💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 8 (23.10 - 30.10)

• 156 401
  • 3 318
  •   1
Отговори
# 1 680
Цвети изглеждаше силен играч при Амазонките. Справяше се в игрите, заемаше ключови постове, тежеше си на мястото, самочувствието беше различно, въпреки че често не пееше в общия хор.
При Гладиаторите е трудно да не изглеждаш като аутсайдер. Само момиче влиза в утвърдено племе от силни мъже, при вече създадени коалиции на "мъжката дума". Всеки си има някого- Радо си има Рълев, Калата- Крум, а тя е сама. Най- слабото звено, просто глас на съветите, последния човек, на когото се доверяват в игрите и първият, с когото биха се разделили при необходимост.
Не е лесно да останеш непоклатим в такава ситуация. Тя пак се държи, за което получава моите адмирации, въпреки че никога не ми е била фаворит.

Най- големия коз на Виолета е, че дойде в племето в най- подходящият момент. Имаше две неориентирани амазонки, които не знаеха къде се намират все още и един Рълев, който беше останал без никакви опции и тя съумя да му предложи най- добрите.
Виолета напада Цвети, че сменя коалициите, но се вбеси, когато момичето избра да остане вярна на старата си такава. Много харесва Мудева и Теди, въпреки че точно те се отметнаха от дадена дума за има- няма няколко часа.
Радо, според нея беше първият мъж- ленивец, който трябва да си ходи, но сега играе с него.
Като капак думата- лицемер, най- често е използвана от нея.
Не я харесвам, а начинът по който намира слабото място на противника и не спира да удря ми е твърде безмилостен и буди отвращение.

# 1 681
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
А, много моля, Цветка никога не е мрънкала по темата
Ама защо тези сега се смеят,вместо да реват депресирани,че са на реката) и все да им се обръща внимание (голям проблем направи,че Радо не й говорил..)
Никога не е казвала, че трябва да реват депресирани, напротив, единствено посочи, че не е за смях тяхното. Никога не е давала зор някой да и обръща внимание персонално, просто маркира факта, че Радо се държи странно с нея, което пък я кара и тя да има своето поведение към него.
Това не е мрънкане, категорично.

O,мрънка при това още от първи епизод. Досадна,злопаметна и дребнава е, държи се като жертва - все тя неразбрана, неоценена, все държи сметка кой и какво й е казал.
Още със загубата на първата битка започна да се дразни на амазонките защо са в добро настроение и си мечтаят за кафе и Резиденция. Тук отнесе голям хейт,а аз бях от харесващите я и дори писах хубави думи тогава.Факт,че за няколко седмици с никой не се сприятели и я подритнаха при първа възможност,мога да си представя колко досадна е била.

За Радо - поне в 3 или 4 епизода натъртваше как Радо не й говори и това я дразни,следователно не е сигурна в коалицията им.Толкова досади с Радо и какво й бил казал в играта,ама защо после станал от масата и не й казал и дума..
Сега пък вади стари разговори и атакува Рълев какво й бил казал преди седмица,две,как я бил изгледал на криво..и той явно й е длъжен.

Непоносима е.Сигурно зад камера е още по-зле положението,но ние не ставаме свидетели на това.

# 1 682
п.п. Стана ми любопитно, за да не чета над 100 коментара някой любезен потребител би ли споделил за какви семейни драми иде реч при Цвети?!
Баща й е убил майка й.
Това наистина е много травмиращо, в един миг е загубила и двамата си родители и то по толкова жесток начин. Хубаво, че се е вдигнала и е успешна млада жена.
Но пак ще го кажа, това няма нищо общо с игрите, защото всеки носи някакъв емоционален товар на плещите си и понякога къде по-незначителни драми за някой друг могат да го смачкат, а ето Цвети е успяла да го надмогне. Макар, че да си без родители на тази крехка възраст е ужасно.
Тъжното е, че има деца с живи родители, които ги неглижират, не полагат грижи за тях и това ги осакатява емоционално. Надявам се, че Цвети е имала любящи баба и дядо или други роднини, които са запълнили празнината. Предвид характера й ми се струва, че е било така, но все едно загубата на родителите и то по такъв начин няма как да не остави отпечатък.

