На море в Турция - тема 81

• 53 716
  • 740
  •   1
Отговори
# 615

Дефинирай тормоза олинклузив.

Ох... как да го обясня, че да не се разбере погрешно.
Въпреки, че стандартите са различни и за нас в България се води "лукс", "екстра", "яко" и нищо, че самата идея "Ол инклузив" е създадена за по-бедните хора в богатите страни, както и че това, което ползваме там, тук човек не може лесно и за тези пари да си го позволи... пак има едно "усещане" за стаден тормоз. Стаден от стадо...
Дори при нас в България в заведенията за обществено хранене тип "самообслужване" има по-голямо спокойствие, ред и уважение. И сравнявам комплекси уж средно до по-високо ниво, 1000-1200 лева на човек за седмица в Октомври - без транспорта.
Еми не ми е комфортно да се храня по този начин. Нищо, че разнообразието е голямо и храната - скъпа. Постоянно някой се присяга през теб, все едно ще изтърве нещо, едно такова като на изтървано стадо ми е...  още от вратата хората вземат чиниите и почват да трупат все едно нямат странични огледала - точно сравнение.
И започнах точно с храненето, защото е най-описателно и цветущо.
Лично аз първо правя обиколка, за да знам какво и как да комбинирам и докато направя тази обиколка се виждам в чудо, все едно съм в кошара Simple Smile Без да се обиждат много хора, не съм бил толкова много в Турция като Вас, но 2-3 почивки Ол инклузив и за мен нещата дават отговор на това какво харесвам и какво не.
Но и всичко друго, освен храненето е така. Над 90% от хората са убедени, че щом са дали 4-5 хилки за стая и комплекса работи само за тях и другите 5-600 човека или не знам колко са там, те са в някоя паралелна вселена Simple Smile
Една такава надпревара, за асаньорите да се бутне преди теб, при нас в хотела бяха 6... ШЕСТ! после да не му вземеш шезлонга... отива някъде, няма го 4-5 часа, но хавлията му стои там и толкова... еснафско, елементарно някак си... И как цапат след себе си, изтървава нещо, след него детето го настъпва, размазва го... еми спри, вдигни го, не е срамно...
А и да, не си сам в този комплекс, шума, поведението, отношението... колкото по-голям е комплекса, толкова е по-зле Simple Smile
Има още много, но дребни неща, които се натрупват и са далеч от "рекламната представа" за почивка на море Simple Smile

На фона на всичко това ще кажа, че да почивам на море в Турция предпочитам 5 пъти повече спрямо България и това трябва да ви говори достатъчно, че не хейтя Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 20:30 от Navy

# 616
  • София

Дефинирай тормоза олинклузив.

Ох... как да го обясня, че да не се разбере погрешно.
Въпреки, че стандартите са различни и за нас в България се води "лукс", "екстра", "яко" и нищо, че самата идея "Ол инклузив" е създадена за по-бедните хора в богатите страни, както и че това, което ползваме там, тук човек не може лесно и за тези пари да си го позволи... пак има едно "усещане" за стаден тормоз. Стаден от стадо...
Дори при нас в България в заведенията за обществено хранене тип "самообслужване" има по-голямо спокойствие, ред и уважение. И сравнявам комплекси уж средно до по-високо ниво, 1000-1200 лева на човек за седмица в Октомври - без транспорта.
Еми не ми е комфортно да се храня по този начин. Нищо, че разнообразието е голямо и храната - скъпа. Постоянно някой се присяга през теб, все едно ще изтърве нещо, едно такова като на изтървано стадо ми е...  още от вратата хората вземат чиниите и почват да трупат все едно нямат странични огледала - точно сравнение.
И започнах точно с храненето, защото е най-описателно и цветущо.
Лично аз първо правя обиколка, за да знам какво и как да комбинирам и докато направя тази обиколка се виждам в чудо, все едно съм в кошара Simple Smile Без да се обиждат много хора, не съм бил толкова много в Турция като Вас, но 2-3 почивки Ол инклузив и за мен нещата дават отговор на това какво харесвам и какво не.
Но и всичко друго, освен храненето е така. Над 90% от хората са убедени, че щом са дали 4-5 хилки за стая и комплекса работи само за тях и другите 5-600 човека или не знам колко са там, те са в някоя паралелна вселена Simple Smile
Една такава надпревара, за асаньорите да се бутне преди теб, при нас в хотела бяха 6... ШЕСТ! после да не му вземеш шезлонга... отива някъде, няма го 4-5 часа, но хавлията му стои там и толкова... еснафско, елементарно някак си... И как цапат след себе си, изтървава нещо, след него детето го настъпва, размазва го... еми спри, вдигни го, не е срамно...
А и да, не си сам в този комплекс, шума, поведението, отношението... колкото по-голям е комплекса, толкова е по-зле Simple Smile
Има още много, но дребни неща, които се натрупват и са далеч от "рекламната представа" за почивка на море Simple Smile

На фона на всичко това ще кажа, че да почивам на море в Турция предпочитам 5 пъти повече спрямо България и това трябва да ви говори достатъчно, че не хейтя Simple Smile
Нави, много отдавна се чудя защо като не познаваш нещо или почти нищо не знаеш от и за него, така стоически и  със самочувствие се опитваш да ни го обясняваш. И почваш да редиш глупост след глупост . Стигнах само до втория абзац,  преброих три в три твърдения и спрях, приятелю. Няма смисъл да си губя времето. Само за третата ще отбележа, че дори и в нисък летен сезон, тоест до към края на май и след 20-25 октомври СРЕДНИЯТ клас хотели за морска почивка в Турция започват от 250евро на стая на вечер за 2 или 2+1. тоест 7 нощувки по 250 са 1750евро или 3500 лв. А не както ти си ги натаманил почти двойно по малко.

