💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 593
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 230
Аз пък се зачудих, защо наистина Жорката е спал на дивана миналата година, като в сезон 3 имаше 8 във финална седмица и всички бяха на резиденция. Дали защото не бяха четен номер ? За мен именно трети сезон беше с най- добра трета фаза, не само заради играчите а и защото почти всеки имаше индивидуална битка за оставане и не я претрупаха набързо като в миналият сезон. Надявам се и сега да е така.

Ах редактирвам се , пак блея мухите 8 във финална седмица. Не знам защо , ама този топ 10 много ми се е набил в мозъка и хем знам , че са 8 ама 10 пиша.😶‍🌫️

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 14:16 от Joy 05

# 1 231
Не мога да разбера защо много хора ги дърпа към Сървайвър,даже от Туджаров често чувам как сравнява ИВ и Сървайвър.Да,освен битки трябва да има и стратегическа,соц.игра,но на мен С като формат никога не ми е харесвал и не съм го гледала.Разбирам,че някак и не толкова физически силните участници могат да добутат до финал ако залагат на друг вид игра,но не искам ИВ да се превръща в С,соре.
Надали някой твърдо иска Игри на Волята да се превръща в Сървайвър, по-скоро хората искат и двете предавания и концепции да ги има (уви Сървайвър е на път да бъде загробен за пореден път).
От миналогодишния експериментален "Съравйър" се видя, че на зрителите твърдо не им е интересно да гледат само игри и 0 социална и стратегическа игра. Трябва да има един умерен баланс, защото иначе предаването от реалити се превръща просто в едно спортно състезание.

Иначе не разбирам каква е тази фиксация и мода на продуцентите да увеличават времетраенето на епизодите с толкова много. 120 и 90 мин епизоди е много по-лесно смилаемо за зрителя, отколкото 5 дена 120 минути и 1 ден 180. Това е страшно ангажиращо време и ако рейтинга е по-нисък, според мен това е една от причините (другите са ясни - по-безличен каст, много промени в правилата итн).

# 1 232
Битката между Гого и Лефтеров ми е в топ 3 за най-скучни. А Лефтеров беше толкова трагичен, че чак ми беше неудобно да го гледам.

# 1 233
  • София
Много ми хареса снощния епизод. Един от любимите ми този сезон. Simple Smile

Битката беше страхотна, като и четиримата заслужават похвали, но Момчил беше над всички и ги засенчи някак си! А трябва да поздравим всички според мен!
Момчил направи истинско показно. Без нито една грешка и с 7 поредни отворени двойки?!
Ако не се лъжа М/М победиха Р/Р с 15:9, а РР водеха с 8:7 преди да започне серията на Момчи с един празен ход.
Радо надмина очакванията ми и според мен щеше да победи всеки друг (е освен може би Мартин ама няма как да проверим), но не и Момчил.

Няма как да не направя сравнение и с миналата година. Правим такива постоянно. Ами на кантар са. Двете карета са равностойни. Миналата година Лефтеров също не допусна грешка, а Вики допусна само една грешка и то фатална. Радо сега фатална грешка не направи, но да, сбърка веднъж в ключов момент. Но и да не я беше допуснал не мисля, че Момчил щеше да загуби. В случая имахме двама отлични секунданта, но единия беше по-добър и другия нямаше с какво повече да надгради.
Трябва да се отбележи и че в началото от пренавитост Рълев не изчака Радо и отвори погрешно една карта и сбърка, а Радо знаеше двойката и Рълев направи един излишен курс. Т.е. 2 грешки за гладиаторите (една на Рълев и една на Радо) и нито една грешка за старейшините, където Момчил буквално превъртя играта! Simple Smile

Колкото до трасето, очаквано Рълев доминираше. Имахме гъбки, имахме и провиране между тесни гуми, но Мастагарков не изостана с много, така че трябва да се отдаде кредит и на него. Отлично подготвен е Благо!

Рълев без грешка по трасето, също без изненади и само и единствено адмирации за Ването!

Искам да похваля и Радо за финал на поста си.
Изключително трезва оценка направи на играта и отдаде дължимото на Момчил. Ето това е един топ спортист с много правилно развита ценностна система. Но то няма как да мисли по друг начин, когато великия Петър Стойчев (когото лично познавам и знам колко чист човек е) ти е треньор.
Радо е много полезен за Рълев и го допълва. И обратното важи, но си мисля, че Радо помага на Рълев повече и го държи здраво стъпил на земята.
Страхотна двойка са двете агънцета (хаха)... 😀😉

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 14:12 от Diavolo

# 1 234
  • София
Факт. Така е. Но с Денислава не можаха да намерят “на хляба мекото“, именно защото /според мен/ тя се лепна за Мартин. Той не е човек, който ще я “изведе“ до победа, а въпреки че съм ЗА играч да бъде сам в такъв формат, ясно ми е, че без хора, които да помогнат за победата това няма как да се случи. Независимо от продукцията, или въпреки нея.
Аз за нея имам друга теория за това какво точно се е объркало, която много скоро ще се разбере колко е била вярна.
Инак моментното позициониране на Дени с Мартин, и на мама да коли и беси в другото племе е идеално за напредване и за разчистване на пътя.

