💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 779
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 590
Виолета е горгона медуза.

# 1 591
Милиони деца по света са сирачета, ама не са влезнали в ИВ. Като е сираче да и връчват чека и да се приключва с тази драма. Ай сиктир ! Някой от нас аудиторията искат и игри да гледат не само лични драми и интриги.
Щом казусът "сираче" не буди топли чувства във вас, интересно ми е каква друга по--тежка трагедия би ви развълнувала?
Хайде без лични въпроси, ако може. И не съм казала ,че казуса сираче не ме вълнува, никъде.  Има бездомни деца по целият свят и такива които са отраснали по отвратителен за живеене начин. Нямали са дом, баба, кон и възможност да се учат и тренират. И за жалост имам лични познания по темата. Евала на Цвети ,че се е борила с лична трагедия и въпреки нея е успяла в сферата си на развитие. И да , писала съм по- горе, че и съчувствам за личните травми. Но това не я прави добър участник в ИВ.  За мен тя е една от най- слабите , най - мрънкащите играчи и ме дразни факта , че аз съм си пуснала да гледам ИВ, а не Искренно и лично. Ако искам да гледам драми и мрънкания ще си избера друго предаване.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 00:05 от Joy 05

# 1 592
  • Другата България
Защо се предполага, че заподозрения в нарушение е Момчил?
Ми не знам, аз още откакто се започна с онези подхвърляния за крака, за ръката, за главата, за намсикое все си очаквам с нещо да го прецакат. Всъщност, аз от ден едно /така актуален/ го очаквам. Сега тук прочетох, че ще е той вероятно, и вече започвам да го вярвам. Дано не е.
Скрит текст:
Почувствах се отново замислена.
Ако това, което изпляска Ръльо на Цвети: „Гледай ме в очите като ти говоря“, или там каквото беше, го беше казал Фифо миналия сезон, или Момчи този, така ли щеше да се подмине....нещо за сексизма? Joy
Това не е сексизъм, а просто грубо отношение, каквото беше и това на Алекса към Касим. Думичката "сексизъм" се подхвърля постоянно но това не променя значението ѝ. Не знам защо името на Момчил постоянно се слага редом до това на Филип и Юлиян, след като той не проявявал подобно на тяхното държание. Примери за сексизйм много, и да, първи сезон, изобилства от тях. Като започнем от "ще ми гладиш ризите до края на формата", "ще умрете сами (макар че сме на същата възраст и в същото семейно положение), нищо не сте постигнали в живота", "дърта чанта, която си мисли, че като е станала мениджър и се е тунинговала, е нещо повече". Многократните терзания на редица участници (Момчил не е сред тях, колкото и да се сравнява поведението му с тяхното) относно това как не искат да се изправят срещу жени, да играят с жени, да участват в женски битки, присъстват във всеки сезон, не са само запазена марка на Филип, макар че той и в Черешката на тортата обясняваше кое предаване е подходящо за жени и кое не. В изброените примери очевидно се наблюдава полова дискриминация, т.е. обидите нямаше да звучат по същия начин, ако бяха отправени към мъж. Докато "погледни ме в очите" има същата конотация, когато е отправено към Касим, както и към Цвети, с изключение на прибавеното "ако обичаш". Далеч съм от мисълта, че не знаеш значението на думата "сексизъм", но тъй като публикацията определено беше целенасочена, се почувствах длъжна да отговоря. Има хора, които не са гледали предишните сезони, и да бъде сравнявано поведението на Юлиян, та дори и на Филип, с това на Момчил и Рълев, си е откровена заблуда. Когато използвам думата "сексизъм", съм напълно наясно със значението ѝ, затова и не съм нарекла Мартин "сексист", не всеки груб човек е сексист.
Blush Нямаше нужда толкова да се впрягаш, не беше целенасочено към теб лично, или поне не САМО към теб, и далеч не лично. Blush Все пак не само ти подхвърляш реплики за сексизма.
Момчил поне аз го вмъквам в редичката само и единствено защото от самото начало се опитаха да ни прокарат /продукцията/ тази линия, чрез Виолета, но бързо им спихна ентусиазма. Аз лично много пъти съм писала, че той няма нищо общо с Фифо. С Юлиян обаче да. Вероятно защото и двамата са зодия лъв, и поведението им е доста сходно, с разликата, че Момчи е години напред що се отнася до маниери, умствен потенциал, интелигентност и умение да се владее когато е нужно.
А поне аз не бих могла да сравня поведението на Момчи и Рълев, защото до момента първия не си е позволил да се обърне по Рълевия начин към нито една жена. Въпреки, че многократно имаше причина.
Относно сексизма, за мен нито Юли, нито Фифо са такива. И това сме го писали, не ми се задълбава отново.
Сега по-важно ми е утре какво и за кого са измислили.

# 1 593
  • SF
Сигурно ли е, че е Момчи или защото ни е страх да не е той сами се навиваме, че става дума за него?!
Някой с инфо да пише, че сме в прединфарктно състояние вече. Simple Smile

По-добре да не пише в тази тема.
Гледайте утрешния епизод.

