Отговори
# 105
Дали връщат Юсуфи , за да помогне на Сейро да разкрият Пелин.. все пак той знаеше за част от номерата й в началото.Даже й помагаше.

# 106
ИФакат веднага усети Кая.Неморалното надуши аморалното-като краставите кучета.Но най-странно ми беше на масата,когато Ферит много ясно даде да се разбере,че Кая се бърка в живота на семейството му защо Халис ага не реагира?Очаквах да направи забележка на Кая,защото той премина границата.Реакция обаче липсваше!?!И не разбрах защо

# 107
Продължавам с 39-ти еп.

# 108
Охх немога с тия клипчета 😁
Феро иска бебе, ама той самия още е бебе хаха
https://vm.tiktok.com/ZGJwEwe37/

Значии да очакваме и Тарък да се завърне??? По-логичното решение е това... Юсуф какво ще прави като се върне? В миналия сезон беше като статист... в този ще му дадът 5 реплики сигурно..

Иначе има снимки в имението...
Честно казано ми писна от всички спойлери и клипчета дето излизат... аз не знам какво се случва с 42еп още.. то се навъдиха сумати и спойлери...

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 23:55 от Kirilovaa98

# 109
Аз пък искам прислужничката на Пело да се върне и разкаже всичко за момичето в леглото при Ферит в първи епизод.

# 110

Юсуфи не ми пречи никак аз харесвам Умут симпатичен ми е всички харесвам без някой индивиди в това дизи.Но между харесване и обич има разлика мисля Simple Smile

# 111
Който и да се върне, не виждам с какво ще помогне, каквото и да каже. Ферит знае за машинациите на Пелин, знае за заверата Пело-Зеро-Ифакат, знае и за Зеро-Кязъм. Това не променя факта, че Пелин е бременна. Дали наистина и от кого, това са вече подробности.

# 112
Юсуф пък отдавна не е проблем за тях. И да го върнат, кел файда. Той може да се намеси между Орхан и Диджле.
100 % не е от Ферит бебето. Чак се чудя как може да са толкова нагли да му преписват чуждо дете 🤢

# 113
Хора още не мога да повярвам колко зле са новите сценаристи.  Толкова ограничени във възможностите и въображението си,че опряха до фалшива бременност Joy
Както са започнали може да върнат целия каст от гост актьори- Ефе, Тарък,  Сертер,Дефне... Joy

# 114
За съжаление цялата работа ми намирисва на сценарна немощ и вече не съм сигурна, че могат да излязат от тази ситуация. Конят ни е в ряката от началото на втори сезон и спасителните сламки, които ще хвърлят, не вярвам да го измъкнат от там.
Когато нямаш ясна идея и дългосрочна концепция за историята си личи и никога не е приятно за гледане.
Струва ми се, че и феновете имаме голям принос за този срив. Екипа трудно ни угажда. Все сме недоволни, все нещо искаме или не искаме да присъства в епизодите, много сме гласовити, създаваме си собствена представа за сценария и натискаме ли натискаме да се случи Grinning. Понякога имам усещането, че авторите се превърнаха в заложници, за които е важно да оцелеят и днес, пък за утре- утре ще мислят...

Винаги съм била против СейФер да се превръщат в център на вселената. Не, че не ги харесвам, не че не ги обожавам, но за мен това неминуемо ще доведе до изчерпване и досада в даден момент. Останалите герои се ползват за малко, епизодично, по предназначение и после се захвърлят- тънат в забрава, докато отново не са необходими за действията около СейФер. 
Колкото и да го харесвам, точно Гюнгер наложи този модел, повлиян от сензацията, в която се превърнаха СейФер. Много разчитах, че новите сценаристи ще работят върху това, но не се получава за сега. Даже става по- зле.
Защото:
Въпреки всичко в първи сезон, макар и оскъдно, присъствието на повечето от останалите герои беше ярко и запомнящо се.
Оревах света за един Фуат, който имаше 20 реплики, докато присъстваше, 10, от които бяха в последния му епизод Smirk Но, успях да го почувствам. Имаше малко, но доста силни сцени с него, които изградиха образа му, такъв какъвто е.

