Мляко, каша, сок или пюренца - СЕПТЕМВРИЙЧЕТО облизва си устенца!

• 13 850
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
  • гр.Русе
Здравейте,мацки!  Hug
Калея,радвам се,че бонбонката вече е по-добре.Преди малко си купих списание Мама и гледам,че участвате в конкурса за корица,нали сте вие?Стискам палци да спечелите!  Peace
Ирини,Крис винаги дремва около 30 мин преди банята и последното хапване,но това не се отразява на съня му,засега поне.
Щастливке,да ти е жив и здрав мъжа и много да те слуша!
Вода и ние не пием,едва го залъгвам с 2-3 глътки.
Бързо оправяне на Денис и Чочи!   bouquet
Пак ще пиша по-късно...подвикват ми...

# 91
  • Sofia
Здравейте и от мен най- накрая. Аз съм се захванала с 1000 неща и само чета, но не ми стига времето да пиша. А и малкия доста се научи на ръце и обикновено докато ви чета, го държа Sunglasses

Бебко - добре е, на смесено хранене - кърма + Фризопеп. Хич не харесва Фризопепа, но ми препоръчаха да купя кафява захар и да слагам по малко. Не знам дали е ОК това обаче newsm78 По- спокоен е, но напоследък започна много да плаче докато сме навън. Вечер трудно заспива, буди се през нощта много - 4-5 пъти. През деня спи 2 пъти - веднъж преди обяд и веднъж следобяд. Няма да захранвам още, ще поизчакам.

Столче - още се чудя newsm78 Батко му има едно дървено, което в последствие стана на столче и масичка. Подариха ми го, но сега ми върши чудесна работа - освен че там се храни, си играе, рисува....Така, че и затова разсъждавам. В момента ако му давам нещо с лъжица, го слагам в кошницата за кола.

Аз - търся си кола, сериозно вече съм решила, че е време да се уча да карам. Изписвам панически ужас да карам в София, но качим ли се на Бояна пролетта, задължително ще ми трябва кола. Сега с това се занимавам основно - обаждам се по обяви и ходя по автокъщи. Спрях се на няколко симпатични коли, но още ще потърся.
Другото, с което съм се захванала е да търся майстори да оправят един апартамент, който смятаме да дадем под наем. Това с майсторите е по- трудната и гадна работа Crazy

Оризова каша - намерих чиста оризова безмлечна каша на Милупа в Билла. Не мисля да я давам още, но си купих за всеки случай.

А иначе съм ужасно уморена, и аз като Щастливка не съм спала вече от 2 год и 8 месеца, няма да се наспя още поне толкова Mr. Green

# 92
Здравейте!
Днес освен, че отхвърлих малко служебни задачки, успях да заведа Спаси на весел детски рожден ден в Патетата /където беше нашето Коледно тържество на септемврийчетата/ Спаси се забавлява какт оникога досега. Радва се на прохождащите дечица /на около годинка/, а те пълзяха около нас, носеха ни балони и си говореха на бебешки. Спаси крещеше от възторг и удряше с ръчичики по земята. Страхотни емоции ви казвам.
Относно придремването преди баня - нещо не сте ме разбрали или аз не съм се изказала както трябва, но въобще не ни е чак такъв проблем. Естествено, че не измъчвам дететот си да стои будно часове наред, за да спази някакъв мой режим. Той си придремва, но преди да придреме е нервен, а и никога не спи повече от 30 мин. Режимът баня и масаж в 21 и последно хранене в 22 си го създаде сам и считам, че така се чувства най-добре. Доега няколко пъти не сме го спазвали и цялата нощ е бил неспокоен, заради което не правя експерименти  Naughty
Ви, за свободния режим - през деня общо взето сме като вас. хапва си когато поиска. Единствените горе-долу фиксирани часове са тези на запознаването с нови храни. Ако тества храната з апърви път му давам преди обед. Ако вече е свикнал с нея му я давам по обяд. Плодови пюренца, които вече е опитал си хапва след обед. Вчера разглеждах кашите на Фризокрем и си позволявам да отговоря вместо Авана- те са с пълномаслено мляко.
Калея, и аз ти благодаря за инфото за чайчето от маточина и ябълка на Хип. Бях ги виждала, но не мислех да ги купувам. Радвам се, че принцеската ти е по-добре.
В този ред на мисил да попитам: ВАЛЕНТИН И ВЕСИТО, как са дечицата ви, момичета?
За секса след нормално раждане - хм, ами не е както преди раждането. Понакога в началото има лек дискомфорт /нещо като придърпване от шевовете или аз си въобразявам, че е от тях/, друг път всичко е ок. При всички положения за дискомфорта допринася и факта, че тялото ми не е такова, каквото беше преди, а е доста отпуснато и с килца отгоре...  Embarassed Това на мен ми е по-неприятно и от придърпването... Другият минус съм ви го споделяла. След секс на следващия ден имам някакво леко течение, което се оказа напълно стерилно, но от какво е си остава загадка засега...

