🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 48 913
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 870
Ми не мога да го харесам Петър...цялата тази надменност идва toooo much...

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 13:11 от Бобец

# 871
Понеже другите са хрисими агънца, налЕ Joy

# 872
  • Mediterraneo
Ако на финал трябва да са равен брой мъже и жени, кокошките от Елбетица ще се дотътрят до финала без проблем, без кой знае колко битки, точно под панталона на Петър.

# 873
Лили е силен играч, Не знам какво му харесват на това Теди толкова, не ми допада на мен. Няма живец в нея. Та, си мисля , че ако Канатица трябва да избират, ще махнат нея.
Подразни ме самодоволната усмивка на Петър, ама много. Няколко пъти го дадоха в кадър. Вдигна му се самочувствието , миналия епизод беше с наведена глава и много тих. Въпросите бяха към него от водещата, за да има "хляб и зрелища" .
Амииии , не я харесвам Гунчева и това си е.

# 874
  • Разпиляна във въображението
На мен не ми харесва и Сергей как се подсмихва.

Лили и Кенан много се палят, че Петър спокойно ги отсвирва без да ги нагрубява, и това сякаш още повече ги настървава да стават още по-груби. Не разбирам с какво Петър заслужи да бъде наречен "боклук".

# 875
Кенан продължава да държи първенството по отвратително поведение за мен. Нямаше нужда от другарския съд спрямо Петър. Дразни ги, определя стратегии, но е интелигентен и възпитан.И се справя в игрите.

# 876
  • София
На фона на нашите (пишещите тук) емоции: кой/кого/какъв/защо/кога... и с предположението, че и играещи, и продукциите (лично, или чрез техни хора) - четат форуми и СМ,
ще повторя 2 реторични въпроса към групите от 2-те страни на камерата (важи не само за Ф, изобщо за шоАта - а.к.а. "български реалитита"):
- Ок, ние знаем, че вие "вътре" сте "себе си" (даже не "играете", вие СТЕ). ТВ-предаване, 1-2-3 месеца, нищо-нещо, сравнено с живия живот "навън". Освен близки, приятели, колеги, ви гледа бая народ, разнообразен като пол, занятие, жителство и придобити/изповядвани ценности. Е, вие - играчите - харесвате ли се, приемате ли се, гот ли ви е? С всичко, което СТЕ и ни показвате от екрана?
А, ако ние - онези "отвън", пред екраните - или доста от нас, не ви харесваме (немалка част от вас), одумваме ви, направо отричаме неща от видяното от вас..., вие пак ли сте ОК? Някой ваш съсед (с когото сте разменяли - или не - по едно "добър ден"), ви е видял кои сте. И си плюе в пазвата, като ви отмине. Вие - не "положителната", а "съмнителната" извадка, ОК ли сте? Да. Не ви пука. - Жалко и тъжно. Значи сте точно толкова [...] колкото виждаме.
- Продукцията (вие, всичките няколко екипа шоумастъри), не би ли трябвало от екрана на национални телевизии във вечерните часове да не се леят апотеози на простотия, злоба, лицемерие, вулгарност - че и прибавени към вашите, съшити с бели конци - "сценарни" намеси? Не ви пука, нали. Рейтингът е висок. На 6-те реалитита на 3-те екипа. И понеже не сме по-богата и по-ширококултурна страна, където щеше по-реално да се знае колко ви гледат и колко - не. Жалко и за вас.
Жалко и за зрителите, поставени във вашите условия, в алгоритъма на системата. Ако сменим канала - вие не знаете. Когато си пишем тук - правим буря в чаша вода. Но от моята си "камбанария" - вас не ви мисля. За (някои от) участниците в сеира ви ми е тъжно.

# 877
забелязвам, че и тук фенклуба на 'убавеца е предимно от жени Grinning

# 878
Нормално, за мъжете е конкуренция.

# 879
Аудиторията тук е предимно от жени Grinning

Елбетица сбъркаха с избора на Иван. Трябваше да изберат Сергей, Павел или Боби. Така със сигурност щяха да отстрелят някой мъж. Иван е много ценен за Канатица и шанса да изгонят Теди или Лили е доста голям.
УхаЖоро е по-скоро Гошо Хубавеца, все някоя мома ще му се завърти. Grinning

# 880
Освен Diavolo  и още един двама, други мъже май не пишат в темата. Така , че е нормално. Но все пак браво Шерлок 👏🏻

# 881
забелязвам, че и тук фенклуба на 'убавеца е предимно от жени Grinning
Искаш да кажеш, че във форума bg-mamma, фен клубът на когото и да е, е сформиран от предимно жени?! ЖДНБ!

# 882
  • при късмета
Откак Червеноско непрекъснато повтаряше "живия живот" където трябва и където не, всички започнаха да го повтарят. Аз не знам някой да води умрял живот, просто не е възможно. Правилния израз е "реалния живот" или " в живота навън", ама като чуя "живия живот е същото като "пазаря" и "преценям". Даже коректора показва "пеценям" като грешно, защото "пазаря" е реална дума, само дето значи нещо съвсем друго, ама масово се използва и в писмена форма.
Няма как в риалити да ни захаросват нещо. Ако трябваше участниците да говорят само книжовно и да заглушават останалото, то нямаше да има диалог в нито едно предаване. Да, често отношенията м/у хората се припокриват с тези на участници в риалити, но не съм съгласна, че е представителна извадка на цялото общество. Никога не съм била. Да, проличават си хората като характер, ценности, темперамент, склонност към едно или друго, но все пак те не са в реалния си живот, а са поставени в условия, които често са далеч от него. Именно това е целта във всяко риалити да се приспособиш към непривични условия и начина по който ще го направиш. Така, че това изкривява представите и не може да се твърди, че са представителна извадка, защото имат цел за постигане, а не са влезли просто да покажат живота навън.

Излезе ли турчето, няма да имам голям дразнител вътре, даже Лили не ме дразни толкова и ще гледам съвсем спокойно. Ако бях в Елбетица, бех го викала на всеки дуел, както те Петър, със същите мотиви, да видим той колко ще изкара. Със сигурност няма да е повече от Петър. Вчера все едно сивнско кюфте се търкаляше по тролея, беше жалка гледка. Добър е на едно цепене, ама Павката е не по-зле, даже е по-добър. Излишния и неполезния за отбора вече е само той. Опита се и кулинарните задачи да вземе, вместо Хорхе, ама и там удари на камък, за какво им е? Да гледаме пиян простак всеки ден. И за Павката е по-добре да го няма, много го харесвам, ама турчето го превзе и не му се отразява добре
Да, не би трябвало да се показва това в най-гледано време, ама ей на, показва се не заради продукцията, а заради личните "качества" на участник. Ако ги отрежат, значи нищо да не дават, то от него друго за показване няма. На мен ми се ще да не го показват, защото го няма вътре

# 883
Кой е Червенокоско?

# 884
*червеноско (Калоян гвардееца,  от първия сезон на Хепи Ванче)

Общи условия

Активация на акаунт