АПРИЛчето с ръчички и крачета шава, а тумбакът вече го издава. - Април 2024 ТЕМА 2

• 50 836
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Радвам се ,че с бебето сте добре ! Това е най-важното Simple Smile След такава случка е напълно нормално да се притесниш.
Относно позата е възможно да се обърне пак с главата нагоре , после пак надолу .....имат все още място в коремчето за акробатики.

Аз днес сутринта претърпях ПТП.. Една жена реши да се престрои в моята лента, но вместо зад мен, дойде директно отгоре ми. Удари ме, аз изгубих контрол над колата и няма да навлизам в повече подробности, но всичко завърши с челен удар в мантинелата (слава Богу не толкова силен, защото на мен и на бебка нищо ни няма). Беше ужасно преживяване, много се бях уплашила за бебето и съм много щастлива, че всичко завърши добре. Имаме си малко геройче, от преди да се роди. ❤

Но поне нещо хубаво излезе от непланирания преглед днес - оказа се, че вече е в главично предлежание, което не очаквах толкова рано, в 23г.с. Та по този въпрос, чудя се дали може да се обърне пак, или е по-вероятно да си остане така вече?

Последна редакция: чт, 14 дек 2023, 15:25 от Pelt04

# 496
Аз днес сутринта претърпях ПТП.. Една жена реши да се престрои в моята лента, но вместо зад мен, дойде директно отгоре ми. Удари ме, аз изгубих контрол над колата и няма да навлизам в повече подробности, но всичко завърши с челен удар в мантинелата (слава Богу не толкова силен, защото на мен и на бебка нищо ни няма). Беше ужасно преживяване, много се бях уплашила за бебето и съм много щастлива, че всичко завърши добре. Имаме си малко геройче, от преди да се роди. ❤

Но поне нещо хубаво излезе от непланирания преглед днес - оказа се, че вече е в главично предлежание, което не очаквах толкова рано, в 23г.с. Та по този въпрос, чудя се дали може да се обърне пак, или е по-вероятно да си остане така вече?

Много съжеляяам за инцидента , бързо да се отърсиш . Относими разположението моето винаги си виси с главата надолу 😂 един път не ги засякоха в нормална позиция . Аз даже се притеснявах от това . Ама то аз от какво ли не ае притеснявам

# 497
Rosewine радвам се че всичко е наред при вас с бебка. Малко геройче е тя, браво !  👍
Аз като шофирам от това най-много ме е страх. Всякакви случки съм видяла и направо настръхвам само при мисълта.
Не знам още колко дълго ще мога да шофирам, защото корема наедрява и ще ми става все по-трудно.
Обичам да шофирам и независимоста която ми дава колата, но при мян няма да е още дълго защото съм нисичка, а корема голям 🥴.

# 498
Добре че всичко е наред! И аз постоянно шофирам и все си мисля някой малумен, който много бърза да не реши да ни пребие.
Моето бебе от доста време е с главата надолу и с гръбчето напред, затова и не можахме да и снимаме лицето 2 пъти на феталната морфология. Но има време, да се върти още, даже понякога си мисля , че застава с крачетата надолу , защото усещам едни неприятни ритници ниско долу все едно ще излезе след малко. Даже в момента е така и не мога да заспя.

# 499
  • София
Охх много стресиращо, важното е, че сте добре!
Аз съм спряла да шофирам сега. Много идиоти и бързащи на пътя, много засичащи. Прекалено ми идва стреса. Бяхме с 2 коли дори. Моята даже я продадох преди няколко месеца. Като вземем нова (искам джип) тогава пак ще карам.

За въртенето - според мен имат още доста място за обръщане. Поне като съдя по акробатиките в корема де Grinning Иначе съм на преглед в петък и ще ми е интересно да видя в каква поза е вече. Очаквам обаче още да е седалищно. Просто усещам къде са краката и къде ръчички. Иначе от утре съм 24гс и се замислих как наближава края на втория триместър и се чудя къде отиде това време Flushed

# 500
Наистина много белязваща случка. Човек после като кара все да се оглежда от 200 страни и да кара с 20... Добре, че сте невредими.
Ние покрай хоум офиса продадохме втората кола, но сега купихме пак, по висока тип джип. Както казва мъжа ми, смешно е 5 човека с 1 кола при активен 2ри шофьор. Та, иска ми се и да си карам и да си работя до край Simple Smile
Споделете с какво се мажете против стрии? Аз съм из цяло с Био Оил, но не знам дали е достатъчно. Имам спомен, че с втората бременност се мазах, но и с Икаров се мазах тогава, но пък от друга страна сигурно има и нови ефективни мазила които може да съм пропуснала.
А, и още нещо - крема за зърна Гармастан, него също знам като ефективен, но споделете и за такъв крема ако има по-добър? Мислех да взема от 9тия месец да почна да се мажа.

