Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 37 019
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
Имена още не сме обсъждали, чакаме да научим пола първо. Иначе аз си имам любими и си правя списък. За момиче имам няколко избора, но за момче ми е по-трудно. На никого няма да кръщаваме, не държим и на имен ден, само да има хубаво значение и звучене.

# 451
Момичета бебо е добре ,но на мен ми откриха освен Candida и Escherichia-Coli  .Искат да ми назначават антибиотици ,и хем от бактерият ме е страх ,хем от антибиотиците да не стане нещо на бебока Confused

Не се притеснявай, има подходящи антибиотици за бременни, важно е да се изчистят бактериите (надявам се да имаш антибиограма, за да не се стреля насляпо). Предполагам са ти казали, но е важно да взимаш и пробиотик. За Candida-та би трябвало и противогъбично да ти изпишат.
Мерси  ,ами дано се махнат тия гадини,да знам за пробиотика ,аз за гъбичките вече слагам глобули ,те се познаха веднага по сърбежа и белия секрет на парцали ,но освен него имам и много силен жълт ,и днес се разбра със сигурност ще видя доктора какво ще каже ,може още нещо да се добави и за тях.Гадничко си е.

# 452
Не се притеснявай от антибиотиците, нелекуваните бактерии са по-опасни, могат да доведат включително до преждевременно раждане. По принцип пиенето на антибиотици по време на бременност увеличава риска от атопичен дерматит и хранителни непоносимости при бебето, но то и раждането секцио, къпането веднага след раждане го увеличават и много други фактори. Като и двете състояния се израстват обикновено, така че аз не бих се притеснявала. Предната бременност бях 2 седмици на венозен антибиотик и 1 на орален, но пък инфекция до бебо не стигна и се роди здрав и на термин(37+0), което беше най-важното.

# 453
Не се притеснявай от антибиотиците, нелекуваните бактерии са по-опасни, могат да доведат включително до преждевременно раждане. По принцип пиенето на антибиотици по време на бременност увеличава риска от атопичен дерматит и хранителни непоносимости при бебето, но то и раждането секцио, къпането веднага след раждане го увеличават и много други фактори. Като и двете състояния се израстват обикновено, така че аз не бих се притеснявала. Предната бременност бях 2 седмици на венозен антибиотик и 1 на орален, но пък инфекция до бебо не стигна и се роди здрав и на термин(37+0), което беше най-важното.
Много благодаря 🥰Да ви е живо и здраво детето и лека бременност настояща .Определено ме е страх да не се стигне до бебето инфекцията така,че ще пия каквото ми казват.На мен  ще ми е първо,дълго искано и вълненията и притесненията са големи .

# 454
Здравейте Hug Реших, че е време да се включа и аз! Като за начало да кажа, че никога не съм използвала форума и още разучавам кое-как работи Grinning На 27 години съм и това ми е първа бременност. Днес съм 12с+2д с термин 18.05.2024г. Живея в Нидерландия с годеникът ми (холандец) и се следя тук. Имаме някакви идеи да се преместим в България, но ще видим. На 30.10 пуснах пренаталният тест заедно с този за кръвната група и рх, но друго не ми назначиха и още чакам резултати, които дори не мога да проверявам сама онлайн, а трябва да чакам акушерките да кажат резултатите... вече, ще се побъркам! Нямам търпение да разбера пола на бебо, но тук е забранено да се казва от нипт-а. Disappointed
На 13.11 сме на първа фетална морфология и много се вълнувам!

За сега, въобще не ми е леко. Имам брутално 24/7 гадене, повръщане, виене на свят и всичко друго гадно, което може да бъде..включително преди няколко дни мъдреците ми от дясно решиха, че само те липсват и драматично се появиха в играта. Ако имате съвети за гаденето, добре са дошли! Пробвах какво ли не и нищо не помага..

Ако има други мамита, които живеят в чужбина или допълнителна тема ще се радвам да ме насочите към тях.

# 455
С моя термин си, добре дошла 😇

# 456
🙋🏽♀Добре дошла! И аз съм в чужбина 😊

# 457
  • Пловдив
Моето детенце е родено на 18.05., а аз на 17.05, виждам че има доста бебенца с тези дати за термин в темата, да знаете никак не сме лесни ние рогатите. Това в кръга на шегата, важното е да са ни живи и здрави, другото ще мине.

