Радва се на първата си зима и зъбче/та/ вече ЮЛЧЕТО си има!

• 10 201
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Добро утро
Да ви питам вашите бебчовци с какво спинкат Цвети спи с ританки и по-дебеличко боди, има пижамки но са и малко големички и засега не ги ползвам, по-удобно ми е с ританките така няма как да остане с боси крачета  Simple Smile. В нази връзка през нощта в къщи е около 20 градуса и я завивам с одеалце и олекотена завивка, тя е кротичка и не се отвива но напоследък ми прави впечатление че сутрин е изпотеничка не много но е така загрята и гръбчето и вратлето са и влажни предполагам че е нормално но тя преди въобще не се потеше чак съм се чудила как не се поти това бебе. Чудя се дали е възможно тази промяна да е защото пие повече течности знам че 1 от признаците за рахит е потенето но си мисля че за да се притеснявам трябва да е доста обилно.
Мамита как се наемате за провите такива кулинарни подвизи   bouquet аз ако няма друг в къщи да гледа бебка не подхвещем нищо което да ми отнеме повече от 30-40 минути, така се получава че през седмицата готвя нещо набързо и само когато татито ни почива подхващам нещо по-сериозно и се концентрирам върху основното ядене.

# 91
Nanny  люлката я има и във Вис Виталис. Може просто да е свършила наличността в Хиполенд, но ще докарат предполагам.
Аз нашата люлка за сега я прибрах. Той изобщо не иска да стои в нея. Изхлузва се напред и започва да бръмчи. За сега най-любимото му е дфа си седи и да си играе с играчките.  Party Не иска нищо да го притеснява.
Аз да ви се оплача вее незнам какво му е както писах предния пост през деня е най-послушното дете. Седи си по 30-40мин и си играе, после малко проходилка, спинка си спокойно изобщо напоследък нямам грижи ( пу пу дфа не чуе дявола), но вечерите са кошмарни. По цяла нощ плаче през 10мин. Не може да се се събуди разперил безпомощно ръчички и плаче жално, жално. Като гушна започва едно жално да стене. След малко се успокоява слагам го да легне и уж спи. Лягам и след 10 мин. Така цяла нощ, започва някъде към полунощ и това продължава до 8ч. Тогава се събужда и започва да се закача и да се смее все едно нищо не е било.  newsm78 Sick
Давам вечер мляко, мажа венците с гелче, давам смекта за коремчето (заради лактозата). Нищо не помага повече т 15-20мин. #2gunfire
Вече съм на предела на силите си с това не спане. Тази нощ съм го държала 2ч в мен, и като съм се унесла, се сепнах от това, че ми се килна главата назад. Не мога вече без сън. Това безсъние продължава повече от 6месеца вече. Да не говорим, че не спях и като бременна че от 2рия месец имах киселини по цяла нощ и спях седнала. #Crazy  Close
Съжалявам, че ми е негативен постта, но знам че само вие ще ме разберете. А и се надявам да ми дадете съвет  Hug какво да правя с Криси. Какво ли може да му е?

# 92
Забравих да пиша за режима ни на хранене.
Ние ядем към 3ч през ноща АМ към 100мл.
В 6ч - 100мл.АМ
в 9ч. - 100мл.АМ
в 12ч- 125гр. зеленчуково или месно пюре с 30мл допиваме АМ
в 15ч - 100мл.АМ
в 18ч - кисел с плодово пюре (обикновено круша, че само това ни понася и много рядко синя слива). или безмлчна каша (оризова, рошкови, ориз или царевица) около 120мл
в 21ч - 100мл. АМ

Ние ядем по помалко но по често. Рядко си прави по 3,5ч почивка между яденето.

Иначе сутрин ставаме към 8ч. Послед заспиваме към 10:30 до 11:30 и следобяд спим от 1:30-2 до 3-3:30ч. и после към 5-6 правим още един сън за 30-40мин.
Сега говорих и с частната педка и тя каза, че според нея сънува и да съм му давала чай на Хип от маточина преди сън. Дано подейства, въпреки че не съм много убедена.