# 617
  • Пловдив
Кой каквото иска да прави и да си пише ,но за семейства с деца all inclusive е най доброто.Храна навсякъде и не е съм видяла никъде да се чака за храна повече от 5 мин дори и хотела да е пълен.А и за къде да бързаш нали си на почивка?

# 618
На нас тази година ни се случи нещо за мен странно, но искам да чуя и от някой друг мнение обичайно ли е или не. Бяхме в Утопия Уорлд, като 98% от останалите гости бяха руснаци. На 2 пъти се случи да направят забележка на някой от нашата маса, че пуши в ресторантът, при положение, че абсолютно всеки път си сядахме в зоната за пушене, която беше много по-малка от другата зона. И двата пъти беше от руснаци и то доста назидателно, все едно правим нещо абсолютно неуместно в забранено за него място.
Втория път се опитах да отговоря по някакъв начин, че все пак сме седнали в зона, където е позволено, но отсреща стена.
Случвало ли ви се е и как бихте реагирали, понеже на нас лично ни стана доста неприятно и двата пъти.

# 619
Нави, много отдавна се чудя защо като не познаваш нещо или почти нищо не знаеш ...

Първо... няма как да е отдавна, щото пиша тук от няма и три месеца Simple Smile
Второ... не е нужно да знаеш много, за да имаш впечатления и най-важното - мнение... Нито обиждам някой, нито налагам мнение, нито лъжа някой за нещо Simple Smile
И трето и последно, щото явно тук по принцип се е свикнало да се говори в една тоналност и ... абе бе-ге-мама, какво да го мисля Simple Smile тааааа... за ниският клас Хайдарпаша, дето е по-назад в списъка на Емералд явно разбирането е такова тук Simple Smile Окей... няма значение колко пари даваш, важното е накрая колко доволен оставаш Simple Smile

Това е то... бе-ге-мама Satisfied
Бъдете здрави Simple Smile

# 620
  • Пловдив
Navy, Аз така и не разбрах в кои хотели си почивал?

# 621
Здравейте, следя последните две теми и обмислям първото море в Турция. Ще пътуваме двама възрастни и дете на 3г, като мисля да букна само хотелско настаняване този месец. Ще помоля за мнение за хотел Club Tuana Fethiye , защото не успях да открия във форума и бих се радвала на препоръка кой хотел да избера като съм ограничила избора до 5 , които имаха най-високи оценки в гугъл и влизат в бюджета ни от 1200евро за 7 нощувки 2+1 началото на юни. Най-важно ми е да има хубава храна,напитки и забавления за малки деца.

1.Hotel Turan Prince - Джолакли
2.Haydarpasha Palace - Алания
3.Lonicera Resort & Spa - Тюрклер
4.Club Tuana Fethiye - Фетхие
5.VONRESORT Golden Coast - Манавгат
И какво мислите за Eftalia Ocean Hotel - Тюрклер сравнено с другите - 300-400евро по-евтин е. Бих се радвала и на друго предложение за хотел, което се вмества в бюджета. Благодаря предварително!

# 622
  • Варна
Върти ми се дали и една октомврийски Турция да не запазя и попаднах на агенция Tripello.
Оказа се, че имат по-добри цени за собствен транспорт от Версо, които до момента ми изкарваха най-добра.
За пакетните не съм сравнявала още.
Пътували ли сте с тях? Мнения?

# 623
На нас тази година ни се случи нещо за мен странно, но искам да чуя и от някой друг мнение обичайно ли е или не. Бяхме в Утопия Уорлд, като 98% от останалите гости бяха руснаци. На 2 пъти се случи да направят забележка на някой от нашата маса, че пуши в ресторантът, при положение, че абсолютно всеки път си сядахме в зоната за пушене, която беше много по-малка от другата зона. И двата пъти беше от руснаци и то доста назидателно, все едно правим нещо абсолютно неуместно в забранено за него място.
Втория път се опитах да отговоря по някакъв начин, че все пак сме седнали в зона, където е позволено, но отсреща стена.
Случвало ли ви се е и как бихте реагирали, понеже на нас лично ни стана доста неприятно и двата пъти.
Ужасно, толкова много руснаци,как ги търпите.В нашият хотел бяха към 10-15 и им показвахме среден пръст , образно казано,никой не им търпеше капризите,дори персонала!

