💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 206
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 215
  • София
Коя локация се спряга? Ако можеш да кажеш де.
И за бившите участници да питам. Blush Които искат да се сменя същата.
Локацията не е тайна: Турция (още за този сезон се говореше да са там, но нещо не се е получило), но все още няма нищо на 100% сигурно. В момента приоритетите са други:
- колко скъпо ще излезе направа/намиране на нови съоръжения
- каква да бъде концепцията на новия сезон: дали ще продължат тенденцията да надграждат грандомански (т.е още повече участници, за справка по 30 в сезони 3(броим и двамата дето се биха със Симеон в началото) и с4 и 32 (плюс 11 от кастинг битките, 1 от които влезе и в основната игра) настоящия. Ако вървим по тази логика, може наистина да се сбъдне идеята за 4 племена в с6
- на база на избраната концепция да се направят кастингите и да се изберат правилните хора, че май в с5 нещо не се получиха нещата както са били замислени: много плява и малко истински образи (то и за това още не са ни показали истински winner edit, такъв какъвто Слипа получи още на третия ден миналия сезон)
Като цяло се забелязва една тенденция: все повече Survivor във ИВ, както и повече ИВ във това което се очаква да замести Survivor другата година. И в зависимост на успеха на това новото дето се очаква от БТВ, ще се нагаждат после нещата и в следващия сезон на ИВ (е разбира се повечето неща ще се доизмислят на момента, ама този път може и да им простим)
П.С
Напротив, миналата година беше планирана за елиминационна, но решиха да запазят Алекса.
Накрая Георги спя на дивана в приемната, защото нямаше едно легло в резиденцията.
Diavolo, не знам от къде точно ти е информацията, но смело мога да заява (и да споря), че не е била вярна

# 1 216
Напротив, миналата година беше планирана за елиминационна, но решиха да запазят Алекса.
Накрая Георги спя на дивана в приемната, защото нямаше едно легло в резиденцията.

Тази година не знам откъде тръгна тази мълва за елиминационна. И там на място сред играчите и тук в темата.
Аз прогнозирах, че няма да е такава и познах естествено. Така че не съм изненадан.
Именно защото прекалено много се спекулира да е елиминационна няма как да е такава. Ако има елиминационна капитанска битка, тя ще е неочаквана, а не когато едва ли не 90% ит играчите са се навили на такава и вярват в нея.
Точно за това и бях сигурен, че няма да имаме отпаднал капитан снощи.
Продукцията винаги гледа да изненадва, а не когато нея я изненадват и предвиждат ходовете и един вид.

Е, точно това имаше предвид и Мадаскарков според мен!!! Допусна, че в един момент, от тук насетне, може да се очаква елиминационна битка. Кога точно-не е ясно. А те се хванаха за елиминационна и скочиха-ааааа, затова искаш да пращаш други, а ти да не ходиш.

Ох майко. Мадаскарков па и аз..Виолета 2

# 1 217
Аз също не разбирам защо се подценява приносът на Мастагарков в играта. И това го казвам като върл фен на Момчил. Значи, никой не поставя под съмнение участието на Рълев, но при М и М видиш ли само Момчил сам-самичък е спечелил. Дайте да бъдем обективни.
Двамата бяха екип и като такъв спечелиха.

Мастагарков трябва малко да се прибере в себе си. Да спре да се обяснява на тоя и оня, да бъде досадно обстоятелствен, да млъкне малко или да отговаря кратко и ясно. Трябва малко да се поучи от Момчил в това отношение. Както беше тръгнал да обяснява за грошовете, очаквах всеки момент да си каже и предимството. Добре, че си замълча. Дано не тръгне да си играе на Искрено и лично в следващия епизод, ще се издъни съвсем.
Сега малко от малко останалите ще се съобразяват, незнаейки какво да очакват от него.

