🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 48 923
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 315
Моите са Петър, Коко, Еми и щеше да бъде Мартина, но ще е Присиана.

# 316
Ако случайно няма да влизат още нови 😅, моят единствен избор е Коко, и с огромни условности Павел, Георги и Андрей.

# 317

Това беше заради липсата на мъже по постовете...

Нали и аз това казвам - "кралиците" не стават, ако са сами. Реално бат Пешо просто си осигури една почти незаменима позиция, иначе дефакто през цялото време играеше за отбор "женско царство", така че няма какво да му се цупят. Grinning

# 318
  • София
Аз пък много се изкефих, стана интересно. Наистина това беше стратегията на Петър, намекна го при избора на Линда. Разбира се, това е хубаво, един мислещ имаха от първи ден, другите лапаха мухи. Ако не им бяха отворили очите, щяха да си тръгнат една по една като овце. Колко бяха изненадани, милите.

Петър е силен и заслужава финал, но в никакъв случай не съм съгласна някой да се предава и да се оставя да си ходи, защото му е ред. Правилно е да направят опозиция и да действат. Част от играта.

И да махнат Петър, това не означава, че жените ще стигнат финал, но ще се разделят по интереси пак и всяка ще има шанс.

Според мен пендарите няма да са решаващи, най-много единият отбор да закара повече хора, но то да добуташ до полуфинал, пък ще мислиш.

П.п. Да напомня, че не съм против Петър, могат и друг мъж да махнат, Линда, Еми. Обичам хората да не се оставят.

# 319
От мъжете на финал за мен искам Андрей , Павел , Коко и УхаЖоро. Очакам Петър да не е на финала но и да е на финала няма да е победител в това съм убедена.

# 320
  • Велико Търново
Ако трябва да сме буквалисти и всичко да е честно, то плик с номер 8 трябва да се отвори в началото на седмица 8. Т.е. след изцяло приключила седмица 7. И чак след това да се завъртят седмичните оценки.
Чаршията на Фермата е първият ден от новата седмица, така че да се зачитат и тези пендари ми се струва нелогично и неуместно.
Да, но задачите са били за и работата е свършена през седмица 7.

Иван - "експерт" по всичко. Видяхме го още в първи епизод. Аз също съм мелила в такава машинка и наистина става бавно.
Той не е казал, че става бързо, нито пък лесно. Просто показа, че все пак става без да се изкарват машинките виновни. И да, изискват често почистване този тип машинки, защото се задръстват с ципи, но като им се хване чалъма, става работата. На Кенан проблемът му е точно този, за който каза Иван - много приказва, но никаква работа не върши. Явно се е надявал, че с тази задача ще се справи бърдо и лесно, затова си я е избрал, ама... ядец!

# 321
  • София
Кенан определено търси лесното, Иван беше прав. Не е лесно с такава машина, но работата трябва да се свърши, за да си вземат пендарите. Пазарът е на следващият ден. Нямат време.

Очаквам Елбетица да бият и да не го мислят сега кого да гонят, след три дни нищо не се знае. 😁 Петър вече няма да е на мушка. Залагам, че Боби ще отпадне.

# 322
Ако червените паднат ще е Кенан. Абсурд Боби да е.

# 323
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Мисля, че ще ви е интересна за попълване...

Доста динамичен епизод. Аз пак да си похваля сезон 9. Сезонът си е интересен, въпреки многото промени.
Щеше да е много по-интересен обаче ако имаше повече истински играчи като Петър и продукцията да не се меси и да дава уклон с излишно морализатарстване. Под намеса имам предвид това хокане на играчите, когато не постъпват морално или достойно...

Сезонът се радва на добър рейтинг, може би заради многото битки не знам и аз, но това показват резултатите. И Фермата не изостава с много на Игри на волята, няма я тази огромна разлика от последните 2 години.
Да, не се коментира много тук и в социалните мрежи, но това си е стар проблем и тук маркетинга продължава да им куца. Много изостават в социалните мрежи просто.
Както и да е.