Ами това е засега.Ще се пробвам да се изкъпя и да извърша някоя и друга разкрасителна процедура, пък дано малкият ми мъж е на същото мнение.
Чао  Grinning
п.с. Весито, точно питах за теб и ти си се разписала. Радвам се, че сте добре и успех в начинанията  Hug

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 15:00 от irinii

# 93
Да се разпиша и аз,но не знам колко време Embarassed
Ирини,ами преди и аз не давах да спи преди баня,но резултатът-изнервен,викащ и плачещ,не иска нито масаж,нито къпане,едвам го обличам!Сега му давам да спи,то и без това е малко-по 30-40 минути,след това ,баня и заспива чак към 22.30-23.00! CrazyНо поне е спокоен!:peace:
Щастливке,да ти е жив и здрав мъжа и много да те обича и време ви е за девойка Joy
За спането-само ние ли сме толкова зле???Събужда се с писъци,точно както при коликите,но не се свива!Аз предполагам,че е от зъбите вече newsm78,защото в момента,в който го гушна или го залюшкам,а понякога и както си е сам пак заспива,даже плаче със затворени очи,но най-много 5-7 минути,но мен ме натоварва това,че се събужда през час и цялата нощ е накъсана!
Тонита,и аз не знам как издържам ooooh!,аз също обичам да си поспивам,но явно не се е метнал на мен newsm78
Алина,колко добре те разбирам ooooh!но не мога да ти помогна Sad
Сладурче,по колко пюре ядете,щом си заместила цяло кърмене?
Денис,Чочи,оздравявайте бързо!Ей,ужас са тези болести,една срещичка не можем да си направим! ooooh!
Лек ден майчета,ние пак искаме ма-мааааааа hahaha Joy

# 94
Здравейте и от нас!

Нашта Йоанка днес хем пак спа до 11:30, ама нещо пак я налегна дрямката в това облачно време, лапна двата пръста и отново заспа.   sleepuu

Irinii - аз в шестия месец реших да пробвам едно дънки и когато успях да си го обуя само до колената се изумих #Crazy, все едно бях друг човек. Бях убедена, че никога няма са се върна в старата си форма, но ето че месеци по късно отново без проблеми пак си нося въпросното дънки. Само бюста ми няма как да стане какъвто беше. Може да се каже, че замених хубавия си бюст за Йоанка..., ама какво да се прави....
Dennis, Chochy, Vessselka, mamaKapi   -  бързо да се оправяте от всякакви болежки и временни неразположения!
Щастливка – ЧРД на вашия тати, да е жив и здрав и мн щастлив с вас.  bouquet
Мила 84 – за sex-а, при мен уж вече горе долу изчезна дискомфорта, но все още това не ми е най-приятното занимание и само се чудя как да отбивам атаките! Blush Добре 4е нашия тати влиза в положение и безропотно понася съдбата си /за сега.../!
Ви – ние също нямаме никакъв режим! Всичко при нас е волна програма и всеки си прави каквото си иска. Кой когато иска спи, яде, играе и т.н. Йоанка я оставяме да спи винаги когато и се спи и не я будим нито за ядене, нито за къпане. Къпим я по различно време, но обикновенно след 10 часа, че тогава му идва музата на баща и, а той я къпе и той и прави масажа и гимнастиките. Голяма забава им и на двамата.  WinkАз съм я къпала до сега само 2-3 пъти, като е излязал той някъде с приятели.

Изобщо, не мога все още да разбера дали ни познава или не. Тя щото се хили на всеки,  който и се усмихва и и говори, няма значение дали е някой от нас или е напълно непознат човек. Ама като види баща си и почва да рита, да маха, и да протяга ръце към него да го милва. Пък на мен сякаш най-малко внимание ми обръща, сигурно щото све съм и пред очите и не съм и интересна?!? Кой я знай какво и е в главата на тая малка Йоанка...

