Нетърпим шум в офиса от колеги

• 13 298
  • 314
  •   1
Отговори
# 120
Е, айде сега, не било коректно да се гледат предишните теми... Така можем да придобием представа за авторката. Не винаги хората-аутсайдери са мега интелигентни.. Ще дам пример с моя бивша колежка, дразнеше я всичко, ама всичко, даже минаващите хора пред офиса.. били си говорили.. ами ще говорят, навънка са, няма забрана някой да си говори, за да не пречи на някоя нервна жена, на която целия свят й пречи. Та има хора, дето са много чувствителни за всичко. Продължавам да не съм уверена, че тези въпросни колеги са някакви велики шумни простаци.

Не съм забелязала масовия българин да вика. Викат малко хора, но шумни и създават усещане за масовка. Ще кажеш, че само в България сме най-големите простаци, другите народи са тихи и културни, с мед да ги намажеш.

# 121
Аз мисля, че не е коректно да се ровят и намесват други теми на авторката.

Е да де, ама ако постът е силно едностранчив как да се даде добър отговор? Ако аз пусна тема как са ме уволнили като стюардеса, понеже съм 2 кг по-тежка от другата кандидатка и тя сигурно спи с шефа, веднага ще тръгнат дискусии в една посока. Ама ако в друга тема съм писала, че съм развила аерофобия и изпитвам паник атаки при летене, това не показва ли нещата в различна светлина?

# 122
Изобщо няма значение в случая ама наистина ли е шумно или авторката си въобразява. И да е шумно, и да е тихо, всички са ок с обстановката, само тя,  новодошлата, не е, шефката също е ок с положението. На авторката работата ѝ трябва, има само един разумен начин на действие.

# 123
Не съм забелязала интелигентните задължително да са аутсайдери, даже по-скоро обратното - обикновено са приятни събеседници и доста търсени от околните.
Аутсайдерите в работните колективи са... абе, с по-други проблеми, не с твърде много интелигентност.

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 18:37 от EmmaT

# 124
  • София
И аз не мисля, че правите услуга на авторката, като ѝ внушавате колко е по-умна и по-културна от всички останали само защото има претенцията всички да се съобразяват с нея.
Интелигентните и културните рядко тропат с крак, рядко мрънкат и избягват да обвиняват чуждата "простотия" за неудачите си.

# 125
Без да заемам страна по темата, българите сме си шумен народ. Да, има и по-шумни от нас, но ние далеч не сме от тихите. От деца до възрастни, прагът на децибелите във всякакви ситуации е значително по-висок.
Аз обичам да ми е тихо и ми прави впечатление, било то в офис, влак, кафене, музей или на детска площадка, базовото ниво на шум е по-високо. Както и отстоянието между непознати хора на обществено място е по-малко. На някого може това да създаде дискомфорт, а останалите няма и да усетят, или пък ако усетят, ще се обидят че се дърпаш Confused

# 126
  • София
Съгласна съм с дългото мнение.
Простакът си е простак и става агресивен, вместо да замълчи. Няма как иначе да е.

Носят се от 9 кладенци вода защо е нормално викането на обществено място, предназначено за работа. На такива бих си пуснала музика. Ама не в слушалки да се свивам, а една колонка и си я пускам на говорен левъл. Ако приемем, че е нормално да слушаш за прането на някого, то е нормално той да слуша твоята музика, щото "не сте в стерилна среда".

# 127
Ама чакай, вече до викане ли докарахме нещата за да защитиш тезата си? Аз си мислех, че просто си говорят нормално силно за да се чуват от едно бюро на друго, а авторката се дразни, че изобщо говорят.

# 128
  • София
Аз разбрах, че говорят на висок глас.
Нищо, музиката може да е и по-тиха. Защо трябва в слушалки да мишкува? Да си пуска и тя там и да се прави на ударена.

Говорим принципно. Ако е в изпитателен срок, може би да си отмята част от задачите у дома и да се включва и тя при тях. Аз така правя, като ще се ходи в офиса, вместо намусена и вързана за бюрото, докато другите се кикотят. То си е гадно

# 129
Aз казвам - в Рим прави като римляните. Има установени практики и не може новак да иска да ги изменя, ако не пречат на другите. Пък дали са възпитани или не, дали е редно или не, няма толкова значение.  Разни офиси, разни бизнеси, разни порядки.  Например в една среща на ИТ фирми и клиенти се говори с едни засукани заемки от английски, демонстрира се западност. В същото време на среща в тежката промишленост и енергетиката (поне едно време и често ако няма жени) се еб@т майки, псува се и изобщо нищо общо.  И какво, някой ще ги превъзпитава ли?

