🐑 ''Фермата 9: Нишката на живота'' - тема 5 (17.10 - 31.10) 🐄

• 49 659
  • 1 201
  •   1
Отговори
# 735
Това с разделянето на пендарите е възможно и за да се поизравни играта. В някои от спортните първенства като мине основният формат, в плейофната фаза се влиза с разделяне на точките на две. Така при евентуална голяма разлика между отборите, разликата става минимална и това дава шанс на всички отбори. Примерно ако беше огромна разликата, да речем 120 на 80, щяха да станат 60 на 40, което дава някакъв по-голям шанс за достигане. То и затова Андрей каза, че играта започва отначало. Идеята им е тук да се поизравнят.

# 736
Валерия остави УхаЖоро да я... ухажва, защото искаше да си има подкрепа в играта. Да, ама не, той си гласува срещу нея.

# 737
  • София
Трябваше да изгонят Сергей, а не Иванка. Както Станислав беше бушон, така Сергей. На Иванка все щеше да ѝ дойде ред. Предвид многото жени в другия отбор все щеше да има 3:3.

Сергей не им трябва, да, върши работа, но те са достатъчно мъже, че да я направят.

Канатица и пазара - Теди за пореден път не се справя напълно с млечните и преди имаше под исканите килограми. Кенан не ме учуди, че е сбъркал, той изглеждаше постоянно пиян. Заслужена победа на Елбетица.

Сагата Петър, въпросът с това един да каже, че е манипулатор и си тръгва е висша форма на манипулиране. Само, че не знам защо го определят като нещо лошо и го гледат все едно е убил човек. Играе си играта. Който иска, прави опозиция и това е. Надъхването на Канатица е супер грозно също. Особено Лили като намеси Бог, че ги е наказал, имало възмездие или нещо такова. Много ме дразнят такива реплики. Петър нищо лошо не е направил. Е, провокирал ги е, но това е игра. Да мислят как да го надиграят, вместо да говорят глупости.

Жоро ме изразни с гласа си против Валерия, уж много я харесваше. Аз на такъв човек не бих имала доверие. Симпатизирах му, но не ми хареса постъпката му. Можеше да пусне празен глас, ако не искаше да избира.

# 738
  • Варна
Жоро ме изразни с гласа си против Валерия, уж много я харесваше. Аз на такъв човек не бих имала доверие. Симпатизирах му, но не ми хареса постъпката му. Можеше да пусне празен глас, ако не искаше да избира.
Защо да не иска да избира? Много добре постъпи, че гласува срещу Валерия. Очевидно това между тях няма да получи развитие в предаването /още по-малко след него, също Simple Smile/
Защо му е да го разсейва?

# 739
  • София
Защото бяха големи обещания. Едно от момичетата правилно му каза, че е казал на Валерия точно преди битката, че всичко ще е наред и ще остане. И накрая той я бутна.

За мен не е искрен. Можеше да подходи по друг начин.

# 740
  • Варна
Защото бяха големи обещания. Едно от момичетата правилно му каза, че е казал на Валерия точно преди битката, че всичко ще е наред и ще остане. И накрая той я бутна.
Аууу, аз не съм догледала понеделнишкия епизод.. Много ми дойде съспенса и трябваше да ставам рано.
Ако го е казал това наистина... хахаха.. няма извинение..

# 741
Валерия очевидно го използваше, но няма как да си признае. УхаЖоро е лицемерен и много други неща, но не и глупак.

# 742
Ай, Кенан, Кенан!!! Много искам да си ходи, много ме дразни. Откато са в Рая ми е перманетно фиркан. И преди избора кой да си ходи, как лекичко по ганьовски заплашва .  Как подигравателно подпидваше Павката той ли е изял бекона. Той и Коко са наистина различни светове.
   Коко продължава да ми е любим играч. Дано се запази и опази така, искам го на финал.
   Иванка - показали й пътя, водели я, ще върви по пътя. Като почнат с такива високопарни фрази.....Какъв път й показа? Този към изхода?
   Според мен трябваше да изгонят Сергей.

# 743
  • София
Аз не можах да разбере вчера - разбра ли се какво е станало с месото?

# 744
  • Варна
Аз не можах да разбере вчера - разбра ли се какво е станало с месото?

Мистерия...Кенан го е смелил или изял вероятно Laughing Но и самия той има бели петна...

# 745
  • София
Най-вероятно е смляно, защото Иван каза, че имат по-голямо количество от другия отбор и нямало откъде да дойде разликата.