Нали някой се плашеше за рейтингите и цял ден се тревожи за спада на зрителския интерес и загубите на продуцентите.
Май няма страшно.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 22:55 от Esmee

# 1 594
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
В случая с Цвети и Рълев нещата ескалираха, когато Виолета без да е помолена се намеси. И тъй като е Виолета го направи грубо, без такт и безпардонно и Цвети още повече се обиди. Рълев отново без вина го отнесе, но той е бушон от ден едно и обикновено го отнася заради съюзниците си.
И, ако чухте на резиденцията Рълев и обясни човешки на Цвети, че няма какво повече да направи освен да и се извини, но за Цвети просто не е достатъчно.

# 1 595
За мен няма съмнение, че Вили е були и агресор. И наистина може само да мачка и унижава. Ако това е научила в Щатите, по-добре да си стои там и да не се връща.
По-скоро си е била такава отпреди да тръгне.

# 1 596
Цвети изобщо не е от най-слабите играчи. То всъщност най-слаби вече на този етап няма в ИВ.
Цвети е един от малкото хора в Игрите, които ходят на елиминации и се връщат по-силни и по-богати. Като Мастагарков, Крум и Момчил. Даже води на Дени с 1 елиминационна победа в повече. А Дени е от най-силните дами в ефира.
Мила Цвети, ако прочетеш това, да знаеш, че много хора те харесват и подкрепят. И наистина, ама, наистина имаш разкошна коса и супер тяло. И една много женствена деликатност и чувствителност.
Sparkling Heart

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 23:47 от Pretty_real8

# 1 597
  • Варна
Ами ще гледаме утре и ще видим..
Сега като се замисля предполагам, че няма да кой знае какво, ако беше водещата щеше да по драматична в анонса😄

# 1 598
  • София
Blush Нямаше нужда толкова да се впрягаш, не беше целенасочено към теб лично, или поне не САМО към теб, и далеч не лично. Blush Все пак не само ти подхвърляш реплики за сексизма.
Момчил поне аз го вмъквам в редичката само и единствено защото от самото начало се опитаха да ни прокарат /продукцията/ тази линия, чрез Виолета, но бързо им спихна ентусиазма. Аз лично много пъти съм писала, че той няма нищо общо с Фифо. С Юлиян обаче да. Вероятно защото и двамата са зодия лъв, и поведението им е доста сходно, с разликата, че Момчи е години напред що се отнася до маниери, умствен потенциал, интелигентност и умение да се владее когато е нужно.
А поне аз не бих могла да сравня поведението на Момчи и Рълев, защото до момента първия не си е позволил да се обърне по Рълевия начин към нито една жена. Въпреки, че многократно имаше причина.
Относно сексизма, за мен нито Юли, нито Фифо са такива. И това сме го писали, не ми се задълбава отново.
Сега по-важно ми е утре какво и за кого са измислили.
Всъщност, аз никога "не подхвърлям реплики за сексизма", именно защото го намирам за сериозна тема, пропила обществото ни. И се старая винаги да се аргументирам с примери, те за това и фактите съществуват, независимо дали ние им вярваме или не. Не съм се и впрегнала (в друго освен в писането на дипломна), съжалявам, ако съм оставила подобно впечатление.

# 1 599
  • Другата България
Joy Е, недей сега, четем се, има подмятания, но както знаеш, аз уважавам всяко едно мнение, особено когато е аргументирано. Дори и да е противоположно на моето. Blush

# 1 600
От мене само ей тази червена точка за Калата.

# 1 601
  • Варна
'айде лека нощ банда!
Оставям ви в размисли и страсти, ама утре съм на работа 😁

# 1 602
Милиони деца по света са сирачета, ама не са влезнали в ИВ. Като е сираче да и връчват чека и да се приключва с тази драма. Ай сиктир ! Някой от нас аудиторията искат и игри да гледат не само лични драми и интриги.

И в това мнение ЧУВАМ гласът на Годзила ! Изразите и грубостта са еднакви с тези на Годзила.

И двете груби мнения на Годзила са от "Joy 05"

А ща се отнася до Цвети.Ами представете си едно 20 годишно момиче,което никога не е имало родители.Още като малко дете вероятно е плачела за тях и се е съжалявало.Наистина е тежко и  бих искала никой никога да не го изпита.
И второ госпожо "Joy 05".Едно е да живееш между деца,повечето от които са без един или двама родители,в резултат на война например.Друго е да си единствен между връстниците си.
 Да си сираче от дете е повод да размишляваш повече,да си съпричастен с другите,да се обиждаш повече на несправедливости,да помниш и лошото и хубавото,да си справедлив и много чувствителен  И да мрънкаш,защото няма как да им кажеш,че не те разбират.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 23:29 от meis

# 1 603
Гледам на запис, ама все едно различно предаване спрямо коментарите. Нищо толкова арогантно не видях в Рълев , не знам защо го хейтите така. Играе си играта момчето и нищо толкова лошо не е казал.
Стрина си е гад , но такъв й е натюрелът.

Съвсем офтопик, обаче Веско Панчев се е позадържал с някаква много хубава девойка- Хамериканка . Естествена и харна изглежда, скоро сигурно ще има сватба Simple Smile

# 1 604
Разочарова ме Рълев, това Гледай ме в очите на съвета беше смешно,жалко и гадно, като цяло да риташ паднал човек е грозно. Не е мъжка постъпка. Цвети може да е всякаква, но да й скачат, както скачаха Слипа и Виктория, е абсолютно отвратително!

Общи условия

Активация на акаунт