На море в Турция - тема 81

• 53 776
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Ооо руснаците си мислят, че те са най великите на света /а може и да са Grinning /. ММ е пушач и при нас се е случвало точно руснаци да ни правят забележки за цигарите в зони ЗА ПУШАЧИ. Но ММ хич не им мълчи, като им е неприятно, да ходят там, където не се пуши. Съобразявал се  е само, ако наоколо има бебе в количка или спящо дете.

# 631
Следващата година май няма да има толкова в хотела, който сме избрали. Поне като гледам във фб страниците, предимно немски контингент има. За Камелиите става въпрос.

В Селин на терасата си има даже пепелници, жената там си пушеше тая година, никой освен мен не е мърморил. Не мога да я понасям с тия цигари.

Баш в Камелия на басейна ми бръчкаше нос онази. Иначе на Кклуб ресторанта има голяма тераса и на цялата се пуши Simple Smile
 Аз съм чувал и за много случаи в България, когато русские се оплакват и за пушене на терасата и те са на горния етаж. Имаме апартаменти на морето но на мен тук никога не ми се е случвало някой да има късмета да ми прави забележка. Обаче преди година баджанака ми разказва, как на басейна в комплекса някаква русская му казала да не пуши с довода, че това било публично място и на  такива места при тях не се пушело. Обаче той си е зевзек и съвсем сериозно и обяснил, че тук в ЕС  има демокрация, не като в россия. Оная го гледала като гръмната. Simple Smile

# 632
  • Пловдив
В цял свят пушенето не се толерира.Само в България се има за голяма гордост.И се сърдят някои като им направят забележка!!!!

# 633
Съгласна съм, аз също не съм пушач. Но не може да си се съобразил с условията за това може ли или не може, да си седнал там където е позволено, а то е една доста малка обособена част и пак да ти се прави забележка. И тези не бяха с малки деца, имаше си достатъчно свободни маси в зоната,  в която не се пуши, така че просто не разбирам какъв е проблемът. Когато аз съм в компания с други непушачи и отидем на заведение тук, примерно, ами няма да се забутаме при пушещи наоколо хора и да им правим забележка още повече.

# 634
  • Sofia
Е, те руснаците си се имат за нещо по-по-най, "каймака на каймака" и т.н. На какво основание и те не знаят, но  претенциите им са до небесата и всички са им длъжни. И на мен не ми е приятно децата им, които са оставени на самотек да се блъскат в мен тичайки като отвързани, но не съм тръгнала да им правя забележка, че отрочетата им са невъзпитани. Малко повече толерантност никога не е излишна, а като не им изнася, да си стоят у тях, и море си имат, и нали при тях всичко е прекрасно.

# 635
  • София
Аз тази година за първи път имах “конфликт” за шезлонг в Gural- бяха възрастни германци, ужасно нагли, охраната каза че вече и е омръзнало от тях. Даже в Тикток е пълно с клипчета за германци, които сами иронизират наглостта на сънародниците си. Та, нахалството няма националност.

# 636
В цял свят пушенето не се толерира.Само в България се има за голяма гордост.И се сърдят някои като им направят забележка!!!!

Права сте, така е, не се толерира.  И изобщо не съм горд, че съм пушач.  И никога няма да се разсърдя на забележка ако пуша на забранено място.
 Обааче, ако пуша на разрешено и някой почне да ми се прави на страдалец, хич не си мълча.

# 637
Абе света се и3п@6@я@сти...
Толерират се такива мизерии и поведения... а това типично мъжкото от времето на Marlboro рекламите гледат да ни го вземат...
Преди нямаше филм без цигара и мъж на място...

Не го казвам като пушач, не съм Simple Smile Паля през ден-два за кеф и в компания...

А угарки в Турция най-много виждам около комплексите. В градчетата е чисто Simple Smile Поне в Алания си е слънце... дори на плажа Simple Smile

В по-големите не съм ходил, ама и не ме интересува...