За епизода.
Очакван избор за втори дуелисти. Пак излишно напрежение. Ей голям трън в очите им е тоз Петър на Канатица.
Иначе роптаят ако дърпат от тях едни и същи играчи, но те не се свенят да дърпат Петър непрекъснато.
Не знам още колко ще издържи Петър. Все пак е на 43 г. ако не се лъжа. Та той да е пропуснал само 1 дуел този сезон. Това е нечовешко вече. И там имат почти всеки ден битка. Само един ден почиват, ама почиват силно казано, защото тогава са седмичните задачи и се работи.

Не искам да се спирам на Кенан, Иван и Сергей. Като цяло не са ми интересни Канатица. Техните проблеми са доста селски ако мога така да се изразя.
Далеч по-интересно е в Елбетица, където жените най-накрая решиха да играят! Присияна се разбунтува. Очаквах да е Мартина, леко се изненадах. Ама само леко. Браво на Приси за проявената инициатива и за това че се осмели да подръчка и подпита с иронични намеци към Петър, защо са се озовали без мъже... Печели червена точка. Определено след Марти ми става втори личен фаворит. Ния също харесвам, Еми също.
Но Ния специално не ми направи добро впечатление и ще си кажа защо. Ами до онзи ден най-вярната на Петър, той и е като баща, бла бла. И сега изведнъж най-много искаше да му забие нож в гърба?! 😮 Дори Присияна, която едва ли не организира нещата със съдействието на Мартина се изказа, че без Петър увисват здраво и не може да е той. Явно ще е Андрей по пътя на тази логика. Докато Ния какво очаква? Нима си мисли, че публиката ще я избере после, защото ще е изгонила мъжете в отбора? Окей, това ще е нещо нечувано и невиждано, но за мен се обричат на сигурна гибел ако тръгнат по този път.

Като цяло е много сложно да се заяви категорично кой прав и кой крив. И ще стане прекалено дълго, няма смисъл. Исках да кажа, че момичетата са прави сами за себе си и естествено, че никоя не е дошла във Фермата, за да си сложи доброволно главата на дръвника. Всеки трябва да се бори със зъби и нокти за оставането си, а не да се отказва. Обаче го има и другото. Те сами приеха ролята си на пешки и провъзгласиха Петър за Цар. Дори и да не си го признаят е така. Факт. Това се вижда по дяволите. Е, в шахмата, пешките падат първи, а царят последен. ОК, изгонете го Петър ама по-нататък, а не сега, още при първата по-сериозна трудност. Ще е толкова неблагодарно, че ако направят такава глупост ще си изгорят всякакъв шанс на зрителския вот.
Петър може да е всякакъв, но се е борил освен за себе си и за отбора и за тях. Ами айде сега се борете малко и вие за него! Дали обаче ще ви стиска? Ето тук е големия въпрос.
Но пак казвам, сложно е и няма лесно тълкуване на ситуацията.
Аз честно казано не си спомням такова чудо досега. В единия отбор коч парти, в другия женско царство. Хехе.
Няма да се учудя да има размени в племената, за да се уравновеси бройката по полове, защото така е много трудно да се играе. И в битките на терен (стават неравностойни и скучни) и социално.
Отделно от това и аз очаквам евентуално да има директно изгонени. Твърде много хора са, а седмиците много бързо изтичат.

Според мен Кенан ще е аут от Канатица и Валерия от Елбетица.
Очаквам убедителна победа на Елбетица. В най-лошия случай 8:7 за тях, защото битката за 5 точки е тяхна, както и тази за 3 пендара между Петър и Кенан. Въпреки че наистина, Петър вече е зверски уморен. То си му личи отвсякъде. То в Игри на волята няма такива натоварвания. В смисъл там битките са много по-тежки, но седмицата им е 5 дена и има и по-статични игри. Тук яко кардио, нон стоп битки, сецмица от 3 дена, а в свободното време бачкаш. Гладуват в Ада, а и не са някакви топ спортисти, че да са свикнали на такива натоварвания.

