Дългото чакане след трансфер – тема 108

• 46 790
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, момичета! Предстои ми трансфер тези дни, аз съм на ЕЦ. Имам 2 замразени ембриона и идеята е сега ако извадим читава яйцеклетка да направим на 5 ден свеж + замразен трансфер. Някой правил ли е такъв смесен трансфер и това добра идея ли е? Ще съм ви благодарна да споделите мнение, тъй като чета, че за зет по принцип има някаква  специална подготовка и не знам как стоят нещата.

# 511
  • гр. София
Момичета, как ви минават дните до теста?
Аз днес съм 2ри ден след ЗЕТ и доста време прекарах навън и вкъщи да правя разни неща, не мога да лежа внимавам да не се натоварвам.

И аз не лежа. Grinning
Или домакинствам вкъщи или разходки навън, имах и малко пътуване за 3 дни и срещи с роднини и приятели.

galetosweet, 30 трансфера? Това не съм си представяла, че е възможно. Open Mouth
В България ли се случва това?

# 512
Уау…
Смесен трансфер 😳
Признавам, че за първи път чувам подобно нещо!
Къде се случва тази иновация, ако не е тайна? Наистина е много невероятно!

Здравейте, момичета! Предстои ми трансфер тези дни, аз съм на ЕЦ. Имам 2 замразени ембриона и идеята е сега ако извадим читава яйцеклетка да направим на 5 ден свеж + замразен трансфер. Някой правил ли е такъв смесен трансфер и това добра идея ли е? Ще съм ви благодарна да споделите мнение, тъй като чета, че за зет по принцип има някаква  специална подготовка и не знам как стоят нещата.

Галето, аз не бих добавила нищо на своя глава в лечението си! Ако се съмняваш в преценката на лекаря, съветвам те да го смениш, но така ми се вижда безотговорно към теб самата .
Аз след трансфера бях само на Прогестан 200 сутрин и вечер. Нищо повече и нещата се случиха. Ако вярваш на лекаря си не се тревожи и не добавяй нищо на своя глава 🙏 Вижда ми се опасно ❤

Аз съм на пролутекс 2х1, утрогестан 2х2 ,естрофем 3х2 и дуфастон 3х1
Това са страшно много неща. А и следвали ли сте прогестерона преди трансфер. Моят беше 30.68 доктора каза че е супер и не ми включи друго. Чудя се дали да не започна утрогестан и циклогест или дуфастон на своя глава. С мойте почти 30 броя трансфери винаги съм била на тях. Но не съм имала пролутекс до сега.

# 513
Аз съм в Надежда:)

# 514
Стана ми любопитно и се порових. Почти нищо не открих освен отговор на въпроса “Прави ли се смесен трансфер” на което отговора е “Много рядко при определени обстоятелства” !
Стискам палци, момиче! Това не е в компетенциите ми.. ❤

# 515
Всъщност има доста информация на английски по темата и едно от твърденията е, че доставя най-доброто от “двата свята” - свежия и предпочитания в последно време замразен трансфер.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6186277/

Шансовете изглежда са по-високи, но и техниката ми звучи да изисква повече експертиза. Успех! Според мен шансовете са на твоя страна!

# 516
Всъщност има доста информация на английски по темата и едно от твърденията е, че доставя най-доброто от “двата свята” - свежия и предпочитания в последно време замразен трансфер.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6186277/

Шансовете изглежда са по-високи, но и техниката ми звучи да изисква повече експертиза. Успех! Според мен шансовете са на твоя страна!

Много благодаря❤ В Надежда го практикуват вече близо 10 години, така че се надявам да имат опит, ще се преместя в темата скоро при чакащите след трансфер, така че ще ви информирам:)

# 517
  • гр. София
Чувствителни гърди и леки болки/спазми са нормални, почти всяка от нас ги има. Остри, режещи болки не би трябвало да има, но може пък да няма общо с трансфера и друга да е била причината.

Между другото, аз пък вече за втори път сънувам отрицателни тестове и на сутринта се будя тъжна. На някоя от вас случвало ли се е?

# 518
Me, аз бях така около самия трансфер. Сънувах, че не се е получило, че отивам и не ме вземат за процедура, че имам болки и ще ми идва…
Ние останахме в Истанбул 5 дни около трансфера и в 5тте се будех тъжна и през цялото време ми се плачеше.
Мисля, че е от напрежение ❤
Често пъти не си даваме сметка колко ни е трудно за пореден път да се надяваме. Прегръщам те и ти пращам сила❤
Искам да те успокоя, че при мен въпреки отчаянието нещата се получиха и сега съм в 7гс.
Мога да ти препоръчам да си вземеш едно тефтерче и просто да му споделяш всичко, което чувстваш. Много е освобождаващо!
❤❤❤

Чувствителни гърди и леки болки/спазми са нормални, почти всяка от нас ги има. Остри, режещи болки не би трябвало да има, но може пък да няма общо с трансфера и друга да е била причината.

Между другото, аз пък вече за втори път сънувам отрицателни тестове и на сутринта се будя тъжна. На някоя от вас случвало ли се е?

# 519
И аз сънувах много кошмари след трансфера. Само че мене ме гонеха да ме убиват. Joy
Мисля че си беше от хормоните.

# 520
Аз през цялата бременност сънувах невероятно цветни сънища, абсолютно всяка нощ без изключение. Спряха почти веднага след раждане и проучих, че е от хормоните и най-вече от високия прогестерон.

# 521
Дори не сънувам нищо…
Имам леки спазми, болки още от преди трансфера и кръста ме приболява за секунди.
Гърдите ми не са мръднали, аз сравнявам с предния път и горе долу ми се припокриват нещата. Стискам палци на всички 🍀🍀🍀🍀

# 522
  • гр. София
Явно сънищата са нещо нормално значи.
То този прогестерон какви ли странични ефекти няма, сънищата са най-малкото. Grinning
veni_ina, много ти благодаря, много си мила! Heart При теб всичко да е наред до финал и да гушкаш здраво бебе! Innocent

# 523
Благодаря, Me ❤

За прогестерона - опита ми сочи, че различните продукти влияят различно и много зависи какъв точно ти е прогестерона. Аз сега съм само на Прогестан 200 - сутрин и вечер и това е първия път, в който се чувствам съвсем нормално. И ММ му прави впечатление, че съм спокойна и не му ръмжа с повод и без повод, както е било 😃
Успех, момичета, моля се за всяка от вас 🙏❤

Явно сънищата са нещо нормално значи.
То този прогестерон какви ли странични ефекти няма, сънищата са най-малкото. Grinning
veni_ina, много ти благодаря, много си мила! Heart При теб всичко да е наред до финал и да гушкаш здраво бебе! Innocent

# 524
Me, myself & I, кога е твоя тест? Имам чувството, че от доста време чакаме хубавите новини от теб.
Стискам палци за много положителни резултати на всички!

Общи условия

Активация на акаунт