# 746
Не съм гледала още епизода от вчера и не съм ви чела, но ми попадна това и мисля, че е много подходящо за ситуацията между Петър и съотборниците му:

5-ТЕ УНИВЕРСАЛНИ ЗАКОНА НА ГЛУПОСТТА

Италианският историк -икономист Карло Чипола, след дълги години изследвания формулира петте универсални закони на глупостта💪

1. Първи закон на глупостта

Човек винаги недооценява количеството идиоти, които го обкръжават. Както и да оценявате хората, вие постоянно ще се сблъсквате със следните ситуации:
Човекът, който винаги е изглеждал умен и рационален, се оказва невероятен идиот. Глупаците през цялото време възникват в най -неочаквани места и в най -неподходящото време, за да разрушат вашите планове.

2. Втори закон на глупостта

Вероятността,  човекът да е глупав, не зависи от другите негови качества. Годините наблюдения и опити са затвърдили в мен мисълта, че хората не са равни, едни са глупави, други не, и това качество е заложено, а не се определя от културни фактори. Човек е глупав така, както е да си риж или да имаш нулева кръвна група. Така се е родил по волята на Провидението. Образованието няма нищо общо с вероятното наличие на определено число глупаци в обществото. Това са потвърдили многочислените експерименти в университетите над пет групи : студенти, офисни служители, обслужващ персонал, сътрудници на администрацията и преподаватели.

3. Трети закон на глупостта

Глупакът - това е човек, чиито действия водят до загуби за друг човек или група хора и при това не носят полза на действащия субект или даже се обръщат във вреда за него самия. Третият закон предполага, че всички хора се делят на 4 групи: простаци (П), умници (У), бандити (Б) и глупаци (Г). Ако Пепо предприема действие, от което понася загуба и това носи изгода на Иван, то той се отнася към простаците (зона П). Ако Пепо прави нещо, което носи изгода и на него, и на Иван, той е умник (зона У). Ако действията на Пепо му носят полза, но Иван  страда от тях, то Пепо е бандит (зона Б). И накрая, Пепо -глупака се намира в зона Г, в минусовата зона по двете оси. Не е трудно да си представим мащабите на щетите, които са способни да нанесат глупаците, попадайки в органите на управлението и сдобивайки се с политически и социални пълномощия. Но отделно си струва да уточним, какво именно прави глупака опасен.

Глупавите хора са опасни, защото останалите трудно могат да си представят логиката на неразумното поведение. Умният човек е способен да разбере логиката на бандита, защото бандитът е рационален - единственото което той иска е : да получи повече блага и при това е недостатъчно умен, за да ги спечели. Бандитът е предсказуем. Да се прогнозират действията на глупака е невъзможно, той ще ви навреди  без причина, без цел, без план, в най - неочакваното място, в най-неподходящото време. Вие нямате възможност да предположите, кога идиотът ще нанесе своя удар. Атаката на глупака обикновено ни сварва неподготвени. Даже когато атаката е очевидна, от нея е сложно да се защитиш, защото тя няма рационална структура.

4. Четвърти закон на глупостта

Не-глупците винаги недооценяват разрушителния потенциал на глупаците. В частност, не-глупците постоянно забравят за това, че си имат работа с глупак. Разпространеният стереотип - глупакът вреди само на себе си. Не. Не е нужно да бъркате глупаците с безпомощните простаци.

5. Пети закон на глупостта

Глупакът е най-опасният тип личност. Следствие: глупакът е по-опасен от бандита. Резултатът от действията на бандита е простото преместване на блага от един човек към друг.  Ако всички членове на такъв социум са бандити, то ще  гние тихо, но катастрофа няма да се случи веднага. Цялата система ще се свежда до трансфера на богатства в полза на тези, които предприемат действия в тази посока, и доколкото всички са бандити, системата ще се наслаждава на относителна стабилност. Това лесно може да се види във всяка страна, където  властите са корумпирани, а гражданите постоянно заобикалят законите. Когато на сцената излязат глупаците, картината се променя напълно. Те нанасят вреди, без да извличат изгоди. Благата се унищожават, обществото обеднява.