Хайде толкова от нас за днес. Весел ден на всички!

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 15:29 от fibi4ka

# 95
Здравейте,мили дами! Днес нашето голямо момче Самоел става на 5 месеца!!!  party023
Казвам голямо,защото вече 8.600кг и е висок 69см! Храним се само с кърма все още,смятам до навършване на 6-я месец.Не се притеснявам за килограмите,тъй като баща му на 5 месеца е бил 9кг,а сега висок и слаб.
Сами преди няколко дни направи първата си криза за мен.Бях отишла на курс за 2 4аса и нещо и през цялото време е плакъл ,не, ревял по-скоро.Намерих баща и син в трагично състояние,а още щом го взех и прегърнах,всичко спря... Така че,фиби4ка,не мисля,че не ви познава,а ви приема за даденост,а до 6-я месец бебето и майката са си едно цяло и той я приема като продължение на себе си!Колко хубаво:)

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 15:44 от ileo

# 96
Забравих да честитя месечинките на днешните бебоци - да са ви живи и здрави!
Щастливке, честит РД и на твоя любим! 

Но аз въобще по-лежерно го давам с отглеждането на бебка /за разлика от баткото, когато бях много стриктна за всичко и изпълнителна/ - спи и яде когато иска, само на кърма сме, не давам нито сок, нито чай, нито вода. Ние ли сме единствените с такъв "режим"?

Ви, и ние сме като вас, само часа на лягане около 19.30-20.00 сам си го изработи и си го спазва.

За секса, и моите шевове определено си ме подръпват, даже някой път направо си боли. Все се каня да отида пак на преглед, ама нещо все няма време през седмицата.
Чао засега

# 97
Здравейте момичета, влизам набързо да се отчета  Heart Eyes
Пристигнахме, пътувахме отлично, Филип спа през повечето време, кърмих на излитане и на кацане... Единствено неприятното е, че беше доста топло и той се поизпоти....  Нямахме специални места, най-обикновенни  3 места. Самолета беше полу празен. Единствено ни дадоха колан за бебе, нямаше люлка. Предполагам люлките ги дават на презокенски дълъг полет.

Малко се поядосах на българската аерогара. Изрично бях питала дали можем да пътуваме с количката из летищата и в Брюскел нямахме проблеми. Стигнахме до самолета с нея, където я дадох на стюардесата да я приберат. На излизане от самолета обаче си исках количката пак от същата стюардеса. И тя нагло ми каза да си я търся на багаж. Не била количката ръчен багаж, ами са я прибрали долу в самолета и сега пътува с другите куфари и  да  си я търся между куфарите. Съответно количката пристигна поизмачкана, одялото стърчеше мръсно .... Покривалото се влачеше ... Отделно Филип беше заспал и го носех на ръце половин километър от самолета до багажа ...  За такситата - не се наложи да взимаме, чакаха ни ...  Mr. Green Извинете че уревах целия ни форум...  Blush
Срещнахме се със сестра ми и семейството й, вчера с родителите ми.. всички много харесват Филип и все още не можем да се нарадваме едни на други...  Blush
Ще ви следя за среща, за сега сме в София  ... 
Целувки на бебетата...  Heart Eyes

# 98
Здравейте мамчета!
Включвам се да изразя задоволство от резултата след консумацията на пюре от круши-ефекта беше-пълен памперс Grinning.А преди 2 часа пак беше акал.Да живеят пюретата!! Laughing

Аз с моите стомашни проблеми и диетата,която пазя съвсем смъкнах килата-55кг станах някъде,а бях преди забременяване           53,5-54кг.Ама по-надолу неискам да слизам.Даже 56 ме устройват.

Аз разгледах столчета за хранене и май си харесах на Пег-Перего:

Имам една дрънкалка -крава,която се "залепва" за плота ,иначе и аз не видях столчета с музики и забавления,които да ми харесат.Ама моя бебок засега не отказва ядене и се надявам да яде все така добре от тук нататък Simple Smile.Даже днес пи чай от магическата чашка на Авент-веднага засмука Laughing(метнал се е на баща си,той изпива едно шише вода на 1 дъх за отрицателно време)

Весел и приятен ден   bouquet

# 99
Здравейте мам4ета и сладки беборан4ета Grinning

Мария Ф, радвам се, 4е сте пътували добре и без особени проблеми (това с коли4ката е просто за  #2gunfire, аз съЩо пътувам по принцип с Бг авиолиниите, не съм виждала досега такова 4удо, хм да съм подготвена за изпълнения през лятото Twisted Evil)

4еститя на вси4ки бебоци, които имат месе4инки Heart Eyes А на болни4ките малки сладурковци, много бързо оздравяване пожелавам Hug

Мамо Капи, дано овладееШ настинката, 4е е много неприятно, май вси4ки сме с леко отслабнал имунитет след раждането...