Ето гледам един Мартин, удоволствието с което мачка, унижава друго човешко същество. Последователността, с които преследва поредната си жертва. С каква наслада тържествува, когато вижда, че се гърчат и страдат. Това са някакви дефицити най-вероятно от детството и този багаж се носи цял живот.

Много родители смятат, че като материално осигурят децата си са си свършили работата.
Липсата на любов, внимание, загриженост, на интерес към всичко случващо се с децата ги превръща в последствие в емоционални инвалиди. Някакво емоционално осакатяване, което ги прави глухи за чуждата болка, невъзможност да влезят в чуждите обувки, лишени от емпатия и неможещи да обичат, вербални агресори и не само. Или пък прекалено емоционално крехки, има затваряне в черупката, недопускащи никой да стигне до тях, една недоверчивост и непозволяващи да ги обичат, склонност към саморазрушение.
Слава Богу Цвети изглежда, като дете отгледано с обич и внимание, поне се надявам, че е така. Simple Smile
Много е силна емоционално и трудно някой би я бутнал. Стрина определено не успя, а тя си я бива в мачкането. Така че Цвети показва завидна психическа устойчивост. Но само тя си знае какво й струва.
Пожелавам й късмет. Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 11:45 от sineva 1

# 1 683
  • София
Според мен Рълев не може да губи. Загубите на вчерашната капитанска и днешната от Дунев яко го изнервиха.
Струва ми се, че губи много по-добре от редица други, които сме гледали в това предаване. Някои и дела заведоха, и пари загубиха. Инцидентите, за които говореше Цвети бяха от период, в който той не е имал загуба. Сигурна съм, че я е наранил с нещо, защото беше обидена, той явно смята, че се държи с нея добре и затова приема обвиненията ѝ като клевета. Понякога не можем да приемем чуждата истина, неговите намерения не са  били да я обиди, но това не означава, че не я е обидил. Тя от своя страна, не му дава обяснения кога и какво точно има предвид, примерът, който спомена, е свързан с нещо, за което се бил извинил и тя е приела извиненията. На мен ми стана жал за Цвети в спора ѝ с Виолета, аз също бих се разстроила, ако някой ми държи подобен тон. Но и тя като по-голямата част от зрителите гледа на фактите от ъгъл, от който ѝ е удобно. Тя смята, че и Рълев, и Виолета са се държали по един и същ начин с нея в спора, което е трудно за вярване, не само заради краткия излъчен откъс, а и защото Рълев просто не притежава подобен речник. На съвета той беше пасивно-агресивен, което не е нещо добро, но това не променя факта, че е и нещо различно от показаното от Виолета.

Оставам на страна факта, че нейните приятели Крум и Калоян мълчаливо присъстваха на спора и Цвети не ги съди за това. Напомни ми на това как всички гледаха случващото се с Ана-Мария и Веселин Панчев в първи сезон без да предприемат никакви действия, след това го коментираха в синхрон. Те поне не бяха в коалиция с Ана-Мария, макар че не това трябва да е определящо в случая. А тук, самоопределилите се коалиционни партньори на Цвети не направиха нищо.

*По-добре редакция, отколкото изтриване. Joy

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 12:58 от La Vikinga

# 1 684
Джоли, не мисля че Цвети е свикнала да я съжаляват. Ако допуснем, че досега е общувала предимно с връстници, то не е била в среда, изпълнена с емпатия. По-скоро ми се струва, че възпитанието, което е получила от баба си, е по-типично за нашето поколение и оттам идва по-трудната социална интеграция. Цвети не мрънкаше на реката, а се дразнеше на мрънкащите /сладкото Вики на Дяволо/ и на мечтите им за резиденцията във време, в което беше по-логично да се фокусират върху битките и разбора на загубите.
Освен това, първоначалният план беше да си тръгне Ива, но точно тогава стана ясно, че битката ще включва плуване, затова планът се промени и Ива беше сменена с Цвети.
При гладиаторите всичко беше наред, преди Радо да изплиска легена, но за него вече е ясно, че социалната му игра е на кота нула. Като нищо би гласувал за Цвети /както и направи/, нищо, че е в неговата коалиция, защото я възприемаше като недостойна и слаба.
Общо взето, кофти стечения на обстоятелствата.
Ако бях на нейно място, първо попаднала в племе с принчипеси /макар не всички/, а после в коалиция със социално кастрирано агънце,  щях да сипвам порядъчно, просто защото не мога да мрънкам. Цвети, обаче, не може да сипва, не и е в характера.