# 638
На нас тази година ни се случи нещо за мен странно, но искам да чуя и от някой друг мнение обичайно ли е или не. Бяхме в Утопия Уорлд, като 98% от останалите гости бяха руснаци. На 2 пъти се случи да направят забележка на някой от нашата маса, че пуши в ресторантът, при положение, че абсолютно всеки път си сядахме в зоната за пушене, която беше много по-малка от другата зона. И двата пъти беше от руснаци и то доста назидателно, все едно правим нещо абсолютно неуместно в забранено за него място.
Втория път се опитах да отговоря по някакъв начин, че все пак сме седнали в зона, където е позволено, но отсреща стена.
Случвало ли ви се е и как бихте реагирали, понеже на нас лично ни стана доста неприятно и двата пъти.
На мен цигареният дим адски ми пречи и ми е много неприятен, дори ако се пуши на открито, дори през 2 маси примерно, затова ако цигарата ми дими в лицето, също ще направя забележка.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 19:44 от valya_bl

# 639
Валя, не би седнала в зоната, която е за НЕпушачи и представлява поне 2/3 от площта на цялата тераса, а би се завряла там, където виждаш, че е позволено и ще правиш забележки на хората?
Явно моето възпитание и разбиране за нещата е друго. 😃

# 640
Валя, не би седнала в зоната, която е за НЕпушачи и представлява поне 2/3 от площта на цялата тераса, а би се завряла там, където виждаш, че е позволено и ще правиш забележки на хората?
Явно моето възпитание и разбиране за нещата е друго. 😃
Обикновено се пуши на баровете около басейна и въобще на открито. Не мислете, че щом е открито, това не пречи на някого. Например сядаме   на маса, на съседната маса вече си има седящи, които не пушат ,  но  след като вече сме седнали, те запалват- дим от 4 цигари директно идва при нас. Трябва ли да станем и да се преместим? НО го правим , винаги ние се местим , защото ако направим забележка, получавам враждебно отношеие.

# 641
Смея да твърдя, че съм толерантна и възпитана, но да ми правят забележка,  че пуша на място, предвидено за пушачи, че да се чувствам и неудобно от това, е, няма да стане!☺️ Лично аз бих ги упътила към частта за непушачи.

# 642
На мен цигареният дим адски ми пречи и ми е много неприятен, дори ако се пуши на открито, дори през 2 маси примерно, затова ако цигарата ми дими в лицето, също ще направя забележка.

Вижте, аз ви разбирам напълно и ви съчувствам но не мога да ви помогна. И ако дойдете да ми правите забележка срещата ни няма да завърши с усмивки. Защото аз пуша в "зоната за пушачи" и възприемам вашата забележка като нагло нахлуване в личното ми пространство, като опит за ограничаване на правата ми.  Ако сте толкова чувствителни защо не изберете хотел в който не се пуши? Там гарантирано няма да се срещнем. защото аз пък няма да резервирам такъв хотел. Ето колко е просто.

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 21:29 от ESPACE

# 643
Тук ми се присмиваха,че не може да се намери информация за хотелите в които има зона за пушачи във ресторанта на открито.Но си е така,преглеждала съм стотици снимки от някои хотел, който съм харесвала ,за да намеря това което ме интересува.Ние искаме да има място ,на което също да се наслаждаваме на почивката си,без проблеми.Защото сме попадали в хотели с рестрикции за пушачи и никак не е приятно, особено като си дал камара пари. Тук е мястото на туроператорите,но се убедих, че не може да се разчита на тях,не им пука. Затова като открих най после веригата хотели, които ми пасват на изискванията,резервирах пак,без значение от цената.

# 644
Бихте ли споделили, коя е тази верига, защото нито аз искам да причинявам дискомфорт на някого, но не искам и там, където е разрешено, да се чувствам като виновна ученичка, че съм на място, където е посочено "за пушачи", но кой видял, видял.

Тази година бяхме в Pine beach, не съм писала коментар, защото като цяло всичко беше ОК, малко надценен, но не ние определяме ценовата политика на хотела. В ресторанта, на терасата, има малка зона за пушачи, от която 2/3 беше пълна с непушачи, предполагам, че или не са видяли знака, или им е било безразлично, никой не ни е правил забележка /то и ресторанта не беше пълен на 100/, ама за нас е от значение - искам си мястото за пушачи да е само за такива. На плажа, в снек бара, независимо, че е на открито, пушенето беше забранено. Забранено, забранено, спазвахме го /за храната там - всеки ден много вкусна риба/. На плажа - доста голяма часта определена за пушачи, не беше много пълна, но то и плажът не беше чак толкова много /мисля, че бяхме от 11 или 13 юни/.

Преди 3 г. бяхме в Конкорд - бяхме доволни от всичко, специално гледах за хотел с тераса, и да, имаше, но с покрив, който се отваряше и затваряше и пушенето не беше разрешено. Ами чувствах се като на "стол" - избираш нещо за хапване, пиеш чаша вино и след това на терасата на лоби бара. Не знам сега как е, но по принцип, хубаво, лошо, правилно, неправилно, плащаш една немалка сума, за да си почиваш без да си променяш навиците. Хубаво е да има правила, но и релевантна информация.

Общи условия

Активация на акаунт