На море в Турция - тема 81

• 53 798
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Navy, просто отгоре в дясно има едно флагче. Отиваш на него и избираш знамето на която държава искаш. Сайтът автоматично те прехвърля към съответната версия.
Но държа да кажа, че не за всички хотели този сайт е най-изгодната опция. От няколкото, които бях набелязала, всички останали хотели бяха на доста по-високи цени. Този, обаче, беше значително по изгоден там. Друго място, в което имаШЕ изгодни оферти е румънският directbooking.ro . Казвам имаше в минало време, защото следях преди около 2-3 седмици. Към днешна дата вече може и да има покачване на цените и там.

# 451
Черен петък в Onex tour и в Tez tour. Намаленията са около 6%.

# 452
  • Варна
Navy, просто отгоре в дясно има едно флагче. Отиваш на него и избираш знамето на която държава искаш. Сайтът автоматично те прехвърля към съответната версия.
Но държа да кажа, че не за всички хотели този сайт е най-изгодната опция. От няколкото, които бях набелязала, всички останали хотели бяха на доста по-високи цени. Този, обаче, беше значително по изгоден там. Друго място, в което имаШЕ изгодни оферти е румънският directbooking.ro . Казвам имаше в минало време, защото следях преди около 2-3 седмици. Към днешна дата вече може и да има покачване на цените и там.
На румънския сайт цените също са много добри, но за съжаление няма безплатна анулация.
Колкото по-близо до деня на престоя анулираш, толкова по-голяма е неустойката.
За анулиране до 30 дни преди датата  25% от стойноста на почивката. А ако е по малко от 30 дни неустойката е 50 %.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 19:30 от ninoto

# 453
Аз бях решил да тествам един хотел и си поисках директно цена /не е 5* комплекс, а нормален хотел в града/.
Дадоха ми 55 долара на вечер и след като им казах /нарочно/, че ще буукна през Букинг, щото там е 35 /но не бързах да буквам/ и няма и 15 минути и цената в Букинг стана 55 долара ха ха ха Laughing
Не, че пипнаха нещо в Stayforlong, но мерака ми е за друг хотел...

Леле... направо се вклюбох в ТОЗИ хотел:
https://www.lemonvilla.com
Но се отказах - видях квадратурата, ужасна тяснотия!

Я вижте какво правят рашките в пятизвездочките (5*) LaughingLaughingLaughing

# 454
  • Където морето целува небето...
Тези, които пътувате с автомобил до курортите - през коя платформа резервирате еднократните нощувки по пътя? Резервирала съм само през Букинг, но нещо цените в момента са уау. Има ли алтернативна доказана платформа, в която има опция за безплатна анулация?

# 455
  • на Мелмак
Аз съм резервирала през Агода и през Хотелс.

# 456
  • София
Доста неприятности имах с Hotels.com за една резервация в Одрин - уж с безплатна анулация, но всъщност приложението им постоянно зацикляше като реших да анулирам и всъщност беше невъзможно. Оправиха го след не знам колко мейли и разправии, не препоръчвам.
През Агода съм резервирала успешно в Турция, но най-много Букинг ползвам, включително и миналия месец за Истанбул. Там ми е най-провервно и лесно управлението на резервациите.

Не съм забелязала цените да са много по-високи в букинг, но и така да е, аз си го харесвам и ползвам.

# 457
Интересувам се от хотел Aldiana club в Сиде. Съвсем нов хотел. Ориентиран към немски туристи. Дават отстъпки за младежи. Всичко, което има като информация е на немски. Не го намирам по българските агенции, а хич ме няма с немския 🙄.
Някой дали има повече инфо?

# 458
Тези, които пътувате с автомобил до курортите - през коя платформа резервирате еднократните нощувки по пътя? Резервирала съм само през Букинг, но нещо цените в момента са уау. Има ли алтернативна доказана платформа, в която има опция за безплатна анулация?

Първо проверявам директно към хотела, после букинг или агода. В турция приложението/сайта  Букинг не работи! Ако ще резервирате нещо за там, трябва да е от България.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 11:40 от viliiianka

# 459
  • Варна
през коя платформа резервирате еднократните нощувки по пътя? Резервирала съм само през Букинг, но нещо цените в момента са уау.