# 501
  • София
С крем на Weleda се мажа (мирише на великденски козунаци Grinning ), някои дни изпускам. Имам си стрии някакви, повече по бедрата, ама те са си и от преди.
Крем за зърна ползвах чак в болницата и малко в нас после. Бях взела на Лансинох и Медела, бяха ми ок.

# 502
Сестра ми и двете бременности се е мазала с щраусова мас и няма нито една стрия.
Аз сега се мажа с него от една седмица вечер. Не остава петна по дрехите.

# 503
Крем за зърна ползвах една мостра на Медела и после открих ланолинов крем на марката на ДМ babylove, който беше на много по-ниска цена, а беше със сходен състав. В момента не го виждам в приложението обаче. Ето линк към немския ДМ: https://www.dm.de/babylove-mama-mama-brustwarzensalbe-p4066447378955.html

# 504
Аз бях пускала преди време с какво се мажа, но до колкото знам си е до кожа.
С предишната бременност мазах яко и накрая пак се нацепих.
Относно крем за зърна нищо не смятам да мажа предварително, на пазара има много кремчета ще взема някое и толкова. От една лекция на Хедра помня ,че предварително с каквото и да мажеш не помага.

# 505
Аз ползвах крема активно като започна кърменето, но и сега също се мажа понякога, защото както при първата ми бременност, при смяна на температурата (вътре-навън), зърната ме болят много силно и кремът ме успокоява. Колкото и смешно да звучи, това е един от най-гадните симптоми, които имам, недоумявам как е възможно да те заболят до такава степен зърната, но ето на, за втори път ми се случва, просто миналия път зимните месеци бяха по-малка част от бременността, отколкото сега. Вероятно ще ме държи поне до март.

За стрии и аз мазах миналия път с различни продукти, но май просто е до кожа. Или ще се нацепи, или няма.

# 506
И аз използвам щраусова мас. Засега нямам никакви стрии, но те май основно се появяват след раждането.
Аз от няколко дни се чудя и разучавам дали да съхраним стволови клетки. Вие на какво мнение сте и мислите ли да съхранявате?

# 507
  • София
Ние няма. Мен Афродита ме гонят и рекламират, имейли и т.н. (че съм 24гс вече и има отстъпка за това, че правих пренаталния тест при тях), но ние смятаме да пропуснем и този път. Някъде имах един дълъг коментар и причините да не го правим след консултации с лекари и преглеждане на проучвания.

Съвет, не разчитайте само на клиниките за съхранение да ви дадат информация, ако се чудите. Тяхната роля е да продават максимално, представителите са търговци, не специалисти и ще кажат само това, което искате да чуете. Консултирайте се и поне с 2-3 лекаря и прочетете медицински сайтове за проучвания (чуждестранни), за да се запознаете с цялата картинка.

# 508
Чакам в момента за фетална в Оскар, където изрично ми казаха и миналия и този път, че придружители не пускат, и виждам 3 други жени с придружител. Какви са тия работи? 😒

# 509
Чакам в момента за фетална в Оскар, където изрично ми казаха и миналия и този път, че придружители не пускат, и виждам 3 други жени с придружител. Какви са тия работи? 😒
Аз затова им отказах часа, след като ми казаха без придружител.
Записах си Марковс при д-р Димитрова и останхме очаровани. Много внимателна и много добре обяснява. И се чакаше около 15 мин, в Оскар миналият път откарах 45 мин , а прегледа ми беше 15 мин.

Явно като отидеш с придружител не те връщат, щом са ги допуснали. Но аз реших  ,че щом им е такава политиката няма да ходя там.

Общи условия

Активация на акаунт