Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 74

• 34 746
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Я кажете някое упражнение за кръст...😆 Много ходих и днес и накрая пак в кръста ме удари.😒 Преди няколко дни сглупих с едно по-рязко навеждане и след 10000 крачки започва да ме боли...☺️
Дара, твоите юнаци ли са вече на 2 години?🙃

# 286
Вечерята днес врат на тиган и салата
Ходихме семейно на кино и гледах новият филм на Леонардо Ди Каприо - "Убийците на цветната луна", главната героиня е болна от диабет и целия филм говорят и за нейната болест, умора  липсата на сила да прави каквото и да било . Интересен момент беше , как лекаря я пита какво яде и тя  скри няколко неща като между тях имаше и бонбони лакта 😁🤷♀ Какво нещо е  човешката психика ?! Мъжът и я изпя и каза на доктора какво яде.

Долче  Всичките видеота са за болки в кръста
https://www.google.com/gasearch?q=low%20back%20exercises&tbm=&source=sh/x/gs/m2/5

# 287
Благодаря, Бриа!🤗
Аз много се подсмихвах, докато четях едната от книгите на доктор Боз; на моменти толкова добре описваше колко е уморен човек с ИР и как все гледа да си подремне, вечно липсва енергия и т.н....

# 288
Да често се чувствам така сутрин, трудно ставам, спи ми се , пия кафе и тогава тръгвам...за работа. Но важен  е и сънят ...

# 289
На мен почти никога не ми е било уморено от ИР, напротив, ставало ми е уморено и ми се е доспивало, когато изяждах по 1 шоколад или парче "Гараш". За трудното ставане сутрин има 1000 причини, при мен е много късното лягане вечер, заради работа до полунощ, гледане на филми и четене на книги до никое време. Никога не ми се доспива наобед, дори и в почивните дни...
То си е и до темперамент донякъде. Та умората ми е била само след вредни храни - по обясними причини.

По принцип и проблемите с ЩЖ, ниското желязо и хемоглобин допринасят за сънливостта и умората - при мои близки и познати.

# 290
Да и аз вися до късно, гледам, филми, чета форума или книга , на сутринта съм като бита 😩
Шоколада ми дава енергия и не ме приспива. купих си два Линд

# 291
Е, имам предвид, ако изядеш цял млечен примерно - с много ВХ, защото от този цял трудно можеш да изядеш - поне така предполагам Simple Smile.

# 292
Брия, палавнице, по-добре 90% да беше взела Grinning
На мен 85% ми е сладък, па за този 70 не ми се мисли.

# 293
70 % си е сладък, особено ако рядко хапваш шоколад. Но все пак е доста по-добре от червен Линдор - примерно.

# 294
Никога не съм можела да изям по цял шоколад. Особено пък млечен. И инсулинов глад не помня да съм имала, нито хипогликемии...Трудното ставане сутрин (с високия инсулин на гладно) обаче си беше точно от ИР в моя случай.🤪 То си беше специфично, не като след обикновено недоспиване. От уж "здравословни" основни хранения- домашно сготвена храна, не боклуци- също ми се е доспивало. Т.е. от храни с повече вгх като бобови, картофи, ориз и др.
От шоколадите с над 70% ям по едно, много рядко по две квадратчета. Аз усещам разлика в 70% от една марка и от друга- някои са ми по-сладки, други не. Ако човек може да ограничи количеството, и 70% шоколад не е лош вариант. Дори доктор Боз одобрява.🙂

# 295
Всеки има различни възможности при изяждането на шоколад, мен тестени не ме привличат примерно.
Възможно е да не си усещала, че имаш хипогликемия, при всеки е различно.
За себе си предпочитам да не ям изобщо шоколад, защото само с едно квадратче не мога - освен ако не е 90 % или 99%. Шоколадът беше само като пример. Но и от купа пържени картофи във фрайера - също ефектът беше доспиване, дори и с хубава зелена салата.

# 296
За хипогликемии мисля, че щях да усетя,ако съм имала. Някакви вариации в КЗ може и да съм имала, но явно не са били чак такива, че да ги усещам като треперене, причерняване, прималяване...Но и "инсулинов" глад не съм имала, нито неистово желание за сладко или за тесто. Но друг тип симптоми съм имала, все такива, които даже не можех да усетя, че са симптом на нещо различно от ниско кръвно, недоспиване, стрес, преумора.

# 297
Чувството за глад, не само за сладко, също може да е признак на хипогликемия, умората също...
Скрит текст:

# 298
Може, ама имаше и кой да ми мери КЗ тогава и не е била с хипо стойности нито веднъж. По-скоро КЗ се е вдигала и задържала така за повечко време след хране /според мен/. Иначе съм си имала и анемия, поднормен феритин, дефицити разни. По ирония на съдбата, усещанията и от ИР, и от анемията, и от дефицитите ги мислех все за банални неща като стрес, недоспиване и прочие.😉

# 299
Т.е. ти си била на 24-часово следене на кръвната захар?
КЗ като се е вдигала, когато не си била на режим - когато си трупала килограми - примерно, нали и инсулинът се е вдигал с много, защо да не е се е случвало да е свалил много КЗ, макар и за кратко? А може да ти е било комбинирано заради щитовидната жлеза и кръвните показания.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 01:23 от Rosita

Общи условия

Активация на акаунт