💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 7 (16.10 - 23.10)

• 138 318
  • 3 184
  •   1
Отговори
# 2 325
  • Sofia
Това е естествената еволюция на повечето риалити състезания, когато започнат да трупат сезони.
И изобщо, колкото по-познато ти е едно нещо, толкова повече го правиш с ум и стратегия, за сметка на спонтанност, гол адреналин и... квот стане.
Така е в живота, в спорта, в споменавания Сървайвър и т.н., защото това е естественият ход на нещата просто.

Слабе, лекуваш ли се?

# 2 326
Esmee, така е, да. Между другото няколко пъти се опитах да започна да гледам Сървайвър. Еми не мога бе, много ми е скучен. Въртят се там някакви интриги, ок, няма лошо, форматът е такъв. Викам си - сега ще ги следя внимателно, ще вникна в тях и ще гледам интересен филм. Е, не ми става интересен и това е. Едно и също - преувеличени интриги и скандали между участниците, хвърляни в пространството реплики и празни приказки, криене в храстите и шушукане... Не знам, не е моето. Затова предпочитам ИВ - има и от двата елемента. Ама взеха да пресоляват малко.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 13:26 от Мила Атова

# 2 327
Аз харесвам този микс от физически игри и социалните моменти.
Ако беше чисто състезателно предаване, нямаше да го гледам. Аз затова и пропуснах всички досегашни сезони, че си мислех, че само бягат по плажа в някакви щафетни игрички. Не съм привърженик на Бързи, смели, сръчни. Искам да има и човешки взаимоотношения.
Ама и да не се залита твърде много в стратегии, схеми и планове, че баланса се прецаква.
Тук може би значение има и монтажа.

Аз предпочитам победителя да е комплексен - съвкупност от добър физически играч и умел в социалните отношения.

# 2 328
  • SF
Точно така. И за 6-7 сезона вече схемите са извъртени и трябва да се мисли нещо ново - да се вкарат нови дестинации, нови правила, нови стратегии и от тези, които го правят, и от тези, които са само участници. Затова е и ред 7-и или 8-и сезон вече да са Ол Старс или нещо друго, защото това риалити ще си е изживяло живота или ще е навлязло в трета възраст.

# 2 329
Определено съм от отбора харесващ стратегииге.При липса на Сървайвър,само игри и физическа сила не ми се гледа.
Така ,че приветствам стратегиите.

# 2 330
Тази вечер да го отнесе Цеетарката Цвета.
Другата седмица да стрелят по Крумчо вълчо стратегията и Калоян, че тоя последния е рядко бездарен.
Не знам кой от тях искам да си тръгне първи. Ако може тримата заедно.

# 2 331
Изобщо не ми интересен Мартин като участник,  даже ми е неприятен. Нито е кой знае какъв стратег. Опитват се да му се харесат, заради това което е навън.

# 2 332
Снощи Дунев беше най- щастлив ,най -много се радваше че са спечелили, усеща,че наближава неговия ред за номинация.

# 2 333
На мен на Старейшините ми е трудно да им следвам стратегиите, но по-скоро не се опитвам изобщо.
При Гладиаторите е ясно - Кочовете от първата нощ искат да се държат и по никакъв начин да не пускат капитанството. Детинското поведение на Радо прехвърли Цвети при тях. Радо може да иска да си играе само с Рълев, ама на Рълев му е много трудно да си играе само с него и тъй като му е ясно, че на Крум не може да се има доверие, съюзява се с Виолета. Петно, ама тъкмо да има все пак някакво петно в образа му. А пък на Крум му се ходи на елиминационни дуели, ето сега с готовност би се "рискувал" срещу Мудева.

Това е първото издание на Игри на волята, което гледам и бих казала, че ми е интересно. Дразнят ме промените на правилата в движение и според участника. Харесва ми, че се отдава много по-голямо значение на играта на терен, отколкото игрите в храсти и спални, но ми е ясно, че не може без вторите. За сравнение, миналогодишния Сървайвър (гледала първите издания) беше изпитание на нервите ми именно със сплетните на Зоран и антуража му, които ни убеждаваха, че за тях е удоволствие той да ги манипулира.

# 2 334
Само да вметна, че мен много ме издразни другарският съд на реката и как старата чанта успя да ги забаламоса и да ги накара да се оправдават. Ама така е, млади яренца са, връзват се, а тя е стара коза.

# 2 335
  • SF
На малка сметка и хубава жена всеки се натиска. Simple Smile За тази наша приказка се сетих снощи, когато се предлагаше мрънкащо, гледайки към обувките си.
Дали не се усетиха другите?

# 2 336
  • Sofia
Някои се усетиха. Ама които трябваше, май не.

# 2 337
Българският Сървайвър е гола вОда. Зарязах го след третия сезон, едва изгледах и него. Американският е друга работа. Там са над 40 сезона и не съм попадала на скучен, макар да има слухове и за такива. Но пък и сякаш става дума за различни формати. БГ вариантите са мноооого подробни. В американския един епизод отразява 3 дни. Но друг пазар, друга концепция. Тука риалитита с трици маймуни ловят, докато има маймуни за ловене.
Месеци подготовка за играчите, малък шанс за спечелване на изядена от инфлация "голяма" награда, потрошване на кокалите за без пари, в името на някаква популярност, която я се осребри, я не и накрая - нещо много не както трябва, нисък ръст на последователи, а оттам и малък шанс за монетаризиране. Удовлетворени са само тези, които са били повече заради тръпката и то не всички от тях. Нищо, че ни се усмихват от лайфовете си и от тв екраните и ни разправят колко са щастливи и доволни от участието си.

# 2 338
Човешките взаимоотношения са неизбежни, караниците и стратегическата част винаги ще ги има, но се прекалява. Образите на доста от играчите вече са основно все стратегически, което прави предаването поредния Биг Брадър с малко по-хардкор игри. Никой не е казал да няма стратегии. Важното е да има баланс и да се действа стратегически, когато се налага. Поне така бих направил аз ако имах мераци да влизам там, но мишкуването и постоянните схеми и разговори в храстите са ми супер деградирали и няма как да харесам такъв участник.

В крайна сметка всеки иска да победи, но има и по-важни неща от победата, а именно достойнството и за това участниците трябва да са наясно, че когато се показват като страхливци и тарикати ще получат цялата "народна любов" и не бива да се изненадват от това.

# 2 339
Освен Радо, не виждам кой друг няма да се усети защо Крум се предлага за елиминация. Надявам се Рълев да обясни на Радо защо не е нужно да се гласува срещу Крум сега, пък и е шанс да изгонят Цвети, на която Радо също иска да отмъщава. И да го запомни до съвета! Оф, голям дечко е Радо.

Общи условия

Активация на акаунт