🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 49 607
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 720
Някак не ми е съвсем прозрачно оценяването на фермерския пазар, би трябвало да оценяват всеки продукт поотделно, а така сякаш си дават пендарите както дойде.Не може при два изцяло липсващи продукта фа казват Еми за малко да спечелите, защото суджука ви е по-добър...При липсващи продукти би трябвало да се дадат пендарите на другия отбор без дрънкане на глупости.Пренебрегнаха отношението към задачата и понеже беше виновен Кенан, някак остана между другото.

# 721
Какъвто и да е Петър, каквито и да са стратегиите му, едно е сигурно - той е ясно изразен лидер от ден първи! Нито един от другите не можа да се заяви и да се наложи, а не че не им се искаше! Силен играч е Петър и затова всички злобеят и искат да го махнат от пътя си! Все пак само един ще спечели парите и това е истината! Всичко е за пари! Другото е дрън-дрън ярина( казано във фермерски стил)!

# 722
  • при късмета
Иванка не е лош човек, но абсолютно безполезен играч. С мързел и претупване на задачи не се печелят пендари/точки/битки. На седмичните игри също няма голяма полза от нея, даже напротив, лично е отговорна за няколко загуби.

# 723
Лили каза ли на Иванка, че с Кенан смятат да гласуват срещу Сергей?

# 724
  • България
Лили каза ли на Иванка, че с Кенан смятат да гласуват срещу Сергей?
Кенан забрави да ѝ нареди за кого да гласува. Хубавото е, че селската коалиция се разпада, скоро могат да изгонят Кенан (дай Боже!). В селската коалиция останаха Кенан, Лилия, Павел, Сергей ще видим.

# 725
Според мен дори Кенан не иска да е в коалиция със Серго. В моята класация Сергей е под Кенан и дори Лили, което си е постижение. Идеята на Сергей да демонстрира възвишените си ценности в национален ефир работи.👍😂

# 726
Аз питах и преди...още не ми е ясно, какви са тез ценности...каза ли някога за какво се бори Сергей?
Освен, че неистово завижда на Петър, друга ценност не се сещам🙂

# 727
Според мен на Петър се приписват някакви невероятни ментални способности, като това да манипулира с лекота голяма група от хора, които, горките Червени шапчици, едва сега разбрали какъв лош вълк е той и как иска да ги изяде. Хич не е вярно това.Някои от жените от самото начало виждаха ситуацията, но им беше изгодна, а и им липсва смелост. И мъжете са наясно от началото как се развиваше ситуацията, но предпочетоха да висят по ъглите като нощни пеперуди. Когато има толкова пасивност около теб, нормално е да поемеш юздите. И също така е обичайно нереализирал се кандидат за вълк, да нададе немощен вой и да избяга с подвита опашка. И да лае от безопасно разстояние.

# 728
Петър всъщност не е умен, защото много очеизвадно им показа, че иска да е лидер. Ама то е характерно за лъвовете, защото много обичат да се перчат. Можеше да стане лидер без изобщо да го разберат останалите не особено умни хора и щеше кротко да си кюта, без на никой да му хрумне да прави завера срещу него.

# 729
Как може в Лили да няма грам харизма, тази жена освен злоба друго не излъчва. Не знам как досега не си е направила една вуду кукла на Петър, да не говорим колко голям трън ѝ е явно щом постоянно ѝ е в устата (не само в нейната).
    И спокойно можем да кажем, че това е сезонът на ПЕТЪР, защото всичко се върти около него и каквото и да си говорят в отборите накрая пак стигат до темата за цар Петър, а другите са по-скоро като декор. Сега някой може и да каже, че и от монтажа така изглежда, но и така да е ако имаше друго интересно за показване щяха да поемат в тази посока.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 02:15 от Kaella

# 730
Петър нямаше толкова да е в център на събитията, ако беше се съюзил с мъжете в неговия отбор и да има и там драми , но знае че Андрей и Георги са му конкуренция и Петър иска да изпъква. Очаквах Андрей да е малко по-активен, но и така ми харесва. Казва нещата в прав текст , но в правилното място и в точното време. Реално Андрей е конкуренцията на Петър за мен ако трябва един от червените мъже да е на финал.

# 731
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Пореден интересен вторнишки епизод.

Очаквах този пореден обрат, а и така първата фаза приключи логично, защото Елбетица в по-голямата част от сезона бяха по-добрия отбор.

Не стана напълно ясно дали от утре ще се броят новите пендари след деленето. 54 на 52 за Елбетица. Или ще си продължат от 108:104 за зелените. И защо изобщо им беше това делене не мога да разбера?!

Кенан докато е бил пиян явно е изял бекона и надениците. 😀
Донякъде се изненадах, че изгониха Иванка пред пришълеца Сергей.
Теди явно ще е кукла на конци на Иван. Да я питам сега като остана само тя с Лили какво ще правят.
Явно ще трябва да се молят от продукцията да прави само мъжки дуели, което обаче няма как да стане.