# 1 685
Цвети е отгледана от баба си. Жената със сигурност я е гледала с любов и загриженост. Личи си. Но някои по-възрастни имат една недоверчивост, която прехвърлят понякога на добрите деца, каквато е Цвети. Още на визитката ми направи впечатление баба ѝ като казва нещо от сорта Радвам се, че участваш, но точно ти ли ще спечелиш?!
А много харесвам Цвети. Иска ми се да вярва повече  в себе си, защото е силна и е постигнала чудесни неща сама.

# 1 686
Ох, айде стига вече с тая визитка и тоя Гого, дето щяла да го бие. Сякаш не знаете как ги правят тези визитки по реалититата. Напудрени, преекспонирани,... Да не би мерака на Момчил да купи БДЖ е по-реалистичен от заявката на Цвети да го победи въпросния Гого, който и да е той, но явно има полубожествен статут в темата.

И от седмици наред чета за мрънкането на Цвети, пък аз такова не съм видяла. Или имаме различни дефиниции за мрънкане. Мастагарков си мрънка и досажда, но от Цвети такова нещо не съм видяла.
Всъщност, на мен тя ми беше абсолютно безразлична, нито ми харесваше, нито ме дразнеше.
Но изключително грозното отношение на Вила и смелостта на момичето да се защити от нападките й, ме накараха да й симпатизирам.
И установявам, че доста често има съвсем адекватно мислене относно хората и стратегиите в племето й.

# 1 687
Надявам, се ако пак са на номинационен съвет, този път Цвети да си използва грошовете и ако има възможност да си избере противника. Би могло да се случи, ако има липса на единодействие от отсрещната страна (Радо, на теб разчитам човече - гласувай по съвест не следвай сляпо коалиционните решения, както си правил вече Simple Smile).
А, ако загуби, поне няма да обогати победителя излишно...

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 11:37 от pep_si

# 1 688
Според мен това с родителите на Цвети е страшно, но и грозно да се изтъква като какъвто и да е аргумент. Милиони деца в България са отгледани от бабите си. Хиляди търпят семеен тормоз. Защо винаги избират да показват грозното, пошлото, страшното... Много по-любопитно ми е какви са родителите на Радо и Мишо. Или на братя Василеви. Като ще говорят за семейство- да покажат за всички. Мудеви с Оряшкова също приличат на странно семейство. Но само на Дени се казва "майко мила". Защо не ми покажат как тренират, когато са в ежедневието си. Ама да седнеш в студио и да претакаш от пусто в празно е по-лесно- говореща глава. Ако тези с "кастите" са по-умни да отидат при участниците, да помолят да заснемат няколко от дните им. А не- " аз я поканих, но тя не дойде.". Ами може да няма пари за път...Едва снощи разбрах за малката Теодора, че била културист или поне така чух...

# 1 689
Виждала съм как се държат вечно щадените. Цветка не се държи така, има си мнение, отстоява си го, не мрънка, а дава оценка (според нейните разбирания) на ситуации. Да кажеш, да признаеш,ч е си победен в битка не е мрънкане. Да контрираш отвеяните какво са се размечтали от първия ден за резиденция не е мрънкане. Това не е изразено недоволство, това е изказано мнение, че е рано да мрънкат (да, точно останалите мрънкаха) от неудобствата на реката от първия ден. Ами-играй силно, и няма да си на реката. То с голи мечти до резиденция не се стига.
Забелязала съм, че този тип хора-реалисти, с доста адекватно виждане, незахаросано, са често набеждавани така, защото на масата просто не и импонира, че е права. Истината боли. По-лесно е да помечтаеш, вместо да се вземеш в ръце и да оцениш грешките си. По-лесно е да разчиташ на късмет и да се вклиниш в коалиция, вместо да работиш за успеха си. Та и тук така.