# 324
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
С един епизод съм назад (понеделник сериите с битките не ги гледам) и тук съм доникъде, но не мога да не пиша колко досаден и нетърпим ми е този Сергей.
Проблема му е,че много завижда на позицията на Петър в отбора и това не може да го преглътне.
Влязал с нагласата как той,като разбиращ селския живот човек ще бъде веднага сложен на почит и обкръжен от "градските и неможещите", как той смело и със селски знания ще ги бута напред и как без него, отбора е за никъде.
Обаче идва един харизматичен Петър и наш Сергей остава на заден план. И така още от ден ПЪРВИ.

Жените се въртели около Петър и го слушали. И какъв ти е проблема? Да си го слушат,какво ти пречи лично на теб,Сергей?
Този факт да променя нещо в отбора - и битки печелят и са напред с пендарите,да не споменавам колко силен и раздаващ в игрите е Петър.
Всички мислели само за пендарите и как да печелят жълтиците - Ами да, това е в основата на сезона. И с това ли имаш проблем?

Като някаква цветарка с принципи за пред зрителите(защото нали те накрая определят победителя) хоп кацна в Канатица.Съжалявам,защото го исках вън.
Неприятно човече.

Последна редакция: пт, 20 окт 2023, 04:23 от Adoralova

# 325
  • София
В последния месец "Фермата" ми е много, много по-интересна от "Игрите". Да не кажа, че доскоро ги гледах на запис, но от около 2 седмици въобще не ги следя.
За мен лично, Петър прави предаването интересно, раздвижва пластовете и ще е много жалко, ако изгонят този хитрец на толкова ранен етап.
Не мисля, че жените ще тръгнат да гонят мъже защото ще си стоят в Ада, както се случи с Амазонките. Не, че са слаби, но са ми малко хаотични и неорганизирани.
Според мен в следващия плик може да се гласи размяна на играчи, но пък казаха, че пендарите са жизнено важни.

# 326
Аз имам един въпрос. Петър не е ли играл 3 битки от 7. Със сегашната в понеделник ги смятам. Кенан ми се струва, че повече изигра. Имаше и една само женска, една в която беше имунизиран и две, в които нямаше как да го викнат, защото не избираха те. Малко да го изкарват, че е все той на дуел не е много реално.
Мен ме дразни и факта, че Канатици избират различни хора и реално всеки от отбор Елбетица е бил на арената, а Елбетица стрелят по буквално едни и същи нон стоп.
Иначе Петър си ги изигра, абсолютно умишлено. Да, част от играта е и има това право, но не ме кефи, че го парадира (факта, че е лидер). Ако беше малко по-събран щях да кажа, че добре си е изиграл играта, въпреки че и тогава нямаше да го харесам и сега.
Определено хора като Коко, Иван и Сергей, са по-близки до моето мислене. Дори и да е мрънкал Сергей, Петър реално не е млъквал. Това, че говори по-нахално прави ли го по-добър? Един ден Мрънкане от Сергей ще гопонеса, но цял сезон перчема на Петър ми идва в повече.

# 327
  • Разпиляна във въображението
Наистина ли не могат жените да си отговорят на въпроса защо са повече като бройка? Хайде Линда се наложи Петър, обаче как се виждат напред с отпадналите мъже? Станислав да им прави стратегия, Георги да печели... Единствената им истинска читава загуба е Сергей.

Елбетица са повече, защото не падат на дуели, а Петър им помага да спечелят. И за Рая също. Стратегията на Петър бе силен отбор, а не да остави повече жени, защото... Ако го отстранят хем ще падат все по-често, хем ще се чистят една друга.

# 328
Какви са ценностите и идеали на Сергей, за които дудне, че има?

# 329
Поправям се, 4 дуела е имал Петър. Реално май в два мъжки не е участвал. Ако на някой му се занимава да извади статистика, може да ги видим нагледно.
Иначе според мен мъжете ги дразни Петър, не защото са му грешни стратегиите, а защото се изтъква. Тоест, казва нещо на висок глас, което е логично и всеки го казва, но той се изкарва като откривател. И на Канатица им беше правилна стратегията, просто с неподходящите хора

Общи условия

Активация на акаунт