Гюлгюн винаги е била безгласна, никога- нищо не зависеше от нея, но как ме трогваше в своята драма! Особено, когато загуби Фуат. Разговорите й с Ферит, Сейран, дори с Пелин бяха доста съдържателни и трогателни на моменти. Сега, дори и това липсва при нея...
Как, пък не дадоха поне един разговор между нея и Асуман, да споделят болката си, да се подкрепят... Ферит, ту напуска имението, ту се връща в него- Гюлгюн мълчи! Наистина ли Гюлгюн няма какво да каже на Сейран?! Държат се като непознати!
Защо ни лишиха от това? Не разбирам... Обаче, задължително трябваше да видим смяната на имиджа й Thinking

Присъствието на Халис ага винаги ми е действало респектиращо, нищо че съм му насъбрала.
Когато повикаше Сейран или Ферит в кабинета си, очаквах разговора с огромен интерес. Повечето пъти бяха удоволствие за очите и ушите ми. Освен сурово отношение, видях и доста разбиране от негова страна, към младостта им, неопитността... Мисля си, че виждаше любовта им, опитите им да се прикриват и защитават един друг, виждаше разочарованието им един от друг, решителността им, когато я демонстрираха... Мисля, че им се доверяваше повече от всички...
Колкото и да не е прав в дадени моменти, присъствието му имаше тежест в моите очи, което сега липсва.
И този образ доста олекна до пълно изчерпване в новия сценарии, което за мен е истинска загуба.

Орхан, може да не е най- добрия пример за син, нито за баща, нито за ръководител, но аз харесвах вътрешните му драми, такива каквито си бяха. За мен беше много по- трогателно да го виждам да се бори със себе си и натискът, който му се оказваше, отколкото да го гледам как се предава на пороците си и се влачи след Диджле. Тази интрига не ми носи, никаква емоция.
Дано е временно...

С други думи, останалите герои извън СейФер, с макар и оскъдно в повечето случай присъствие, без задълбаване  в личните им истории, и кой знае какво наблягане на образите им, ни се рисуваха ярко и впечатляващо, което допринасяше за цялостната картина, добавяше допълнителна драма и вълнение към действието.

Не можеш да добавиш тежест на историята с леки образи. Едни СейФер не стигат, посредствеността около тях неминуемо ще ги засегне.
Разкажете ми повече за Кая. Покажете ми що за човек е. Не е задължително да го правите лош, ние отдавна сме надраснали приказките, в които имаше само добри и само лоши. Гледат ни се сложни образи, многопластови.
Покажете повече от Асуман, напишете й някаква история за Бога!
Суна- време е да спре да бъде сестрата на Сейран. Нека тръгне по свой път.
Престанете да променяте характери, както ви е угодно за момента. Не губете смисъл и логика. Не губете естественост.
Досега не се справяте добре с образите, с които разполагате, защо вкарвате още? Ще успеете ли да жонглирате успешно с всички тях, когато ви е трудно с по- малко?

И, Пелин ще я употребят за моментна драма и ще я изхвърлят, не че ми пука за нея. За мен тя е аут, много преди реално да бъде Smile, но роптая срещу тактиката, която изглежда, че остава същата. И, ако Гюнгер с прекрасните си образи компенсираше сценарните недостатъци, то не съм сигурна, че новите могат.

Все пак надеждата умира последна Smirk

В първият си пост в темата забравих да благодаря за нея Simple Smile Диди Hug

# 115
За съжаление цялата работа ми намирисва на сценарна немощ и вече не съм сигурна, че могат да излязат от тази ситуация. Конят ни е в ряката от началото на втори сезон и спасителните сламки, които ще хвърлят, не вярвам да го измъкнат от там.
Когато нямаш ясна идея и дългосрочна концепция за историята си личи и никога не е приятно за гледане.
Струва ми се, че и феновете имаме голям принос за този срив. Екипа трудно ни угажда. Все сме недоволни, все нещо искаме или не искаме да присъства в епизодите, много сме гласовити, създаваме си собствена представа за сценария и натискаме ли натискаме да се случи Grinning. Понякога имам усещането, че авторите се превърнаха в заложници, за които е важно да оцелеят и днес, пък за утре- утре ще мислят...

Винаги съм била против СейФер да се превръщат в център на вселената. Не, че не ги харесвам, не че не ги обожавам, но за мен това неминуемо ще доведе до изчерпване и досада в даден момент. Останалите герои се ползват за малко, епизодично, по предназначение и после се захвърлят- тънат в забрава, докато отново не са необходими за действията около СейФер.  
Колкото и да го харесвам, точно Гюнгер наложи този модел, повлиян от сензацията, в която се превърнаха СейФер. Много разчитах, че новите сценаристи ще работят върху това, но не се получава за сега. Даже става по- зле.
Защото:
Въпреки всичко в първи сезон, макар и оскъдно, присъствието на повечето от останалите герои беше ярко и запомнящо се.
Оревах света за един Фуат, който имаше 20 реплики, докато присъстваше, 10, от които бяха в последния му епизод Smirk Но, успях да го почувствам. Имаше малко, но доста силни сцени с него, които изградиха образа му, такъв какъвто е.