# 624
Върти ми се дали и една октомврийски Турция да не запазя и попаднах на агенция Tripello.
Оказа се, че имат по-добри цени за собствен транспорт от Версо, които до момента ми изкарваха най-добра.
За пакетните не съм сравнявала още.
Пътували ли сте с тях? Мнения?

С Tripello не съм пътувала, но ако искаш погледни сайта на Касиа тур. От 2016г. за Турция резервирам само  чрез тях и цените са им по-ниски от на други агенции.
Сега погледнах в сайта на Версо и виждам, че за два от резортите, за който направих резервация за 2024 г. цените са по-високи.

# 625
Сигурна ли сте, че е имало зона за пушачи въобще?  Мисля, че забраняват тютюнопушенето дори в откритите части на ресторантите. Не знам правилата на този хотел, но знам, че в това общество отношението към тютюнопушенето не същото като в България.
А за руснаците - като ги слушах миналата година, останах с впечатление, едва ли не че отделят доста време от живота си за почивки в Анталия, та може да са поприхванали местното отношение на обществено заклеймяване на пушенето/пушачите.
Скрит текст:
Ще кажете - и в България е забранено - но няма нищо общо с това, което видях в Турция. 
Не само, че не се продават цигари/алкохоли в близости до училища и не знам още какви обществени сгради - но - в компания на турци разбрах, че е голямо провинение да те хванат на обществено място с цигара - коментираха някакъв известен, който бил сринат със земята от медиите поради това си провинение.

# 626
Два пъти са се опитали да ми правят забележка за цигари. Първия път миналата година на басейна на хотела. Имаше си пепелници на масичката до шезлонга, пуша си. Някаква русская пристигна, метна хавлиите до нас и взе да си бърчи носа и да ми показва с жестове да не пуша че и мирише.  Не я отразих изобщо, но жена ми също с жест и показа свободните шезлонги наоколо и образно и намекна да се разкара.
 Втория път беше тази година в ресторанта. Седнали сме  на тераса, има си пепелници. Сам съм на масата пия си, пуша си. Жената и приятелите ръчкат из ресторанта. Наближава един и ми вика "Excuse me mister". Поглеждам го, мисля че ще иска нещо. Искаше, да спра да пуша защото седнали зад гърба ми и им миришело. 6 членно семейство русские от три поколения, този който ми прави забележка беше от ссср-кото. Спокойно му казах да се разкара и че  тук е "smoking area". Дойдоха жената с приятелите, всички запалихме напук и нарочно на висок глас обсъдихме наглостта на русские да искат всичко да става както те желаят. Дума не обелиха повече.
 Че аз ако не мога да пуша на басейна, плажа и тераса в ресторанта няма и да стъпя в Турция. Да  пия Raki без цигара, абсурд Simple Smile

ПП От два месеца не пуша, но ако отидем догодина специално заради русские пак ще ги почна.

Цитат на: Prinx
Мисля, че забраняват тютюнопушенето дори в откритите части на ресторантите. Не знам правилата на този хотел, но знам, че в това общество отношението към тютюнопушенето не същото като в България.

Нещо сте се объркала. Пушат си Турците като нас. Следващия път като отидете просто се загледайте по земята извън хотелите, фасове има навсякъде. Последния път ходихме с колата, обикаляхме, спирахме и наблюденията ми са че нещата са точно като при нас.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 05:34 от ESPACE

# 627
  • София
Където сме ходили винаги е имало smoking area, отдалеч се познава по българската реч.
Prinx, да не бъркаш пушенето с пиене на алкохол? Там има големи рестрикции, като престъпници малко с едни черни торби и да не се вижда какво носиш, но не в Анталия разбира се.

За руснаците и аз си имам мнение, ако са мнозинство се усещат неприятно.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 11:42 от Нелка*

# 628
Сигурна съм, че си беше зона за пушене, защото представлява една малка част от терасата на ресторанта и на всяка маса има пепелник. В останалата част имаше указателни табели, че не се пуши.
Възрастни бяха и двата пъти господата, и забележката беше на руски със ставане от тяхната и заплашително заставане до нашата маса. При което всички останахме леко втрещени.
Не казвам, че всички са едни и същи, но навсякъде по света, където съм срещнала братушките, все едно такова неприятно усещане са ми оставяли.
Следващата година май няма да има толкова в хотела, който сме избрали. Поне като гледам във фб страниците, предимно немски контингент има. За Камелиите става въпрос.

# 629
  • София
Сигурна съм, че си беше зона за пушене, защото представлява една малка част от терасата на ресторанта и на всяка маса има пепелник. В останалата част имаше указателни табели, че не се пуши.
Възрастни бяха и двата пъти господата, и забележката беше на руски със ставане от тяхната и заплашително заставане до нашата маса. При което всички останахме леко втрещени.
Не казвам, че всички са едни и същи, но навсякъде по света, където съм срещнала братушките, все едно такова неприятно усещане са ми оставяли.
Следващата година май няма да има толкова в хотела, който сме избрали. Поне като гледам във фб страниците, предимно немски контингент има. За Камелиите става въпрос.

В Селин на терасата си има даже пепелници, жената там си пушеше тая година, никой освен мен не е мърморил. Не мога да я понасям с тия цигари.

Общи условия

Активация на акаунт