Иван искаше да се отърве от Кенан, но усети, че няма да получи широка подкрепа и няма да му стигнат гласовете.
Реално можеше да има само 3 сигурни гласа. Той, Боби и Теди. И евентуално Сергей, но трябваше да се проведе сериозен разговор с него, защото и Сергей не обича наговаряния и коалиции.

Малко съм раздвоен за сълзите на Коко. Не мога да кажа, че са фалшиви, защото няма как да знам, а и не изглежда такъв човек. Добро сърце носи. Но точно пък за Иванка да се разплаче беше малко странно и прекалено. Кенан не случайно реагира така. Но може де, чувствал е, че предава оригинален член на отбора пред един парашутист-дезертьор.

Но да, сега Канатица станаха още по-силни. Реално нямат слаб пост освен Теди. При мъжете има някакви въпросителни при Иван и Боби, но за мен и двамата са добри, а и са умни, което винаги помага в дуелите. Така че,  оттук-нататък ще става доста сложно за Елбетица. Шансът им е да пробиват винаги при жените. Но няма гаранция и за това.

Битката за превъзходство ще е много важна за Елбетица според мен, защото ако наистина мислят за отбора трябва да се напънат здраво, за да спечелят и да имунизират Петър. Иначе той отново ще бъде избран, ще се представи още по-слабо, защото ще му е 4-ти пореден дуел и накрая може и да го изгонят вече с което пък окончателно ще се сринат.
Абе не знам как я мислят тази работа, ама Канатица имат трима мъже повече, което е огромно предимство.
И да, за това нещо допринесе най-вече Сергей. Не трябваше продукцията да му разрешава да отива в другия отбор, защото така прецакаха яко Елбетица.
И другото вече си е грешка на Петър и на целия отбор в крайна сметка, защото явно са го послушали, така че и те носят вина, че не са тропнали с крак тогава. Става въпрос за избора на Линда пред Боби.

Еми ме разочарова. Мислех, че стои твърдо зад Петър, а тя дори не иска да го погледне в очите, все едно и откраднал насъщния. Много грозно. Ами като не искаш да си тръгва Вал не гласувай за нея, а пък после да се цупиш и да гледаш отровено.

Петър днес попита открито и директно, 'Има ли някой, който да смята, че го манипулирам' или нещо такова беше, не помня вече. И всички мълчат?! Очаквах Жоро най-накая да излезе от черупката си и да каже нещо, но не. ''Стоик'' голям. Стоик ама в кавички. Голямо разочарование е този ухажор, голямо.

# 732
Петър не попита директно кой го смята за манипулатор, а каза че ако дори един човек го смята за манипулатор веднага и доброволно ще напусне фермата. Малка, но много съществена разлика! Елбетица знаят, че не могат да си позволят да го загубят. И си замълчаха. А им липсва и характер да си заявят открито мнението пред него. Знае какво и как да говори Петър, спор няма. Още в началото като рецитираше стихове на Моника ми стана ясно какъв е. При него няма случайни реплики и жестове. Винаги някак успява да внуши в проповедите си, че всичко прави за отбора и отбора без него е загубен. Сега усеща, че губи почва и леко се е снишил. Но няма да е за дълго.

# 733
  • Разпиляна във въображението
Не стана напълно ясно дали от утре ще се броят новите пендари след деленето. 54 на 52 за Елбетица. Или ще си продължат от 108:104 за зелените. И защо изобщо им беше това делене не мога да разбера?!

Моят прочит на пендарите. Започват от 54 и 52. Логиката ми сочи, че продукцията толкова е направила Simple Smile иначе няма друго обяснение.

Точно защото Петър не се страхува да се заяви и прояви като лидер, а не се прикрива по ъглите да наговаря, смятам, че другите яко преиграват с това, че ги е манипулирал. На маса, при обсъждания, групови събирания неговият глас се чуваше и можеха да опитат да го надприказват и да си наложат тяхната стратегия. Но им бе удобно.

# 734
И аз не разбирам с какво толкова Петър е навредил на отбора с "манипулациите си"?
Смятам съвсем логично си махаха хората досега, за разлика от Канатица, които си пазеха калпавите дружки и махаха по-силни играчи на моменти.

Да, единствено изборът на Линда беше странен и нелогичен за мен и може би Петър ги е навел натам, за да има повече жени, а не мъже.
Но само адмирации от мен в такъв случай, ако един човек успява така да си играе играта, а другите мъже мълчат и подкрепят изборите му, защото и за тях са изгодни.

Извинявайте, ама е малко смешно жените да държат сметка на Петър за отборни решения. Все пак заедно са ги взели.
Той е дразнещ, със сигурност е мъка да си около него, ама леко пресоляват манджата.

И последно, много се радвам, че ухаЖоро гласува против сивата си изгора. Това е игра, играеш за себе си, а не за някаква, която не знае какво иска, не го харесвала, ама му дава да я пипа, гали, масажира.
Супер неприятно момиче, много тъпо говори за него в един сутрешен блок вчера, ама там му се вреше непрекъснато.

Общи условия

Активация на акаунт