За къпането: и ние придремваме 30мин. преди баня и хапване и после заспива до сутринта (от около 23 ве4ерта до 7, 7 и 30 сутрин)

Стол4е за хранене : оЩе не сме купили, но мисля да е на Кам (коли4ката ни е такав и съм доволна от марката).

За секса след нормално раждане: определено, както казва Иринии кг в пове4е не са много вдъхновяваЩи, аз успях за около 2 месеца да ги смъкна до тези преди раждане и сега е по добре...ина4е физи4ески, придърпване не, но като 4е ли мястото около епизиотомията е изгубило 4увствителност и е някак странно...дано премине де Blush

Ина4е моята Райа си придърпва краката, държейки ги в колената, после си разглежда с удоволствие стъпалцата: много е смеШна Crazy От няколко дни си вади бибата с ръка от устата и ми я хвърля на пода, след като я вдигна го прави наново и така до безкрай, много се забавлява Laughing

Ами...дано не пропускам неЩо,
до скоро
  bouquet

# 100
  • София - Бургас
Здравейте отново! Blush
ПЛАМИ, много ме зарадва с постинга си.Направо съм в шок!Каква изненада, не мога да повярвам.Е, това вече не го очаквах...проверявам си пощата редовно, но този път нямам писмо.И сега като прочетох написаното от теб съм силно изненадано.Всъщност, незнам, ами сигурно сме ние.Пусках снимки за участие, може би, е щом казваш сигурно са ни побликували.
Много съм развълнувана, обличам се и отивам да си купя списанието.....

# 101
  • София
Честита месечинка на Самоел! Да расте все така добре и да радва мама и тати!
Мерси за информацията за чая, и аз ще го купя.
МарияФ, възмутих се от тези наш'те превозвачи. Как може нормална жена с акъла си (стюардесата) да пусне БЕБЕШКА количка с общия багаж  #2gunfire Ще избягвам въпросната компания за пътуване. Аз и без това досега все гледах с други да пътувам, че в наш'те самолети е много мръсно.
За секса- бях споделила и преди, че не съм в настроение, а и нещо ме придърпва. Четох, че е нормално след раждане да няма жената желание за секс, по този начин естествено и несъзнателно се предпазва от скорошна нова бременност. Абе, природата си знае работата. И мъжът ми като го прочете, преустанови атаките  Joy

# 102
Здравейте,момичета!  bouquet
Ирини-страхотна темичка си ни спретнала отново,благодаря ти  bouquet!
Нели вече е доста по-добре,започна да се храни нормално,хапва си всичко и засега е ок,към края на седмица ще я водя на контролен преглед при доцента,който е оперира и се надявам и той да ни каже,че всичко е зарастнало вече Praynig,защото като й гледам в гърлото няма и следа от рани,няма и болка.
Габи расте и хубавее,много е кротичка милата,всякаш усещаше какво става със сестра й,постоянно я гледаше с един жален поглед,не смееше и звук да издаде,само когато е гладна помрънкваше лекичко.Започна да не й стига млякото,изпива 180 мл. на едни дъх  и мрънка за още,снощи изпи 210 мл.,тази сутрин пак Shockedи незнам какво да направя,за да я засища,днес й дадох за първи път оризова каша,исках да я захраня само с 2-3 лъж.,но като й хареса,като започна да реве жално и не се въздаржах,дадох й още,изяде някъде към 100 грама каша Embarassed,голяма дунда взе да става,но това не ме притеснява,защото сестра й е обратното на нея,вече незнам какво да направя и какво да й дам за усилване на апетита,дано проблема да е бил в сливиците и сега като ги извадихме да започне да се храни с апетит.
Ще ставам,че вечеря трябва да приготвя  chef!
Черпя ви всички с по едно парче пухкав и топъл кекс,който преди малко направих очаквах да стане по-хубав,но следващия път ще се постарая повече!
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=2079143
Да ви е сладко Heart Eyes!