# 93
  • Варна
st.g.наистина един от признаците на рахита е този и ние също сме така,изпотява ни се само главата.Нито краката ,нито ръцете ,нито му опадва косичката.Но нашата докторка каза поне месец да давам 4 капки вигантол.И наистина като увеличих дозата понамаля потенето.

Рени ,извинявай май само аз не съм разбрала но на коя фирма е вашето гърне?

# 94
Здраствайте!
Аз нурофен не съм давала без температура Рени,та то няма смисъл ако няма Т да даваш! Peace
Днес е добре даже се чудя да не е от зъби чак за 2 дена да мине вирус newsm78
А си има всички признаци за зъби и нощното будуване и неядене и Т! А и подсеченко малко и рядко ако!Да видим може да ни изненада някой зъб newsm47

Ние още спим с чорапи,ританки и чувал!Ако махна чувала е цяла нощ ритане и обръщане и събуждане!С чувала и е явно по тясничко и не шава толкова не се отвива! Thinking

Иси целувки и от нас! smile3525 newsm51

# 95
здравейте! чак сега имам малко време да попиша. предните дни сядах да чета и до като изчета всичко Гергана се събуждаше и не можах да се включа.

Ренито, гърнето изглежда много удобно, а и е хубаво!!! аз още не мога да мисля за гърне, но скоро ще трябва да купувам и ще го имам в предвид.

на 02.02 сме на преглед, така че стискайте палци всичко да е наред и скоро да махаме каишките, че да се учим и ние да сядаме, да пълзим...

Eli83, ако всичко върви по план най-вероятно в събота ще се обадим. дано да сме здрави, че в това грипаво време не е много хубаво да събираме мъниците. и дано Юлчето да се оправи много, много бързо  Praynig

Вигантол давам по една капка на ден, ама от време на време забравям и аз. нашето педи също ми каза, че предозирането е по-вредно.

st.g., наистина един от признаците е потенето, но пробвай да го облечеш по-леко за през нощта и виж дали ще се поти пак. аз обличам Гери с ританки и боди и я слагам в спален чувал. в леглото има и олекотена завивка и я ползвам ако стане по-студено през нощта.

Нашият хранителен режим е горе долу през 4 часа, като от 20.00 до към 7.30-8.00 спи почти без да се събужда.

Мама Дани, съчувствам ти, че не можеш да се наспиш! Гергана е обратно - нощем е спокойна, но денем - истински звяр. спи по 2 пъти за по около 30-40 минути. мноооооооого рядко след обяд спи по 1-2 часа. даже навън не спи спокойно.

за колекторчета да кажа, че ние се справихме повече от успешно - сложих го, оставих я да рита голичка, не сложих даже и памперс, дадох малко сокче и след 10-15 минути вече събрахме около 10 мл. урина, пресипах я в бурканче и хоп в болницата. не мисля, че колектора трябва да се остави за цяла нощ!

и да не забравим да честитим на всички, които празнуват. да са живи и здрави и много щастливи!!!   bouquet

днес тука изгря слънчице и ще ходим след обяд на разходка. а между другото вчера пак бяхме навън. аз май само един ден пропуснах разходката.  newsm78 а даже и не мисля да спираме. когато е по-студено ще излизаме за по-малко време и по-дебело облечени.

поздравления за кулинарните ви способности   chef аз май няма да мога да се включа  Embarassed, но поне ще плакна очичките тука.

хайде лек ден, че се улях.

# 96
и забравих да кажа, че картофеното пюре става по-пухкаво като се разбие с перките на миксер, а не с пасатор.

# 97
    Hug Hug Hug
Мама Дани : Защо ли ми е познато това среднощно будуване... smile3507 От 6м не съм спала непробудно повече от 3 ч.  clock Нашата програма през нощта е абсолютно същата, а през деня наистина е много спокоен. Избиха му две зъбета, други ли са на път... newsm78 Взех да посвиквам вече, но като спинка повече, аз пък се будя вече по навик... Tired
Нашето педи винаги ме пита дали се поти много като суче, но по челцето/дали има ситни капчици/...явно за рахита.
А пък от вчера Дани постоянно се пипа по едното ушенце.Погледнах го, нищо му няма, само малко е зачервено , но явно от пипането. newsm78  Какво ли му е? Намазах го с крем пък ще видим.
                                                 animal037  animal037

