💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 904
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Идвам само да кажа, че искам Момчи да ми се кара, да ме строява,  да ми се нерви и мнооооого да ми се кара.😁

Слабе, добре завърнала се Simple Smile липсваше ми твоя хумор.

Аз искам само да ме носи Wink

# 1 141
Няколко съвета към бъдещи играчи (Бягащия и помнещия) на тази битка (основно към бягащия):

1. Уговарят се предварително бягащият да запомни 4 плочки. Колкото и да му е тегаво трасето, 4 плочки са достатъчно малко, че да ги запомни твърдо. Примерно тези по ъглите. По този начин "помнещият" въобще не бива да се хаби да помни въпросните 4 плочки. Отварят се първо 2 за помнещият, после 2 за бягащият, и т.н.  В момента в който отворят 10та плочка, бягащият ще помни 4, помнещият 6.   В това време противниковият помнещ ще трябва сам да помни 10 (ако никой от тях не е уцелил до този момент разбира се).
В случай че се отвори нова плочка съвпадаща с някоя от 4-те дето бягащият ги знае, той маха с две ръце, помнещият млъква и бягащият директно отваря тази която е запомнил.

2. Бягащият трябва винаги да отваря така че на помнещия да му е по-лесно. Първата отворена се държи там където е била, не се размахва, втората също. Внимава да не ги закрива с глава или тяло. ПОвтарям, не ги размахва наляво надясно . Ако са решили да вика как ги нарича, да казва винаги първо лявата, после дясната а не ту така -- ту така.  Секундите за отваряне и секундите за затваряне трябва да са минимизирани спрямо секундите в които плочките се държат отворени пред погледа на помнещия.

3. Не се спори. Бягащият си помни неговите 4, помнещият всичко останало. Всеки командва хода на играта за тези които знае и мълчи за плочките на другия.

Като изключим №1, другите съвети се базират основно на грешките на Мастагарков.

# 1 142
Мартин посърна като видя Мастагарков. Не само защото се връща, по скоро посърна защото не знае с какво друго освен грошове се връща. Мартин не знае на евентуален съвет какво ще извади Мастагарков от ръкава и това го вбесява.

# 1 143
Култов момент беше когато останаха две плочки, а Мастара чака да му кажат кой номер да отвори!

# 1 144
  • Sofia
Култов момент беше когато останаха две плочки, а Мастара чака да му кажат кой номер да отвори!
Мастагарков се беше панирал. Хладнокръвието и бързата мисъл на Момчил, не само компенсираха паниката на Благо, но и спечелиха играта. Кефи ме този човек, мой основен фаворит наравно с Фифо от миналия сезон. За съжаление Момчи ще последва съдбата на Фифо.

# 1 145
  • Стара Загора
Не, че не сте казали всичко, но и аз да си кажа - страхотен Момчил. Уникален! Рълев бе в пъти по-добър от Благо и това се видя на терена. Но Момчи беше феноменален и обърна играта. Много бърза мисъл и отлична концентрация, не се замисли, не се зачуди, стреляше като снайперист, бързо и точно. Реално Момчил би Радо и Рълев и беше наслада за окото! Искам повече такива играчи - умни, способни и можещи, а не да гледам трио Злобил.

Отлично казано и написано !!!
  Според мен това е най-добрата игра досега. Нещо повече - това е игра ЕТАЛОН. Без намеса на продукцията , волна или умишлена (заровени торбички и др. ,), без елемент на късмет (фунийки, прашки, вятър ...).
  Всичко зависи от участниците - и от физическите им умения и от умствените способности , които да използват в екстремни ситуации.
  Удовлетворена съм напълно от битката. Само ме гложди една "мисла" - какво би било ако Рълев бягаше, а Момчи помнеше. Какъв ли рекорд щяха да сътворят ?

# 1 146
Мастагарков се беше панирал. Хладнокръвието и бързата мисъл на Момчил, не само компенсираха паниката на Благо, но и спечелиха играта. Кефи ме този човек, мой основен фаворит наравно с Фифо от миналия сезон. За съжаление Момчи ще последва съдбата на Фифо.
Момчил доста резонно държеше твърд и безпрекословен тон. Хора в паника се успокояват когато чуват твърди заповеди, защото могат да изпълняват без да мислят. Рълев проявяваше самоинициатива и това му изяде главата. В тази игра помнещият трябва да има пълна власт, а другият да е само инструмент.