# 1 218
  • София
dido2k
Рейтингите са 'слаби' като за името ИВ и тяхното ниво, самият Туджаров също го каза, а на него вярвам най-много, защото има вътрешно инфо.
Това е само досега, какво ще стане напред не знам и никой не знае естествено.
Фаза 1 като гледаемост е сериозно под нивото на сезон 4 и около показателите на сезон 3 или съвсем малко под него.

Източника, който аз използвам показва същото, но данните публикувам в темата - Спамочата.

# 1 219
  • Другата България
Скрит текст:
Коя локация се спряга? Ако можеш да кажеш де.
И за бившите участници да питам. Blush Които искат да се сменя същата.
Локацията не е тайна: Турция (още за този сезон се говореше да са там, но нещо не се е получило), но все още няма нищо на 100% сигурно. В момента приоритетите са други:
- колко скъпо ще излезе направа/намиране на нови съоръжения
- каква да бъде концепцията на новия сезон: дали ще продължат тенденцията да надграждат грандомански (т.е още повече участници, за справка по 30 в сезони 3(броим и двамата дето се биха със Симеон в началото) и с4 и 32 (плюс 11 от кастинг битките, 1 от които влезе и в основната игра) настоящия. Ако вървим по тази логика, може наистина да се сбъдне идеята за 4 племена в с6
- на база на избраната концепция да се направят кастингите и да се изберат правилните хора,
че май в с5 нещо не се получиха нещата както са били замислени: много плява и малко истински образи (то и за това още не са ни показали истински winner edit, такъв какъвто Слипа получи още на третия ден миналия сезон)
Скрит текст:
Като цяло се забелязва една тенденция: все повече Survivor във ИВ, както и повече ИВ във това което се очаква да замести Survivor другата година. И в зависимост на успеха на това новото дето се очаква от БТВ, ще се нагаждат после нещата и в следващия сезон на ИВ (е разбира се повечето неща ще се доизмислят на момента, ама този път може и да им простим)
П.С
Diavolo, не знам от къде точно ти е информацията, но смело мога да заява (и да споря), че не е била вярна
Blush А, с winner edit-а вече се справят, при това доста успешно. Първоначално да, никак не беше ясно /поне за мен/, аз до скоро бях заложила на Калоянчо, но вече нещата изкристализират. Blush
Относно сървайвърските елементи лично на мен много ми допадат, друг е въпроса, че за тях трябват хора, които да знаят как да ги прилагат. Точно като Мартин, аз затова писах, че той би бил перфектния сървайвър - злодей. Или Виолета. Но аудиторията в основната си част иска битки, силови игри, бутане, скачане, премятане....стратегическите и мисловни процеси са отъждествявани с интригантство и лицемерие, злоба и там нещо си /по принцип говоря/, така че не мисля, че това сървайвърското ще бъде оценено поне в ИВ.
Иначе и аз очаквам новото предаване по БТВ, за него друг потребител писа в спам темата. Явно наистина ще го има, но той спомена, че по-скоро ще е от рода на ИВ, не на “Сървайвър“.

# 1 220
  • София
Не съм тук да споря с никого. Казал съм си мнението и знам много неща за миналия сезон и Алекса. Толкоз.

# 1 221
Интересно ми е днес кое племе ще победи. На първи поглед старейшините имат поголем шанс, но може и да има изненади. Аз днес отново ще съм за гладиаторите. При сините вече положението е много натоварващо и трябва да си ходят на съвет да си разчистят някои неща.

Поназад имаше коментари за сървайвър. Не искам да спамя, само минавам да направя кратка споредба. Сега гледам 44 Сезон от американския сървайвър и има доста от игрите които ги дават този сезон в ИВ. На играта където се въртяха и Момчил си помагаше със краката, Мартин му направи забелешка. На сървайвър също си помагаха да се завъртат със крака, но на никого не му беше направено забелешка. Също и там забелязвам смяна на правилата във движение. На първия ден отпадна участник след контузия, но съвет си имаше и изгониха още един. След това на 11ти ден също отпадна участник след контузия, за сметка на това съвета бе  отказан.