Аз пък се зачудих, защо наистина Жорката е спал на дивана миналата година, като в сезон 3 имаше 10 във финална седмица и всички бяха на резиденция. Дали защото не бяха четен номер ? За мен именно трети сезон беше с най- добра трета фаза, не само заради играчите а и защото почти всеки имаше индивидуална битка за оставане и не я претрупаха набързо като в миналият сезон. Надявам се и сега да е така.
В сезон 3 бяха само 8 във финалната седмица (3-ма червени: Неделчо, Андреай и Елизабет и 5 сини: Горилата, Боби, Стратимир, Симеон и Паулина) и в друга резуденция
А Жоро защо е спал на дивана, при положение че стаи в тази резиденция бол, май ще си остане само конспиративна теория

# 1 235
За довечера залагам, че ще паднат сините - гладиаторите за тази игра ми се струват по-добре. Съответно за съвета предвиждам - останалите незнаят Благо какви привилегии имат и има шанс да не стрелят по него. Възможно е да срелят по Дунев /да се докаже Grinning/. Но дори и по Дунев да стрелят, дори и по Благо, аз предвиждам, че друг ще е на пангара, а именно Виктория. Защо мисля така - смятам, че Дунев няма да посмее да стреля по Мастагарков, Момчил също няма да гласува срещу него. Значи остават едни пет гласа, които могат да летят или към него, или към Дунев. Дунев мисля, че ще гласува срещу Виктория, Момчил нищо чудно и той там /за Оряшкова не би гласувал, а другите са по-силни звена от Виктория/, но дори и да не е там, с четирите гласа на Мастагарков стават 5 гласа /или 6/, и дали той ще има 5 гласа от останалите или Дунев, той като капитан ще вземе крайното решение.

За другата седмица вече мисля, че ще се случи дългоочакваната елиминационна битка между капитаните. Смятам, че  Рълев ще предаде капитанството на Радостин, а сините ще направят Михаил, тъй като на него му е мечта и само това му остава от игрите. Ще стане любимата на сценаритите братоубийствена война.

# 1 236
Тази година сезонът е истински водевил и пародия на спортно реалити.

Старейшините начело с коалиция "Ай сектир бе, Джанъм!" Satisfied
Шефка на Гладиаторите стрина Вили с точилка и баница в ръце. За непослушните точилка, за другите баница със сирене. Nerd
Игри та дрънкат. Scream

След миналия силен сезон, тази година сезонът - сакат и куц отвсякъде.
А, за да е положението още по-безнадеждно продукцията се прострелва в здравия крак, ей тъй за разкош. Trollface

Дано им е обица на ухото и следващия път да пипат с кадифени ръкавици, а не да действа урбулешката.
И да не сменят правилата по-често от смяната на деня с нощта.
Че то един път стомна за вода два пъти, а на третия бТВ пуснало подобен формат на гърба им и отидЕ конят в рЯката. Nerd

# 1 237
  • София
Манатарков все пак попита от кумова срама Момчил дали ще може да участва в битката, преди да оповести избора си. На Момчил му дай битки, а и може да са го нервирали другата коалиция с атаките срещу Мастагара, и е решил да го подкрепи. Както се видя, това беше най-добрият избор ever. Simple Smile
Дано успее да попие малко тактика от Момчил, да е по-обран и да ги държи в шах с неизвестното предимство (което е нищо и никакво всъщност). Дано и наистина Дунев да няма очи да го номинира на следващ съвет.

Новият час и на мен ми е по-удобен.

# 1 238
  • Другата България
Култов момент за историята.
https://www.facebook.com/reel/1452355035718460

# 1 239
Темата за Сървайвър може да продължи безкрай: всяка теза е валидна и си има поддържници: на някой им харесва това т.нар схемаджийство (АКА стратегии), други пък искат да гледат само игри, няма как да се угоди на всички едновременно. Тук може би е грешка от страна на ИВ, че се опитва да спечели на всички фронтове и така губи по малко от всякъде. Мен лично ми харесват и двете страни: просто трябва да се намери правилния баланс което е много трудно. Реалностите са такива обаче, че и към този момент и двете конкурентни телевизии вървят към вариант да ни предложат горе долу едно и също: някаква комбинация на двете (ИВ с повече Сървайвър елементи, и каквото там БТВ забъркат), колко успешно ще бъде, ще разберем догодина
Няма как да стане ако по няколко епизода ни занимават с едно и също до припадък. Три серии слушахме Мартин как се разправя с Моника и въртяха едни и същи фрази: Не съм те предала; Предаде ме, гласува срещу мен; Не съм те предала; Предаде ме; Или пък се повтори ужасът от понеделник, когато час и половина (!!!) слушахме Мастагарков, Мартин и Денислава да повтарят пак едно и също нещо до припадък.
Това не е интересно. Това е тъп сеир и няма нищо общо със Сървайвър. По-скоро с биг Брадър.