# 747
Фермата тези дни ме накара много да се размисля. ИА много често обичат да казват, че предаването е умален вариант на живия живот. Съгласна съм с тях.
Гледам драмите с Петър и си казвам, че точно заради това сме на този хал, като държава, като общество.
Ако някой може, ако има топки да застане да води бащина дружина, докато другите удобно си се крият зад гърба му на завет, го чака нелека съдба. Докато всичко е цветя и рози е вдигнат на пиедестал, но при първото сътресение го тричаме.
Водачите ни са обречени да носят трънен венец.
Говоря за истинските, а не за разни мижитурки добрали се до власт поради стечение на обстоятелствата. Докопали се до нея с единствена мисъл за бързо облагодетелстване, осъзнавайки своята безполезност, некадърност и несъстоятелност и че времето им да си напълнят кошничката е кратко. Rage
Тук трябва да си истински смелчага да си по-висок от тревата. Петър е нагледен пример за това. Мразен от врага, защото в негово лице виждат силата и ума, старатегическата мисъл, която ги държеше в Ада и отпадането, като узрели круши на един по един. Омразата на неговите хора също е калкулирана в сметката, защото скрити зад гърба на можещия и смелия, те осъзнават своята малоценност и че светят с отразена светлина.
Съперниците не случайно се целят в главата на групата, защото отстрелят ли него, останалите са лесна мишена. Но и добре ги обработиха, като им дадоха камъни, които да хвърлят по него.
Той правеше успешните стратегии, докато останалите удобно го следваха и обираше заслужено славата без да го е страх от провала, който нямаше как да не дойде в даден момент. Той вземаше решението на групата, кой да бъде изваден при загуба. И двата избора - Станислав и Гого бяха правилни, махнаха слабите звена, хората с най-малък принос за групата.
Сега жените го обвиняват, че ги е пазил и не е гонил някоя от тях, моля ви се! Scream И видите ли заради него сега само те ще отпадат. Абсолютна нефелност съчетана с неблагодарност.
Това, което обърна колата на Елбетица е предателството на Сергей, който се изхързули от групата, като пръ.ня от гащи и отиде при съперниците и с това наклони везните в полза на съперника. Нямаше топки и качества да се пребори за лидерство и просто удобно избяга правейки отбора си слаб, а съперника силен. Защото хем вадиш от уравнението един силен мъж, хем той не просто отпада от групата, а директно засилва съперника. Така с един ход Канатица дръпнаха с двама мъже в повече.
За едно е права каката от Канатица момичетата не мислят и сега подкокоросани от "остриетата" на Канатица Кенан и нейна милост се простреляха в крака нахвърляйки се на човека, който от ден едно ги вади от калта. Петър никога повече няма да е същия в играта. Убиха му ищаха и желанието за игра, какво говорим да лидира групата?! Секнаха му мерака, сега ще си сърбат попарата.

Омразата на Кенан към Петър е от чиста мъжка завист на калпавия към можещия. А на Лили е далеч по-тривиална. Поради ограничен избор на жени, като най-възрастна тя е най-честия избор за дуелист. Лили е решила, че Петър, като водач е причината тя да е постоянния им избор. Затова е толкова крайна и агресивно-вербална към него. Заради собственото си оцеляване стреля по него, да го дискредитира и премахне, а не от афишираната й добронамереност към девойчетата да им била отворила очите.
Дупето си пази каката, не тези на девойчетата.
Не мислят, не мислят девойките и си режат клона, на който седят.

п.п. Сега ще догледам с леко нежелания, заради случилите се събития снощи епизода. Просто нямах ни желание ни сили да го догледам до края. Неблагодарността и глупостта са качествата, които са най-дразнещи за мен. Ще го догледам само, за да разбера прословутия плик аджеба дали ще разбърка картите.
После ще ви чета, с далеч по-голямо удоволствие, от това да догледам епизода.

# 748
Ако приемем, че Фермата е умален вариант на живия живот какво правим когато дадена компания не ни е приятна? Това направи и Сергей. Опита се да си заяви мнението, не успя да го наложи, не срещна подкрепа от никого и реши да се оттегли. Предателство е твърде силна дума. Какво е обещавал, какви ангажименти е поел към Елбетица, че да ги е предал? Играта го е събрала с хора, с които се оказа, че не са от една порода и той реши да се оттегли от тях. Единствено тия прословути ценности не ги виждам, но предателство за мен в случая няма.

# 749
Чудя се какво толкова намират в Иван. Нито ми е умен, нито ми е стратег, само клишета ръси, точно непоносим за околните дървен философ. На всичкото отгоре и кекав. Следващият изгонен трябва да е той. И като започне с някакви американски удрения - КЕнън, ми се доповръща. За мен минава между капките и е доста слабо звено.

За Канатица съм, защото не понасям Петър. Мишок по физиономия и по действия. Как слухти. Другите мъже от Елбетица са много по-силни от Петър и са ми много симпатични Simple Smile Но пък там наистина нямат мъже...

Кенан е отвратителен характер, бай Ганьо в действие, че и се гордее с простотията си, но може би им е един от най-силните на арената, не бих го пипала.

Харесвам Лили, даже доста.

Като жена мога да призная, че Теди е много хубава, но пък този сълзлив гласец разваля цялата картинка и говори за слаб характер.

Момичетата от Елбетица са ми много сладки, особено, Приси и балерината. На Еми гласът има нещо родопско напевно, малко на чужд акцент бие.

Общи условия

Активация на акаунт