# 1 222
За рейтинга има донякъде и просто обяснение. Преместиха Игрите от 21ч и стартира невероятно тъп сериал от 20ч. Хората на втори епизод се отказаха, гледащите тв прехврлят каналите и забравят да се върнат за началото на Волята, а тези които гледат окапват заспали както се писа към 22:00 - 22:30. Губят и дечурлигата. Сега като отново стартираха от 20, реално вдигат рейтинга и на Алеята.
А "Гласът на България" е нормално да е с висок рейтинг, излъчва се веднъж седмично и то на гърба на Рачковата тъпотия.

Аз чак сега забелязах колко е висок Благо. Мммм, супер, висок и добре сложен.
Двете агънца правят разбор в кошарката. Smiley Все ще отбелязвам, че завесите са макове. Една поляна, една идилия, време е за чеверме.
Ех, Гатьо! А ти не пожела да спиш сред тези весели чаршафчета с Ники. Smiley

# 1 223
  • София
Извинявам се, че ще се повторя:
Досега във всички сезони НЕ е имало случай,в който извънредна елиминация да НЕ е била обявена изрично във промото . Играчите обикновено последни научават, и те могат да си развиват всякакви теории, но на нас зрителите досега винаги недвусмислено ни е било показвано кога ще падат наистина глави. Просто за да може хората да не изпускат важните моменти, каквито са такива елиминации: дали защото някой от замесените им е любимец, или пък дразнител, а дори и за самият сеир да отпадне някой силен играч.
Сезона на Алекса е ясен, скандално си го пазиха като писано яйце до края, обаче точно на тази капитанска битка не е имало нищо нередно и промени в плановете.

А, с winner edit-а вече се справят, при това доста успешно. Първоначално да, никак не беше ясно /поне за мен/, аз до скоро бях заложила на Калоянчо, но вече нещата изкристализират. Blush
Winner edit-а още е далеч от това което беше в с4 (където Алекса още на ден 3 имаше толкова синхрони и екранно време колкото 2/3 от останалите взети заедно, а беше още в обиталището). Дори този сезон, аз още съм със впечатлението че все още не са се отказали от първоначалните варианти за фаворити. Не случайно, Вили по-рано тази седмица половин час разправяше щерката каква добра "душичка" била. За момент си помислих дали не си я сватосва, но при по-внимателен поглед забелязах колко инсцениран беше целия този разговор (мен лично ми хареса идеята, но за изпълнението има много какво да се желае)

# 1 224
  • SF
Едно телевизионно предаване затова си има екип, който да измисля и въвежда правила. Това го различава от чисто спортно състезание, без редактори, но пък със сериозна съдийска комисия, част от федерация  и т.н. Това е риалити формат, не е еднократен старт. Ще има контузии, ще има спадове на настроения, външни събития и екипите са там, на място, за да реагират. Не разполагат с безкраен ресурс, за да подменят всеки контузен, но си имат резерви, готови да влязат по всяко време и да заменят играч (по всяко време до определена фаза. След нея няма как да вкарат никого, колкото и контузени да имат, защото играчите трябва да имат история.) Кой с кого би могъл да бъде заменен и дали има подходящ сюжет за него, е процес, който може да даде перфектен резултат, но може и замяната да се окаже не толкова сполучлива.
За настоящия образ на Мастагарков НЕизгонването на Мартин навреме, се оказва полезен ход от страна на продукцията. Никой не иска да се застреля в крака, пък дори и да се сдобие с ваучери за отстъпка в Джанъм.

# 1 225
Изкефих се,че тийм МиМ спечелиха.Браво!
Ако Благо беше признал за ном.гласове,е,тогава наистина щях да го преиенувам на Манастирков,Манатарков ,някой го беше споменал по-назад. Grinning
Не мога да разбера защо много хора ги дърпа към Сървайвър,даже от Туджаров често чувам как сравнява ИВ и Сървайвър.Да,освен битки трябва да има и стратегическа,соц.игра,но на мен С като формат никога не ми е харесвал и не съм го гледала.Разбирам,че някак и не толкова физически силните участници могат да добутат до финал ако залагат на друг вид игра,но не искам ИВ да се превръща в С,соре.