Последна редакция: нд, 28 яну 2007, 14:40 от Nanny

# 98
St.g, за спането казват температурата да е около 16-18 градуса. Може просто да и е топло на Цвети не се шашкай с рахит Peace

Ели83, дано да минава бързо!  Praynig Аз преди бях писала - сестра ми като беше при мен, нейния малчо (на 1г и 3м) беше 3 дни с температура към 38-39. Вдигна я първата нощ тук ей така от нищо. Водихме го на доктор ама и той не видя нищо - само леко зачервено гърло. Като се прибрали - няма температура - няма нищо и видели, че му е изникнал зъб.

Dew, стискам палци да е наред всичко и Гери да може да ритка и да се обръща спокойно вече Praynig

Мама Дани, Лала беше писала за някакви хомеопатични за успокоение. Пробвай при някой хомеопат да го заведеш евентуално.

# 99
Привет  wavey

Отдавна пак не съм писала, ама и за четене не мога да насмогна . Много пишете  #Shocked

Вчера си получихме играчката от Памперс - пратихме писмото за патето във вода. Много е хубава и Дамян й се радва, а майка му - 2 пъти повече  newsm68 Доставиха ни я с куриер.

За пиенето на вода да споделя опит - последвах съвета да я затоплям малко и вече пие както никога досега. И чай му правя , същата работа  newsm10

За храненето сме на следния режим -
6.00 - кърма
10.00 - кърма
14.00 - зеленчуково пюре (комбинации засега от картоф, ориз, морков, тиква, тиквичка от днес)
18.00 - каша (редувам елда и ябълкова, а доскоро и оризова) + плод (сини сливи, ябълка, круша,тиква)
21.30 - кърма.

Тиквата я слагам и към плод и към зеленчук , той си я обича, а тя е от този тип "цигулка", а те са много сладки, как да я смятам за зеленук,ама като са казали , че е такъв ...  Naughty  
Понякога, като се събуди по-късно , храненията ни стават 4 , но в повечето случаи са 5 .

Зъби нямаме още , няма и признаци   - спи си човека по цяла нощ, ведър и усмихнат е ... Дано да сме от тия с безпроблемното избиване .  

До скоро  wavey

# 100
Здравейте, благодаря за пожеланията по случай половин годинката на Ева. Черпя с малко закъснение  cook beer Wine Glass cook cook Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle
Честито на всички озъбили се бебчовци. Ние все още си нямаме.
Jorjito, радвам се че Митето е добре.
Рени, ние спим с ританки.
Ели, как е Юлето?
Аз още не давам каша, само на пюрета караме. Бета, пробвай тиква или картоф. Ева също не харесва зеленчуковите пюрета, а вече ги яде цял месец .
 Вода не пием изобщо, загрята, по-студена, не иска и това е. Сокове също не иска, днес незная как я излъгах и изпи 20 гр. от ябълка.

# 101
 Аз давам успокоителен чай на Hipp през нощта, но като гледам така се е успокоил , че.... morning

# 102
Нани този с лайката ли даваш? При нас нямаше ефект.
Сега изпратих една комшиика при една баба да видим. Не вярвам, но да пробвам може да се е изплашиш от нещо, че напоследък не се търпи. Преди поне по 1-2часа поспиваше а сега  Sick

# 103
Maма Дани съчусвам ти  Hug
И Галко от 3 дни не се търпи.Голям е кривондел.Неще да спи ,с 300 зора заспива след яко блъскане в количката.
А му се спиии,що така се е накривил тия дни  newsm78 Само когато е в проходилката е щастлив  Grinning Ама не ми се ще да го оставям че бара навсякъде,къса цветята.Горките  Tired

Марката на гърнето е Чиполино  Wink

Ели и аз се съмнявам че е от зъб тва  Thinking

Дю бързо да ви махат тия стегнации че да започва и Гери с пакостите  Joy

# 104
dew дано всичко да е наред и да махат каишите вече.
Изварявате ли още шишетата?

Общи условия

Активация на акаунт