# 1 147
  • SF
Ето ме след снощи. Идвам да изпия едно весело кафе.
Миналата вечер моите момчета играха срещу моите момчета и победиха моите момчета. Доволна съм много, защото моите момчета ще покажат на лошите момчета и едно много отракано момиче кои са моите момчета!

За бисерите, които събирам, докато Сони още спи:
Дунев,
Дунев, хора,
Дунев, пита Мастагарков: Сега имаш ли вече повече самочувствие, че можеш да побеждаваш?
Дунев пита Мастагарков. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Само да добавя за Дунев - много го обичах. Колкото и Йовчев. И сега остава това чувство, но извън Игри на волята.

# 1 148
  • София
Защо Дунев говорел на Мадагаскаров за самочувствие и че заради това го бил изпратил. Ами защото ако има някой наистина лицемерен в този сезон, това е Дунев. Благ и подкрепящ в разговор с Манатарков, след което бърза да снесе на отсрещната страна какво е казал и да го разкритикува. Пффф.

Рълев какво смрънка накрая, че били сгрешили стратегията. Не, не бяха, М/М действаха по същата схема. Просто Радо сбърка един (един!) път и това забавяне беше достатъчно другата двойка да завърши. Рълев водеше с около половин дължина, но това се губи, ако другия отваря верните карти. Не беше толкова зле на трасето Манатарков, с гъбките се забави, но си е силен играч. Момчил и Радо бяха просто уау.

# 1 149
  • Пловдив
Пред очите ми  е как Благомир чакаше Мартин, когато го пратиха на Чистилището.
И контраста с думите и физиономията на Мартин след завръщането - незаменимо. Препикано мушкато е меко казано.
Сякаш не са минали дни, а цяла вечност.

Мартин е толкова злопаметен, че чак заявява, че ще чака удобен момент, за да припомни на Благо (разбира се на всеослушание), че победата не е негова, а на Момчил.

Дунев вече се чуди как с думи и действия да замаже мишкуването и дупката, в която се е наврял.

# 1 150
Рълев какво смрънка накрая, че били сгрешили стратегията. Не, не бяха, М/М действаха по същата схема. Просто Радо сбърка един (един!) път и това забавяне беше достатъчно другата двойка да завърши. Рълев водеше с около половин дължина, но това се губи, ако другия отваря верните карти. Не беше толкова зле на трасето Манатарков, с гъбките се забави, но си е силен играч. Момчил и Радо бяха просто уау.
И Рълев сбърка един път, когато отвори сам една плочка, а тя беше на друго място и Радо знаеш къде. Рълев не го изчака.
Между другото методът на Радо да ги помни по двойки е доста добър. И аз така ги запомням. Топ стреля по раците. Златна котва заровена под палма. Папагал яде миди.

# 1 151
  • София
Ванката сигурно мина 2 или 3 дължини повече по трасето, но Момчил компенсира страшно много. Радо също помнеше добре плочките, но последната грешка беше фатална. Тази ми е една от любимите битки.

Довечера залагам на повече хитрост от Гладиаторите. Да гледаме малко шоу на син съвет.

# 1 152
  • софия
Брутро, диванна армия! Кафето е сервирано.
 Аз много се смях снощи, когато Димо се опита да направи комплимент. Двамата сте идеална комбинация. Единият сила, другият мозък...и Благо леко се зарадва, после се замисли.😀😀😀
 Сега, тез гласове да видим как ще ги използва, те са само за първия съвет на който отидат. Могат да излетят в небитието и за нищо. Грам го няма в схемите Мадагаскарков. Веднага го надушиха, че има нещо.

# 1 153
  • Sofia
Точно щях да пиша и аз за прибързването и грешката на Рълев в началото. Трудно му е да губи, затова търсеше причините. А и сякаш му е трудно да признае, че Момчил просто беше по-добър в случая. Благо също беше ок. Горе-долу устиска темпото.
Беше много равностойна и красива игра. Всички бяха чудесни.

# 1 154
Довечера залагам на повече хитрост от Гладиаторите. Да гледаме малко шоу на син съвет.
Абе не вярвам честно казано. Онези са по-едри и мощни. Ще стане като на играта с ринговете.

Общи условия

Активация на акаунт