За Мартин и Виолета няма да си цитирам поста от началото на формата,но съм познала и за двамата.Мартин още с Туньо,после с Моника ме накара да реагирам остро спрямо него,а за Виолета бях драснала,че всеки ,който не ѝ върви по свирката ще е черен,даже смятам,че пресолява с обиди и каруцарски речник.

Миналият сезон скачах за Жорето,нищо,че ядеше и се хилеше нагло на реката,леле,какви словесни битки имаше тук за саботажа,за Джафа и т.н.,тази година не съм толкова заинтригувана,гледам,но не чакам епизодите с голям трепет.Новият час на излъчване ми е по-удобен.

# 1 226
  • Другата България
Скрит текст:
Извинявам се, че ще се повторя:
Досега във всички сезони НЕ е имало случай,в който извънредна елиминация да НЕ е била обявена изрично във промото . Играчите обикновено последни научават, и те могат да си развиват всякакви теории, но на нас зрителите досега винаги недвусмислено ни е било показвано кога ще падат наистина глави. Просто за да може хората да не изпускат важните моменти, каквито са такива елиминации: дали защото някой от замесените им е любимец, или пък дразнител, а дори и за самият сеир да отпадне някой силен играч.
Сезона на Алекса е ясен, скандално си го пазиха като писано яйце до края, обаче точно на тази капитанска битка не е имало нищо нередно и промени в плановете.

А, с winner edit-а вече се справят, при това доста успешно. Първоначално да, никак не беше ясно /поне за мен/, аз до скоро бях заложила на Калоянчо, но вече нещата изкристализират. Blush
Winner edit-а още е далеч от това което беше в с4 (където Алекса още на ден 3 имаше толкова синхрони и екранно време колкото 2/3 от останалите взети заедно, а беше още в обиталището). Дори този сезон, аз още съм със впечатлението че все още не са се отказали от първоначалните варианти за фаворити. Не случайно, Вили по-рано тази седмица половин час разправяше щерката каква добра "душичка" била. За момент си помислих дали не си я сватосва, но при по-внимателен поглед забелязах колко инсцениран беше целия този разговор (мен лично ми хареса идеята, но за изпълнението има много какво да се желае)
Факт. Така е. Но с Денислава не можаха да намерят “на хляба мекото“, именно защото /според мен/ тя се лепна за Мартин. Той не е човек, който ще я “изведе“ до победа, а въпреки че съм ЗА играч да бъде сам в такъв формат, ясно ми е, че без хора, които да помогнат за победата това няма как да се случи. Независимо от продукцията, или въпреки нея.

# 1 227
  • Sunshine state
Моят интерес е еднакъв и тази, и миналата година. Всъщност този формат се превърна в любимият ми, понеже Фермата се изложиха и спрях да ги следя. 🤷🏼♀

# 1 228
  • София
С4 започнал малко по-слабо от с3, но пък при тях успяват да задържат висок рейтинг и във фаза 2, като дори рекордната им гледаемост е била битката на Гого и лефтеров с дините (по висок рейтинг и от финала).
Естествено, че битка с участието на Гого е донесла най-високият рейтинг за сезона. Relieved

# 1 229
  • София
Темата за Сървайвър може да продължи безкрай: всяка теза е валидна и си има поддържници: на някой им харесва това т.нар схемаджийство (АКА стратегии), други пък искат да гледат само игри, няма как да се угоди на всички едновременно. Тук може би е грешка от страна на ИВ, че се опитва да спечели на всички фронтове и така губи по малко от всякъде. Мен лично ми харесват и двете страни: просто трябва да се намери правилния баланс което е много трудно. Реалностите са такива обаче, че и към този момент и двете конкурентни телевизии вървят към вариант да ни предложат горе долу едно и също: някаква комбинация на двете (ИВ с повече Сървайвър елементи, и каквото там БТВ забъркат), колко успешно ще бъде, ще разберем догодина

Общи условия

Активация на акаунт