# 458
  • София
Алис, на който обяснявахме, че сме се целили в зодия Овен, а то взело че станало за Телец, се кръстеше и повтаряше "Слава богу!". Да ме прощават Овните в темата. Аз лично проблем с тях нямам, добре се разбирам с тях, но явно масово предпочитанията са към земна зодия, а не огнена. Joy

Иначе може би най-ужасната зодия е моята Grinning

# 459
Аз съм 16.05 и термина ми е тогава 😂 Горкия ми мъж с две рогати и един скорпион 😂

# 460
  • Пловдив
Алис, на който обяснявахме, че сме се целили в зодия Овен, а то взело че станало за Телец, се кръстеше и повтаряше "Слава богу!". Да ме прощават Овните в темата. Аз лично проблем с тях нямам, добре се разбирам с тях, но явно масово предпочитанията са към земна зодия, а не огнена. Joy

Иначе може би най-ужасната зодия е моята Grinning

Супер сме си овните Laughing ММ пък е телец, явно малко да ме заземи и един батко скорпион за разкош, страхотна комбинация от характери сме Laughing

# 461
Здравейте Hug Реших, че е време да се включа и аз! Като за начало да кажа, че никога не съм използвала форума и още разучавам кое-как работи Grinning На 27 години съм и това ми е първа бременност. Днес съм 12с+2д с термин 18.05.2024г. Живея в Нидерландия с годеникът ми (холандец) и се следя тук. Имаме някакви идеи да се преместим в България, но ще видим. На 30.10 пуснах пренаталният тест заедно с този за кръвната група и рх, но друго не ми назначиха и още чакам резултати, които дори не мога да проверявам сама онлайн, а трябва да чакам акушерките да кажат резултатите... вече, ще се побъркам! Нямам търпение да разбера пола на бебо, но тук е забранено да се казва от нипт-а. Disappointed
На 13.11 сме на първа фетална морфология и много се вълнувам!

За сега, въобще не ми е леко. Имам брутално 24/7 гадене, повръщане, виене на свят и всичко друго гадно, което може да бъде..включително преди няколко дни мъдреците ми от дясно решиха, че само те липсват и драматично се появиха в играта. Ако имате съвети за гаденето, добре са дошли! Пробвах какво ли не и нищо не помага..

Ако има други мамита, които живеят в чужбина или допълнителна тема ще се радвам да ме насочите към тях.
Добре дошла .1 честито и лека бременност и на теб .Успех на тестовете ,вярвам ,че всичко ще е наред и дано скоро узнаете пола на бебчето ,макар ,че най -важното е какъвто и да е той да ви е живо и здраво 😊 Аз изкарах тежък хиперемезис с гадене и обилно повръщане и напълно ти влизам в положение и те разбирам ,за мен това беше някакъв ад ,но просто си казвах колко много си заслужава и ,че всичко е за бебчето и се молих да отмине .Това ,което мога да ти дам като съвети е,че  вече в 12 седмица при много голяма нужда понеже детето вече има плацента може да вземеш 1 деган .Там не знам дали е точно деган ,но тук при нас е Метоклопрамид активната му съставка .Но това говоря 1 таблетка при голяма нужда ,не да се пие току така. И ,ако и на теб ти позволи лекар,не пий нищо без лекар .Попитай първо.Иначе чай ми помагаше много ,всякакви чайове ,най-вече ментата ми успокоява стомаха.Също когато получа силно гадене (все още ми се гади понякога) дишам дълбоко и издишам и така докато се поуспокои положението.При нас тук има Анти метил ,но при мен честно казано нямаха никакъв ефект .Също ми помагаше газирана вода със вкус на плодове ,но в малки количества ,защото не е много здравословно .И вода жабурих си устата и си представях лед буквално ,избягвам да мисля за храни.Яж сухи храни -бисквитки ,сухарчета ,неща от които не ти се гади .Хапвай като ти стане така една две бисквитки ,солетки ,не стой гладна изобщо .Избягвай миризми неприятни за теб .Вода с лимон ,ако не ти става гадно също освежава.Аз си смених витамините с по-приятни такива (На Прегнакеър),защото старите не ми понасяха.Това е ,което мога да ти дам като съвети ,надявам се да ти помогне нещо от това.
И най -важното почивка и вярвай ,че скоро ще свърши гаденето ,казват ,че в повечето случай е докрая на 3 месец,при мен спря повръщането,на моменти ми се гади,но е преодолимо и не е 24 /7.Може би е веднъж на 2- 3 дни гаденето за макс 30 мин и се оправям с въздух и вода  ,чай,като си лежа.Кураж и успех ,всичко ще мине .

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 16:50 от Mims1900

# 462
При мен гадене все още има от време на време - тази седмица влизам в 15-та. Особено сутрин като стана, докато не съм яла нещо. Кисели сокове ми помагат, фрешове също - портокал, вишна, зелена ябълка.

# 463
За зодиите- аз съм Близнаци и съм на 24.05.Живи и здрави ще видим бебко кога ще се роди,може и да е на моя рожден ден  Grinning  Таткото е Лъв,ще го закъса ако малкото също се пръкне в Близнаци

# 464
От много места съм чувала, че комбинираните витамини не влияят добре на някои хора. Има една свързваща съставка (забравих коя е), която предизвиква гадене. Моя съвет е да се приемат витамини при установени липси. Комбинирани витамини за бременни - чист рекламен трик за мен.

Общи условия

Активация на акаунт