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 20:08 от Черна станция

# 130
  • София
Така се съгласих. Противя се в постовете си на другото - да убеждаваме, че това е нормалното и възпитаното. Иначе - адаптивността е добро качество, да.

# 131
... От скоро работя в офис, като бях изключително щастлива, че най-накрая съм си намерила работа по специлността, тъй като дълго време нямаше никакви обяви. ...... 20 човека сме в офиса ....
Ето какво е писала авторката не в друга тема, а в тази.
След като не е работила в офис до сега, макар че изглежда специалността й го предполага, значи се е занимавала с някакъв по-ниско квалифициран труд - представям си нещо като продавачка.

Тоест, всякакви съвети в посока да напусне, защото "тези са простаци и не трябва да се толерират" я праща в много по-неинтелектуална среда, където едва ли хората са с професорски титли.

При цялото ми съчувствие към проблема, добрият вариант е да остане там, да се нагоди, да натрупа стаж по специалността и да стане добър професионалист, а после вече да избира от възможностите, ако съществуват.

# 132
Егати и клюкарките!

Ще ви приведа един анекдот. Поканили едного на гости, и този, който го поканил, му показва една ябълка и веднага я скрива. След туй му показва друга една ябълка: донесъл я до устата му, онзи я близнал и той веднага пак я скрива. Най-после му донесъл един много хубав бонбон, така направен, че отвън бил сладък, а отвътре горчив. Близнал го гостът и си казал: „А, хубав е!“ Но като го сдъвкал, изплюл го. След това домакинът му донесъл ядене: хубаво сготвено, от хубаво месо, но като го изял гостът, повърнал – от развалено месо било сготвено. И след това, като му донасяли нещо, все питал от кое е това? От туй, което се вижда, или от туй, което се само близва; или пък от туй, което се вкусва и изплюва, или от туй, което се изяжда и после се повръща? И аз ви питам: от кое е вашето знание? От туй, което се вижда само, или от туй, което се близва; или от туй, което се вкусва и повръща, или от туй, което се изяжда и после се повръща? Това не е знание. Това са само опити, за да добием онази истинска наука. И при сегашните условия нашата наука е почти само виждане, близване, вкусване, изяждане и повръщане. И в туй и вие, и всичките хора, сте специалисти. Ако някой човек каже, че е щастлив, този човек принадлежи на друг свят. И аз ви казвам: човек, който живее в материалния свят, абсолютно не може да бъде щастлив. Който мисли, че е щастлив, той се самозаблуждава. Ще ви дадат сладкия бонбон, но ще го изплюете. Ще ви дадат хубаво ядене, но ще го повърнете. Тогава някой ще каже: „Какъв е смисълът на живота?“

Петър Дънов

# 133
Проблема с шума в общите конюшни по нашите географски ширини на практика е нерешим - манталитет.
Работил съм в офис с германци и хората се стремяха да не си пречат - имаше съвсем кратки "small talks".

Не всички владеят изкуството да не ти пука или управление на представянето и могат да не правят нищо.
По фирмите е пълно с роднини и обикновенно с приказки се занимават хора без особени качества и заслуги.

И така не може да промениш системата от ценности, убежденията и нормите на поведение в една компания.
Или трябва да промениш себе си и да се адаптираш към новата среда или да потърсиш по-добро място.

"Подбирай си битките"

https://hrisilandia.com/2019/09/27/6-%D0%BD%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D … 1%81%D1%82%D0%B2/

Последна редакция: пн, 23 окт 2023, 22:17 от Нърд

# 134
За мен хора, говорещи на висок тон, са простаци. Не мултитаскъри, не супер дупер начетени и свръхинтелегентни. Не. Прости. Семпли. Елементарни.

На мястото на авторката - млада, бих потърсила друга работа. Да си съсипваш нервите за кого? Не си струва ппосто.

Общи условия

Активация на акаунт