Нещо абсолютно проверена ако пътувате в крилете на сезона , т.е извън 15 юни - 1 септ. няма смисъл да ровите и резервирате в Чанак кале и по целия път и във плажа Саръмсаклъ( Айвалък ) има стотици хотелчета и не ни се случи нито веднъж да няма свободни места - във ВСИЧКИ в които питахме . Същото ни се случва и по пътя през Истанбул в няколкото градчета по средата на пътя. АБСОЛЮТНО СИГУРНО  цената която договорираме винаги е по ниска от всякакви платформи , понякога наполовина , нямам спомен да сме плащали повече от 35 Е/вечер/за двама +закуска=ВВ .
Колкото до руските туристи те са 4-5 млн. и не всички са такива и не се съмнявам , че доста бг. , румънски и други туристи са баш такива . Питайте по бг.хотелските собственици  с англичани , немци , израелци ...... на година колко халати , посуда , пепелници и кво ли не изчезват . А по автобусите на връщане  нали се сещате че ВСИЧКИ  са заредени със сандвичи и напитки от хотела.

# 460
Миналата година от Делфин Империал наши сънародници роми излязоха с безброй торби от хотела, дрънкаха бутилки, шофьора каза, че ще вземе всичко, ако има място. Явно са си взели сувенири за цялата фамилия. Не им разбирам езика, но чух  Полша и социална пенсия, заработват навън  и чакат от тук социална пенсия и очевидно добре заработват, щом можеха да си позволят 3 поколения да са в Лара. Та такова присъствие ме отказа да пътувам през изминалата година, пътувам с автобус. Тази година посетих Кипър, догодина - Тунис.

# 461
  • София
Агенцията ни ги резервира.
Иначе когато ходим до Одрин, нощувкит ги резервирам през букинг и съм много доволна. Не е било скъпо, но това зависи и от хотела, въпреки че никога не избирам скапани места.

# 462
Navy, не съжалавяй - кой знае в какъв тип стая щяха да те сложат.   
А за видеото - кой, според вас снима това видео?   От страна на хотела ли - да снемат доказателства за разследване ли, ами те лицата на туристите не се виждат?  Или от страна на туристите - да докажат, че нераглементирано им се рови в багажа?  и съответно да го пуснат в социалните медии.
И двете страни говорят на руски - после, аргумента на разследващата е много странен - може да вземеш малко, но не може да вземеш много?  Нещо не ми е ясно - кражба ли е това или не?  т.е. това престъпление ли е според турското законодателство? То ясно, че ако е кражба - наказанието за 100 лв и 1000000 лв ще е различно - но дали според по-запознати -  присвояването на тези консумативи според турското законодателство е състав на престъпление? Ако някой знае - напр.   Galactic Voyager или друг  запознат с турското право да се изкаже? 

Не коментирам въобще защо тия "неща" са в чантите на туристите?  За какво са им тия глупости не мога да знам, та си мисля, че това видео е нещо нагласено - че е някаква постановка.

Макар че приятелка туркиня ми разказваше точно за чужди туристи в хотел  в Анталия -  посудата в ресторанта - и сервитьорите ги гледали втрещени друг път не видели такова нещо и не можели да продумат и дума.
Гледали от персонала ама не можели да повярват на очите си - гледали и другите туристи - всички втрещени.

Аз бях решил да тествам един хотел и си поисках директно цена /не е 5* комплекс, а нормален хотел в града/.
Дадоха ми 55 долара на вечер и след като им казах /нарочно/, че ще буукна през Букинг, щото там е 35 /но не бързах да буквам/ и няма и 15 минути и цената в Букинг стана 55 долара ха ха ха Laughing
Не, че пипнаха нещо в Stayforlong, но мерака ми е за друг хотел...

Я вижте какво правят рашките в пятизвездочките (5*) LaughingLaughingLaughing

# 463
Миналата година имаше подобен клип пуснат във фейсбук групите на българи.Клиенти бяха на Турс клуб.По спомен бяха ги глобили от хотела 300 евро.

# 464
  • София
Такова количество козметика можеш да си набереш само от количките на камериерките, чиста кражба си е за мен.
Онези бройки и артикули, които ти ги оставят в стаята, вече са калкулирани в цената и според мен не е проблем да си  вземеш. Повече от това естествено че не е нормално.

Това лято в Пайн бийч гледах усвояване алкохол в бутилки от вода. Половинка водичка, но течността кафеничкава.

Общи условия

Активация на акаунт