Гюлгюн винаги е била безгласна, никога- нищо не зависеше от нея, но как ме трогваше в своята драма! Особено, когато загуби Фуат. Разговорите й с Ферит, Сейран, дори с Пелин бяха доста съдържателни и трогателни на моменти. Сега, дори и това липсва при нея...
Как, пък не дадоха поне един разговор между нея и Асуман, да споделят болката си, да се подкрепят... Ферит, ту напуска имението, ту се връща в него- Гюлгюн мълчи! Наистина ли Гюлгюн няма какво да каже на Сейран?! Държат се като непознати!
Защо ни лишиха от това? Не разбирам... Обаче, задължително трябваше да видим смяната на имиджа й Thinking

Присъствието на Халис ага винаги ми е действало респектиращо, нищо че съм му насъбрала.
Когато повикаше Сейран или Ферит в кабинета си, очаквах разговора с огромен интерес. Повечето пъти бяха удоволствие за очите и ушите ми. Освен сурово отношение, видях и доста разбиране от негова страна, към младостта им, неопитността... Мисля си, че виждаше любовта им, опитите им да се прикриват и защитават един друг, виждаше разочарованието им един от друг, решителността им, когато я демонстрираха... Мисля, че им се доверяваше повече от всички...
Колкото и да не е прав в дадени моменти, присъствието му имаше тежест в моите очи, което сега липсва.
И този образ доста олекна до пълно изчерпване в новия сценарии, което за мен е истинска загуба.

Орхан, може да не е най- добрия пример за син, нито за баща, нито за ръководител, но аз харесвах вътрешните му драми, такива каквито си бяха. За мен беше много по- трогателно да го виждам да се бори със себе си и натискът, който му се оказваше, отколкото да го гледам как се предава на пороците си и се влачи след Диджле. Тази интрига не ми носи, никаква емоция.
Дано е временно...

С други думи, останалите герои извън СейФер, с макар и оскъдно в повечето случай присъствие, без задълбаване  в личните им истории, и кой знае какво наблягане на образите им, ни се рисуваха ярко и впечатляващо, което допринасяше за цялостната картина, добавяше допълнителна драма и вълнение към действието.

Не можеш да добавиш тежест на историята с леки образи. Едни СейФер не стигат, посредствеността около тях неминуемо ще ги засегне.
Разкажете ми повече за Кая. Покажете ми що за човек е. Не е задължително да го правите лош, ние отдавна сме надраснали приказките, в които имаше само добри и само лоши. Гледат ни се сложни образи, многопластови.
Покажете повече от Асуман, напишете й някаква история за Бога!
Суна- време е да спре да бъде сестрата на Сейран. Нека тръгне по свой път.
Престанете да променяте характери, както ви е угодно за момента. Не губете смисъл и логика. Не губете естественост.
Досега не се справяте добре с образите, с които разполагате, защо вкарвате още? Ще успеете ли да жонглирате успешно с всички тях, когато ви е трудно с по- малко?

И, Пелин ще я употребят за моментна драма и ще я изхвърлят, не че ми пука за нея. За мен тя е аут, много преди реално да бъде Smile, но роптая срещу тактиката, която изглежда, че остава същата. И, ако Гюнгер с прекрасните си образи компенсираше сценарните недостатъци, то не съм сигурна, че новите могат.

Все пак надеждата умира последна Smirk

В първият си пост в темата забравих да благодаря за нея Simple Smile Диди Hug

Написано с такава яснота и кратък, но обстоен анализ на героите. Адмирации!

# 116
Juliya, прекрасен анализ😎

# 117
Аз нямам против да гледам 1ч СейФер и 1 ч другите герои.Съгласна съм с теб скъпа Джули толкова хубаво си го написала.Единственото което може да ги спаси е да отпратят Лейля.Впрочем ми направи впечатление,че Лейля е последвала сценаристката Айше Кутлу Йонер която писа Вратата и последния сериал на Бурджу Й.

Аз все повече мисля,че бебето е на Ферит само ,че пак казвам не говорим за Седат от Момичето на прозореца ,но изглежда и това ще е копи - пейст.

# 118
Е добре как ще е на Ферит?
Дори да са спали заедно в оня 19 епизод .. как до 34 епизод тя не разбра , че е бременна.Щеше още по-лесно да се омъжи за Ферит .

# 119
Миналото на Ферит (Пелин) се връща да го преследва, може би миналото на Сейран също ще я "преследва"? 🙂
Все пак имаме Кязъм, който не знае, имаме Халис, кой колко знае не е ясно. Може да решат да ѝ държат сметка😂
Та, Ето ви една елементарна драма с Юсуф например ако Кязъм реши да се прави на голям моралист и драматично задълбае в "миналото" на Сейран😃
Но може и да бъде както по-горе бяхте казали,  все пак Юсуфи доносничи на Пелин в началото.

Общи условия

Активация на акаунт