# 1 690
Вече не е толкова сит:)

# 1 691
Тъй като все още Рълев ми е фаворит, търся начин да го оправдая, макар че освен едно "гледай ме в очите", няма за какво друго да се хвана. Единствено това да е било малко по-рязко в думите му към Цвети. Иначе бих ѝ казала в прав текст, че за битката беше най-слабия играч, без шансове срещу Виктория или Денислава, затова я пращам срещу Мария, за да изхабя силната Мария, а не самата Цвети. И мисля, че това ѝ е обяснено поне веднъж на Цвети, просто Рълев е по-кратък в обяснения, а Цвети пък е трудна с приемането на неща, които не ѝ изнасят. Напомнянето за преминаването ѝ към коалицията на Калоян, Крум и Даниел, докато играеще с Радо и Рълев, предполагам Рълев го измъкнал от ръкава си в опит да ѝ покаже, че не е толкова идеална, освен че не е и много силна. Съмняваме, че щеше да ѝ го напомня, ако тя не беше искала обяснение защо е номинирана. Изобщо, някой трябва да е номиниран, такава е играта, Цвети е най-слабата, най-некомплексната в племето, съвсем естествено тя е номинирана. Не е нужно да насажда вина у някого, че го прави. А че Рълев не обичал да губи е съвсем нормално, предвид възможностите му. Вече намесата на Виолета беше излишна, но тя си е намерила жертва и докато не я изгони няма да я пусне. И докато Рълев е 3 години по-голем от Цвети (пак е разлика на тяхната възраст), изобщо няма място за сравнение с възрастовата разлика между Виолета и Цвети. А всъщност аз харесвам и Цвети, харесва ми как се защитава срещу Виолета. Просто е малка още.
Последно, Рълеви, Виолета и Дени пътували ли са заедно към морето или не? Вчера мярнах тук друго мнение.

Снощната игра не ми беше интересна, поне не беше мъчителна и изтощителна за играчите.

# 1 692
Момчил малко пресоли: не биха с много, сори!

На нас ни показаха, че биха с малко.Но като знам от други игри на продукцията, хич няма да се учудя да ако са били с много, да го направят така, че да изглежда че е било много оспорвано.

# 1 693
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Радо бил изплискал легена..

И кога Радо го е направил?
Започна от една игра - каза на Цвети да не се отказва ли,да пробва арката,защото е позиция,която ще мине..не помня в детайли,но помня мн добре Цвета как фучи ядосана на терена,че на милата пак са й казали нещо накриво.Не са я погалили дружно по главата колко е топ и най-най.
Всички са й длъжни!
Върни си епизода ако се съмняваш в думите ми.

Още тогава са се спречкали и Радо в синхрон каза,че нейните недоволства го напрягат,държи се като Принцеса и за да не му се налага да търпи,ще страни от нея.
И като го знаем Радо колко е по приказките,най-вероятно дори не си е дал труда да се обяснява и да влиза в спорове и панаири.

И онази като започна, 4 епизода как Радо не й бил говорил (теб какво те бърка,не можеш да си първа дружка с всички). Дори наскоро пак го спомена (3 седмици по-късно)/Дължи се като влюбено девойче в несподелена любов. Rolling Eyes

Искам да ви питам колко "усмихнати и доволни" синхрони има на Цвети? Да сте видяли една позитивна реч с искрени усмивки? Вечно недоволна и неоценена се обяснява на камерата. Негативна е.

# 1 694
Последно, Рълеви, Виолета и Дени пътували ли са заедно към морето или не? Вчера мярнах тук друго мнение.
Не, не са. Туджаров каза, че Чакалов си го е измислил. Били са на кастинг битки заедно. Вили с Рълев, а Дени с малкото Рълевче. На кастингите разделяли роднините, за да не се разбере, че има такива. Когато се засекли на бензиностанция по пътя и пили кафе, се смеели, че всъщност са две двойки - майка и дъщеря и двама братя. Рълев твърдял, че бил заподозрял още преди това Виолета, че не е сама, пък сега бил сигурен.

Общи условия

Активация на акаунт