# 1 240
  • София
За довечера битката (една от любимите ми сървайвърски битки) вече забелязах от промото една голяма стратегическа грешка от Гладиаторите: пак са пуснали Калоян срещу Мартин (инак са се сетили да пращат бушон Теди срещу Оряшкова), която може да им коства цялата игра. Дано да греша, защото искам да видя син съвет и Мастагарков (заедно с Момчил) да им изпляска в лицето 4 гласа и да им посърнат усмивчиците на т нар. Bullying Squad. Само дано да не се усетят всичките (че те са 6 и пак могат да надделеят над 5-те гласа на Мастагарков и Момчи)

Няма как да стане ако по няколко епизода ни занимават с едно и също до припадък.  Това е тъп сеир и няма нищо общо със Сървайвър. По-скоро с биг Брадър.
И това е вярно, но от друга страна е разбираемо: имат програмна схема от 13 седмици по 5-6 епизода на седмица: общо 12 часа всяка седмица екранно време имат този сезон: все някъде трябва да остане да има пълнеж. Ако ни го съкратят както Сървайвър по 1-2 часа на седмица, пак няма да сме доволни

# 1 241
  • София
Извинявам се, че ще се повторя:
Досега във всички сезони НЕ е имало случай,в който извънредна елиминация да НЕ е била обявена изрично във промото . Играчите обикновено последни научават, и те могат да си развиват всякакви теории, но на нас зрителите досега винаги недвусмислено ни е било показвано кога ще падат наистина глави. Просто за да може хората да не изпускат важните моменти, каквито са такива елиминации: дали защото някой от замесените им е любимец, или пък дразнител, а дори и за самият сеир да отпадне някой силен играч.
Сезона на Алекса е ясен, скандално си го пазиха като писано яйце до края, обаче точно на тази капитанска битка не е имало нищо нередно и промени в плановете.

А, с winner edit-а вече се справят, при това доста успешно. Първоначално да, никак не беше ясно /поне за мен/, аз до скоро бях заложила на Калоянчо, но вече нещата изкристализират. Blush
Winner edit-а още е далеч от това което беше в с4 (където Алекса още на ден 3 имаше толкова синхрони и екранно време колкото 2/3 от останалите взети заедно, а беше още в обиталището). Дори този сезон, аз още съм със впечатлението че все още не са се отказали от първоначалните варианти за фаворити. Не случайно, Вили по-рано тази седмица половин час разправяше щерката каква добра "душичка" била. За момент си помислих дали не си я сватосва, но при по-внимателен поглед забелязах колко инсцениран беше целия този разговор (мен лично ми хареса идеята, но за изпълнението има много какво да се желае)

ТОЙ има winner's edit, според мен от самото начало, плюс визитката. Сега и на още един се опитват да правят, но явно и продукцията не е очаквала подобен развой. Жалко.

# 1 242
Аз пък тази вечер залагам на сини. Сигурна точка от Оряшкова. Виолета ще падне срещу Дени, майка и е все пак не вярвам срещу нея да тръгне със злоба, а именно това и помага на Виолета в игрите. Мастагара има да си връща на Рълев, а тук килограмите са от голямо значение. Мишо ми се струва доста по якичък от Радо. Бих заложила и на Момчи, но в промото срещу Крум беше ожесточена битката и все още ме съм сигурна там. За Калоян не знам, ама Мартин го победи вече веднъж не мисля ,че резултатът ще е различен вторият път . Почти съм сигурна, че червени ще объркат стратегията или продукцията ще ги накара да я объркат, защото не си обяснявам как изправят брат vs брата и майка срещу дъщеря. С какъв акъл, като там винаги са намесени и други чувства освен стремежа за победа ? И вместо да изпратят Радо срещу Мартин например и Виолета срещу Пенелова, където е възможно да вземат точки, те са срещу роднини изправени. Може и  да греша, че аз доста често се подвеждам от промото, нали съм си блейка, ама засега съм сигурна в победата на сини.

# 1 243

Дано успее да попие малко тактика от Момчил, да е по-обран и да ги държи в шах с неизвестното предимство (което е нищо и никакво всъщност). Дано и наистина Дунев да няма очи да го номинира на следващ съвет.

Новият час и на мен ми е по-удобен.

Ами, аз очаквам Дунев да продължи с рефрена-Мастагарков е силен, пращам го да отстрани слабия Рълев...

# 1 244
А как ставаше избора на играчите. Димо ги редува или победителят в двубоя пръв обявява кого избира за следваща битка. Дали е грешка Гладиаторите да са избрали Калоян срещу Мартин или първи са обявили, че излиза Калоян и Сините са отвърнали с Мартин?
И на двата отбора май стратегията е зле. Гледат да са по скоро равностойни и не обмислят добре кого да рискуват за да си вземат сигурните точки. Тук дано Крум се включи с мисъл.

Общи условия

Активация на акаунт