Последна редакция: пн, 29 яну 2007, 19:21 от walentin

# 103
  • Munich
Здравейте, майчета, днес ще приложа друга стратегия, първо ще пиша, защото Виктор в момента спи, а после ще чета последните постинги, докато кърмя. Благодаря ви много за отговорите за (не)спането на Виктор и за утехата. Алексал и други посестрими по съдба, ще стискаме зъби, няма как и ще обменяме инфо, може пък да го надрастнат.
Мама Капи, ще ми пишеш ли къде е този склад, защото аз ще бъда от средата на юни до средата на юли в Бургас и много бих се радвала на такава информация. Сигурно като дойде време да се прибирам пак ще питам бургазлийки някакви неща.
Фибичка, добре дошла и от мен! Четох наскоро, че в момента децата ни се радват на и общуват с всички. Към седми-осми месец започват да отличават свои от чужди и тогава идват и се гушкат в мама срамежливо, когато някой непознат им се радва.
Бързо оздравяване на болните майки и дечица, Карина, Денис, мама Капи, Чочи!
Лулова, ти къде се губиш? Или си заета и като много от нас, само успяваш да четеш.
За секса: болка имам все още, а аз нямам нито епизиотомия, нито разкъсвания. Мисля, че роля играят хормоналните размествания при  кърменето.
Искам да ви споделя какъв инцидент имах вчера: времето беше прекрасно, мъжът ми щеше да участва в един футболен турнир между разни фирми, а следобед бяхме канени на първия рожден ден на едно форумско бебе, вече голямо момиче всъщност Simple Smile , за който се готвим отдавна и го чакахме с нетърпение. И така сутринта мъжът ми излезе, а аз преди да седна да кърмя си сложих чаша вода в микровълновата да си правя лактогенен чай. Но понеже не можах да го направя веднага, предположих, че водата е изстинала и го пуснах на още две минути. Извадих чашата, сложих торбичката с чай и в този момент се чу нещо като ужасно силно изпукване, по-скоро трясък и водата от чашата изригна като гейзер право в лицето ми. Представете си колко силно е било, водата беше разплискана по стената на височина два метра, а и на тавана имаше петно с размер на футболна топка!!! В чашата бяха останали 10ина мл. вода! Аз изпищях, хукнах на мивката да се плискам със студена вода, успях да се обадя на мъжа ми, той се върна, маза ме с Фенистил гел, Виктор рев в това време, беше вече гладен и нетърпелив, накърмих го и отидохме на лекар. Белези нямало да останат, имала съм късмет, че съм си затворила очите навреме и че не съм държала детето, както правя много често, докато си правя чая. Представяте си шока и уплахата ми, а болката беше нетърпима. Имам и по пръстите изгаряния. Изтръпвам като си представя какво щеше да е, ако носех малкото човече с нежната му кожичка. Та чудим се как е възможно това нещо, на някого случвало ли му се е нещо подобно? Чаят е нов на пазара, дали пък няма нещо в него...

# 104
Дили Пили това не е от чаят мила ,а от водата в микровълновата печка.Хубаво е,че си добре.Внимавай от тук нататък.Това е всеизвестен факт гърмящата вода!Има и яйце бомба!
Гърмящата вода
Сигурно всеки, който ползва микровълнова печка е попадал в следната ситуация: След като се остави малко повече от нужното, водата в чашата за кафето или чай изведнаж експлодира и изхрвъква почти всичката навън. Ако това се случи в момент, когато взимате чашата можете да си изгорите ръката много неприятно. А въобще да не е завирала.
Точно така е, водата не е завряла но е загрята над точката си на кипене (100º C).
Когато сложите вода да се грее на обикновен котлон след известно време, когато най-долният слой, който е най-близо до плочата се загрее започват да се образуват мехурчета водна пара, които тръгват на горе, разбърквайки водата и охлаждайки я до температурата и на кипене. Поради това че в микровълновата фурна водата се загрява почти равномерно в целия обем на съда и няма температурен градиент и съответно движение на по-топла вода нагоре тя се загрява над 100º C (нарича се прегрята вода) и при най-малкото разклащане тя сякаш завира изведнъж. Нормално водната пара се издига нагоре в малки мехурчета а при прегрята вода парата се образува лавинообразно и предизвиква експлозията.
За да предотвратите опасния ефект, е нужно много точно да избирате времето за загряване на водата за сутрешното си кафе.
Потърсете в ръководството си за експлоатация препоръки с времената за оптимално загряване на различни количества вода.

Общи условия

Активация на акаунт