена, май беше нещо с рози...

Ехее, как помниш Heart
Да не си била ти на екскурзията с този парфюм? Heart

В крайна сметка не купих нищо преди да заминем. На връщане летяхме през Истанбул и имахме голяма дупка. Не остана непомирисан тестер и в двете посоки на летището, като летяхме, но в крайна сметка преди да се приберем видях един Tresor Lancome. На мен ми харесва този парфюм, макар да го нямам. Някак като го помирисах се сетих за нея и стрелях. В крайна сметка ѝ хареса, мисля, че наистина е доволна! Зарадва се искрено, беше за свекърва ми.

Лошото беше, че се влюбих в Erba Pura, понеже много време имахме за обикаляне. Мирисах марки, които често не успявам да помириша в София, а и тук не обикалям много. Sad

# 340
Здравейте, тази година ползвам няколко любими парфюма:
- La Tulipe by Byredo - любимият ми пролетен парфюм, мирише на всяка една част от лалето - цвета, листото, прясно откъснатото стъбло.
- Eau De Magnolia
- Chance Eau Fraiche, но старата версия, има нещо различно в новата, което не ми харесва толкова много
- Black Orchid Tom Ford - най-малко любимият ми е, но ми е подарък от мъжа ми и го нося вечерта

# 341
Не, не съм била аз, хаха, но си спомням, че го предложих Simple Smile

Ланком Трезор на този етап си е класика, добър избор.

SOTD: Glossier You, реших да го извадя, преди ми беше малко безразличен, но сега съм му фен. На вълна минималистични аромати съм.

Скрит текст:

Между другото, hechicera,  кой парфюм избра накрая, търсеше подарък за жена, май беше нещо с рози...

Ехее, как помниш Heart
Да не си била ти на екскурзията с този парфюм? Heart

В крайна сметка не купих нищо преди да заминем. На връщане летяхме през Истанбул и имахме голяма дупка. Не остана непомирисан тестер и в двете посоки на летището, като летяхме, но в крайна сметка преди да се приберем видях един Tresor Lancome. На мен ми харесва този парфюм, макар да го нямам. Някак като го помирисах се сетих за нея и стрелях. В крайна сметка ѝ хареса, мисля, че наистина е доволна! Зарадва се искрено, беше за свекърва ми.

Лошото беше, че се влюбих в Erba Pura, понеже много време имахме за обикаляне. Мирисах марки, които често не успявам да помириша в София, а и тук не обикалям много. Sad

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 16:27 от Dewi D

# 342
  • Melmak
Върнах се и ви изчетох от страница номер 1. Аз съм човек, който ненавижда есен и зима, но обожавам парфюми за тези сезони. Лятото ползвам 1-2 аромата. А в студените дни е истинско вълнение какво да бъде днес ароматното настроение.

Стремглаво се завръщаме в офиса с още един ден седмично плюс лекции в уни. Това означава повече излизане през седмицата, когато да разносвам прекрасните си аромати.

Дойде ми отливката от Angel Share. Нямам търпение утре да я пробвам. Днес я оставих да си почине, след като всичко ми мирише на Black Opium.

След посещението на летището в Истанбул, хубаво поднових свекървата, а себе си - не. Бях толкова изморена накрая, че душа не ми остана да обиколя хубаво с цел пазаруване. ММ се разболя и мрънкаше, че му е лошо, накрая ми умря цялото желание за парфюми. А и трудно свикнах, че тук е студ.
В топлата страна няма такова чудо като парфюми и там не забърсах нищо.

Тази седмица разносвах Kilian Forbidden Games. Ами.. любов от първата минута е това. Иска ми се да се къпя с него, буквално много ми е мек, есенен и женствен. За съжаление имам само отливка и не се очертава да имам възможност да купя пълен размер. Disappointed Relieved

# 343

Дойде ми отливката от Angel Share. Нямам търпение утре да я пробвам. Днес я оставих да си почине, след като всичко ми мирише на Black Opium.
пиши как е трайноста. От делириум ми дадоха тестер и останах разочарована, че трайността върху кожата ми бе по-ниска от очакваното и от другия аромат на бранда, който бях закупила.

# 344
Здравейте отново Simple Smile
 В търсене съм на нов есенен любимец,бюджетен до около 60 -70 лв маакс 100.
.Обичам сладникави парфюми.
Любимецът ми  във век и веков  е Dior Addict ❤❤🫶🏽и Lancome La folie  Ели Сааб- и доста други.Горе долу да придобиете представа Simple Smile

Гледах в Нотино :
1-Lolitaland-
2-
Juicy Couture -Couture мисля беше
Не съм ползвала тези,даже не съм тествала Simple Smile
 Моля да споделите ,кой от двата е по-добрият?
Вярно,че си е до кожа и тн Simple Smile

Преди години, бях си взела Cloud на Ариана-от Дъглас. Тогава не знам,какво  не ми хареса😂, и го подарих.
Може би,защото нямам добро обоняние и не го усещах на себе си...
Ще купувам на сляпо Simple Smile
Ще съм ви благодарна ,за някаква препоръка Simple Smile Спокойна вечер ❤🫶🏽 и благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт